Medstifter af it-selskabet Navision, der i 2002 blev solgt til Microsoft for 11 mia. kr., Peter Frithjof Bang, kunne efter et par år med trecifrede millionunderskud i seneste regnskabsår notere et lille plus i sit holdingselskab, hvis egenkapital er tæt på en milliard kroner. Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab for Peter Bang Holding ApS, hvor igennem Peter F. Bang, der også er barnebarn af den ene B&O-stifter, investerer i en række unoterede virksomheder, kapitalfonde og værdipapirer. Peter F. Bang har flere hunderede mio. kr. investeret i private equity-fonde og værdipapirer, mens de direkte investeringer i unoterede firmaer spænder vidt, ligesom han sammen med eks-partnere fra Navision ejer et golfanlæg.
KapitalWatch
Online lyd- og videomedier
København, Hovedstaden 6.415 følgere
KapitalWatch sætter fokus på kapital- og venturefonde, business angels og andre investeringsselskaber.
Om os
- Websted
-
https://kapwatch.dk/
Eksternt link til KapitalWatch
- Branche
- Online lyd- og videomedier
- Virksomhedsstørrelse
- 2-10 medarbejdere
- Hovedkvarter
- København, Hovedstaden
- Type
- Privat
- Grundlagt
- 2020
Beliggenheder
-
Primær
Ny Østergade 15
København, Hovedstaden 1101, DK
Medarbejdere hos KapitalWatch
Opdateringer
-
En kreds af lovende danske startups inden for bl.a. klimatech gennemgår i disse måneder et forløb, hvor de møder det amerikanske kapitalmarked og kunder med rådgivning fra flere erhvervsfolk. "Hele casen for os har været, at kan vi tage det bedste fra det amerikanske kapital- og kundemarked med det bedste fra det innovative danske scaleup-miljø og parre disse med hinanden, tror vi på, vi har noget, der kan blive meget interessant,” siger Peter Trolle Enegaard Bonnesen, partner i rådgivnings- og investeringsselskabet Kaplak Ventures, der blev operationel i begyndelsen 2023. Kaplak Ventures har en kreds af seniorpartnere og kendte danske erhvervsfolk med den fhv. bestyrelsesformand i A.P. Møller - Mærk, Jim Hagemann Snabe og nuværende bestyrelsesformand i tyske Siemens, og Jesper Lok, også tidligere Mærsk, DSB m.m., samt Stig Pastwa, fhv. finansdirektør i Copenhagen Infrastructure Partner, CIP, og rådgiver, forfatter m.m., Mikael Trolle.
Erhvervsprofiler understøtter danske startups i USA
kapwatch.dk
-
KapitalWatch har i forbindelse med en rapport om diversitet, herunder den bevidste og ubevidste bias hos investorer, og de relativt få kvindelige iværksættere, rakt ud til Ulla Brockenhuus-Schack, Seed Capital. Hun peger bl.a. på, at der ikke er mange kvindelige investorer at rekruttere, ligesom en del kvinders virksomheder ikke er ”typiske ventureinvesteringer og den type investeringer, som vi investerer i”. Brockenhuus-Schack siger også, at en del kvinder i samtale med investorer ”fremhæver, at de skal have familielivet til at hænge sammen”, herunder afhentning af små børn. På spørgsmålet om, hvorvidt mænd ikke kan tage et et større ansvar derhjemme, så der er plads til kvindens karriere, svarer hun: ”Absolut, der er jo ikke ligestilling i hjemmene.”
Ny rapport med fokus på diversitet:Investorer opfordres til at anonymisere iværksættere på kapitaljagt
kapwatch.dk
-
Topchef i Faerchfonden, Claus Omann Jensen, forlader med øjeblikkelig virkning fonden midt i en af fondens største investeringer – en milliardinvestering i et stort byudviklingsprojekt i Holstebro. ”Vi har i enighed besluttet, at rollen som administrerende direktør i fonden skal videreføres af nye kræfter og siger derfor tak for Claus Omann Jensens indsats for Færchfonden og for Nordvestjylland,” hedder det bl.a. fra bestyrelsesformand Rasmus Færch i en meddelelse på fondens hjemmeside. Færchfonden har en milliardformue og investerer ud over det ambitiøse byudviklingsprojekt i en række venture- og kapitalfonde.
Økonomidirektør konstitueres som adm. direktør:Topchef i Færchfonden forlader fonden
kapwatch.dk
-
Teknologisektoren er blandt de brancher, der fører an i en ny opgørelse, der anslår et rekordstort antal handler af danske virksomheder i 2024. Bag opgørelsen står rådgivervirksomheden Beierholm Corporate Finance, der oplyser, at 146 danske selskaber blev overtaget af ny ejer i fjerde kvartal 2024. Det bringer det samlede antal virksomhedshandler for hele året op på 601, som er en stigning på 31 pct. i forhold til 2023 og det højeste antal nogensinde i et kalenderår, påpeger Beierholm. "Det afspejler en stigende tillid trods usikkerheder som geopolitiske spændinger, krig og usikkerhed om betydningen af det kommende amerikanske præsidentskifte,” siger Daniel Sand, partner i Beierholm Corporate Finance.
Teknologi-selskaber i front: 2024 bød på rekordmange handler med danske virksomheder
kapwatch.dk
-
En af landets mest erfarne M&A-rådgivere er nu klar til til et comeback på den danske scene. Den internationale investeringsbank Investec åbner således kontor i Danmark for at skabe en stor M&A-rådgivervirksomhed i Norden, og i spidsen for det firma står forhenværende M&A-chef i PwC, Michael Eriksen. ”Jeg har præcis samme målsætning, som da jeg sad i Pwc, og det er at skabe et førende M&A-rådgivningsteam. I Pwc var fokus i Danmark, og nu bliver det så mere i Norden," siger han.
Comeback til forhenværende Pwc-chef:Skal opbygge nordisk M&A-enhed for international bank
kapwatch.dk
-
Det familieejede investeringsselskab Bagger-Sørensen Equity slår til igen og overtager aktiemajoriteten i Armiga A/S, der er ”en specialiseret virksomhed inden for metalforarbejdning og værktøjsfremstilling.” Det fortæller investeringsdirektør i Bagger-Sørensen Equity, Kenneth Sandfeld Hansen. Bagger-Sørensen Equity har købt 80 pct. af aktierne i Armiga A/S, der herefter ejes herefter af Bagger-Sørensen Equity og Michael Sørensen, der er direktør og stifter af Armiga A/S. Bagger-Sørensen Equity er stiftet af erhvervsfamilien af samme navn, der har skabt sin formue gennem salget af tyggegummimærkerne Stimorol, V6 og Dirol til den britiske koncern Cadbury Schweppes i 2002.
Sætter duo i spidsen for investeringer:Bagger-Sørensen køber niende virksomhed til porteføljen
kapwatch.dk
-
Kenneth Ramstrups formue fra smykkekoncernen Pandora kommer igen i spil med overtagelsen af en gourmetrestaurant, Restaurant Lieffroy, på kanten af Storebælt og tæt ved Hotel Hesselet, som blev overtaget sidste år. Kenneth Ramstrup har i dag en stribe restaurant-investeringer. ”Det er med stor respekt, at vi overtager Lieffroy med henblik på at løfte restauranten til det næste niveau. Der ligger et stort potentiale i synergien mellem Hotel Hesselet og Restaurant Lieffroy," siger Martin Lumbye, adm. direktør i Carama Family Office. Restaurant Lieffroy har i 15 år har været ejet og drevet af ægteparret Patrick Lieffroy og Helle Lieffroy og en restaurant, der flere gange har høstet dansk og international anerkendelse.
Familiekontor opkøber fynsk gourmetrestaurant
kapwatch.dk
-
Ambitionerne var skyhøje, da en kreds af investorer anført af Michael Kjær Sørensen, tidligere ejer af den jyske ambulanceoperatør Responce, sidste forår lancerede planer om ny dansk ammunitionsfabrik, som fra 2025 ville kunne producere mindst 10.000 såkaldte 122 millimeter artilleri-raketter om året. Siden er der blevet stille om gennemførelsen af planen. Til gengæld har selskabet bag det hele, Skypro Propulsion, siden indlemmet en ny investor i ejerkredsen.
Ny investor i ejerkredsen:Dansk forsvars-startup mørklægger storstillet raketplan
kapwatch.dk
-
Ambitionerne om at investere i dansk erhvervsliv fejlede ikke noget, da de tre større udenlandske investeringsfonde for 12-14 måneder siden over for KapitalWatch gav udtryk for deres forventninger om at sende penge mod danske virksomheder. En udvikling, der i øvrigt vil være helt i tråd med en tendens til et voksende antal opkøb i Danmark. Men ingen af de tre investeringsfonde, svenske Röko, franske Eiffel Investment Group og norske Sandwater, der over for KapitalWatch udtrykte fokus på danske virksomheder, investerede rent faktisk i nye firmaer i 2024. Èn investering er dog lige om hjørnet.
Flere internationale fonde tøvede med investeringer i Danmark i 2024
kapwatch.dk