Afdelingen var stærk repræsenteret på årets ASH-kongres (American Society of Hematology), hvor hele 12 af afdelingens læger deltog og satte vores forskning og kliniske arbejde i internationalt fokus. Kongressen er en af de mest betydningsfulde platforme inden for hæmatologi, og vi bidrog aktivt til det videnskabelige program med gode resultater med afrapportering af egne forskningsresultater inden for lymfom, myleomatose og akut leukæmi, men også gennem det store antal kliniske protokoller fra fase 1 til 3 som vores afdeling deltager i. Hæmatologisk afdeling var repræsenteret med i alt 19 abstracts (10 orals, 8 posters og 1 publication only).
Hæmatologisk Afdeling, OUH
Hospitaler og sundhedspleje
Odense C, Region Syddanmark 991 følgere
Hver dag bliver vi bedre end i går
Om os
Vi tænker nyt På Hæmatologisk Afdeling X stiller vi os aldrig tilfredse med det gode resultat fra i går – i stedet fokuserer vi på ny forskning, der kan gøre en forskel for vores diagnostik, behandling, pleje og kommunikation i morgen. Vi arbejder sammen Den bedste pleje og behandling fordrer et stærkt tværfagligt samarbejde. Det sker hos os, når læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sekretærer, farmakonomer, serviceassistenter, diætister, præster, ergoterapeuter og fysioterapeuter indgår i en større sammenhæng til patienternes bedste. Vi bidrager alle med forskellige perspektiver, og derfor lytter vi og respekterer hinandens fagligheder. Det gør vi også ved at lære af egne fejl og ikke være bange for at bede om hjælp fra en kollega. Vi opmuntrer patienter til at deltage aktivt, når vi planlægger deres behandling, og vi har blik for deres behov og respekterer deres ønsker. Vi arbejder kontinuerligt med pårørendeinddragelse. Vi skaber stemning Uanset om vi taler med patienter, pårørende, kolleger eller samarbejdspartnere, skaber vi en tryg og tillidsfuld atmosfære. I en afdeling præget af alvorlig sygdom forsøger vi at skabe lys og livsglæde ved at have en uformel omgangsform, hvor der også er plads til at grine sammen. Vi er opmærksomme på stemninger, og vi tager os tid til at handle på det, vi ser. Et smil, en hånd på skulderen, en opmuntring eller en omsorgsfuld bemærkning – vi bidrager alle til at gøre afdelingen til et rart sted at være. Fysisk er Hæmatologisk Afdeling X placeret på Odense Universitetshospital. Vi har ca. 140 ansatte fordelt på sengeafsnit, modtagelse, hjemmeenhed, ambulatorium, sekretariat og forskningsenhed. Ambulatoriet har ca. 18.500 besøg årligt. Følg os på LinkedIn for jobopslag, nyheder fra afdelingen samt nyeste viden om forskning i hæmatologiske sygdomme.
- Websted
-
http://www.ouh.dk/wm359080
Eksternt link til Hæmatologisk Afdeling, OUH
- Branche
- Hospitaler og sundhedspleje
- Virksomhedsstørrelse
- 51-200 medarbejdere
- Hovedkvarter
- Odense C, Region Syddanmark
- Type
- Statslig myndighed
Beliggenheder
-
Primær
Kløvervænget 6
Odense C, Region Syddanmark 5000, DK
Medarbejdere hos Hæmatologisk Afdeling, OUH
-
Rikke Havner Alrø
Patientkommunikation | Tekstforfatning | Strategisk kommunikation | Sociale medier | OUH
-
Katrine Vilien Midtgaard
Klinisk vejleder at Hæmatologisk afdeling
-
Birthe J.
Registered Nurse hos Hæmatoligisk afdeling R70
-
Mette Munk
Sygeplejerske hos OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus
Opdateringer
-
Inger (tv) og Lise Lotte (th) er frivillige på vores afdeling via Kræftens Bekæmpelse. Hver onsdag kommer de på afdelingen og tilbyder kaffe og brunsviger til patienter og pårørende. De kommer kl. 13 på ambulatoriet og når rundt til alle. Bagefter går de på sengeafsnittet til de indlagte patienter. De oplever, at patienter og pårørende ved, at de kommer og venter på dem. Lise Lotte har været frivillig på afdelingen i 13 år, og Inger har været det i 11 år. De siger begge, at det giver dem glæde at være der for patienterne, og at de positive tilbagemeldinger betyder meget for dem.
-
Birgit (tv) og Lise (th) er frivillige på vores sengeafsnit via Kræftens Bekæmpelse. De kommer hver tirsdag aften kl. 17 og serverer mad til de indlagte patienter. De starter med at få udleveret madsedler, så de ved, hvad de forskellige patienter skal have at spise. Så går de rundt med madvognen og server aftensmad for patienterne. Ofte er det under madrunden, at de spotter de patienter, som gerne vil snakke. Når de senere går rundt med vores kaffevogn, er de klar til den samtale, der er brug for i øjeblikket. Måske har patienten bare brug for at tale om noget, der ikke har med sygdom at gøre. Det kan også være, at han eller hun trænger til en dybere samtale. ”Jeg har en gang planlagt bisættelsen sammen med en terminal patient,” fortæller Birgit. ”Hun havde brug for at tale om sine ønsker til den dag og om de salmer, hun gerne ville have sunget.” ”Jeg husker især en patient, som fortalte mig hele sin livshistorie,” siger Lise. ”Alt, hvad han havde været igennem fra barndom til nu. Det fik han det bedre af, sagde han.” Lise og Birgit og vores andre frivillige i sengeafsnittet møder ind kl. 17, men det er forskelligt, hvornår de tager hjem igen. Det kan være kl. 21, men det kan også være senere, hvis patienterne har brug for det.
-
Vi søger en fysioterapeut til vurdering, behandling og genoptræning af afdelingens patienter, så de undgår tab af funktionsniveau. Lyder det som noget for dig, så har du nu chancen for at blive en del af en spændende afdeling med stort fokus på tværfagligt samarbejde.
Fysioterapeut søges til patientnært arbejde på Hæmatologisk Afdeling, OUH
candidate.hr-manager.net
-
Så er det nu, du har chancen for at blive en del af holdet på vores hæmatologiske ambulatorium. Vi søger sygeplejersker, der trives med både den grundlæggende, men også den akutte og pallierende del af sygeplejen. Lyder det som noget for dig? Så skynd dig at søge.
Hæmatologisk ambulatorium søger sygeplejersker.
candidate.hr-manager.net
-
Vi søger en sygeplejerske, der ønsker at arbejde i et speciale, som hele tiden udvikler sig i en afdeling med et tæt, tværfagligt samarbejde. Lyder det som noget for dig? Så skynd dig at søge.
"Hvis jeg arbejder her i de næste 40 år, kommer jeg til at lære nyt hver dag"
candidate.hr-manager.net
-
Mads Mortensen begyndte som ph.d.-studerende 1. september med projektet “Quality of life in Danish patients with multiple myeloma and implications of quality of life in prognostic modelling”. Han er uddannet i folkesundhedsvidenskab fra Syddansk Universitet og har tidligere arbejdet som projektmedarbejder på Rigshospitalets afdeling for Vækst og Reproduktion. Under sin bacheloruddannelse i folkesundhedsvidenskab arbejdede han også med emner relateret til livskvalitet i sygdomsforløb, hvilket var temaet for et af hans større projekter. Formålet med hans ph.d.-projekt er at undersøge, hvordan livskvaliteten ændrer sig over tid hos patienter med myelomatose. Studiet har flere mål: Det første er at undersøge ændringer i livskvaliteten under behandling, både hos nydiagnosticerede patienter og hos dem, der har fået tilbagefald, samt at identificere faktorer, der kan forhindre forbedringer. Det andet mål er at finde ud af, hvor mange patienter der lever uden forværring af deres sygdom to år efter diagnosen, justeret for livskvalitet, og at sammenligne dette med den generelle progressionsfri overlevelse. Det tredje fokus er at undersøge, om målinger af livskvalitet ved behandlingsstart kan bruges til at forudsige sygdomsforløbet, herunder risikoen for tidligt behandlingsstop, manglende behandlingsrespons eller hurtig forværring.
-
Overlæge Thomas Stauffer Larsen er udnævnt til klinisk professor i hæmatologi. Professoratet er nyoprettet og centreret omkring behandling af lymfekræft. Professorater er oprettet som en kombinationsstilling mellem Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital. Thomas tiltrådte stillingen 1/11 2024. Stort tillykke til Thomas og til alle på Hæmatologisk Afdeling.