Pros i contres dels canals de Telegram
El servei de missatgeria Telegram ens ofereix la possibilitat de crear canals per a compartir informació amb les persones que els segueixin. Es tracta d'un servei similar a una llista de distribució, però que ens permet de segmentar la informació i adaptar-la al públic objectiu o a la temàtica que ens interessi potenciar.
Podem, d'aquesta manera, emetre missatges en un entorn receptiu d'entrada, ja que només les persones que s'hi subscriuen els rebran. Això evita la sensació d'intrusisme o de "brossa" que podríem generar enviant de manera sovintejada informació en d'altres entorns.
A nivell polític ja comencem a trobar bons exemples de com utilitzar aquesta eina, com és el cas del diputat Joan Giner de Catalunya Sí Que Es Pot, que manté un canal centrat en la seva activitat parlamentària: @joanginer
Ara bé, com a principal inconvenient hi trobem la unidireccionalitat dels canals, ja que no permeten interactuar amb l'emissor i limiten el paper del públic al de simple receptor. D'aquesta manera es trenca en certa manera, des del nostre punt de vista, la naturalesa bidireccional de les Xarxes Socials si més no de manera més evident.
Per si us animeu a provar amb el nostre canal de Telegram, aquí el teniu: