Børn og Unge Aalborg Kommune

Børn og Unge Aalborg Kommune

Uddannelsesadministration

Vi kan i fællesskab

Om os

Ingen er bedst alene. Sådan er grundtanken i Børn og Unge. For hvis vi skal løse vores fælles kerneopgave, som er børn og unges trivsel, læring, dannelse og udvikling, så skal vi samarbejde og skabe sammenhæng mellem dagtilbud, skoler, skoletilbud, specialtilbud, afdelinger, medarbejdere, og alt andet, som udgør Børn og Unge. Men vigtigst er, at vi skal skabe sammenhæng for børn, unge og forældre. Vi arbejder på, at alle børn og unge bliver så dygtige, som de kan, og får mulighed for at opfylde de drømme, de har og får. Derfor arbejder vi ambitiøst med fokus på kvalitet og gode overgange - og altid med børn og unge i centrum.

Websted
http://www.nogetathavedeti.dk/
Branche
Uddannelsesadministration
Virksomhedsstørrelse
5.001 – 10.000 medarbejdere
Hovedkvarter
Nørresundby

Opdateringer

  • Wauw – se med. Det store stillads, der har stået i Huset Stigsborg i midten af bygningen, i atriet, er nu taget ned, og hvad er der kommet frem? Flotte reposer beklædt med genbrugstræ og selvfølgelig gelænder. Glastaget giver selv på en regnvejrsdag et meget flot lysindfald ned igennem bygningen. Det er blevet mega flot ikke? Læs mere om Huset Stigsborg: https://lnkd.in/d6a9DqVG Fakta: Huset Stigsborg kommer til at rumme 1000 skoleelever, 100 børnehavebørn og 60 vuggestuebørn Byggefeltets grundareal: 6.200 m² . Hertil kommer udearealer. Byggeriets etageareal: ca. 16.000 m² Skansevejens Skole og børnehaven Ane Dam flytter ind fra 2025.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Der er allerede 35 virksomheder der ved, hvad skal du være, når du bliver stor! 💥 Vi vil frygteligt gerne have, at børn og unge i kommunen bliver bedre til at vælge rigtigt, når de går i gang med uddannelse og job. MEN altså, der skal også være god plads til at vælge om, hvis man ramte lidt skævt første gang. OG så skal kommunens uddannelser, virksomheder og kommunen selv være meget bedre til at snakke og arbejde sammen, så de unge kommer godt i gang og videre 🤝 Det er nogenlunde essensen af DinFremtid, som er et partnerskab på tværs at uddannelser, kommunen som arbejds- og uddannelsesplads, virksomheder og hvem der ellers vil være med i hele Aalborg Kommune. Den 17. september 2024 offentliggjorde vi projektet DinFremtid for at give vores børn og unge et større kendskab til forskellige erhverv og gøre valget af uddannelse og job nemmere. Blandt andet med: 🔵 Skolebesøg 🟣 Virksomhedsbesøg 🟡 Praktik og meget mere. Efter kun 2 måneder har allerede 35 virksomheder skrevet under på at være med! 👏🏼🙌🏼 Så vi er kommet godt fra start, og snart kan vi begynde at fortælle om, hvordan DinFremtid kommer til at gøre en forskel for vores børn og unge. Nysgerrig på mere? Læs på aalborg.dk/dinfremtid Billederne er fra et skolebesøg på Carsoe, som også er samarbejdspartner. Men alle slags virksomheder kan være med!

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Vi sætter fokus på høj kvalitet i dagtilbud Dette var overskriften i sidste uge på dagtilbudsledernes udviklingsdag. I Børn og Unge tror vi på høj kvalitet kræver stærke fællesskaber – både for børn og voksne. Coach Karsten Thygesen satte fokus på det gode arbejdsmiljø, og hvad vi gerne vil give hinanden i samarbejdet. Vi er nemlig hinandens arbejdsmiljø. Eftermiddagen blev brugt i selskab med underviser og oplægsholder Thorkild Olsen Villa Venire, der satte spot på resonansfællesskaber, som en vigtig del af ledelsesfællesskabet. Resonansfællesskaber betyder, at man deler historier og erfaring med hinanden på arbejdspladsen for at få en oplevelse af sammenhæng og fællesskab på tværs af organisationen. Der skal være rum for stærke fortællinger og anerkendelse. 4 gange om året afholder dagtilbud udviklingsmøde for at kigge ind i de seneste tendenser og trends indenfor området. #vikanifællesskab #Stærkefællesskaber – også for de voksne

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Kender du et barn eller en ung med noget på hjerte? Så er der lige nu en oplagt mulighed for at komme ud til hele Danmark med netop deres perspektiv på verden. Børnenes Nytårstale giver børn i Danmark mulighed for at få TV-taletid inden Statsministerens nytårstale den 1. januar 2025 på TV 2. Alle under 18 år kan skrive, filme og indsende en tale. De kan gøre det alene eller sammen med en ven – eller endda måske flere venner. Taler kan indsendes til og med 6. december via dette link: https://lnkd.in/dccX9ERU

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • I sidste uge besøgte lærere og pædagoger fra Aalborg Kommunes skoler LIFE Fondens nye laboratorie, LIFE Lab Nordjylland. Formålet er at sætte fokus på Aalborg Kommunes handleplan "Naturfag i fællesskab" med ønsket om at skabe en fælles forståelsesramme for skolernes arbejde med naturfag i Aalborg Kommune. Handleplanen skal ses som et dynamisk værktøj, der løbende kan bruges i udviklingen af skolers arbejde omkring børn og unges naturfaglige dannelse samt give inspiration til de mange tilbud, lærere og elever kan benytte her i kommunen. Samtidig handler det også om at støtte skolerne i, hvordan handleplanen kan omsættes til at give bedst mening på den enkelte skole - Et arbejde de allerede er langt med på Vester Mariendal Skole. Derfor fortalte naturfagsvejleder Inge Christensen om det store stykke arbejde de allerede har gjort med at skabe fælles retning på deres naturfagsundervisning på Vester Mariedal Skole. Børn og Unge har en partnerskabsaftale med LIFE Fonden. Partnerskab kan bidrage til at skabe endnu mere motiverende naturfagsundervisning på et højt fagligt niveau. Tak til Tom Ballentin for at sætte ord på, hvordan lærerne kan indtænke LIFE Fondens materialer i undervisningen, og hvordan de forskellige forløb kan indtænkes som et fast element på de enkelte årgange, sådan at eleverne oplever en progression og sammenhæng i skolens naturfagsundervisning. Hvis du vil vide mere, kan du kontakte Børn og Unges naturfagskoordinator Mads Kroer Jensen - mkrj-skole@aalborg.dk Se Handleplanen "Naturfag i fællesskab" ved at scanne QR-koden nedenfor.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • 🎹 vedholdenhed 🎵 nysgerrighed 🎙 forældresamarbejde og 🎸 hvorfor står kultur af og til i skyggen for andre fritidsaktiviteter? Det er nogle af emnerne i seneste afsnit af Børn og Unges podcast Vi kan i fællesskab. Vi taler med Maria Eshpai, som er uddannet klassisk pianist og en af de mange dygtige fagfolk, vi har i Børn og Unge. Hun siger blandt andet: "Musik er ikke kun for sjov. Det er en vigtig del af børns udvikling" Maria arbejder i Aalborg Kulturskole som underviser af både børn og unge, underviser på konservatoriet i Aarhus og er også selv aktiv musiker. Så hun ved, hvad hun snakker om! Og snakker om gør hun i seneste afsnit af vores podcast Vi kan i fællesskab, som du kan finde i alle podcast-apps. Link i første kommentar 😁 #Vikanifællesskab #podcast #stolt #børnogunge #BUAalborg #Uddannelse #Kultur

  • Børns søvn er vigtig   Derfor holdt Fagcenter Dagtilbud i samarbejde med Sundhedsplejen fra Sundhed og Kultur, temadag om Børns sunde søvn.   Ca. 130 deltagere fra institutioner og dagpleje var mødt frem til fagdagen på KaffeFair, som med Sundhedsstyrelsens anbefalinger i hånden bød på fagoplæg fra Sundhedsplejen og faglige dialoger mellem deltagerne. Fokus var på børns sunde søvn, og hvordan vi hjælper børnene til at sove godt.   Annette Toft fortæller: "Søvn er et grundlæggende behov og en vigtig del af børns trivsel. Derfor har vi i Dagtilbud brug for fælles viden og fælles tilgang til søvn. Det handler ikke kun om, hvor meget børn sover, men mindst lige så meget om børnenes vågentid". Børns vågentid skal være præget af alderssvarende, aktive og varierede udfordringer, som kan give et godt afsæt for søvn med kvalitet. Lys og mørke har også stor betydning; når vi her i de mørke måneder måske laver hulestemning med dæmpet belysning om morgenen, så kan børnene påvirkes og virke trætte og uoplagte, mere lys hjælper dem derimod til at blive vågne og blive friske og klar til en spændende dag. Fagdagen er opstået ved at søvn generelt er under pres også for små børn. I samarbejde med forældrene, kan vi hjælpe børnene ind i en rytme, hvor de sover godt.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • I de sidste seks uger har jeg været i praktik som grafiker hos Børn og Unge, men jeg har faktisk været her før…. Jeg har nemlig været med til at lave mærkaterne til UNIKA flagene, som er nogle flag, vi har lavet på VUK Aalborg, og som bliver givet til medarbejdere på mærkedage. Mit navn er Caja, jeg er 18 år gammel og er lige nu i gang med mit andet år på VUK. Det er cirka to år siden at jeg begyndte at interessere mig for det grafiske. Som en måde at komme ud og vise mine designs, lavede jeg en instagram-profil @cajathomsensdesigns. Hver tirsdag er jeg kommet og arbejdet på mærkedage-kort, oplysningssedler og små andre grafiske opgaver, men ikke mindst for at lære nye ting om det grafiske. Jeg har virkelig godt kunne lide at komme her hver uge, og det har været fedt at se nogle af de ting, jeg har lavet, på tryk. Det har virkelig bekræftet mig i, at jeg håber en dag at blive grafiker eller noget lignende.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Lige nu er 15 erhvervsplaymakere fra hele Danmark rundt hos forskellige inspirerende virksomheder, som har et tæt samarbejde med Aalborg Kommune🛩️☕️🛍️ På besøgene bliver playmakerne introduceret til, hvordan virksomhederne samarbejder med kommunen. Vi har fået indblik i, hvordan de forskellige virksomheder ønsker at promovere erhvervslivet for alle vores unge mennesker i håbet om at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive. Samtidig har vi haft mulighed for at udveksle erfaring og idéer på tværs af kommunerne. Win-win 🙌 Tak til Air Transport Wing, Aalborg City, EuroSkills, Carsoe og Bentax, fordi I ville introducere os til jeres virksomheder. Og tak til borgmester Lasse Frimand Jensen for at fortælle om projektet 'DinFremtid - et partnerskab om uddannelse og job'. Det skal I nok høre mere om lige om lidt.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede
  • Mød Albert og Karen! I går deltog de begge i Ordblindeevent for 9. klasses elever på Hovedbiblioteket, arrangeret af Ord og Tal i samarbejde med Aalborg Bibliotekerne. Albert og Karen går på Vodskov Skole og blev begge konstateret ordblinde i 3. klasse. I deres dagligdag bruger de computere med forskellige hjælpeværktøjer, som er en stor støtte gennem deres skoleforløb. De har også deltaget i flere kurser, både ved Ord og Tal og på skolen, hvor deres læsevejledere har hjulpet dem. Albert siger: “Jeg følte, at jeg var lidt anderledes, men kurset ved Ord og Tal gjorde, at jeg mødte andre unge ordblinde i samme situation. Det har været godt for mig, da jeg ser anderledes på det at være ordblind. Jeg kan spejle mig i andre unge.” Ved eventet har Albert og Karen blandt andet hørt oplæg fra to ordblinde om deres vej ind i ungdomsuddannelserne og er blevet præsenteret for forskellige værktøjer, herunder AI-programmer, der kan hjælpe dem i dagligdagen. Efter 9. klasse skal de begge på efterskole, og herfra ønsker vi dem held og lykke med deres videre forløb på ungdomsuddannelserne! Hvad er Ord og Tal for en enhed? Ord og Tal er en enhed i Børn og Unges fagcenter i Aalborg Kommune, som arbejder for og med ordblindhed og matematikvanskeligheder. Ord og Tal møder elever fra 4- 9. klasse på alle Aalborgs kommunale folkeskoler, hvor fokuspunkterne er læsning, læse- og skriveteknologier, mental sundhed og netværk blandt børn med ordblindhed. På kurserne taler eleverne åbnet om ordblindhed, og de kan spejle sig i hinanden, og de oplever, at de ikke er alene med deres udfordringer. Fakta Forskning viser, at ca. 7-8 procent af Danmarks befolkning er ordblinde - og i skolesammenhæng svarer det til, at der sidder ca. 1-2 børn i hver klasse med ordblindhed.

    • Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Tilknyttede sider

Tilsvarende sider