COMISIA EUROPEANĂ
Bruxelles, 24.5.2019
COM(2019) 243 final
2019/0117(NLE)
Propunere de
REGULAMENT AL CONSILIULUI
de modificare a Regulamentului (UE) 2019/124 în ceea ce privește anumite posibilități de pescuit
This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document 52019PC0243
Proposal for a COUNCIL REGULATION amending Regulation (EU) 2019/124 as regards certain fishing opportunities
Propunere de REGULAMENT AL CONSILIULUI de modificare a Regulamentului (UE) 2019/124 în ceea ce privește anumite posibilități de pescuit
Propunere de REGULAMENT AL CONSILIULUI de modificare a Regulamentului (UE) 2019/124 în ceea ce privește anumite posibilități de pescuit
COM/2019/243 final
COMISIA EUROPEANĂ
Bruxelles, 24.5.2019
COM(2019) 243 final
2019/0117(NLE)
Propunere de
REGULAMENT AL CONSILIULUI
de modificare a Regulamentului (UE) 2019/124 în ceea ce privește anumite posibilități de pescuit
EXPUNERE DE MOTIVE
1.CONTEXTUL PROPUNERII
•Motivele și obiectivele propunerii
Regulamentul (UE) 2019/124 al Consiliului stabilește, pentru anul 2019, posibilitățile de pescuit pentru anumite stocuri de pește și grupuri de stocuri de pește, aplicabile în apele Uniunii, iar pentru navele din Uniune, în anumite ape din afara acesteia. Aceste posibilități de pescuit sunt, de obicei, modificate de mai multe ori pe parcursul perioadei în care sunt în vigoare.
•Coerența cu dispozițiile existente în domeniul de politică
Măsurile propuse sunt concepute în conformitate cu obiectivele și cu normele politicii comune în domeniul pescuitului și sunt compatibile cu politica de dezvoltare durabilă a Uniunii.
•Coerența cu alte domenii de politică ale Uniunii
Măsurile propuse sunt compatibile cu alte politici ale Uniunii, în special cu politicile din domeniul mediului.
2.TEMEIUL JURIDIC, SUBSIDIARITATEA ȘI PROPORȚIONALITATEA
•Temei juridic
Temeiul juridic al prezentei propuneri îl constituie articolul 43 alineatul (3) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.
Obligațiile Uniunii în ceea ce privește exploatarea durabilă a resurselor acvatice vii decurg din obligațiile prevăzute la articolul 2 din noul regulament de bază al PCP.
•Subsidiaritate (în cazul competențelor neexclusive)
Propunerea este de competența exclusivă a Uniunii, în conformitate cu articolul 3 alineatul (1) litera (d) din tratat. În consecință, principiul subsidiarității nu se aplică.
•Proporționalitate
Propunerea respectă principiul proporționalității din următorul motiv: PCP este o politică comună. În conformitate cu articolul 43 alineatul (3) din tratat, Consiliului îi revine obligația de a adopta măsurile de stabilire și de repartizare a posibilităților de pescuit.
•Alegerea instrumentului
Instrumentul propus: regulament.
3.REZULTATELE EVALUĂRILOR EX POST, ALE CONSULTĂRILOR CU PĂRȚILE INTERESATE ȘI ALE EVALUĂRILOR IMPACTULUI
•Evaluări ex post/verificări ale adecvării legislației existente
Nu se aplică
•Consultări cu părțile interesate
Propunerea ține seama de observațiile părților interesate, ale consiliilor consultative, ale administrațiilor naționale, ale organizațiilor de pescari și ale organizațiilor neguvernamentale pe parcursul anului, iar feedback-ul lor este luat în considerare la stabilirea posibilităților de pescuit.
•Obținerea și utilizarea expertizei
Propunerea se bazează pe avizul științific 1 al Consiliului internațional pentru explorarea apelor maritime (ICES) și pe cel al Comitetului științific, tehnic și economic pentru pescuit (CSTEP).
•Evaluarea impactului
Domeniul de aplicare al regulamentului privind posibilitățile de pescuit este circumscris de articolul 43 alineatul (3) din tratat.
•Adecvarea reglementărilor și simplificarea
Nu se aplică.
•Drepturi fundamentale
Nu se aplică.
4.IMPLICAȚII BUGETARE
Măsurile propuse nu vor avea implicații bugetare.
5.ALTE ELEMENTE
•Explicarea detaliată a dispozițiilor specifice ale propunerii
Modificările propuse urmăresc modificarea Regulamentului 2019/124 după cum se precizează în continuare.
Efortul de pescuit pentru nave în contextul refacerii anumitor stocuri de bacaliar albastru și de langustină în diviziunile ICES 8c și 9a, cu excepția Golfului Cádiz
Planul multianual privind apele occidentale, care a intrat în vigoare la 26 martie 2019, a abrogat planul de refacere a stocurilor de bacaliar albastru și de langustină. Limitele efortului de pescuit prevăzute în anexa II la regulamentul privind posibilitățile de pescuit au fost stabilite în conformitate cu planul de refacere respectiv. Întrucât stocurile vizate vor fi gestionate în conformitate cu dispozițiile planului multianual privind apele occidentale prin stabilirea unor limite de captură în intervalele MSY, nu mai este necesară stabilirea în continuare a unor limite ale efortului de pescuit pentru flotele care pescuiesc stocurile respective. Prin urmare, anexa II trebuie abrogată.
Merlan în Marea Irlandei (diviziunea ICES 7a)
Comisia a solicitat și a primit o analiză științifică actualizată din partea ICES cu privire la nivelul „capturilor accidentale inevitabile” de merlan în Marea Irlandei. Această analiză indică un nivel mai ridicat al capturilor accidentale preconizate de merlan în alte zone de pescuit vizate, în cazul în care respectivele zone de pescuit sunt exploatate în conformitate cu MSY. Cu toate acestea, avizul actualizat privind capturile pentru merlan în zona 7a recomandă în continuare zero capturi pentru 2019, mortalitatea prin pescuit și biomasa fiind încă la niveluri nesustenabile. Prin urmare, propunerea Comisiei stabilește un echilibru pentru a permite o creștere a nivelului de capturi totale admisibile de merlan, pentru a preveni încetarea anticipată a activității de pescuit, permițând, în același timp, creșterea biomasei stocului de reproducere.
Langustină în diviziunea ICES 8c
La 28 martie, ICES a emis avizul pentru pescuitul de specii santinelă de langustină în unitatea funcțională 31 din diviziunea ICES 8c. În conformitate cu avizul ICES, ar trebui să se efectueze zero capturi, deoarece studiile video subacvatice pentru monitorizarea abundenței stocului se desfășoară fără a îndepărta animalele. ICES a emis însă o recomandare potrivit căreia, în cazul în care un studiu video subacvatic nu poate fi efectuat, pescuitul de specii santinelă ar putea fi utilizat pentru a colecta date privind capturile pe unitatea de efort de pescuit de langustină în unitatea funcțională 31 din diviziunea ICES 8c. Conform recomandării ICES, capturile de langustină nu ar trebui să depășească 0,7 tone. Prin urmare, posibilitățile de pescuit pentru langustină ar trebui modificate astfel încât să prevadă acest tip de pescuit de specii santinelă.
Crevete nordic în diviziunile ICES 3a și 4a Est
La 28 martie 2019, ICES a emis un aviz privind capturile de crevete nordic (Pandalus borealis) din diviziunile ICES 3a și 4a Est (Skagerrak, Kattegat și nordul Mării Nordului, în Fosa Norvegiană). În urma consultărilor cu Norvegia, s-a decis că alocarea de crevete nordic pentru UE în Skagerrak va fi de 2 010 tone.
Cod saithe în Marea Nordului
La 22 februarie 2019, ICES a emis un aviz actualizat pentru capturi de cod saithe (Pollachius virens) în subzonele ICES 4 și 6 și în diviziunea 3a. În urma acestor consultări și în urma consultărilor cu Norvegia, TAC pentru codul saithe ar trebui modificată în consecință, în conformitate cu producția maximă durabilă.
Șprot în Marea Nordului
La 12 aprilie 2019, ICES și-a emis avizul anual pentru șprot (Sprattus sprattus) în Marea Nordului. Conform avizului ICES, capturile de șprot din Marea Nordului nu ar trebui să depășească XXX tone în perioada cuprinsă între 1 iulie 2019 și 30 iunie 2020. Posibilitățile de pescuit pentru șprot ar trebui deci să fie stabilite în consecință.
Limite ale efortului de pescuit în zona Convenției ICCAT
La cea de-a 21-a reuniune specială a sa din 2018, Comisia Internațională pentru Conservarea Tonului din Oceanul Atlantic (ICCAT) a adoptat Recomandarea 18-02 privind instituirea unui plan multianual de gestionare pentru tonul roșu în Atlanticul de Est și în Marea Mediterană. Acest plan de gestionare respectă avizul Comitetului permanent pentru cercetare și statistică în vederea stabilirii unui plan multianual de gestionare a stocului în 2018, dat fiind că starea actuală a stocului nu mai necesită măsurile de urgență introduse prin planul de refacere a stocului de ton roșu (Recomandarea 17-17 de modificare a Recomandării 14-04). Planul de gestionare ia în considerare caracteristicile specifice ale diverselor tipuri de unelte și tehnici de pescuit. Prin urmare, se revizuiesc dispozițiile privind limitele efortului de pescuit și aportul maxim în fermele de ton.
2019/0117 (NLE)
Propunere de
REGULAMENT AL CONSILIULUI
de modificare a Regulamentului (UE) 2019/124 în ceea ce privește anumite posibilități de pescuit
CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,
având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 43 alineatul (3),
având în vedere propunerea Comisiei Europene,
întrucât:
(1)Regulamentul (UE) 2019/124 al Consiliului 2 stabilește, pentru anul 2019, posibilitățile de pescuit pentru anumite stocuri de pește și grupuri de stocuri de pește, aplicabile în apele Uniunii, iar pentru navele din Uniune, în anumite ape din afara acesteia.
(2)Planul multianual privind apele occidentale 3 , care a intrat în vigoare la 26 martie 2019, a abrogat planul de refacere a stocurilor de bacaliar albastru și de langustină 4 . Limitele efortului de pescuit prevăzute în anexa II la Regulamentul (UE) 2019/124 al Consiliului au fost stabilite în conformitate cu planul de refacere respectiv. Întrucât stocurile vizate vor fi gestionate în conformitate cu dispozițiile planului multianual privind apele occidentale prin stabilirea unor limite de captură în vederea atingerii ratei-țintă a mortalității prin pescuit în conformitate cu intervalele Fmsy, nu mai este necesar să se continue fixarea unor limite ale efortului de pescuit pentru flotele care pescuiesc stocurile respective. Prin urmare, anexa II trebuie abrogată.
(3)Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime (ICES) a emis un aviz științific pentru zero capturi de merlan (merlangius melagnus) în diviziunea ICES 7a (Marea Irlandei ). TAC de capturi accidentale pentru stocul respectiv pentru 2019 a fost stabilită astfel încât să se ajungă la un echilibru corect între continuarea activităților de pescuit, având în vedere posibilele implicații socio-economice grave, și necesitatea de a obține o stare biologică bună pentru stocurile respective, ținând seama de dificultatea de a pescui în același timp toate stocurile de pește în cadrul unei activități de pescuit mixt ținând cont de producția maximă durabilă. Analiza științifică actualizată efectuată de Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime (ICES) cu privire la statutul merlanului (merlangius melagnus) în diviziunea ICES 7a și la capturile accidentale inevitabile din această specie efectuate în alte zone de pescuit prevedea scenariul statu-quo, capturile corespunzătoare fiind estimate la 1 385 de tone. În urma acestei analize științifice, captura totală admisibilă (TAC) ar trebui modificată pentru a reflecta o cantitate care va reduce la minimum riscul unei încetări anticipate a activității de pescuit, permițând, în același timp, refacerea în continuare a biomasei stocului de reproducere. Nivelul TAC-urilor ar trebui să reflecte și faptul că mortalitatea pentru acest stoc nu trebuie să crească, oferind stimulente pentru îmbunătățirea selectivității și a evitării capturilor.
(4)În decembrie 2018, statele membre în cauză au convenit să coopereze în cadrul Grupului statelor membre din apele nord-vestice și în strânsă cooperare cu Consiliul consultativ pentru apele de nord-vest, în vederea elaborării unui plan multianual de reducere a capturilor accidentale. Acest plan ar trebui să garanteze că capturile accidentale din cele cinci stocuri în cauză, care includ merlanul din Marea Irlandei, pentru care Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime (ICES) a emis un aviz de zero capturi pentru 2019, se reduc prin măsuri de selectivitate sau de evitare. Comisia intenționează să prezinte acest plan pentru sesiunea plenară din iulie 2019 a Comitetului științific, tehnic și economic pentru pescuit (CSTEP), pentru a i se evalua eficacitatea. În cazul în care evaluarea efectuată de CSTEP arată că planul de reducere a capturilor accidentale nu va obține efectul dorit de reducere a mortalității prin pescuit a capturilor accidentale, Comisia va analiza măsuri alternative de reducere a mortalității prin pescuit pentru stocurile în cauză.
(5)În conformitate cu avizul ICES din 28 martie, capturile de langustină (Nephrops norvegicus) din unitatea funcțională 31, diviziunea ICES 8c nu ar trebui să depășească 0,7 tone pentru perioada 1 ianuarie 2019-31 decembrie 2019. Posibilitățile de pescuit pentru langustină în unitatea funcțională 31 din diviziunea ICES 8c ar trebui stabilite în consecință.
(6)La 28 martie 2019, ICES a emis un aviz privind capturile de crevete nordic (Pandalus borealis) din diviziunile ICES 3a și 4a Est (Skagerrak, Kattegat și nordul Mării Nordului, în Fosa Norvegiană). Pe baza acestui aviz și în urma consultărilor cu Norvegia, este oportun să se stabilească la 2 010 tone cota de crevete nordic a Uniunii în diviziunea ICES 3a, în conformitate cu producția maximă durabilă.
(7)La 22 februarie 2019, ICES a emis un aviz actualizat pentru capturi de cod saithe ( Pollachius virens) în Marea Nordului. În urma acestor consultări și în urma consultărilor cu Norvegia, TAC pentru codul saithe ar trebui modificată în consecință, în conformitate cu producția maximă durabilă.
(8)Conform avizului ICES din 12 aprilie 2019, capturile de șprot (Sprattus sprattus) din Marea Nordului nu ar trebui să depășească XXX tone în perioada cuprinsă între 1 iulie 2019 și 30 iunie 2020. Posibilitățile de pescuit pentru șprot în diviziunea ICES 2a (Marea Norvegiei) și în subzona ICES 4 (Marea Nordului) ar trebui stabilite în consecință.
(9)La cea de-a 21-a reuniune specială a sa din 2018, Comisia Internațională pentru Conservarea Tonului din Oceanul Atlantic (ICCAT) a adoptat Recomandarea 18-02 privind instituirea unui plan multianual de gestionare pentru tonul roșu în Atlanticul de Est și în Marea Mediterană. Acest plan de gestionare respectă avizul Comitetului permanent pentru cercetare și statistică în vederea stabilirii unui plan multianual de gestionare a stocului în 2018, dat fiind că starea actuală a stocului nu mai necesită măsurile de urgență introduse prin planul de refacere a stocului de ton roșu (Recomandarea 17-17 de modificare a Recomandării 14-04). Planul de gestionare ia în considerare caracteristicile specifice ale diverselor tipuri de unelte și tehnici de pescuit. Prin urmare, este oportun să se revizuiască dispozițiile privind limitele efortului de pescuit și aportul maxim în fermele de ton.
(10)Limitele de captură prevăzute de Regulamentul (UE) 2019/124 se aplică de la 1 ianuarie 2019. Dispozițiile prezentului regulament privind limitele de captură ar trebui să se aplice, prin urmare, de la aceeași dată. Această aplicare retroactivă nu aduce atingere principiilor securității juridice și protecției încrederii legitime, întrucât posibilitățile de pescuit în cauză nu au fost încă epuizate.
(11)Prin urmare, Regulamentul (UE) 2019/124 ar trebui modificat în consecință,
ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:
Articolul 1
Regulamentul (UE) 2019/124 se modifică după cum urmează:
(1)La articolul 9, litera (a) se elimină;
(2)Anexa IA la Regulamentul (UE) 2019/124 se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament;
(3)Anexa IIA se elimină;
(4)Anexa IV se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.
Articolul 2
Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Se aplică de la 1 ianuarie 2019.
Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.
Adoptat la Bruxelles,
Pentru Consiliu
Președintele
COMISIA EUROPEANĂ
Bruxelles, 24.5.2019
COM(2019) 243 final
ANEXĂ
la
PROPUNEREA DE REGULAMENT AL CONSILIULUI
de modificare a Regulamentului (UE) 2019/124 în ceea ce privește anumite posibilități de pescuit
ANEXĂ
1.Anexa IA la Regulamentul (UE) 2019/124 se modifică după cum urmează:
(1)tabelul referitor la posibilitățile de pescuit pentru merlan în diviziunea ICES 7a se înlocuiește cu următorul tabel:
„
Specia: |
Merlan |
|
|
Zona: |
7a |
|
|
||
|
Merlangius merlangus |
|
|
|
(WHG/07A.) |
|
|||
Belgia |
|
3 |
(1) |
TAC analitică |
|
|
|||
Franța |
43 |
(1) |
Se aplică articolul 8 din prezentul regulament |
||||||
Irlanda |
717 |
(1) |
|||||||
Țările de Jos |
1 |
(1) |
|||||||
Regatul Unit |
482 |
(1) |
|||||||
Uniunea |
1 246 |
(1) |
|||||||
TAC |
1 246 |
(1) |
|||||||
(1) |
Exclusiv pentru capturile accidentale de merlan în activitățile de pescuit care vizează alte specii. Pescuitul direcționat de merlan nu este autorizat în cadrul acestei cote. |
„;
(2)tabelul referitor la posibilitățile de pescuit pentru crevete nordic în diviziunea ICES 3a se înlocuiește cu următorul tabel:
„
Specia: |
Crevete nordic |
|
Zona: |
3a |
|
|
|
|
Pandalus borealis |
|
|
|
(PRA/03A.) |
|
|
Danemarca |
|
1 306 |
TAC de precauție |
|
|
||
Suedia |
704 |
||||||
Uniunea |
2 010 |
||||||
TAC |
4 314 |
„;
(3)tabelul referitor la posibilitățile de pescuit pentru cod saithe în diviziunea ICES 3 subzona 4 și în apele Uniunii din diviziunea 2a a se înlocuiește cu următorul tabel:
„
|
|
|
|
|
|
|
|
Specia: |
Cod saithe |
|
|
Zona: |
3a și 4; apele Uniunii din zona 2a |
||
|
Pollachius virens |
|
|
(POK/2C3A4) |
|
||
Belgia |
33 |
TAC analitică |
|||||
Danemarca |
3 865 |
Se aplică articolul 7 alineatul (2) din prezentul regulament. |
|||||
Germania |
9 759 |
||||||
Franța |
22 967 |
||||||
Țările de Jos |
98 |
||||||
Suedia |
531 |
||||||
Regatul Unit |
7 482 |
||||||
Uniunea |
44 735 |
||||||
Norvegia |
48 879 |
(1) |
|||||
TAC |
93 614 |
||||||
(1) |
Poate fi pescuit numai în apele Uniunii din zonele 4 și 3a (POK/*3A4-C). Capturile efectuate în limita acestei cote se deduc din cota de TAC a Norvegiei. |
||||||
”;
(4)tabelul referitor la posibilitățile de pescuit pentru șprot și capturile accidentale asociate în apele Uniunii din diviziunea ICES 2a și 3a și din subzona ICES 4 se înlocuiește cu următorul tabel:
„
Specia: |
Șprot și capturi accidentale asociate |
Zona: |
apele Uniunii din zonele 2a și 4 |
|
|||||
|
Sprattus sprattus |
|
|
(SPR/2AC4-C) |
|
|
|||
Belgia |
|
pm |
(1)(2) |
TAC analitică |
|
|
|||
Danemarca |
pm |
(1)(2) |
|||||||
Germania |
pm |
(1)(2) |
|||||||
Franța |
pm |
(1)(2) |
|||||||
Țările de Jos |
pm |
(1)(2) |
|||||||
Suedia |
pm |
(1) (2)(3) |
|||||||
Regatul Unit |
pm |
(1)(2) |
|||||||
Uniunea |
pm |
(1) |
|||||||
Norvegia |
pm |
(1) |
|||||||
Insulele Feroe |
pm |
(1)(4) |
|||||||
TAC |
pm |
(1) |
|||||||
(1) |
Cota poate fi pescuită doar între 1 iulie 2019 și 30 iunie 2020. |
||||||||
(2) |
Până la 2 % din cotă poate consta din capturile secundare de merlan (OTH/*2AC4C). Capturile accidentale de merlan scăzute din cotă în conformitate cu prezenta dispoziție și capturile accidentale de specii scăzute din cotă în temeiul articolului 15 alineatul (8) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013 nu depășesc, în total, 9 % din cotă. |
||||||||
(3) |
Inclusiv uva. |
||||||||
(4) |
Poate conține maximum 4 % capturi accidentale de hering.”; |
|
|
|
|
”.
(5)tabelul referitor la posibilitățile de pescuit pentru langustină în diviziunea ICES 8c se înlocuiește cu următorul tabel:
„
Specia: |
Langustină |
|
Zona: |
8c |
|
|
|
|
Nephrops norvegicus |
|
|
|
(NEP/08C.) |
|
|
Spania |
|
2,7 |
(1) |
TAC de precauție |
|
|
|
Franța |
0,0 |
(1) |
|||||
Uniunea |
2,7 |
(1) |
|||||
TAC |
2,7 |
(1) |
|||||
(1) Exclusiv pentru capturile efectuate ca parte a unui pescuit de specii santinelă pentru a colecta date privind capturile pe unitatea de efort (CPUE) cu nave care transportă observatori la bord: |
|||||||
2 tone în unitatea funcțională 25 pe parcursul a cinci ieșiri pe lună în august și septembrie; |
|||||||
0,7 tone în unitatea funcțională 31 timp de 7 zile în luna iulie. |
|||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
”;
2.Anexa IV la Regulamentul (UE) 2019/124 se modifică după cum urmează:
(1)alineatul (4) se înlocuiește cu următorul text:
„Numărul maxim al navelor de pescuit ale fiecărui stat membru care pot fi autorizate să pescuiască, să rețină la bord, să transbordeze, să transporte sau să debarce ton roșu în estul Oceanului Atlantic și în Marea Mediterană:
Numărul navelor de pescuit 1 |
|||||||
Cipru 2 |
Grecia 3 |
Croația |
Italia |
Franța |
Spania |
Malta 4 |
|
Nave de pescuit cu plase-pungă |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Nave de pescuit cu paragate |
Urmează să se stabilească 5 |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Nave de pescuit cu momeală |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Petactare |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească 6 |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Traulere |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Alte nave de pescuit artizanal 7 |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
Urmează să se stabilească |
”;
(2)la alineatul (6), tabelul B se înlocuiește cu următorul tabel:
„Tabelul B 81
Volumul maxim al intrărilor de ton roșu sălbatic capturat (în tone) |
|
Spania |
7 000 |
Italia |
3 764 |
Grecia |
785 |
Cipru |
2 195 |
Croația |
2 947 |
Malta |
8766 |
Portugalia |
350 |
”.