This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document C2005/106/60
Case T-50/05: Action brought on 28 January 2005 by European Dynamics SA against the Commission of the European Communities
Zaak T-50/05: Beroep, op 28 januari 2005 ingesteld door European Dynamics S.A. tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen
Zaak T-50/05: Beroep, op 28 januari 2005 ingesteld door European Dynamics S.A. tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen
PB C 106 van 30.4.2005, p. 27–28
(ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
30.4.2005 |
NL |
Publicatieblad van de Europese Unie |
C 106/27 |
Beroep, op 28 januari 2005 ingesteld door European Dynamics S.A. tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen
(Zaak T-50/05)
(2005/C 106/60)
Procestaal: Engels
Bij het Gerecht van eerste aanleg van de Europese Gemeenschappen is op 28 januari 2005 beroep ingesteld tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen door European Dynamics S.A., gevestigd te Athene (Griekenland), vertegenwoordigd door N. Korogiannakis, advocaat.
Verzoekster concludeert dat het het Gerecht behage:
— |
nietig te verklaren het besluit van de Commissie (DG TAXUD), waarbij verzoeksters offerte niet in aanmerking is genomen, en de opdracht aan de winnende inschrijver is gegund; |
— |
de Commissie te veroordelen tot betaling van verzoeksters proceskosten en andere kosten in verband met het beroep, zelfs indien dit wordt verworpen. |
Middelen en voornaamste argumenten
Verzoekster heeft een offerte uitgebracht in antwoord op de uitnodiging tot inschrijving TAXUD/2004/AO-004 van de Commissie voor de specificatie, ontwikkeling, onderhoud en ondersteuning van telematicasystemen om de bewegingen van producten te controleren waarop binnen de Europese Gemeenschap accijns worden geheven. Bij het bestreden besluit is verzoeksters offerte afgewezen en is de opdracht aan een andere inschrijver gegund.
Tot staving van haar beroep tot nietigverklaring van dat besluit stelt verzoekster om te beginnen dat de Commissie de beginselen van non-discriminatie en van vrije mededinging heeft geschonden. Door het ontbreken van een precieze technische omschrijving van het EMCS-systeem hebben de inschrijvers niet op doelgerichte wijze blijk kunnen geven van hun kennis van de specifieke gebieden die belangrijk waren voor het project. De toegang van de vroegere en huidige contractanten tot bevoorrechte informatie gaf hun een zeer belangrijk en exclusief voordeel. Verzoekster stelt dat haar tijdige verzoek om gelijke rechten van toegang tot dergelijke toepassingen en documenten had moeten worden ingewilligd. Hoewel de Commissie deze toestand had kunnen verhelpen, heeft zij volgens verzoekster daarvoor niet de passende maatregelen getroffen.
Verzoekster stelt verder dat de Commissie artikel 97, lid 1, van het Financieel Reglement (1) en artikel 17, lid 1, van richtlijn 92/50 (2) heeft geschonden door beoordelingscriteria te hanteren die uiterst vaag waren en niet waren voorzien van duidelijke, kwantificeerbare parameters.
Voorts betoogt verzoekster dat de Commissie kennelijke beoordelingsfouten heeft gemaakt in haar evaluatie van verzoeksters offerte. In dit verband stelt verzoekster dat tekortkomingen in haar offerte te wijten waren aan het verzuim van de Commissie om essentiële gegevens mede te delen, die verzoekster met het oog op de voorbereiding van haar offerte nodig had. Verzoekster betwist verder alle verklaringen in het verslag van het evaluatiecomité.
Verzoekster voert ook aan dat de Commissie de krachtens artikel 253 EG op haar rustende motiveringsverplichting heeft geschonden, en dat zij heeft verzuimd de door verzoekster gevraagde relevante informatie over de redenen voor de afwijzing van haar offerte te verstrekken. Verzoekster stelt tevens dat de Commissie het beginsel van behoorlijk bestuur en zorgvuldigheid heeft geschonden door met aanzienlijke vertraging te handelen en door geen afdoende antwoorden te geven op haar verzoeken om informatie vóór de indiening van de offertes.
(1) Verordening (EG, Euratom) nr. 1605/2002 van de Raad van 25 juni 2002 houdende het Financieel Reglement van toepassing op de algemene begroting van de Europese Gemeenschappen, PB L 248 van 16.9.2002, blz. 1.
(2) Richtlijn 92/50/EEG van de Raad van 18 juni 1992 betreffende de coördinatie van de procedures voor het plaatsen van overheidsopdrachten voor dienstverlening, PB L 209 van 24.7.1992, blz. 1.