L'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB treballa en la projecció exterior del territori i dels actors metropolitans: els posiciona en les xarxes i agendes internacionals i fa de lobby dels seus interessos davant la Unió Europea, les Nacions Unides i altres organismes multilaterals.
També actua en projectes de cooperació internacional i d'educació per a la justícia global tot promovent el desenvolupament urbà sostenible d'altres àrees metropolitanes d'Europa, Amèrica Central, Àfrica i la Mediterrània en els àmbits de la seva competència.
🌍 L'AMB impulsa el seu Pla d'Internacionalització amb 5 eixos clau: influència política global, captació de fons, innovació i coneixement, projecció econòmica de les empreses locals i cooperació internacional. Un compromís per un futur més connectat i sostenible! 🌐🤝
L’AMB acollirà la 10a edició del Fòrum de l’European Metropolitan Authorities (EMA) l’any 2025, en ocasió del seu desè aniversari!
La decisió s’ha pres en la trobada d’aquest any a Amsterdam on ha participat la vicepresidenta de l’AMB Elisenda Alamany juntament amb representants de 25 metròpolis europees.
Des del 2017, el Servei de Cooperació de l’AMB ha dut a terme diverses accions a l’Àrea Metropolitana de Maputo, a Moçambic. Els eixos principals en els que s’ha treballat han estat la mobilitat sostenible, inclusiva i eficient, l’implementació d'accions que garanteixen els drets de les dones i les nenes de la Gran Maputo a la mobilitat. Per això, s’han desenvolupat, conjuntament amb les entitats locals, programes de formació i conscienciació, protocols d’actuació davant d’agressions i intervencions tant a les institucions com als propis mitjans de transport.
Coneix tots els detalls del projecte ⬇️
https://lnkd.in/ei2xqikw
En la segona edició dels diàlegs Medcities, Elisenda Alamany va debatre sobre la gestió metropolitana en contextos d’emergència, juntament amb Hijazi Steve, responsable de gestió d'emergències i Membre del Consell Municipal de Saida i Gabriel Garroum, expert en Relacions Internacionals i política de l’Orient Mitjà.
Defensem la cooperació mediterrània com a eina per a la solidaritat i l’entesa.
L’AMB va acollir la segona trobada global del programa "Partneriats per a unes Ciutats Sostenibles", on hi van assistir més de 140 participants de 36 països diferents. La UE va establir aquest programa l’any 2018, amb l’objectiu de fomentar intercanvis bilaterals entre ens locals de la Unió Europea i d’altres països participants, sobre reptes compartits.
La Cooperació Internacional està a l’ADN de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. I és per això que impulsem projectes de cooperació directa arreu del món.
En el cas del Nord-Est de Síria, des del 2017, hem focalitzat la nostra acció directa en el sector de la gestió de residus sòlids, especialment residus mèdics. A més, en col·laboració amb altres entitats internacionals, també hem actuat en la gestió de l’aigua, l’espai públic i l’acció humanitària.
Coneix tots els detalls del projecte ⬇️ https://lnkd.in/exzxxp38
📅 Avui 27 de novembre, de 13:00 a 14:00 h., tindrà lloc el webinar "De les comunitats energètiques a les comunitats de dades: un nou concepte col·laboratiu per compartir dades entre empreses i/o institucions.
Aquest seminari en línia és el segon del cicle que l'Àrea d'Internacional i Metròpolis Digital organitza, entre novembre de 2024 i febrer de 2025, sobre la intel·ligència artificial i l'impacte a la nostra metròpolis.
En el seminari aprofundirem en el coneixement sobre com compartir dades entre grups de treball, entre empreses i/o entre empreses i institucions pot esdevenir una estratègia guanyadora. També respondrem a qüestions que es deriven d’aquest plantejament: Com es fa? Quin procediment cal seguir? Com garantim la privacitat i la propietat de les empreses i institucions? Hi ha casos d’èxit? L’objectiu de la sessió és ajudar-nos a entendre què son les comunitats de dades i quins avantatges ens poden aportar.
La presentació anirà a càrrec de Josep Curto, director acadèmic del màster d’Intel·ligència de Negoci i Big Data Analytics (MIBA) de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i professor ocasional a la Australian Graduate School of Management (AGSM) de la UNSW (Sidney), on imparteix cursos sobre responsabilitats de les IA, ciència de dades, governança de dades, big data i estratègies basades en dades per a futurs gestors i desenvolupadors. És llicenciat en Matemàtiques, màster en Intel·ligència de Negocis, màster en Gestió Informàtica, i Executive MB.
Us podeu inscriure en l'enllaç següent: https://lnkd.in/deCgK25eElena ArgelichJordi Castellana GamisansOriol IllaAndrea Navarro BlancoCarlota RosesMarina González Moro
El contenido no está disponible aquí
Accede a este contenido y mucho más en la aplicación de LinkedIn