4.3.2015   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 60/48


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) 2015/347,

annettu 2 päivänä maaliskuuta 2015,

tiettyjen Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 549/2004 mukaisesti esitettyihin kansallisiin tai toiminnallisia ilmatilan lohkoja koskeviin suunnitelmiin sisältyvien tavoitteiden yhteensopimattomuudesta toiselle viitejaksolle vahvistettujen unionin laajuisten suorituskykytavoitteiden kanssa sekä suosituksista kyseisten tavoitteiden tarkistamiseksi

(tiedoksiannettu numerolla C(2015) 1263)

(Ainoastaan bulgarian-, tšekin-, saksan-, kreikan-, espanjan-, ranskan-, kroaatin-, italian-, maltan-, unkarin-, hollannin-, portugalin-, romanian-, slovakin- ja sloveeninkieliset tekstit ovat todistusvoimaisia)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan toteuttamisen puitteista 10 päivänä maaliskuuta 2004 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 549/2004 (puiteasetus) (1) ja erityisesti sen 11 artiklan 3 kohdan c alakohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Asetuksen (EY) N:o 549/2004 mukaan jäsenvaltioiden on hyväksyttävä kansalliset tai toiminnallisia ilmatilan lohkoja koskevat suunnitelmat, mukaan luettuina sitovat kansalliset tavoitteet tai toiminnallisia ilmatilan lohkoja koskevat tavoitteet, ja varmistettava niiden yhteensopivuus unionin laajuisten suorituskykytavoitteiden kanssa. Mainitussa asetuksessa säädetään lisäksi, että komissio arvioi näiden tavoitteiden yhteensopivuuden käyttämällä asetuksen 11 artiklan 6 kohdan d alakohdassa tarkoitettuja arviointiperusteita ja että komissio voi päättää antaa suosituksia, jos se toteaa, etteivät tavoitteet ole arviointiperusteiden mukaisia. Tätä koskevat yksityiskohtaiset säännöt on vahvistettu komission täytäntöönpanoasetuksessa (EU) N:o 390/2013 (2).

(2)

Unionin laajuiset suorituskykytavoitteet suorituskyvyn kannalta keskeisillä osa-alueilla turvallisuus, ympäristö, kapasiteetti ja kustannustehokkuus vahvistettiin toiselle viitejaksolle (2015–2019) komission täytäntöönpanopäätöksellä 2014/132/EU (3).

(3)

Jäsenvaltiot esittivät komissiolle suorituskykysuunnitelmansa, jotka kaikki koskivat toiminnallisia ilmatilan lohkoja, 1 päivään heinäkuuta 2014 mennessä. Useissa tapauksissa alun perin esitetty suunnitelma oli vasta luonnoksen asteella. Lisäksi monia suunnitelmia muutettiin myöhemmin lisäyksillä tai oikaisuilla, joista viimeisin on päivätty 9 päivänä tammikuuta 2015. Komissio on tehnyt arviointinsa viimeisimpien saatujen tietojen pohjalta.

(4)

Suorituskyvyn tarkastuselin, jonka tehtävänä on avustaa komissiota suorituskyvyn kehittämisjärjestelmän täytäntöönpanossa täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 390/2013 3 artiklan mukaisesti, antoi komissiolle alustavan arviointikertomuksen 7 päivänä lokakuuta 2014 ja kertomuksen päivitetyn version 15 päivänä joulukuuta 2014. Komissio sai lisäksi suorituskyvyn tarkastuselimeltä raportit, jotka perustuvat kansallisilta valvontaviranomaisilta täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 390/2013 18 artiklan 4 kohdan mukaisesti saatuihin tietoihin suorituskykysuunnitelmien ja -tavoitteiden seurannasta.

(5)

Kapasiteettiin liittyvällä suorituskyvyn keskeisellä osa-alueella tavoitteet, jotka jäsenvaltiot ovat ilmoittaneet ilmaliikennevirtojen sääntelystä reitillä johtuvalle viivästykselle, on arvioitu täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 390/2013 liitteessä IV olevan 4 kohdassa vahvistetun periaatteen mukaisesti käyttämällä vastaavia verkon hallinnoijan laskemia ja verkon operaatiosuunnitelman (2014–2018/2019), jäljempänä ’verkon operaatiosuunnitelma’, viimeisimmässä kesäkuussa 2014 vahvistetussa versiossa esitettyjä toiminnallisten ilmatilan lohkojen kapasiteetin viitearvoja, jotka sovellettuina varmistavat unionin tasolla, että unionin laajuinen suorituskykytavoite saavutetaan. Kyseinen arviointi osoitti, että Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan ja Alankomaiden (FABEC), Itävallan, Kroatian, Tšekin, Unkarin, Slovenian ja Slovakian (FABCE), Kyproksen, Kreikan, Italian ja Maltan (Blue Med FAB), Bulgarian ja Romanian (Danube FAB) sekä Portugalin ja Espanjan (SW FAB) esittämät tavoitteet eivät ole vastaavien viitearvojen mukaisia eivätkä näin ollen yhteensopivia unionin laajuisen suorituskykytavoitteen kanssa.

(6)

Kustannustehokkuuteen liittyvällä suorituskyvyn keskeisellä osa-alueella tavoitteet, jotka jäsenvaltiot ovat ilmoittaneet reitinaikaisina määritettyinä yksikkökustannuksina, on arvioitu täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 390/2013 liitteessä IV olevassa 5 kohdassa, luettuna yhdessä sen 1 kohdan kanssa, vahvistettujen periaatteiden mukaisesti ottaen huomioon reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten kehitys toisen viitejakson sekä ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson (2012–2019) aikana, palveluyksiköiden määrä (liikenne-ennuste) ja reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten taso verrattuna jäsenvaltioihin, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö. Kyseinen arviointi osoitti, että Itävallan ja Slovakian (FABCE), Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan ja Alankomaiden (FABEC) ja Italian (Blue Med FAB) esittämät tavoitteet eivät ole yhteensopivia unionin laajuisen suorituskykytavoitteen kanssa seuraavassa mainituista syistä.

(7)

Itävallan tavoitteet perustuvat sen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten suunniteltuun vähentämiseen toisen viitejakson aikana keskimäärin 3,5 prosentilla vuodessa. Vaikka tämä on hieman enemmän kuin tavoitteena oleva unionin laajuinen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten keskimääräinen vähennys toisen viitejakson aikana (– 3,3 prosenttia/vuosi), Itävallan suunnittelema vähennys jää ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana alle unionin laajuisen tason (– 1,1 prosenttia/vuosi v. – 1,7 prosenttia/vuosi). Lisäksi tavoitteet perustuvat toisen viitejakson alun suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin kustannuksiin, jotka ovat 8 prosenttia suuremmat kuin vuodelta 2013 raportoidut todelliset reitinaikaiset kustannukset. Näin ollen ensimmäisellä viitejaksolla toteutunutta kustannustehokkuuden parantumista ei ole otettu riittävästi huomioon asetettaessa tavoitteita toiselle viitejaksolle. Lisäksi vuoden 2019 tavoite perustuu suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin yksikkökustannuksiin, jotka ovat huomattavasti (+ 20 prosenttia) suuremmat kuin keskimääräiset reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset jäsenvaltioissa, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö kuin Itävallassa, ja noin 19 prosenttia suuremmat kuin unionin laajuinen suorituskykytavoite vuonna 2019.

(8)

Slovakian tavoitteet perustuvat sen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten suunniteltuun vähentämiseen toisen viitejakson aikana keskimäärin 2,6 prosentilla vuodessa. Tämä on vähemmän kuin unionin laajuiseksi tavoitteeksi toiselle viitejaksolle asetettu keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennys (– 3,3 prosenttia/vuosi). Vaikka suunniteltujen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennys ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana ylittää hieman kehityksen unionin laajuisella tasolla (– 2,1 prosenttia/vuosi v. – 1,7 prosenttia/vuosi), vuoden 2019 tavoite perustuu suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin yksikkökustannuksiin, jotka ovat huomattavasti (+ 18,6 prosenttia) suuremmat kuin keskimääräiset reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset jäsenvaltioissa, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö kuin Slovakiassa.

(9)

Belgialla ja Luxemburgilla on yhteinen maksuvyöhyke. Niiden tavoitteet perustuvat reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten suunniteltuun vähentämiseen toisen viitejakson aikana keskimäärin vain 0,2 prosentilla vuodessa. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin unionin laajuiseksi tavoitteeksi toiselle viitejaksolle asetettu keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennys (– 3,3 prosenttia/vuosi). Suunnitellut reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset eivät myöskään ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana vähene linjassa unionin laajuisen kehityksen kanssa (– 0,4 prosenttia v. – 1,7 prosenttia). Lisäksi vuoden 2019 tavoite perustuu suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin yksikkökustannuksiin, jotka ovat (+ 3,7 prosenttia) suuremmat kuin keskimääräiset reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset jäsenvaltioissa, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö kuin Belgiassa ja Luxemburgissa, ja noin 27 prosenttia suuremmat kuin unionin laajuinen suorituskykytavoite vuonna 2019.

(10)

Ranskan tavoitteet perustuvat sen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten suunniteltuun vähentämiseen toisen viitejakson aikana keskimäärin vain 0,7 prosentilla vuodessa. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin unionin laajuiseksi tavoitteeksi toiselle viitejaksolle asetettu keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennys (– 3,3 prosenttia/vuosi). Suunnitellut reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset eivät myöskään ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana vähene linjassa unionin laajuisen kehityksen kanssa (– 0,2 prosenttia v. – 1,7 prosenttia). Lisäksi tavoitteet perustuvat toisen viitejakson alun suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin kustannuksiin, jotka ovat 6,2 prosenttia suuremmat kuin vuodelta 2013 raportoidut todelliset reitinaikaiset kustannukset. Näin ollen ensimmäisellä viitejaksolla toteutunutta kustannustehokkuuden parantumista ei ole otettu riittävästi huomioon asetettaessa tavoitteita toiselle viitejaksolle. Vaikka vuoden 2019 tavoite perustuu suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin yksikkökustannuksiin, jotka alittavat hieman (– 2,8 prosenttia) keskimääräiset reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset jäsenvaltioissa, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö kuin Ranskassa, ne ovat noin 23 prosenttia suuremmat kuin unionin laajuinen suorituskykytavoite vuonna 2019.

(11)

Saksan tavoitteet perustuvat sen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten suunniteltuun vähentämiseen toisen viitejakson aikana keskimäärin 1,1 prosentilla vuodessa. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin unionin laajuiseksi tavoitteeksi toiselle viitejaksolle asetettu keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennys (– 3,3 prosenttia/vuosi). Reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset eivät myöskään ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana vähene linjassa unionin laajuisen kehityksen kanssa vaan päinvastoin nousevat (+ 0,7 prosenttia v. – 1,7 prosenttia). Lisäksi vuoden 2019 tavoite perustuu vuoden 2019 suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin yksikkökustannuksiin, jotka ovat huomattavasti (+ 26,6 prosenttia) suuremmat kuin keskimääräiset reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset jäsenvaltioissa, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö kuin Saksassa, ja noin 52 prosenttia suuremmat kuin unionin laajuinen suorituskykytavoite vuonna 2019.

(12)

Alankomaiden tavoitteet perustuvat sen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten suunniteltuun vähentämiseen toisen viitejakson aikana keskimäärin vain 0,3 prosentilla vuodessa. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin unionin laajuiseksi tavoitteeksi toiselle viitejaksolle asetettu keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennys (– 3,3 prosenttia/vuosi). Suunnitellut reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset eivät myöskään ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana vähene linjassa unionin laajuisen kehityksen kanssa (– 0,3 prosenttia v. – 1,7 prosenttia). Vaikka vuoden 2019 tavoite perustuu suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin yksikkökustannuksiin, jotka alittavat hieman keskimääräiset reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset jäsenvaltioissa, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö kuin Alankomaissa (– 3,7 prosenttia), ne ovat noin 18 prosenttia suuremmat kuin unionin laajuinen suorituskykytavoite vuonna 2019.

(13)

Italian tavoitteet perustuvat sen reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten suunniteltuun vähentämiseen toisen viitejakson aikana keskimäärin 2,8 prosentilla vuodessa. Tämä ei ole linjassa unionin laajuiseksi tavoitteeksi toiselle viitejaksolle asetetun keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennyksen kanssa (– 3,3 prosenttia/vuosi). Italian suunnitellut reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset eivät myöskään ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana vähene linjassa unionin laajuisen kehityksen kanssa (– 1,4 prosenttia v. – 1,7 prosenttia). Lisäksi vuoden 2019 tavoite perustuu suunniteltuihin reitinaikaisiin määritettyihin yksikkökustannuksiin, jotka ovat huomattavasti (+ 16,6 prosenttia) suuremmat kuin keskimääräiset reitinaikaiset määritetyt yksikkökustannukset jäsenvaltioissa, joilla on samankaltainen toiminta- ja talousympäristö kuin Italiassa, ja noin 25 prosenttia suuremmat kuin unionin laajuinen suorituskykytavoite vuonna 2019.

(14)

Tästä syystä on asianmukaista, että komissio antaa suosituksia toimenpiteistä, jotka kyseisten jäsenvaltioiden on tarpeen toteuttaa sen varmistamiseksi, että niiden kansalliset valvontaviranomaiset ehdottavat tarkistettuja suorituskykytavoitteita, joissa otetaan huomioon tässä päätöksessä mainitut yhteensopimattomuudet. Asetuksen (EY) N:o 549/2004 ja täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 390/2013 mukaan kyseisten jäsenvaltioiden on sen jälkeen hyväksyttävä tarkistetut suorituskykytavoitteet ja ilmoitettava niistä komissiolle neljän kuukauden kuluessa tämän päätöksen tiedoksiantamisesta.

(15)

Yhteensopimattomuuksien korjaamiseksi kapasiteettiin liittyvällä suorituskyvyn keskeisellä osa-alueella olisi varmistettava, että tarkistetut suorituskykytavoitteet ovat vähintään verkon operaatiosuunnitelmassa esitettyjen toiminnallisten ilmatilan lohkojen kapasiteetin viitearvojen mukaisia. Jos verkon operaatiosuunnitelma sisältää korjaavia tai lieventäviä toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on varmistaa asianmukaisten toiminnallisia ilmatilan lohkoja koskevien viitearvojen noudattaminen, asianomaisten jäsenvaltioiden olisi otettava huomioon kyseiset toimenpiteet suorituskykytavoitteita tarkistaessaan.

(16)

Jotta voidaan korjata yhteensopimattomuudet kustannustehokkuuteen liittyvällä suorituskyvyn keskeisellä osa-alueella Itävallan, Slovakian, Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan ja Italian osalta, reitinaikaisina määritettyinä yksikkökustannuksina ilmaistuja kustannustehokkuuden suorituskykytavoitteita olisi tarkistettava alaspäin siten, että ne ovat linjassa keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennyksen kanssa unionin tasolla toisen viitejakson aikana ja ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana.

(17)

Lisäksi kustannustehokkuuden suorituskykytavoitteiden tarkistamisen yhteydessä olisi myös tarkistettava liikenne-ennusteita, joihin kyseiset tavoitteet perustuvat. Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan, ja Alankomaiden toiselle viitejaksolle ennakoituja palveluyksiköitä olisi lisättävä ottaen huomioon vuonna 2014 todettu liikenteen kasvu. Italian olisi sen sijaan vähennettävä toiselle viitejaksolle ennakoituja palveluyksiköitään tosiasiallisen liikenteen määrän vuoksi.

(18)

Komissio on kuullut asianomaisia jäsenvaltioita tässä päätöksessä esitetyistä suosituksista täytäntöönpanoasetuksen (EU) N:o 390/2013 14 artiklan 3 kohdan mukaisesti.

(19)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat yhtenäisen ilmatilan komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

Asetuksen (EY) N:o 549/2004 mukaisesti toimitettuihin suorituskykysuunnitelmiin sisältyvät tavoitteet, jotka mainitaan liitteessä, eivät ole yhteensopivia täytäntöönpanopäätöksessä 2014/132/EU toiselle viitejaksolle vahvistettujen unionin laajuisten suorituskykytavoitteiden kanssa.

2 artikla

Itävallan, Tšekin, Kroatian, Unkarin, Slovenian ja Slovakian (FABCE), Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan ja Alankomaiden (FABEC), Kyproksen, Italian, Kreikan ja Maltan (Blue Med FAB), Bulgarian ja Romanian (Danube FAB) sekä Portugalin ja Espanjan (SW FAB) olisi toteutettava tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen, että niiden kansalliset valvontaviranomaiset ehdottavat tarkistettuja suorituskykytavoitteita 3 ja 4 artiklan mukaisesti.

3 artikla

Itävallan, Kroatian, Tšekin, Unkarin, Slovenian ja Slovakian (FABCE), Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan ja Alankomaiden (FABEC), Kyproksen, Kreikan, Italian ja Maltan (Blue Med FAB), Bulgarian ja Romanian (Danube FAB) sekä Portugalin ja Espanjan (SW FAB) kapasiteettiin liittyvällä suorituskyvyn keskeisellä osa-alueella esittämiä suorituskykytavoitteita olisi tarkistettava alaspäin. Kyseisten tavoitteiden olisi oltava vähintään verkon operaatiosuunnitelmassa esitettyjen vastaavien toiminnallisten ilmatilan lohkojen kapasiteetin viitearvojen mukaisia. Jos verkon operaatiosuunnitelma sisältää korjaavia tai lieventäviä toimenpiteitä, kyseiset toimenpiteet olisi otettava huomioon suorituskykytavoitteita tarkistettaessa.

4 artikla

Itävallan ja Slovakian (FABCE), Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan ja Alankomaiden (FABEC) ja Italian (Blue Med FAB) kustannustehokkuuteen liittyvällä suorituskyvyn keskeisellä osa-alueella esittämiä reitinaikaisina määritettyinä yksikkökustannuksina ilmaistuja suorituskykytavoitteita olisi tarkistettava alaspäin siten, että ne ovat linjassa keskimääräisten reitinaikaisten määritettyjen yksikkökustannusten vähennyksen kanssa unionin tasolla toisen viitejakson aikana ja, jos tähän ei ole vielä päästy, ensimmäisen ja toisen viitejakson muodostaman kokonaisjakson aikana. Tämän alaspäin tarkistamisen yhteydessä olisi vähennettävä reitinaikaisia määritettyjä kustannuksia toiselle viitejaksolle sekä Belgian, Luxemburgin, Ranskan, Saksan, Alankomaiden ja Italian osalta tarkistettava palveluyksikköinä ilmaistua liikenne-ennustetta.

5 artikla

Tämä päätös on osoitettu Belgian kuningaskunnalle, Bulgarian tasavallalle, Tšekin tasavallalle, Saksan liittotasavallalle, Helleenien tasavallalle, Espanjan kuningaskunnalle, Ranskan tasavallalle, Kroatian tasavallalle, Italian tasavallalle, Kyproksen tasavallalle, Luxemburgin suurherttuakunnalle, Unkarille, Maltan tasavallalle, Alankomaiden kuningaskunnalle, Itävallan tasavallalle, Portugalin tasavallalle, Romanialle, Slovenian tasavallalle ja Slovakian tasavallalle.

Tehty Brysselissä 2 päivänä maaliskuuta 2015.

Komission puolesta

Violeta BULC

Komission jäsen


(1)  EUVL L 96, 31.3.2004, s. 1.

(2)  Komission täytäntöönpanoasetus (EU) N:o 390/2013, annettu 3 päivänä toukokuuta 2013, lennonvarmistuspalvelujen ja verkkotoimintojen suorituskyvyn kehittämisjärjestelmästä (EYVL L 128, 9.5.2013, s. 1).

(3)  Komission täytäntöönpanopäätös 2014/132/EU, annettu 11 päivänä maaliskuuta 2014, ilmaliikenteen hallintaverkkoa koskevien unionin laajuisten suorituskykytavoitteiden ja varoituskynnysten vahvistamisesta toiselle viitejaksolle 2015–2019 (EUVL L 71, 12.3.2014, s. 20).


LIITE

Asetuksen (EY) N:o 549/2004 mukaisesti esitetyt kansallisiin tai toiminnallisia ilmatilan lohkoja koskeviin suunnitelmiin sisältyvät kapasiteettiin ja kustannustehokkuuteen liittyvien suorituskyvyn keskeisten osa-alueiden suorituskykytavoitteet, joiden ei katsota olevan yhteensopivia toiselle viitejaksolle vahvistettujen unionin laajuisten suorituskykytavoitteiden kanssa

KAPASITEETTIIN LIITTYVÄ SUORITUSKYVYN KESKEINEN OSA-ALUE

Ilmaliikennevirtojen sääntelystä reitillä johtuva viivästys minuutteina lentoa kohti

JÄSENVALTIO

TOIMINNALLINEN ILMATILAN LOHKO (FAB)

TOIMINNALLISEN ILMATILAN LOHKON REITIN KAPASITEETTIIN LIITTYVÄ TAVOITE

2015

2016

2017

2018

2019

Itävalta

FAB CE

0,32

0,31

0,31

0,30

Yhteensopiva (0,29)

Kroatia

Tšekki

Unkari

Slovakia

Slovenia

Belgia/Luxemburg

FAB EC

0,48

0,49

0,48

0,47

Yhteensopiva (0,43)

Ranska

Saksa

Alankomaat

[Sveitsi]

Kypros

Blue Med

0,35

0,36

0,37

0,37

0,38

Kreikka

Italia

Malta

Bulgaria

Danube

0,08

0,08

0,08

0,09

0,09

Romania

Portugali

SW

0,52

0,52

0,52

0,52

0,52

Espanja

KUSTANNUSTEHOKKUUTEEN LIITTYVÄ SUORITUSKYVYN KESKEINEN OSA-ALUE

Selitteet:

Tunnus

Kohta

Yksiköt

(A)

Reitinaikaiset määritetyt kustannukset yhteensä

(nimellismääräisinä ja kansallisessa valuutassa)

(B)

Inflaatioaste

(%)

(C)

Inflaatioindeksi

(100 = 2009)

(D)

Reitinaikaiset määritetyt kustannukset yhteensä

(vuoden 2009 reaalihintoina ja kansallisessa valuutassa)

(E)

Reitinaikaiset palveluyksiköt yhteensä

(lähi- ja lähestymisalueen palveluyksikköinä)

(F)

Reitinaikainen määritetty yksikkökustannus

(vuoden 2009 reaalihintoina ja kansallisessa valuutassa)

BLUE MED FAB

Maksuvyöhyke: Italia – valuutta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

(A)

696 150 348

712 171 934

731 453 130

750 864 934

765 870 274

(B)

1,0 %

1,1 %

1,3 %

1,5 %

1,6 %

(C)

111,3

112,5

114,0

115,7

117,5

(D)

625 518 979

632 952 539

641 746 263

649 041 739

651 586 847

(E)

9 014 000

9 447 000

9 824 000

10 209 000

10 630 000

(F)

69,39

67,00

65,32

63,58

61,30

FAB CE

Maksuvyöhyke: Itävalta – valuutta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

(A)

188 243 000

195 340 000

198 306 000

203 074 000

206 839 000

(B)

1,7 %

1,7 %

1,7 %

1,7 %

1,7 %

(C)

114,4

116,4

118,3

120,4

122,4

(D)

164 512 578

167 861 269

167 561 493

168 722 008

168 977 503

(E)

2 693 000

2 658 000

2 728 000

2 798 000

2 882 000

(F)

61,09

63,15

61,42

60,30

58,63


Maksuvyöhyke: Slovakia – valuutta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

(A)

61 695 383

66 471 778

69 789 826

73 508 613

74 662 243

(B)

1,6 %

1,8 %

2,0 %

2,1 %

2,2 %

(C)

112,9

115,0

117,3

119,7

122,3

(D)

54 631 715

57 814 800

59 507 010

61 395 324

61 041 573

(E)

1 114 110

1 168 000

1 219 000

1 268 000

1 330 604

(F)

49,04

49,50

48,82

48,42

45,88

FAB EC

Maksuvyöhyke: Belgia–Luxemburg – valuutta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

(A)

168 053 280

172 546 632

177 419 403

180 598 797

184 687 422

(B)

1,1 %

1,2 %

1,3 %

1,4 %

1,4 %

(C)

112,2

113,5

115,0

116,6

118,2

(D)

149 766 718

151 965 777

154 223 135

154 872 832

156 223 161

(E)

2 370 804

2 397 991

2 426 749

2 462 930

2 501 309

(F)

63,17

63,37

63,55

62,88

62,46


Maksuvyöhyke: Ranska – valuutta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

(A)

1 290 640 175

1 296 576 851

1 328 676 965

1 340 098 296

1 343 820 915

(B)

1,2 %

1,3 %

1,4 %

1,5 %

1,6 %

(C)

109,8

111,3

112,9

114,6

116,4

(D)

1 174 993 349

1 165 249 826

1 177 263 728

1 169 490 307

1 154 043 494

(E)

18 487 000

18 604 000

18 714 000

18 876 000

19 064 000

(F)

63,56

62,63

62,91

61,96

60,54


Maksuvyöhyke: Saksa – valuutta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

(A)

1 085 545 510

1 042 966 695

1 042 231 408

1 040 128 865

1 054 280 740

(B)

1,4 %

1,6 %

1,7 %

1,7 %

1,7 %

(C)

110,5

112,3

114,2

116,2

118,1

(D)

981 973 060

928 599 125

912 433 104

895 371 101

892 382 909

(E)

12 568 000

12 665 000

12 765 000

12 879 000

13 004 000

(F)

78,13

73,32

71,48

69,52

68,62


Maksuvyöhyke: Alankomaat – valuutta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

(A)

186 172 831

185 355 981

189 152 594

195 873 996

200 293 234

(B)

1,0 %

1,2 %

1,4 %

1,5 %

1,5 %

(C)

111,2

112,5

114,2

115,9

117,6

(D)

167 474 497

164 697 439

165 685 043

169 053 642

170 296 296

(E)

2 806 192

2 825 835

2 845 616

2 874 072

2 902 813

(F)

59,68

58,28

58,22

58,82

58,67


  翻译: