16.4.2021   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 131/78


REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/620 AL COMISIEI

din 15 aprilie 2021

de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește aprobarea statutului de indemn de boală și a statutului de nevaccinare al anumitor state membre sau zone ori compartimente ale acestora cu privire la anumite boli listate și la aprobarea programelor de eradicare a bolilor listate respective

(Text cu relevanță pentru SEE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Regulamentul (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 martie 2016 privind bolile transmisibile ale animalelor și de modificare și de abrogare a anumitor acte din domeniul sănătății animalelor („Legea privind sănătatea animală”) (1), în special articolul 31 alineatul (3), articolul 36 alineatul (4) și articolul 37 alineatul (4) litera (a),

întrucât:

(1)

Regulamentul (UE) 2016/429 stabilește un nou cadru legislativ pentru prevenirea și controlul bolilor transmisibile la animale sau la oameni. În particular, Regulamentul (UE) 2016/429 stabilește norme specifice bolilor pentru bolile listate în conformitate cu articolul 5 alineatul (1) (bolile listate), iar articolul 9 prevede modul în care aceste norme trebuie aplicate diferitelor categorii de boli listate. Regulamentul (UE) 2016/429 prevede, de asemenea, că statele membre trebuie să instituie programe obligatorii de eradicare pentru bolile listate menționate la articolul 9 alineatul (1) litera (b) și programe opționale de eradicare pentru bolile listate menționate la articolul 9 alineatul (1) litera (c), precum și că aceste programe trebuie să fie aprobate de către Comisie. În plus, el prevede aprobarea de către Comisie a statutului de indemn de boală sau a statutului de nevaccinare al statelor membre sau al zonelor ori compartimentelor acestora în ceea ce privește anumite boli listate menționate la articolul 9 alineatul (1) literele (a), (b) și (c) din Regulamentul (UE) 2016/429.

(2)

Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/1882 al Comisiei (2) stabilește definițiile bolilor listate din categoriile A-E și prevede că normele pentru prevenirea și controlul bolilor care se aplică în cazul bolilor listate, menționate la articolul 9 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2016/429, trebuie să se aplice categoriilor de boli listate în cazul speciilor listate și al grupurilor de specii listate menționate în tabelul din anexa la regulamentul respectiv. Este necesar ca prezentul regulament să stabilească norme referitoare la bolile de categoria A, B sau C.

(3)

Regulamentul (UE) 2016/429 se referă la următoarele boli listate: infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis, infecția cu complexul Mycobacterium tuberculosis (MTBC), infecția cu virusul rabic (RABV), leucoza enzootică bovină (LEB), infecția cu virusul bolii limbii albastre (serotipurile 1-24) (infecția cu BTV), diareea virală bovină (BVD), rinotraheita infecțioasă bovină/vulvovaginita pustuloasă infecțioasă (IBR/IPV), infecția cu virusul bolii Aujeszky (ADV), infestarea cu Varroa spp., infecția cu virusul bolii Newcastle, infecția cu virusul care cauzează gripa aviară înalt patogenă (HPAI), septicemia hemoragică virală (VHS), necroza hematopoietică infecțioasă (NHI), infecția cu virusul AIS (anemia infecțioasă a somonului) cu deleție în HPR (regiunea înalt polimorfică), infecția cu Marteilia refringens, infecția cu Bonamia exitiosa, infecția cu Bonamia ostreae și infecția cu virusul bolii petelor albe (WSSV). Toate aceste boli listate se încadrează în definițiile bolilor de categoria A, B sau C prevăzute în Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/1882 și sunt menționate în mod corespunzător în tabelul din anexa la regulamentul de punere în aplicare respectiv.

(4)

Regulamentul delegat (UE) 2020/689 al Comisiei (3) completează normele prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/429 privind programele de eradicare și statutul de indemn de boală pentru anumite boli listate ale animalelor terestre, acvatice și ale altor animale. În particular, Regulamentul delegat (UE) 2020/689 stabilește criteriile pentru acordarea statutului de indemn de boală pentru statele membre sau zonele ori compartimentele acestora, precum și cerințele pentru aprobarea programelor de eradicare pentru statele membre sau zonele ori compartimentele acestora.

(5)

Articolul 85 din Regulamentul (UE) 2020/689 prevede că statele membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat sau un program de supraveghere aprobat pentru boli de categoria C înainte de data aplicării regulamentului respectiv sunt considerate ca având un program de eradicare aprobat în conformitate cu regulamentul respectiv pentru o perioadă de șase ani de la data aplicării regulamentului respectiv. În consecință, este necesar ca această limitare să fie indicată în anexele relevante la prezentul regulament.

(6)

Articolul 280 din Regulamentul (UE) 2016/429 prevede normele pentru menținerea statutului existent de indemn de boală sau a programelor de eradicare și de supraveghere aprobate ale statelor membre sau ale zonelor ori compartimentelor acestora pentru anumite boli listate care au fost aprobate prin acte ale Comisiei adoptate în conformitate cu Directivele 64/432/CEE (4), 91/68/CEE (5), 92/65/CEE (6), 2005/94/CE (7), 2006/88/CE (8) sau 2009/158/CE (9) ale Consiliului. În plus, articolele 84 și 85 din Regulamentul delegat (UE) 2020/689 completează normele prevăzute în Regulamentul (UE) 2016/429 în această privință prin stabilirea unor măsuri tranzitorii referitoare la statutul existent de indemn de boală și la programele existente de eradicare și de supraveghere aprobate în ceea ce privește bolile listate respective.

(7)

Din motive de simplificare și transparență, este necesar ca prezentul regulament să înlocuiască listele existente ale statelor membre, zonelor și compartimentelor indemne de boală și programele existente de eradicare și de supraveghere aprobate stabilite în actele Comisiei adoptate în temeiul directivelor menționate la articolul 280 din Regulamentul (UE) 2016/429 și în anumite directive menționate la articolele 84 și 85 din Regulamentul delegat (UE) 2020/689 cu listele prevăzute în anexele la prezentul regulament.

(8)

Pentru anumite boli listate, Regulamentul delegat (UE) 2020/689 stabilește pentru prima dată norme pentru aprobarea statutului de indemn de boală pentru statele membre sau zonele ori compartimentele acestora și, prin urmare, dispozițiile articolului 280 din Regulamentul (UE) 2016/429 nu se aplică unor astfel de situații. Acesta este cazul infecției cu virusul rabic (RABV), al infecției cu virusul bolii limbii albastre (serotipurile 1-24) (infecția cu BTV), al diareii virale bovine (BVD) sau al infecției cu Bonamia exitiosa. Mai multe state membre au prezentat Comisiei cereri de acordare a statutului de indemn de boală pentru aceste boli listate. În urma evaluării de către Comisie, s-a demonstrat că cererile respective îndeplinesc criteriile din partea II capitolul 4 secțiunile 1 și 2 din Regulamentul delegat (UE) 2020/689, unde sunt stabilite norme pentru acordarea statutului de indemn de boală pentru statele membre sau pentru zonele și compartimentele acestora. Prin urmare, este necesar ca statutul de indemn de boală să fie acordat statelor membre respective sau zonelor ori compartimentelor relevante, iar ele să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(9)

Pentru anumite boli listate, Regulamentul delegat (UE) 2020/689 stabilește norme pentru aprobarea programelor de eradicare pentru statele membre sau zonele ori compartimentele acestora care nu fac obiectul dispozițiilor articolului 280 din Regulamentul (UE) 2016/429. Acesta este cazul infecției cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis, al infecției cu complexul Mycobacterium tuberculosis (MTBC), al infecției cu virusul rabic (RABV), al leucozei enzootice bovine (LEB), al infecției cu virusul bolii limbii albastre (serotipurile 1-24) (infecția cu BTV), al diareii virale bovine (BVD) sau al infecției cu Bonamia exitiosa. Mai multe state membre au prezentat Comisiei cereri de aprobare a programelor de eradicare pentru aceste boli listate. În urma evaluării de către Comisie, s-a demonstrat că cererile respective îndeplinesc criteriile din partea II capitolele 2 și 3 din Regulamentul delegat (UE) 2020/689, în care sunt stabilite criteriile care trebuie respectate pentru aprobarea programelor de eradicare a bolilor de categoria B și, respectiv, de categoria C ale animalelor terestre și, respectiv, ale animalelor acvatice. Prin urmare, este necesar ca programele de eradicare respective să fie aprobate, iar statele membre sau zonele și compartimentele acestora să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(10)

Pentru anumite boli listate, fie Comisia nu a primit până în prezent cereri din partea statelor membre de acordare a statutului de indemn de boală sau de aprobare a programelor de eradicare, fie evaluarea cererilor nu a fost încă finalizată. După primirea cererilor sau după finalizarea evaluării, statele membre, zonele sau compartimentele relevante pot fi listate în anexele la prezentul regulament.

(11)

În plus, în ceea ce privește infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis, un stat membru a prezentat recent Comisiei o cerere de acordare a statutului de indemn de boală pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis pentru o zonă. În urma evaluării de către Comisie, s-a demonstrat că cererea îndeplinește criteriile prevăzute la articolul 71 din Regulamentul delegat (UE) 2020/689, care stabilește norme pentru recunoașterea statutului de indemn de boală pe baza programelor de eradicare. Prin urmare, este necesar ca statutul de zonă indemnă de boală să fie acordat, iar zona să fie menționată în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(12)

În ceea ce privește gripa aviară, Regulamentul (CE) nr. 616/2009 al Comisiei (10), care a fost adoptat în temeiul Directivei 2005/94/CE, prevede aprobarea de către statele membre a compartimentelor de creștere a păsărilor de curte și a compartimentelor de creștere a altor păsări captive. Lista compartimentelor aprobate este disponibilă publicului, iar site-ul de internet al Comisiei include linkuri către paginile de internet informative ale statelor membre. Este necesar ca respectivele compartimente de creștere a păsărilor de curte și compartimente de creștere a altor păsări captive, aprobate în privința gripei aviare în temeiul Regulamentului (CE) nr. 616/2009, să își păstreze statutul de indemn de boală în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/429 și să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(13)

Decizia 2003/467/CE a Comisiei (11) listează statele membre și regiunile acestora indemne de tuberculoză, indemne de bruceloză și indemne de LEB în conformitate cu Directiva 64/432/CEE. Este necesar ca respectivele state membre și regiuni ale acestora să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(14)

Decizia 93/52/CEE a Comisiei (12) stabilește lista statelor membre și a regiunilor acestora care au statut oficial de indemne de bruceloză (B. melitensis) în conformitate cu Directiva 91/68/CEE. Este necesar ca respectivele state membre și regiuni ale acestora să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(15)

Decizia de punere în aplicare 2013/503/UE a Comisiei (13) stabilește lista statelor membre sau a teritoriilor acestora care sunt recunoscute ca fiind indemne de varrooză în conformitate cu Directiva 92/65/CEE. Este necesar ca respectivele state membre sau teritorii ale acestora să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(16)

Deciziile 94/963/CE (14) și 95/98/CE (15) ale Comisiei stabilesc statutul Finlandei și al Suediei ca țări în care nu se practică vaccinarea împotriva bolii Newcastle în conformitate cu Directiva 2009/158/CE. Este necesar ca aceste state membre să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(17)

Decizia 2004/558/CE (16) a Comisiei stabilește listele regiunilor statelor membre care au statutul de regiuni indemne de IBR și ale regiunilor statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru IBR în conformitate cu Directiva 64/432/CEE. Este necesar ca regiunile indemne de IBR să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament, iar regiunile cu programe de eradicare aprobate pentru IBR să își mențină programul pentru o perioadă limitată de timp în conformitate cu Regulamentul (UE) 2020/689 și să fie menționate în anexele la prezentul regulament.

(18)

Decizia 2008/185/CE a Comisiei (17) stabilește lista statelor membre sau a regiunilor acestora care au statutul de indemn de boala Aujeszky și a regiunilor care au un program de eradicare aprobat pentru boala Aujeszky în conformitate cu Directiva 64/432/CEE. Este necesar ca respectivele state membre sau regiuni ale acestora care au statutul de indemn de boala Aujeszky să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament, iar regiunile cu programe de eradicare aprobate pentru boala lui Aujeszky să le mențină pentru o perioadă limitată de timp în conformitate cu Regulamentul (UE) 2020/689 și să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(19)

Decizia 2009/177/CE a Comisiei (18) stabilește liste ale statelor membre și ale anumitor zone și compartimente cu statut de indemn de boală sau care fac obiectul unor programe de supraveghere sau de eradicare aprobate pentru bolile listate ale animalelor acvatice în conformitate cu Directiva 2006/88/CE. Este necesar ca statutul de indemn de boală al statelor membre, al zonelor și al compartimentelor respective să fie menționat în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament, iar programele aprobate să fie menținute pentru o perioadă limitată de timp în conformitate cu articolul 85 din Regulamentul (UE) 2020/689 și să fie menționate în mod corespunzător în anexele la prezentul regulament.

(20)

În ceea ce privește bolile listate ale animalelor acvatice, există anumite zone și compartimente indemne de boală și programe de supraveghere aprobate care nu sunt menționate în Decizia 2009/177/CE, iar liste ale acestora sunt puse la dispoziția publicului pe paginile de internet informative ale statelor membre în conformitate cu Directiva 2006/88/CE. Este necesar ca aceste zone și compartimente să își păstreze statutul de indemn de boală, iar programele să fie menținute pentru o perioadă limitată în conformitate cu articolul 85 din Regulamentul (UE) 2020/689. Informații actualizate privind unitățile care sunt localizate în respectivele zone și compartimente indemne de boală sau care fac obiectul programelor respective sunt prezentate pe pagina de internet accesibilă publicului care a fost creată și întreținută în conformitate cu articolul 185 alineatul (3) din Regulamentul (UE) 2016/429 și cu articolul 21 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/691 al Comisiei (19).

(21)

Întrucât listele prevăzute în Deciziile 93/52/CEE, 94/963/CE, 95/98/CE, 2003/467/CE, 2004/558/CE, 2008/185/CE și 2009/177/CE, în Regulamentul (CE) nr. 616/2009 și în Decizia de punere în aplicare 2013/503/UE sunt înlocuite cu listele prevăzute în anexele la prezentul regulament, este necesar ca respectivele acte să fie abrogate și înlocuite cu prezentul regulament.

(22)

În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice (denumit în continuare „Acordul de retragere”), în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord coroborat cu anexa 2 la respectivul protocol, Regulamentul (UE) 2016/429, precum și actele Comisiei bazate pe acesta, se aplică Regatului Unit și în Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord după încheierea perioadei de tranziție prevăzute în Acordul de retragere. Din acest motiv, este necesar ca Regatul Unit (Irlanda de Nord) să fie inclus în anexele la prezentul regulament relevante pentru Irlanda de Nord.

(23)

Întrucât Regulamentul (UE) 2016/429 se aplică începând cu 21 aprilie 2021, este necesar ca și prezentul regulament să se aplice de la aceeași dată.

(24)

Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Obiect și domeniu de aplicare

(1)   Prezentul regulament stabilește normele de punere în aplicare pentru bolile listate menționate la articolul 9 alineatul (1) literele (a), (b) și (c) din Regulamentul (UE) 2016/429 ale animalelor, în ceea ce privește statutul de indemn de boală și statutul de nevaccinare al anumitor state membre (20) sau zone ori compartimente ale acestora, precum și aprobarea programelor de eradicare a bolilor listate respective.

(2)   Anexele la prezentul regulament listează atât statele membre sau zonele ori compartimentele acestora al căror statut de indemn de boală sau ale căror programe de eradicare se consideră aprobate, astfel cum se prevede la articolul 280 din Regulamentul (UE) 2016/429, cât și pe cele al căror statut de indemn de boală și ale căror programe de eradicare sunt aprobate în mod corespunzător prin prezentul regulament și, de asemenea, sunt menționate în mod corespunzător în anexele sale.

(3)   Prezentul regulament listează în anexele sale:

(a)

statele membre sau zonele ori compartimentele acestora care au programe obligatorii de eradicare aprobate pentru boli de categoria B și programe opționale de eradicare aprobate pentru boli de categoria C;

(b)

statele membre sau zone ale acestora cu statut aprobat de indemn de boală și statut de nevaccinare;

(c)

compartimentele statelor membre cu statut recunoscut de indemn de boală.

Articolul 2

Infecția cu Brucella abortus , B. melitensis și B. suis

(1)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de bovine se menționează în partea I capitolul 1 din anexa I.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de ovine și caprine se menționează în partea I capitolul 2 din anexa I.

(3)   Statele membre sau zone ale acestora care au un program obligatoriu de eradicare aprobat pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis se menționează în partea II din anexa I.

Articolul 3

Infecția cu complexul Mycobacterium tuberculosis (M. bovis , M. caprae și M. tuberculosis ) (MTBC)

(1)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu complexul Mycobacterium tuberculosis (Mycobacterium bovis, M. caprae și M. tuberculosis) (MTBC) se menționează în partea I din anexa II.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora care au un program obligatoriu de eradicare aprobat pentru infecția cu complexul Mycobacterium tuberculosis (Mycobacterium bovis, M. caprae și M. tuberculosis) se menționează în partea II din anexa II.

Articolul 4

Infecția cu virusul rabic (RABV)

(1)   Statele membre sau zonele din acestea cu statut de indemne de infecția cu virusul rabic se menționează în partea I din anexa III.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora care au un program obligatoriu de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul rabic se menționează în partea II din anexa III.

Articolul 5

Leucoza enzootică bovină (LEB)

(1)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de leucoza enzootică bovină se menționează în partea I din anexa IV.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru leucoza enzootică bovină se menționează în partea II din anexa IV.

Articolul 6

Rinotraheita infecțioasă bovină/vulvovaginita pustuloasă infecțioasă (IBR/IPV)

(1)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de rinotraheită infecțioasă bovină/vulvovaginită pustuloasă infecțioasă se menționează în partea I din anexa V.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru rinotraheită infecțioasă bovină/vulvovaginită pustuloasă infecțioasă se menționează în partea II din anexa V.

Articolul 7

Infecția cu virusul bolii Aujeszky (ADV)

(1)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii Aujeszky se menționează în partea I din anexa VI.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii lui Aujeszky se menționează în partea II din anexa VI.

Articolul 8

Diareea virală bovină (BVD)

(1)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de diaree virală bovină se menționează în partea I din anexa VII.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora care au un program opțional de eradicare aprobat pentru diareea virală bovină se menționează în partea II din anexa VII.

Articolul 9

Infecția cu virusul bolii limbii albastre (serotipurile 1-24) (infecția cu BTV)

(1)   Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii limbii albastre (serotipurile 1-24) se menționează în partea I din anexa VIII.

(2)   Statele membre sau zone ale acestora cu un program opțional de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii limbii albastre se menționează în partea II din anexa VIII.

Articolul 10

Infestarea cu Varroa spp.

Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infestarea cu Varroa spp. se menționează în anexa IX.

Articolul 11

Infecția cu virusul bolii Newcastle

Statele membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii Newcastle fără vaccinare se menționează în anexa X.

Articolul 12

Infecția cu virusul care cauzează gripa aviară înalt patogenă (HPAI)

Compartimentele statelor membre indemne de gripa aviară înalt patogenă se menționează în anexa XI.

Articolul 13

Septicemia hemoragică virală (VHS)

(1)   În partea I din anexa XII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de septicemie hemoragică virală;

(b)

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de septicemie hemoragică virală; și

(c)

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de septicemie hemoragică virală, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)   În partea II din anexa XII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru septicemia hemoragică virală;

(b)

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru septicemia hemoragică virală; și

(c)

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru septicemia hemoragică virală, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 14

Necroza hematopoietică infecțioasă (NHI)

(1)   În partea I din anexa XIII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de necroză hematopoietică infecțioasă;

(b)

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de necroză hematopoietică infecțioasă; și

(c)

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de necroză hematopoietică infecțioasă, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)   În partea II din anexa XIII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru necroza hematopoietică infecțioasă;

(b)

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru necroza hematopoietică infecțioasă; și

(c)

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru necroza hematopoietică infecțioasă, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 15

Infecția cu virusul anemiei infecțioase a somonului cu deleție în regiunea înalt polimorfică (virusul AIS cu deleție în HPR)

(1)   În partea I din anexa XIV se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu virusul anemiei infecțioase a somonului cu deleție în regiunea înalt polimorfică (virusul AIS cu deleție în HPR);

(b)

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR; și

(c)

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)   În partea II din anexa XIV se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

(b)

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR; și

(c)

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 16

Infecția cu Marteilia refringens

(1)   În partea I din anexa XV se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens;

(b)

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens; și

(c)

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)   În partea II din anexa XV se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens;

(b)

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens; și

(c)

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 17

Infecția cu Bonamia exitiosa

(1)   În partea I din anexa XVI se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa;

(b)

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa; și

(c)

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)   În partea II din anexa XVI se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa;

(b)

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa; și

(c)

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 18

Infecția cu Bonamia ostreae

(1)   În partea I din anexa XVII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae;

(b)

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae; și

(c)

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)   În partea II din anexa XVII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae;

(b)

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae; și

(c)

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 19

Infecția cu virusul bolii petelor albe (WSSV)

(1)   În partea I din anexa XVIII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu virusul bolii petelor albe;

(b)

zonele sau compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu virusul bolii petelor albe; și

(c)

zonele sau compartimentele statelor membre cu statut de indemn de infecția cu virusul bolii petelor albe, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

(2)   În partea II din anexa XVIII se listează:

(a)

statele membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii petelor albe;

(b)

zonele și compartimentele statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii petelor albe; și

(c)

zonele și compartimentele statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul bolii petelor albe, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță.

Articolul 20

Abrogare

Se abrogă următoarele acte:

Decizia 93/52/CEE;

Decizia 94/963/CE;

Decizia 95/98/CE;

Decizia 2003/467/CE;

Decizia 2004/558/CE;

Decizia 2008/185/CE;

Decizia 2009/177/CE;

Regulamentul (CE) nr. 616/2009;

Decizia de punere în aplicare 2013/503/UE.

Articolul 21

Intrare în vigoare și aplicare

Prezentul regulament intră în vigoare în a treia zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 21 aprilie 2021.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 15 aprilie 2021.

Pentru Comisie

Președintele

Ursula VON DER LEYEN


(1)   JO L 84, 31.3.2016, p. 1.

(2)  Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2018/1882 al Comisiei din 3 decembrie 2018 privind aplicarea anumitor norme de prevenire și control al bolilor în cazul categoriilor de boli listate și de stabilire a unei liste a speciilor și a grupurilor de specii care prezintă un risc considerabil de răspândire a bolilor listate respective (JO L 308, 4.12.2018, p. 21).

(3)  Regulamentul delegat (UE) 2020/689 al Comisiei din 17 decembrie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele privind supravegherea, programele de eradicare și statutul de indemn de boală pentru anumite boli listate și emergente (JO L 174, 3.6.2020, p. 211).

(4)  Directiva 64/432/CEE a Consiliului din 26 iunie 1964 privind problemele de inspecție veterinară care afectează schimburile intracomunitare cu bovine și porcine (JO 121, 29.7.1964, p. 1977/64).

(5)  Directiva 91/68/CEE a Consiliului din 28 ianuarie 1991 privind problemele de sănătate animală care afectează schimburile intracomunitare cu ovine și caprine (JO L 46, 19.2.1991, p. 19).

(6)  Directiva 92/65/CEE a Consiliului din 13 iulie 1992 de definire a cerințelor de sănătate animală care reglementează schimburile și importurile în Comunitate de animale, material seminal, ovule și embrioni care nu se supun, în ceea ce privește cerințele de sănătate animală, reglementărilor comunitare speciale prevăzute în anexa A punctul I la Directiva 90/425/CEE (JO L 268, 14.9.1992, p. 54).

(7)  Directiva 2005/94/CE a Consiliului din 20 decembrie 2005 privind măsurile comunitare de combatere a influenței aviare și de abrogare a Directivei 92/40/CEE (JO L 10, 14.1.2006, p. 16).

(8)  Directiva 2006/88/CE a Consiliului din 24 octombrie 2006 privind cerințele de sănătate animală pentru animale și produse de acvacultură și privind prevenirea și controlul anumitor boli la animalele de acvacultură (JO L 328, 24.11.2006, p. 14).

(9)  Directiva 2009/158/CE a Consiliului din 30 noiembrie 2009 privind condițiile de sănătate animală care reglementează comerțul intracomunitar și importurile din țări terțe de păsări de curte și de ouă pentru incubație (JO L 343, 22.12.2009, p. 74).

(10)  Regulamentul (CE) nr. 616/2009 al Comisiei din 13 iulie 2009 de punere în aplicare a Directivei 2005/94/CE a Consiliului în ceea ce privește aprobarea compartimentelor de creștere a păsărilor de curte și a compartimentelor de creștere a altor păsări captive în privința gripei aviare, precum și a unor măsuri suplimentare de biosecuritate preventivă în aceste compartimente (JO L 181, 14.7.2009, p. 16).

(11)  Decizia 2003/467/CE a Comisiei din 23 iunie 2003 de stabilire a statutului oficial de indemne de tuberculoză, bruceloză și leucoză enzootică bovină pentru efectivele de bovine din anumite state membre și regiuni din state membre (JO L 156, 25.6.2003, p. 74).

(12)  Decizia 93/52/CEE a Comisiei din 21 decembrie 1992 privind constatarea, în anumite state membre sau regiuni, a respectării normelor referitoare la bruceloză (Brucella melitensis) și recunoașterea oficială, pentru aceste teritorii, a statutului de stat membru indemn sau de regiune indemnă (JO L 13, 21.1.1993, p. 14).

(13)  Decizia de punere în aplicare 2013/503/UE a Comisiei din 11 octombrie 2013 de recunoaștere a unor părți ale Uniunii ca fiind indemne de varrooză la albine și de stabilire a garanțiilor suplimentare solicitate în cadrul schimburilor comerciale din interiorul Uniunii și a importurilor pentru a proteja statutul indemn de varrooză al acestora (JO L 273, 15.10.2013, p. 38).

(14)  Decizia 94/963/CE a Comisiei din 28 decembrie 1994 de stabilire a statutului Finlandei ca țară în care nu se practică vaccinarea contra bolii Newcastle (JO L 371, 31.12.1994, p. 29).

(15)  Decizia 95/98/CE a Comisiei din 13 martie 1995 de instituire a statutului Suediei ca țară în care nu se efectuează vaccinarea împotriva bolii Newcastle (JO L 75, 4.4.1995, p. 28).

(16)  Decizia 2004/558/CE a Comisiei din 15 iulie 2004 de punere în aplicare a Directivei 64/432/CEE a Consiliului privind garanțiile suplimentare pentru schimburile intracomunitare cu bovine în ceea ce privește rinotraheita infecțioasă bovină și aprobarea programelor de eradicare prezentate de anumite state membre (JO L 249, 23.7.2004, p. 20).

(17)  Decizia 2008/185/CE a Comisiei din 21 februarie 2008 privind garanțiile suplimentare în legătură cu boala Aujeszky în schimburile intracomunitare cu porci și criteriile de furnizare a informațiilor despre această boală (JO L 59, 4.3.2008, p. 19).

(18)  Decizia 2009/177/CE a Comisiei din 31 octombrie 2008 de punere în aplicare a Directivei 2006/88/CE a Consiliului în ceea ce privește programele de supraveghere și eradicare și statutul „indemn de boală” al statelor membre, al zonelor sau al compartimentelor (JO L 63, 7.3.2009, p. 15).

(19)  Regulamentul delegat (UE) 2020/691 al Comisiei din 30 ianuarie 2020 de completare a Regulamentului (UE) 2016/429 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește normele pentru unitățile de acvacultură și transportatorii de animale acvatice (JO L 174, 3.6.2020, p. 345).

(20)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentului regulament, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA I

INFECȚIA CU BRUCELLA ABORTUS, B. MELITENSIS ȘI B. SUIS

PARTEA I

Statutul de indemn de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis

CAPITOLUL 1

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de bovine

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Spania

Comunidad Autónoma de Andalucía

Comunidad Autónoma de Aragón

Comunidad Autónoma de Asturias

Comunidad Autónoma de Islas Baleares

Comunidad Autónoma de Canarias

Comunidad Autónoma de Cantabria

Comunidad Autónoma de Castilla-La Mancha

Comunidad Autónoma de Castilla y León

Comunidad Autónoma de Cataluña

Comunidad Autónoma de Extremadura: provincia de Badajoz

Comunidad Autónoma de Galicia

Comunidad Autónoma de La Rioja

Comunidad Autónoma de Madrid

Comunidad Autónoma de Murcia

Comunidad Autónoma de Navarra

Comunidad Autónoma de País Vasco

Comunidad Autónoma de Valencia

Franța

Întregul teritoriu

Italia

Regione Abruzzo: Provincia di Pescara

Regione Campania: Province di Avellino, Benevento, Napoli

Regione Emilia-Romagna

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Lazio

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche

Regione Molise: Provincia di Campobasso

Regione Piemonte

Regione Puglia: Province di Bari, Barletta-Andria-Trani, Brindisi, Lecce

Regione Sardegna

Regione Toscana

Regione Trentino – Alto Adige

Regione Umbria

Regione Valle d’Aosta

Regione Veneto

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Malta

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Região Algarve: toate distritos

Região Autónoma dos Açores: Ilhas de Corvo, Faial, Flores, Graciosa, Pico, Santa Maria

Região Centro: distritos Aveiro, Viseu, Guarda, Coimbra, Leiria, Castelo Branco

România

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

CAPITOLUL 2

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis la populațiile de ovine și caprine

Stat membru  (*2)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Spania

Întregul teritoriu

Franța

Région Auvergne et Rhône-Alpes

Région Bourgogne-Franche-Comté

Région Bretagne

Région Centre-Val de Loire

Région Corse

Région Grande Est

Région Hauts-de-France

Région Ile-de-France

Région Normandie

Région Nouvelle-Aquitaine

Région Occitanie

Région Pays de la Loire

Région Provence-Alpes-Côte d’Azur

Italia

Regione Abruzzo

Regione Calabria: Province di Catanzaro, Cosenza

Regione Campania: Provincia di Benevento

Regione Emilia-Romagna

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Lazio

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche

Regione Molise

Regione Piemonte

Regione Puglia: Province di Bari, Barletta-Andria-Trani, Brindisi și Taranto

Regione Sardegna

Regione Toscana

Regione Trentino – Alto Adige

Regione Umbria

Regione Valle d’Aosta

Regione Veneto

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Região Autónoma dos Açores

România

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Brucella abortus, B. melitensis și B. suis

Niciunul/niciuna în prezent.


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.

(*2)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA II

INFECȚIA CU COMPLEXUL MYCOBACTERIUM TUBERCULOSIS (M. BOVIS, M. CAPRAE ȘI M. TUBERCULOSIS) (MTBC)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu MTBC

Stat membru

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Spania

Comunidad Autónoma de Canarias

Comunidad Autónoma de Galicia: provincia de Pontevedra

Franța

Întregul teritoriu

Italia

Regione Abruzzo: Provincia di Pescara

Regione Basilicata: Provincia di Matera

Regione Emilia-Romagna

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Lazio: Province di Frosinone, Rieti, Viterbo

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche: Province di Ancona, Ascoli Piceno, Fermo, Pesaro-Urbino

Regione Molise

Regione Piemonte

Regione Sardegna: Citta metropolitana di Cagliari, Provincia di Oristano, Provincia del Sud Sardegna

Regione Toscana

Regione Trentino – Alto Adige

Regione Umbria

Regione Valle d’Aosta

Regione Veneto

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Região Algarve: toate distritos

Região Autónoma dos Açores exceptând Ilha de São Miguel

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu MTBC

Niciunul/niciuna în prezent.


ANEXA III

INFECȚIA CU VIRUSUL RABIEI (RABV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu RABV

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Bulgaria

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Grecia

Întregul teritoriu

Spania

Întreg teritoriul peninsular

Comunidad Autónoma de Islas Baleares

Comunidad Autónoma de Canarias

Franța

Région Auvergne et Rhône-Alpes

Région Bourgogne-Franche-Comté

Région Bretagne

Région Centre-Val de Loire

Région Corse

Région Grande Est

Région Hauts-de-France

Région Ile-de-France

Région Normandie

Région Nouvelle-Aquitaine

Région Occitanie

Région Pays de la Loire

Région Provence-Alpes-Côte d’Azur

Région Guadeloupe

Région La Réunion

Région Martinique

Région Mayotte

Croația

Întregul teritoriu

Italia

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Malta

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Voievodatul Dolnośląskie: toate powiaty

Voievodatul Kujawsko-pomorskie: toate powiaty

Voievodatul Lubelskie, următoarele powiaty: Lubartowski, Lubelski, m. Lublin, Łęczyński, Łukowski, Opolski, Parczewski, Puławski, Radzyński, Rycki, Świdnicki

Voievodatul Lubuskie: toate powiaty

Voievodatul Łódzkie: toate powiaty

Voievodatul Małopolskie: toate powiaty

Voievodatul Mazowieckie, următoarele powiaty: Ciechanowski, Gostyniński, Lipski, Makowski, Mławski, Ostrołęcki, m. Ostrołęka, Płocki, m. Płock, Płoński, Przasnyski, Przysuski, Radomski, m.Radom, Sierpecki, Sochaczewski, Szydłowiecki, Zwoleński, Żuromiński, Żyrardowski

Voievodatul Opolskie: toate powiaty

Voievodatul Podlaskie: toate powiaty

Voievodatul Pomorskie: toate powiaty

Voievodatul Śląskie: toate powiaty;

Voievodatul Świętokrzyskie: toate powiaty;

Voievodatul Warmińsko-mazurskie: toate powiaty;

Voievodatul Wielkopolskie: toate powiaty;

Voievodatul Zachodniopomorskie: toate powiaty.

Portugalia

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu RABV

Niciunul/niciuna în prezent.


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA IV

LEUCOZA ENZOOTICĂ BOVINĂ (LEB)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de LEB

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritori

Spania

Întregul teritoriu

Franța

Région Auvergne et Rhône-Alpes

Région Bourgogne-Franche-Comté

Région Bretagne

Région Centre-Val de Loire

Région Corse

Région Grande Est

Région Hauts-de-France

Région Ile-de-France

Région Normandie

Région Nouvelle-Aquitaine

Région Occitanie

Région Pays de la Loire

Région Provence-Alpes-Côte d’Azur

Région Guadeloupe

Région Guyane

Région Martinique

Région Mayotte

Italia

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Região Algarve: toate distritos

Região Alentejo: toate distritos

Região Centro: toate distritos

Região Lisboa e Vale do Tejo: toate distritos

Região Norte: distritos: Braga, Bragança, Viana do Castelo, Vila Real

Região Autónoma dos Açores

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru LEB

Niciunul/niciuna în prezent.


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA V

RINOTRAHEITA INFECȚIOASĂ BOVINĂ/VULVOVAGINITA PUSTULOASĂ INFECȚIOASĂ (IBR/IPV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de IBR/IPV

Stat membru

Teritoriul

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Italia

Regione Valle d’Aosta

Regione Trentino – Alto Adige: Provincia Autonoma di Bolzano – Alto Adige

Austria

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru IBR/IPV

Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 15 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Belgia

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021

Franța

Région Auvergne et Rhône-Alpes

Région Bourgogne-Franche-Comté

Région Bretagne

Région Centre-Val de Loire

Région Grande Est

Région Hauts-de-France

Région Ile-de-France

Région Normandie

Région Nouvelle-Aquitaine

Région Occitanie

Région Pays de la Loire

Région Provence-Alpes-Côte d’Azur

21 aprilie 2021

Italia

Region Friuli Venezia Giulia

Regione Trentino – Alto Adige: Provincia Autonoma di Trento

21 aprilie 2021

Luxemburg

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021


ANEXA VI

VIRUSUL BOLII AUJESZKY (ADV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu ADV

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Franța

Departamentele Ain, Aisne, Allier, Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Ardèche, Ardennes, Ariège, Aube, Aude, Aveyron, Bas-Rhin, Bouches-du-Rhône, Calvados, Cantal, Charente, Charente-Maritime, Cher, Corrèze, Côte-d’Or, Côtes-d’Armor, Creuse, Deux-Sèvres, Dordogne, Doubs, Drôme, Essonne, Eure, Eure-et-Loir, Finistère, Gard, Gers, Gironde, Hautes-Alpes, Hauts-de-Seine, Haute Garonne, Haute-Loire, Haute-Marne, Hautes-Pyrénées, Haut-Rhin, Haute-Saône, Haute-Savoie, Haute-Vienne, Hérault, Indre, Ille-et-Vilaine, Indre-et-Loire, Isère, Jura, Landes, Loire, Loire-Atlantique, Loir-et-Cher, Loiret, Lot, Lot-et-Garonne, Lozère, Maine-et-Loire, Manche, Marne, Mayenne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Morbihan, Moselle, Nièvre, Nord, Oise, Orne, Paris, Pas-de-Calais, Pyrénées-Atlantiques, Pyrénées-Orientales, Puy-de-Dôme, Réunion, Rhône, Sarthe, Saône-et-Loire, Savoie, Seine-et-Marne, Seine-Maritime, Seine-Saint-Denis, Somme, Tarn, Tarn-et-Garonne, Territoire de Belfort, Val-de-Marne, Val-d’Oise, Var, Vaucluse, Vendée, Vienne, Vosges, Yonne, Yvelines

Italia

Regione Friuli Venezia Giulia

Regione Trentino – Alto Adige: Provincia Autonoma di Bolzano – Alto Adige

Cipru

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Voievodatul Podlaskie, următoarele powiaty: Augustowski, Białostocki, Białystok, Bielski, Hajnowski, Moniecki, Sejneński, Siemiatycki, Sokólski, Suwalski, Suwałki

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu ADV

Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 15 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Spania

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021

Italia

Regione Abruzzo

Regione Apulia

Regione Basilicata

Regione Calabria

Regione Campania

Regione Emilia-Romagna

Regione Lazio

Regione Liguria

Regione Lombardia

Regione Marche

Regione Molise

Regione Piemonte

Regione Sicilia

Regione Trentino – Alto Adige: Provincia Autonoma di Trento

Regione Toscana

Regione Valle d’Aosta

Regione Umbria

Regione Veneto

21 aprilie 2021

Lituania

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021

Polonia

Voievodatul Dolnośląskie: toate powiaty

Voievodatul Kujawsko-Pomorskie: toate powiaty

Voievodatul Lubelskie: toate powiaty

Voievodatul Lubuskie: toate powiaty

Voievodatul Lódzkie: toate powiaty

Voievodatul Małopolskie: toate powiaty

Voievodatul Mazowieckie: toate powiaty

Voievodatul Opolskie: toate powiaty

Voievodatul Podkarpackie: toate powiaty

Voievodatul Podlaskie, următoarele powiaty: Grajewski, Kolneński, Łomżyński, Łomża, Wysokomazowiecki, Zambrowski

Voievodatul Pomorskie: toate powiaty

Voievodatul Sląskie: toate powiaty

Voievodatul Swiętokrzyskie: toate powiaty

Voievodatul Warmińsko-mazurskie: toate powiaty

Voievodatul Wielkopolskie: toate powiaty

Voievodatul Zachodniopomorskie: toate powiaty

21 aprilie 2021

Portugalia

Întreg teritoriul peninsular

21 aprilie 2021


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA VII

DIAREEA VIRALĂ BOVINĂ (BVD)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de BVD

Niciunul/niciuna în prezent.

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru BVD

Niciunul/niciuna în prezent.


ANEXA VIII

INFECȚIA CU VIRUSUL BOLII LIMBII ALBASTRE (BTV)

PARTEA I

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu BTV

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Bundesland Bayern:

Stadt München,

Stadt Rosenheim,

Landkreis Altötting,

Landkreis Berchtesgadener Land,

Landkreis Bad Tölz-Wolfratshausen,

Landkreis Ebersberg,

Landkreis Erding,

Landkreis Freising,

Landkreis Garmisch-Partenkirchen,

Landkreis Miesbach,

Landkreis Mühldorf a. Inn,

Landkreis München, Landkreis Rosenheim,

Landkreis Starnberg,

Landkreis Traunstein,

Landkreis Weilheim-Schongau,

Gemeinden im Landkreis Dachau: Bergkirchen, Dachau, Haimhausen, Hebertshausen, Karlsfeld, Petershausen, Röhrmoos, Schwabhausen, Vierkirchen, Weichs,

Gemeinden im Landkreis Eichstätt: Altmannstein, Großmehring, Mindelstetten, Oberdolling, Pförring,

Gemeinden im Landkreis Fürstenfeldbruck: Eichenau, Emmering, Germering, Gröbenzell, Olching, Puchheim,

Gemeinden im Landkreis Pfaffenhofen a. d. Ilm: Baar-Ebenhausen, Ernsgaden, Geisenfeld, Hettenshausen, Ilmmünster, Jetzendorf, Manching, Münchsmünster, Pfaffenhofen a.d. Ilm, Pörnbach, Reichertshausen, Reichertshofen, Rohrbach, Scheyern, Schweitenkirchen, Vohburg a. d. Donau, Wolnzach,

Stadt Landshut,

Stadt Passau,

Stadt Straubing,

Landkreis Deggendorf,

Landkreis Freyung-Grafenau,

Landkreis Kelheim,

Landkreis Landshut,

Landkreis Passau,

Landkreis Regen,

Landkreis Rottal-Inn,

Landkreis Straubing-Bogen,

Landkreis Dingolfing-Landau,

Stadt Amberg,

Stadt Regensburg,

Stadt Weiden i. d. Oberpfalz,

Landkreis Amberg-Sulzbach,

Landkreis Cham,

Landkreis Neustadt a.d. Waldnaab,

Landkreis Regensburg,

Landkreis Schwandorf,

Landkreis Tirschenreuth,

Gemeinden im Landkreis Neumarkt i.d. Oberpfalz: Berg b. Neumarkt i.d. Opf., Breitenbrunn, Deining, Dietfurt a.d. Altmühl, Hohenfels, Lauterhofen, Lupburg, Neumarkt i.d. Opf., Parsberg, Pilsach, Seubersdorf i.d. Opf., Velburg,

Stadt Bamberg,

Stadt Bayreuth,

Stadt Coburg,

Stadt Hof,

Landkreis Bayreuth,

Landkreis Coburg,

Landkreis Hof,

Landkreis Kronach,

Landkreis Kulmbach,

Landkreis Lichtenfels,

Landkreis Wunsiedel i. Fichtelgebirge,

Gemeinden im Landkreis Bamberg: Altendorf, Baunach, Bischberg, Breitengüßbach, Buttenheim, Gerach, Gundelsheim, Hallstadt, Heiligenstadt i. Ofr., Hirschaid, Kemmern, Königsfeld, Lauter, Litzendorf, Memmelsdorf, Oberhaid, Pettstadt, Rattelsdorf, Reckendorf, Scheßlitz, Stadelhofen, Strullendorf, Viereth-Trunstadt, Wattendorf, Zapfendorf, Eichwald, Geisberger Forst, Hauptsmoor, Semberg, Zückshuter Forst,

Gemeinden im Landkreis Forchheim: Ebermannstadt, Eggolsheim, Egloffstein, Gößweinstein, Gräfenberg, Hiltpoltstein, Igensdorf, Kirchehrenbach, Kunreuth, Leutenbach, Obertrubach, Pinzberg, Pretzfeld, Unterleinleiter, Weilersbach, Weißenohe, Wiesenthau, Wiesenttal,

Gemeinden im Landkreis Nürnberger Land: Alfeld, Engelthal, Happurg, Hartenstein, Henfenfeld, Hersbruck, Kirchensittenbach, Neuhaus a.d. Pegnitz, Neunkirchen a. Sand, Offenhausen, Ottensoos, Pommelsbrunn, Reichenschwand, Schnaittach, Simmelsdorf, Velden, Vorra, Engelthaler Forst,

Landkreis Rhön-Grabfeld,

Gemeinden im Landkreis Haßberge: Aidhausen, Breitbrunn, Bundorf, Burgpreppach, Ebelsbach, Ebern, Haßfurt, Hofheim i. Ufr., Riedbach, Kirchlauter, Königsberg i. Bay., Maroldsweisach, Pfarrweisach, Rentweinsdorf, Stettfeld, Untermerzbach, Zeil a. Main, Ermershausen,

Gemeinden im Landkreis Ostallgäu: Eisenberg, Füssen, Hopferau, Lechbruck am See, Lengenwang, Nesselwang, Pfronten, Rieden am Forggensee, Roßhaupten, Rückholz, Schwangau, Seeg, Stötten a. Auerberg, Halblech, Rettenbach a. Auerberg.

Bundesland Berlin

Bundesland Brandenburg

Bundesland Bremen

Bundesland Hamburg

Bundesland Hessen:

Stadt Kassel,

Werra-Meißner-Kreis,

Landkreis Kassel,

Landkreis Hersfeld-Rotenburg,

Folgende Gemeinden des Landkreises Waldeck-Frankenberg: Twistetal, Edertal, Diemelstadt, Volkmarsen, Waldeck, Willingen (Upland), Bad Arolsen, Bad Wildungen, Diemelsee, Frankenau, Korbach, Lichtenfels, Vöhl,

Folgende Gemeinden des Schwalm-Eder-Kreises: Wabern, Borken (Hessen), Felsberg, Homberg (Efze), Malsfeld, Edermünde, Oberaula, Ottrau, Bad Zwesten, Frielendorf, Fritzlar, Gudensberg, Guxhagen, Jesberg, Knüllwald, Körle, Melsungen, Morschen, Neuental, Neukirchen, Niedenstein, Schwarzenborn, Spangenberg,

Folgende Gemeinden des Landkreises Fulda: Dipperz, Petersberg, Künzell, Poppenhausen (Wasserkuppe), Ebersburg, Ehrenberg (Rhön), Eichenzell, Eiterfeld, Hilders, Fulda, Gersfeld (Rhön), Nüsttal, Burghaun, Hofbieber, Hünfeld, Rasdorf, Tann (Rhön),

Folgende Gemeinden des Vogelsbergkreises: Schlitz, Grebenau, Alsfeld nur die Gemarkungen Berfa und Lingelbach,

Bundesland Mecklenburg-Vorpommern

Bundesland Niedersachsen

Bundesland Nordrhein-Westfalen:

Landkreis Borken,

Landkreis Coesfeld,

Landkreis Gütersloh,

Landkreis Herford,

Landkreis Höxter,

Folgende Gemeinde und Städte im Landkreis Kleve: Bedburg-Hau, Emmerich am Rhein, Geldern, Goch, Issum, Kalkar, Kerken, Kevelaer, Kleve, Kranenburg, Rees, Rheurdt, Uedem, Weeze,

Landkreis Lippe,

Landkreis Minden-Lübbecke,

Landkreis Paderborn,

Landkreis Recklinghausen,

Landkreis Soest,

Landkreis Steinfurt,

Landkreis Unna,

Landkreis Warendorf,

Landkreis Wesel,

Stadt Bielefeld,

Stadt Bochum,

Stadt Bottrop,

Stadt Dortmund,

Stadt Duisburg,

Stadt Essen,

Stadt Gelsenkirchen,

Stadt Hamm,

Stadt Herne,

Stadt Mülheim an der Ruhr,

Stadt Münster (Westfalen),

Stadt Oberhausen,

Bundesland Sachsen

Bundesland Sachsen-Anhalt

Bundesland Schleswig-Holstein

Bundesland Thüringen

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Spania

Comunidad Autónoma de Andalucía:

Provincia Almería

Provincia Córdoba, următoarele regiuni: Baena, Guadajoz y Campiña Este, Hinojosa del Duque (Pedroches II), Lucena (Subbética), Montilla (Campiña Sur), Montoro (Alto del Guadalquivir), Peñarroya-Pueblonuevo (Valle del Guadiato), Pozoblanco (Pedroches I), Villanueva de Córdoba (Pedroches III)

Provincia Granada, următoarele regiuni: Alhama de Granada (Alhama/Temple), Baza (Altiplanicie Sur), Guadix (Hoya-Altiplanicie de Guadix), Huescar (Altiplanicie Norte), Iznalloz (Montes Orientales), Loja (Vega/Montes Occ.), Orgiva (Alpujarra/Valle de Lecrin), Santa Fe (Vega de Granada)

Provincia Huelva, următoarele regiuni: Aracena (Sierra Oriental) și Cortegana (Sierra Occidental)

Provincia Jaén

Provincia Sevilla, următoarele regiuni: Cazalla de la Sierra (Sierra Norte)

Comunidad Autonoma de Aragón

Provincia Huesca, următoarele regiuni: Binéfar, Fraga, Grañén, Monzón, Sariñena, Tamarite de Litera și Bujaraloz; următoarele municipalități în Ayerbe: Agüero, Ayerbe, Biscarrués, Loarre, Loscorrales, Lupiñén-Ortilla și La Sotonera; următoarele municipalități în Barbastro: Azara, Azlor, Barbastro, Barbuñales, Berbegal, Castejón del Puente, Castillazuelo, Estada, Estadilla, El Grado, Hoz y Costean, Ilche, Laluenga, Laperdiguera, Lascellas-Ponzano, Olvena, Peralta de Alcofea, Peraltilla, Pozán de Vero, Salas Altas, Salas Bajas, Santa María de Dulcis și Torres de Alcanadre; următoarele municipalități în Castejón de Sos: Benasque, Bisauri, Bonansa, Laspaúles și Montanuy; următoarele municipalități în Graus: Arén, Benabarre, Beranuy, Capella, Castigaleu, Estopiñán del Castillo, Graus, Isábena, Lascuarre, Monesma y Cajigar, Perarrúa, La Puebla de Castro, Puente de Montañana, Santaliestra y San Quílez, Secastilla, Sopeira, Tolva, Torre La Ribera, Valle de Lierp și Viacamp y Litera; următoarele municipalități în Huesca: Albero Alto, Alcalá de Gurrea, Alcalá del Obispo, Alerre, Almudévar, Angüés, Antillón, Argavieso, Banastás, Blecua y Torres, Chimillas, Gurrea de Gállego, Huesca, Monflorite-Lascasas, Novales, Pertusa, Piracés, Quicena, Salillas, Sesa, Tierz, Tramaced și Vicién

Provincia Teruel

Provincia Zaragoza, următoarele regiuni: Alagón, La Almunia de Doña Godina, Ariza, Belchite, Borja, Bujaraloz, Calatayud, Cariñena, Caspe, Daroca, Ejea de los caballeros, Épila, Fraga, Illueca, Quinto, Sos del Rey Católico, Tarazona, Tauste, Zaragoza și Zuera; următoarele municipalități în regiunea Ayerbe: Murillo de Gállego și Santa Eulalia de Gállego

Comunidad Autónoma de Asturias

Comunidad Autónoma de Islas Baleares

Comunidad Autónoma de Canarias

Comunidad Autónoma de Cantabria;

Comunidad Autónoma de Castilla-La Mancha

Comunidad Autónoma de Castilla y León

Comunidad Autónoma de Cataluña

Comunidad Autónoma de Extremadura

Comunidad Autónoma de Galicia

Comunidad Autónoma de La Rioja

Comunidad Autónoma de Madrid

Comunidad Autónoma de Murcia

Comunidad Autónoma de Navarra, următoarele regiuni: Regiunile Tafalla și Tudela; următoarele municipalități în regiunea Estella: Abáigar, Aberin, Aguilar de Codés, Allo, Ancín/Antzin, Aras, Los Arcos, Arellano, Armañanzas, Arróniz, Ayegui/Aiegi, Azuelo, Barbarin, Bargota, El Busto, Cabredo, Desojo, Dicastillo, Espronceda, Estella-Lizarra, Etayo, Genevilla, Igúzquiza, Lana, Lapoblación, Lazagurría, Legaria, Lerín, Luquin, Marañón, Mendavia, Mendaza, Metauten, Mirafuentes, Morentín, Mues, Murieta, Nazar, Oco, Olejua, Oteiza, Piedramillera, Sansol, Sesma, Sorlada, Torralba del Río, Torres del Río, Viana, Villamayor de Monjardín, Villatuerta și Zuñiga; următoarele municipalități în regiunea Sangüesa: Aibar/Oibar, Cáseda, Eslava, Ezprogui, Gallipienzo/Galipentzu, Javier, Leache/Leatxe, Lerga, Liédena, Petilla de Aragón, Sada, Sangüesa/Zangoza și Yesa.

Comunidad Autónoma de País Vasco

Provincia Álava, următoarele municipalități: Agurain/Salvatierra, Alegría-Dulantzi, Amurrio, Añana, Armiñón, Arraia-Maeztu, Arratzua-Ubarrundia, Artziniega, Asparrena, Ayala/Aiara, Baños de Ebro/Mañueta, Barrundia, Berantevilla, Bernedo, Campezo/Kanpezu, Elburgo/Burgelu, Elciego, Elvillar/Bilar, Erriberabeitia, Erriberagoitia/Ribera Alta, Harana/Valle de Arana, Iruña Oka/Iruña de Oca, Iruraiz-Gauna, Kripan, Kuartango, Labastida/Bastida, Lagrán, Laguardia, Lanciego/Lantziego, Lantarón, Lapuebla de Labarca, Laudio/Llodio, Legutio, Leza, Moreda de Álava/Moreda Araba, Navaridas, Okondo, Oyón-Oion, Peñacerrada-Urizaharra, Samaniego, San Millán/Donemiliaga, Urkabustaiz, Valdegovia/Gaubea, Villabuena de Álava/Eskuernaga, Vitoria-Gasteiz, Yécora/Iekora, Zalduondo, Zambrana, Zigoitia și Zuia.

Comunidad Autónoma de Valencia

Italia

Provincia Autonoma di Bolzano - Alto Adige

Regione Valle d’Aosta

Letonia

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre sau zone ale acestora care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu BTV

Niciunul/niciuna în prezent.


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA IX

INFESTAREA CU VARROA SPP.

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infestarea cu Varroa spp.

Stat membru

Teritoriul

Portugalia

Insula Corvo

Insula Graciosa

Insula São Jorge

Insula Santa Maria

Insula São Miguel

Insula Terceira

Finlanda

Insulele Åland


ANEXA X

INFECȚIA CU VIRUSUL BOLII NEWCASTLE

State membre sau zone ale acestora cu statut de indemne de infecția cu virusul bolii Newcastle fără vaccinare

Stat membru

Teritoriul

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu


ANEXA XI

GRIPA AVIARĂ ÎNALT PATOGENĂ (HPAI)

Compartimente indemne de HPAI

Stat membru

Nume

Franța

Compartimentul ISA Bretagne care cuprinde unitățile cu codurile EDE 22080055, 22277180, 22203429, 22059174 și 22295000.

Compartimentul SASSO Sabres care cuprinde unitatea cu codul EDE 40246082.

Compartimentul SASSO Soulitré care cuprinde unitatea cu codul EDE 72341105.

Țările de Jos

Verbeek’s poultry international B.V, cu numărul de aprobare 1122.

Institut de selection animale B.V, cu numărul de aprobare 2338.

Cobb Europe B.V., cu numărul de aprobare 2951.


ANEXA XII

SEPTICEMIA HEMORAGICĂ VIRALĂ (VHS)

PARTEA I

State membre al căror întreg teritoriu are statut de indemn de VHS;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de VHS; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de VHS, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Danemarca

Întregul teritoriu continental

Irlanda

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu continental

Finlanda

Întregul teritoriu, cu excepția provinciei Åland

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru VHS;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru VHS; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru VHS, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 49 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Estonia

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA XIII

NECROZA HEMATOPOIETICĂ INFECȚIOASĂ (NHI)

PARTEA I

State membre al căror întreg teritoriu are statut de indemn de NHI;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de NHI; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de NHI, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Danemarca

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu continental

Finlanda

Întregul teritoriu, cu excepția compartimentului de coastă din Ii, Kuivaniemi, și zonele următoarelor bazine hidrografice: 14.72 Virmasvesi, 14.73 Nilakka, 4.74 Saarijärvi și 4.41 Pielinen

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru NHI;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru NHI; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru NHI, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru

Teritoriul

Data aprobării inițiale menționate la articolul 49 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2020/689

Estonia

Întregul teritoriu

21 aprilie 2021


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA XIV

INFECȚIA CU VIRUSUL ANEMIEI INFECȚIOASE A SOMONULUI CU DELEȚIE ÎN REGIUNEA ÎNALT POLIMORFICĂ (VIRUSUL AIS CU DELEȚIE ÎN HPR)

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru  (*1)

Teritoriul

Belgia

Întregul teritoriu

Bulgaria

Întregul teritoriu

Cehia

Întregul teritoriu

Danemarca

Întregul teritoriu

Germania

Întregul teritoriu

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul teritoriu

Grecia

Întregul teritoriu

Spania

Întregul teritoriu

Franța

Întregul teritoriu

Croația

Întregul teritoriu

Italia

Întregul teritoriu

Cipru

Întregul teritoriu

Letonia

Întregul teritoriu

Lituania

Întregul teritoriu

Luxemburg

Întregul teritoriu

Ungaria

Întregul teritoriu

Malta

Întregul teritoriu

Țările de Jos

Întregul teritoriu

Austria

Întregul teritoriu

Polonia

Întregul teritoriu

Portugalia

Întregul teritoriu

România

Întregul teritoriu

Slovenia

Întregul teritoriu

Slovacia

Întregul teritoriu

Finlanda

Întregul teritoriu

Suedia

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Irlanda de Nord

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu virusul AIS cu deleție în HPR;

și zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru virusul AIS cu deleție în HPR, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA XV

INFECȚIA CU MARTEILIA REFRINGENS

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru  (*1):

Teritoriul

Irlanda

Întregul teritoriu

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Întregul litoral al Irlandei de Nord, cu excepția Belfast Lough și golful Dundrum

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Marteilia refringens, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA XVI

INFECȚIA CU BONAMIA EXITIOSA

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru

Teritoriul

Estonia

Întregul teritoriu

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa;

și zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia exitiosa, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.


ANEXA XVII

INFECȚIA CU BONAMIA OSTREAE

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Stat membru (*1)

Teritoriul

Estonia

Întregul teritoriu

Irlanda

Întregul litoral al Irlandei, cu excepția: portului Cork; golfului Galway; portului Ballinakill; golfului Clew; Achill Sound; Loughmore, golful Blacksod; Lough Foyle; Lough Swilly; și golfului Kilkieran.

Regatul Unit (Irlanda de Nord)

Întregul litoral al Irlandei de Nord, cu excepția: Lough Foyle și Strangford Lough.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu Bonamia ostreae, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.


(*1)  În conformitate cu Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și a Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, în special cu articolul 5 alineatul (4) din Protocolul privind Irlanda/Irlanda de Nord, în coroborare cu anexa 2 la respectivul protocol, în sensul prezentei anexe, referințele la statele membre includ Regatul Unit în ceea ce privește Irlanda de Nord.


ANEXA XVIII

INFECȚIA CU VIRUSUL BOLII PETELOR ALBE (WSSV)

PARTEA I

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are statut de indemn de infecția cu WSSV;

zone sau compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are statut de indemn de infecția cu WSSV; și

zone sau compartimente ale statelor membre cu statut de indemn de infecția cu WSSV, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.

PARTEA II

State membre în cazul cărora întregul teritoriu are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu WSSV;

zone și compartimente ale statelor membre în cazul cărora mai mult de 75 % din teritoriul statului membru are un program de eradicare aprobat pentru infecția cu WSSV; și

zone și compartimente ale statelor membre care au un program de eradicare aprobat pentru infecția cu WSSV, în cazul în care bazinul hidrografic care alimentează respectivele zone sau compartimente ale statului membru este partajat cu un alt stat membru sau cu o țară terță

Niciunul/niciuna în prezent.


  翻译: