5.3.2010   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 55/60


KOMISSION PÄÄTÖS,

annettu 24 päivänä helmikuuta 2010,

komission työjärjestyksen muuttamisesta

(2010/138/EU, Euratom)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 249 artiklan,

ottaa huomioon Euroopan atomienergiayhteisön perustamissopimuksen ja erityisesti sen 106 a artiklan,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Komission työjärjestyksen (1) 1–29 artikla korvataan tämän päätöksen liitteellä.

2 artikla

Tämä päätös julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

3 artikla

Tämä päätös tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Tehty Brysselissä 24 päivänä helmikuuta 2010.

Komission puolesta

José Manuel BARROSO

Puheenjohtaja


(1)  EYVL L 308, 8.12.2000, s. 26.


LIITE

”I   LUKU

KOMISSIO

1 artikla

Kollegiaalisuus

Komissio toimii kollegiona tämän työjärjestyksen mukaisesti ja noudattaen painopisteitä, jotka se on vahvistanut puheenjohtajansa määrittelemien poliittisten suuntaviivojen puitteissa Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 17 artiklan 6 kohdan mukaisesti.

2 artikla

Poliittiset suuntaviivat, painopisteet, työohjelma ja talousarvio

Komissio vahvistaa puheenjohtajansa määrittelemien poliittisten suuntaviivojen mukaisesti strategiset painopisteensä ja esittää ne työohjelmassa sekä vuosittaisessa talousarvioesityksessä.

3 artikla

Puheenjohtaja

1.   Puheenjohtaja määrittelee poliittiset suuntaviivat, joiden mukaisesti komissio hoitaa tehtäväänsä (1). Hän johtaa komission tehtäviä niiden toteuttamisen varmistamiseksi.

2.   Puheenjohtaja päättää komission sisäisestä organisaatiosta varmistaakseen komission toiminnan johdonmukaisuuden, tehokkuuden ja kollegiaalisuuden (2).

Puheenjohtaja osoittaa komission jäsenille erityisiä tehtäväalueita, joiden osalta he ovat nimenomaisesti vastuussa komission toimien valmistelusta ja päätösten täytäntöönpanosta, sanotun kuitenkaan rajoittamatta Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 18 artiklan 4 kohdan soveltamista (3).

Puheenjohtaja voi pyytää komission jäseniä hoitamaan erityistehtäviä varmistaakseen määrittelemiensä poliittisten suuntaviivojen ja komission vahvistamien painopisteiden täytäntöönpanon.

Puheenjohtaja voi milloin tahansa muuttaa päätettyä tehtävien jakoa (4).

Komission jäsenet hoitavat puheenjohtajan heille osoittamia tehtäviä tämän valvonnassa (5).

3.   Puheenjohtaja nimittää varapuheenjohtajat unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkeaa edustajaa lukuun ottamatta komission jäsenten keskuudesta (6) ja päättää komission arvojärjestyksestä.

4.   Puheenjohtaja voi muodostaa komission jäsenistä työryhmiä, joiden puheenjohtajan hän nimeää, joiden toimeksiannot ja toimintamuodot hän vahvistaa ja joiden kokoonpanon ja keston hän määrää.

5.   Puheenjohtaja edustaa komissiota. Hän nimeää ne komission jäsenet, jotka auttavat häntä tässä tehtävässä.

6.   Komission jäsen esittää eronpyyntönsä, jos puheenjohtaja häneltä sitä pyytää, sanotun kuitenkaan rajoittamatta Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 18 artiklan 1 kohdan soveltamista (7).

4 artikla

Päätöksentekomenettelyt

Komissio tekee päätöksensä:

a)

komission kokouksessa suullisessa käsittelyssä tämän työjärjestyksen 8 artiklan säännösten mukaisesti; tai

b)

kirjallisella menettelyllä tämän työjärjestyksen 12 artiklan säännösten mukaisesti; tai

c)

valtuutusmenettelyllä tämän työjärjestyksen 13 artiklan säännösten mukaisesti; tai

d)

toimivallansiirtomenettelyllä tämän työjärjestyksen 14 artiklan säännösten mukaisesti.

1   JAKSO

Komission kokoukset

5 artikla

Koollekutsuminen

1.   Komission kokoukset kutsuu koolle puheenjohtaja.

2.   Komissio kokoontuu yleensä vähintään kerran viikossa. Ylimääräisiä kokouksia järjestetään aina tarvittaessa.

3.   Komission jäsenten on osallistuttava komission kokouksiin. Esteen sattuessa he ilmoittavat hyvissä ajoin puheenjohtajalle poissaolonsa syyt. Puheenjohtaja arvioi tapauskohtaisesti tilanteet, joissa näistä velvollisuuksista voidaan poiketa.

6 artikla

Komission kokousten esityslista

1.   Puheenjohtaja vahvistaa kunkin komission kokouksen esityslistan.

2.   Rajoittamatta puheenjohtajan oikeutta vahvistaa esityslista, ehdotukset, joista aiheutuu huomattavia menoja, on esitettävä yhteisymmärryksessä talousarviosta vastaavan komission jäsenen kanssa.

3.   Komission jäsenten ehdotukset esityslistalle merkittävistä asioista on toimitettava puheenjohtajalle komission vahvistamalla tavalla tämän työjärjestyksen 28 artiklassa säädettyjen soveltamista koskevien yksityiskohtaisten sääntöjen, jäljempänä ’soveltamissääntöjen’, mukaisesti.

4.   Esityslista ja tarvittavat asiakirjat toimitetaan komission jäsenille soveltamissääntöjen mukaisesti vahvistetulla tavalla.

5.   Komissio voi puheenjohtajan ehdotuksesta ottaa käsiteltäväksi asian, jota ei ole esityslistalla tai jonka käsittelyssä tarvittavia valmisteluasiakirjoja ei ole toimitettu määräajassa.

7 artikla

Päätösvaltaisuus

Komissio on päätösvaltainen, kun enemmistö perustamissopimuksessa määrätystä jäsenmäärästä on läsnä.

8 artikla

Päätöksenteko

1.   Komissio tekee päätöksensä yhden tai useamman jäsenensä ehdotuksesta.

2.   Komissio järjestää äänestyksen jäsenensä pyynnöstä. Äänestys voi koskea alkuperäistä ehdotusta tai ehdotusta, johon yksi tai useampi asiasta vastaava jäsen tai puheenjohtaja on tehnyt muutoksia.

3.   Komissio tekee päätöksensä perustamissopimuksessa määrätyn jäsenmääränsä enemmistöllä.

4.   Puheenjohtaja toteaa käsittelyn tuloksen, joka merkitään kokouksen pöytäkirjaan tämän työjärjestyksen 11 artiklassa säädetyllä tavalla.

9 artikla

Luottamuksellisuus

Komission kokoukset eivät ole julkisia. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

10 artikla

Virkamiesten ja muiden henkilöiden läsnäolo

1.   Jollei komissio toisin päätä, pääsihteeri ja puheenjohtajan kabinettipäällikkö osallistuvat kokouksiin. Soveltamissäännöissä vahvistetaan muiden henkilöiden kokouksiin osallistumisen edellytykset.

2.   Komission jäsenen poissa ollessa hänen kabinettipäällikkönsä voi osallistua kokoukseen ja puheenjohtajan pyynnöstä esittää poissa olevan jäsenen kannan.

3.   Komissio voi päättää kuulla myös muita henkilöitä.

11 artikla

Pöytäkirja

1.   Jokaisesta komission kokouksesta laaditaan pöytäkirja.

2.   Pöytäkirjaluonnos esitetään myöhemmässä kokouksessa komission hyväksyttäväksi. Puheenjohtaja ja pääsihteeri vahvistavat hyväksytyn pöytäkirjan allekirjoituksillaan.

2   JAKSO

Muut päätöksentekomenettelyt

12 artikla

Päätökset kirjallisella menettelyllä

1.   Komission jäsenet voivat hyväksyä yhden tai useamman jäsenen tekemän ehdotuksen kirjallisella menettelyllä edellyttäen, että ehdotukselle on saatu sekä puoltava lausunto oikeudelliselta yksiköltä että hyväksyntä komission yksiköiltä, joita on asianmukaisesti kuultu tämän työjärjestyksen 23 artiklan mukaisesti.

Kyseinen puoltava lausunto ja/tai kyseiset hyväksynnät voidaan korvata komission jäsenten välisellä sopimuksella silloin, kun kollegio on puheenjohtajan ehdotuksesta päättänyt soveltamissäännöissä määritellyn kirjallisen viimeistelymenettelyn käynnistämisestä.

2.   Tätä varten ehdotus on annettava kirjallisesti tiedoksi kaikille komission jäsenille edellytyksin, jotka komissio on vahvistanut soveltamissääntöjen mukaisesti, ja on ilmoitettava määräaika, jonka kuluessa jäsenten on saatettava tiedoksi ehdotusta mahdollisesti koskevat varaukset ja muutosesitykset.

3.   Komission jäsen voi kirjallisen menettelyn kuluessa pyytää, että ehdotuksesta järjestetään keskustelu. Hänen on tehtävä asiasta perusteltu pyyntö puheenjohtajalle.

4.   Jos yksikään komission jäsenistä ei ole esittänyt tai pitänyt voimassa pyyntöä käsittelyn keskeyttämisestä kirjallista menettelyä varten asetetun määräajan päättymiseen mennessä, ehdotus katsotaan komission hyväksymäksi.

13 artikla

Päätökset valtuutusmenettelyllä

1.   Edellyttäen, että kollegisen vastuun periaatetta täysin noudatetaan, komissio voi valtuuttaa yhden tai useamman jäsenistään toteuttamaan puolestaan hallinnointi- ja hallintotoimenpiteitä komission asettamin rajoituksin ja edellytyksin.

2.   Komissio voi myös puheenjohtajan suostumuksella antaa yhden tai useamman jäsenensä tehtäväksi vahvistaa säädöksen tai muille toimielimille esitettävän ehdotuksen lopullisen tekstin, jonka asiasisällön se on hyväksynyt käsittelyssään.

3.   Näin luovutetut toimivaltuudet voidaan siirtää edelleen pääjohtajalle tai toimialajohtajalle, jollei sitä kielletä erikseen valtuutuspäätöksessä.

4.   Tämän artiklan 1, 2 ja 3 kohdan säännökset eivät rajoita sellaisten sääntöjen soveltamista, jotka koskevat toimivallan siirtoa rahoitusasioissa tai nimittävän viranomaisen ja palvelussopimusten tekemiseen oikeutetun viranomaisen valtuuksia.

14 artikla

Päätökset toimivallansiirtomenettelyllä

Komissio voi siirtää pääjohtajille ja toimialajohtajille toimivallan hyväksyä johtamis- ja hallintotoimenpiteitä komission puolesta komission asettamin rajoituksin ja edellytyksin, kunhan kollegisen vastuun periaatetta noudatetaan täysin.

15 artikla

Toimivallan siirtäminen edelleen yksittäisten avustus- ja hankintapäätösten osalta

Jos pääjohtajalle tai toimialajohtajalle on siirretty rahoituspäätösten tekemistä koskeva toimivalta 13 tai 14 artiklan mukaisesti, hän voi päättää soveltamissäännöissä vahvistetuin rajoituksin ja edellytyksin siirtää edelleen toimivallan tehdä tiettyjä hankkeiden valintaa koskevia päätöksiä tai yksittäisiä päätöksiä avustusten myöntämisestä tai julkisia hankintoja koskevien sopimusten tekemisestä toimivaltaiselle johtajalle tai, asiasta vastaavan komission jäsenen suostumuksella, toimivaltaiselle yksikönpäällikölle.

16 artikla

Päätösten kirjaaminen

Kirjallisella menettelyllä, valtuutusmenettelyllä ja toimivallansiirtomenettelyllä tehdyt päätökset kirjataan päivittäiseen tai viikoittaiseen asialuetteloon, josta tehdään merkintä komission seuraavan kokouksen pöytäkirjaan.

3   JAKSO

Kaikkia päätöksentekomenettelyjä koskevat säännökset

17 artikla

Komission hyväksymien säädösten varmentaminen

1.   Komission kokouksessa hyväksytyt säädökset liitetään todistusvoimaisella kielellä tai todistusvoimaisilla kielillä kirjoitettuina erottamattomasti tiivistelmään, joka laaditaan siinä kokouksessa, jossa säädökset on hyväksytty. Nämä säädökset varmennetaan puheenjohtajan ja pääsihteerin allekirjoituksilla tiivistelmän viimeisellä sivulla.

2.   Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 297 artiklan 2 kohdassa tarkoitetut ja kirjallisella menettelyllä hyväksytyt muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset varmennetaan puheenjohtajan ja pääsihteerin allekirjoituksilla edellisessä kohdassa tarkoitetun tiivistelmän viimeisellä sivulla paitsi, jos kyseiset säädökset on julkaistava ja niiden on tultava voimaan ennen komission seuraavaa kokousta. Varmentaminen edellyttää tämän työjärjestyksen 16 artiklassa mainittujen asialuetteloiden jäljennösten liittämistä erottamattomasti edellisessä kohdassa tarkoitettuun tiivistelmään.

Kirjallisella menettelyllä hyväksytyt muut säädökset ja valtuutusmenettelyllä tämän työjärjestyksen 12 artiklan ja 13 artiklan 1 ja 2 kohdan mukaisesti hyväksytyt säädökset liitetään todistusvoimaisella kielellä tai todistusvoimaisilla kielillä erottamattomasti tämän työjärjestyksen 16 artiklassa mainittuun päivittäiseen asialuetteloon. Nämä säädökset varmennetaan pääsihteerin allekirjoituksella päivittäisen asialuettelon viimeisellä sivulla.

3.   Toimivallansiirtomenettelyllä tai toimivaltaa edelleen siirtäen hyväksytyt säädökset liitetään sähköisessä muodossa todistusvoimaisella kielellä tai todistusvoimaisilla kielillä erottamattomasti tämän työjärjestyksen 16 artiklassa mainittuun päivittäiseen asialuetteloon. Nämä säädökset varmennetaan sen virkamiehen allekirjoittamalla omavarmenteisella todistuksella, jolle toimivalta on siirretty tämän työjärjestyksen 13 artiklan 3 kohdan, 14 artiklan tai 15 artiklan nojalla.

4.   Tässä työjärjestyksessä ’säädöksillä’ tarkoitetaan Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 288 artiklassa tarkoitettuja säädöksiä.

5.   Tässä työjärjestyksessä ’todistusvoimaisilla kielillä’ tarkoitetaan Euroopan unionin kaikkia virallisia kieliä, kun kyseessä on yleisesti sovellettava säädös, ja muun säädöksen osalta niiden kieliä, joille säädös on osoitettu, sanotun kuitenkaan rajoittamatta neuvoston asetuksen (EY) N:o 920/2005 (8) soveltamista.

4   JAKSO

Komission päätösten valmistelu ja täytäntöönpano

18 artikla

Komission jäsenten ryhmät

Komission jäsenistä koostuvat ryhmät osallistuvat komission työskentelyn koordinointiin ja valmisteluun puheenjohtajan vahvistamien poliittisten suuntaviivojen ja hänen antamansa toimeksiannon mukaisesti.

19 artikla

Kabinetit ja suhteet komission yksiköihin

1.   Kullakin komission jäsenellä on käytettävissään kabinetti, joka avustaa häntä hänen tehtäviensä hoitamisessa ja komission päätösten valmistelussa. Puheenjohtaja vahvistaa kabinetin kokoonpanoa ja toimintaa koskevat säännöt.

2.   Komission jäsen hyväksyy työskentelytavat yhdessä hänen vastuullaan olevien yksiköiden kanssa puheenjohtajan vahvistamia periaatteita noudattaen. Erityisesti täsmennetään, millä tavoin komission jäsen antaa ohjeensa kyseisille yksiköille, joilta hän saa säännöllisesti kaiken toimialaansa liittyvän ja velvollisuuksiensa täyttämiseksi tarvitsemansa tiedon.

20 artikla

Pääsihteeri

1.   Pääsihteeri avustaa puheenjohtajaa, jotta komissio voi panna täytäntöön asettamiaan painopisteitä puheenjohtajan vahvistamien poliittisten suuntaviivojen puitteissa.

2.   Pääsihteeri huolehtii osaltaan politiikan johdonmukaisuudesta koordinoimalla yksiköitä tarvittaessa jo valmisteluvaiheen alussa muun muassa tämän työjärjestyksen 23 artiklan säännösten mukaisesti.

Pääsihteeri valvoo komission käsiteltäväksi toimitettavien asiakirjojen sisällön laatua ja niiden muotoa koskevien sääntöjen noudattamista ja huolehtii siitä, että ne ovat toissijaisuus- ja suhteellisuusperiaatteiden ja ulkoisten vaatimusten mukaisia, niissä otetaan huomioon toimielinten väliset seikat ja noudatetaan komission tiedotusstrategiaa.

3.   Pääsihteeri avustaa puheenjohtajaa komission työskentelyn valmistelemisessa ja sen kokousten järjestämisessä.

Pääsihteeri avustaa myös tämän työjärjestyksen 3 artiklan 4 kohdan mukaisesti perustettujen työryhmien puheenjohtajia työryhmien kokousten valmistelemisessa ja järjestämisessä. Pääsihteeri vastaa kyseisten ryhmien sihteeristön tehtävistä.

4.   Pääsihteeri huolehtii päätöksentekomenettelyjen noudattamisesta ja valvoo tämän työjärjestyksen 4 artiklassa tarkoitettujen päätösten täytäntöönpanoa.

Erityistapauksia lukuun ottamatta pääsihteeri varmistaa tarvittavin toimenpitein, että komission säädökset annetaan tiedoksi ja julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä ja että komission ja sen yksiköiden asiakirjat toimitetaan Euroopan unionin muille toimielimille ja kansallisille parlamenteille.

Pääsihteeri vastaa sellaisen kirjallisen tiedon jakelusta, jonka komission jäsenet haluavat jaettavaksi keskuudessaan.

5.   Pääsihteeri huolehtii virallisista yhteyksistä Euroopan unionin muihin toimielimiin, lukuun ottamatta toimivaltaa, jota komissio päättää käyttää itse tai luovuttaa komission jäsenille tai yksiköille.

Tässä yhteydessä hän huolehtii yleisen johdonmukaisuuden varmistamisesta koordinoimalla yksiköiden toimia silloin, kun kyseessä ovat muita toimielimiä koskevat menettelyt.

6.   Pääsihteeri varmistaa, että komissiolle annetaan asianmukaiset tiedot sisäisten ja toimielinten välisten menettelyjen edistymisestä.

II   LUKU

KOMISSION HALLINTO

21 artikla

Yksiköiden rakenne

Komissiolla on toimintansa valmistelua ja toteuttamista sekä painopisteidensä ja puheenjohtajan vahvistamien poliittisten suuntaviivojen täytäntöönpanoa varten pääosastoja ja niihin verrattavia rakenteita, jotka muodostavat komission hallintokokonaisuuden.

Pääosastot ja niihin verrattavat rakenteet on yleensä jaettu linjoiksi ja linjat edelleen yksiköiksi.

22 artikla

Erityistoimintojen ja erityisrakenteiden perustaminen

Puheenjohtaja voi perustaa tiettyjä tehtäviä hoitamaan erityiselimiä, joiden toimivaltuudet ja toimintasäännöt hän määrää.

23 artikla

Yksiköiden yhteistyö ja koordinointi

1.   Jotta komission toiminta olisi tehokasta, sen yksiköt työskentelevät kiinteässä yhteistyössä ja koordinoidusti päätösten valmistelusta ja täytäntöönpanotoimien aloittamisesta lähtien.

2.   Aloitteen valmistelusta vastaava yksikkö huolehtii alusta alkaen siitä, että kaikki yksiköt, joita aloite perustellusti koskee niiden toimivallan tai tehtävien jaon taikka asian luonteen perusteella, todella toimivat koordinoidusti keskenään.

3.   Ennen kuin asiakirja toimitetaan komission käsittelyyn, asiasta vastaava yksikkö kuulee hyvissä ajoin soveltamissääntöjen mukaisesti kaikkia yksiköitä, joita asia perustellusti koskee.

4.   Oikeudellista yksikköä on kuultava kaikista säädösluonnoksista tai säädösehdotuksista sekä kaikista sellaisista asiakirjoista, joilla voi olla oikeudellista merkitystä.

Kuuleminen on aina pakollista tämän työjärjestyksen 12, 13 ja 14 artiklassa vahvistettujen päätöksentekomenettelyjen käynnistämiseksi lukuun ottamatta vakiosäädöksiä koskevia päätöksiä, joita oikeudellinen yksikkö on puoltanut aiemmin (toistuvat säädökset). Kuuleminen ei ole pakollista, kun on kyse tämän työjärjestyksen 15 artiklassa tarkoitetuista päätöksistä.

5.   Pääsihteeriä on kuultava kaikista sellaisista aloitteista,

jotka hyväksytään suullisella menettelyllä, lukuun ottamatta yksittäisiä henkilöstön jäseniä koskevia henkilöstökysymyksiä, tai

jotka ovat poliittisesti merkittäviä, tai

jotka mainitaan komission vuotuisessa työohjelmassa sekä voimassa olevassa ohjelmasuunnittelun välineessä, tai

joihin liittyy toimielimiä koskevia näkökohtia, tai

joille tehdään vaikutusarviointi tai joista järjestetään julkinen kuuleminen,

sekä kaikista sellaisista yhteisistä kannoista tai aloitteista, jotka voivat sitoa komission suhteessa muihin toimielimiin tai elimiin.

6.   Talousarviosta vastaavaa pääosastoa ja henkilöstöhallinnosta ja turvallisuustoiminnasta vastaavaa pääosastoa on kuultava kaikista sellaisista asiakirjoista, joilla voi olla vaikutusta talousarvioon, varainhoitoon, henkilöstöön tai hallintoon, tämän työjärjestyksen 15 artiklassa tarkoitettuja päätöksiä lukuun ottamatta. Myös petostentorjunnasta vastaavaa yksikköä on tarvittaessa kuultava.

7.   Asiasta vastaava yksikkö pyrkii laatimaan ehdotuksen, josta kuultavina olevat yksiköt voivat päästä yksimielisyyteen. Jos yksimielisyyteen ei päästä, asiasta vastaavan yksikön on liitettävä ehdotukseen erimielisten yksiköiden eriävät lausunnot, sanotun kuitenkaan rajoittamatta tämän työjärjestyksen 12 artiklan soveltamista.

III   LUKU

SIJAISUUDET

24 artikla

Viranhoidon jatkuvuus

Komission jäsenet ja yksiköt huolehtivat, että kaikki asianmukaiset toimenpiteet toteutetaan viranhoidon jatkuvuuden varmistamiseksi noudattaen komission tai puheenjohtajan tätä varten antamia säännöksiä.

25 artikla

Puheenjohtajan sijainen

Jos puheenjohtaja on estynyt hoitamasta tehtäviään, hänen sijaisenaan toimii varapuheenjohtaja tai muu komission jäsen puheenjohtajan määräämän arvojärjestyksen mukaisesti.

26 artikla

Pääsihteerin sijainen

Jos pääsihteeri on estynyt hoitamasta tehtäviään tai jos hänen virkansa on avoinna, hänen sijaisenaan toimii palkkaluokaltaan korkeimmassa asemassa oleva apulaispääsihteeri tai, jos palkkaluokassa yhtä korkealla olevia on useita, näistä palkkaluokassaan pisimpään palvellut tai, jos palkkaluokassaan yhtä pitkään palvelleita on useita, näistä iältään vanhin, tai muu komission nimeämä virkamies.

Jos paikalla ei ole apulaispääsihteeriä eikä komissio ole nimennyt sijaiseksi muuta virkamiestä, sijaisena toimii ura-alueeltaan ja palkkaluokaltaan korkeimmassa asemassa oleva paikalla oleva virkamies tai, jos palkkaluokassa yhtä korkeassa asemassa olevia on useita, näistä palkkaluokassaan pisimpään palvellut tai, jos palkkaluokassaan yhtä pitkään palvelleita on useita, näistä iältään vanhin.

27 artikla

Esimiesten sijaiset

1.   Jos pääjohtaja on estynyt hoitamasta tehtäviään tai jos hänen virkansa on avoinna, hänen sijaisenaan toimii palkkaluokaltaan korkeimmassa asemassa oleva varapääjohtaja tai, jos palkkaluokassa yhtä korkealla olevia on useita, näistä palkkaluokassaan pisimpään palvellut tai, jos palkkaluokassaan yhtä pitkään palvelleita on useita, näistä iältään vanhin, tai muu komission nimeämä virkamies.

Jos paikalla ei ole varapuheenjohtajaa eikä komissio ole nimennyt sijaiseksi muuta virkamiestä, sijaisena toimii ura-alueeltaan ja palkkaluokaltaan korkeimmassa asemassa oleva paikalla oleva virkamies tai, jos palkkaluokassa yhtä korkeassa asemassa olevia on useita, näistä palkkaluokassaan pisimpään palvellut tai, jos palkkaluokassaan yhtä pitkään palvelleita on useita, näistä iältään vanhin.

2.   Jos yksikönpäällikkö on estynyt hoitamasta tehtäviään tai jos hänen virkansa on avoinna, hänen sijaisenaan toimii apulaisyksikönpäällikkö tai muu pääjohtajan nimeämä virkamies.

Jos paikalla ei ole apulaisyksikönpäällikköä eikä pääjohtaja ole nimennyt sijaiseksi muuta virkamiestä, sijaisena toimii ura-alueeltaan ja palkkaluokaltaan korkeimmassa asemassa oleva paikalla oleva virkamies tai, jos palkkaluokassa yhtä korkeassa asemassa olevia on useita, näistä palkkaluokassaan pisimpään palvellut tai, jos palkkaluokassaan yhtä pitkään palvelleita on useita, näistä iältään vanhin.

3.   Jos muu esimies on estynyt hoitamasta tehtäviään tai jos hänen virkansa on avoinna, hänen sijaisenaan toimii pääjohtajan nimeämä virkamies, joka on valittu kyseisestä pääosastosta vastaavan komission jäsenen suostumuksella. Jos sijaiseksi ei ole nimetty virkamiestä, sijaisena toimii ura-alueeltaan ja palkkaluokaltaan korkeimmassa asemassa oleva paikalla oleva virkamies tai, jos palkkaluokassa yhtä korkeassa asemassa olevia on useita, näistä palkkaluokassaan pisimpään palvellut tai, jos palkkaluokassaan yhtä pitkään palvelleita on useita, näistä iältään vanhin.

IV   LUKU

LOPPUSÄÄNNÖKSET

28 artikla

Komissio antaa tarvittaessa tämän työjärjestyksen soveltamissäännöt.

Komissio voi hyväksyä toimintatapojaan ja yksiköidensä toimintatapoja koskevia täydentäviä toimenpiteitä ottaen huomioon tekniikan ja tietotekniikan kehityksen.

29 artikla

Tämä työjärjestys tulee voimaan seuraavana päivänä sen jälkeen, kun kaikki kielitoisinnot on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.”


(1)  Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 17 artiklan 6 kohdan a alakohta.

(2)  Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 17 artiklan 6 kohdan b alakohta.

(3)  Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 248 artikla.

(4)  Katso alaviite 3.

(5)  Katso alaviite 3.

(6)  Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 17 artiklan 6 kohdan c alakohta.

(7)  Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 17 artiklan 6 kohdan toinen alakohta.

(8)  EUVL L 156, 18.6.2005, s. 3.


  翻译: