23.2.2008 |
RO |
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene |
C 51/52 |
Acțiune introdusă la 25 decembrie 2007 — Osram/Consiliul Uniunii Europene
(Cauza T-466/07)
(2008/C 51/95)
Limba de procedură: engleza
Părțile
Reclamantă: Osram GmbH (München, Germania) (reprezentant: R. Bierwagen, lawyer)
Pârât: Consiliul Uniunii Europene
Concluziile reclamantei
— |
Anularea Regulamentului (CE) nr. 1205/2007 al Consiliului și dispunerea menținerii efectelor regulamentului atacat până la intrarea în vigoare a unui nou regulament de modificare; |
— |
obligarea Consiliului Uniunii Europene la plata cheltuielilor de judecată. |
Motivele și principalele argumente
Reclamanta, producător german al unei game largi de diferite tipuri de becuri, inclusiv de lămpi fluorescente compacte cu balast electronic integrat (CFL-i), solicită anularea Regulamentului (CE) nr. 1205/2007 al Consiliului din 15 octombrie 2007 de impunere a unor taxe antidumping asupra importurilor de lămpi fluorescente compacte cu balast electronic integrat (CFL-i) originare din Republica Populară Chineză, în urma unei reexaminări a măsurilor care urmează să expire, în conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 384/96 și de extindere asupra importurilor aceluiași produs expediat din Republica Socialistă Vietnam, Republica Islamică Pakistan și Republica Filipine (1), deoarece acest regulament prevede menținerea taxelor anti-dumping doar pentru un an, în loc de perioada de cinci ani, prevăzută de Regulamentul de bază (2).
În susținerea acțiunii, reclamanta afirmă în primul rând că prin considerarea a două entități ale grupului „Philips” ca fiind „producători comunitari” în sensul articolul 4 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul de bază, Consiliul a săvârșit o eroare vădită de apreciere.
În al doilea rând, reclamanta susține că prin aplicarea testului privind interesul comunitar, deși un astfel de test nu este prevăzut pentru reexaminarea unor măsuri care urmează să expire, Consiliul a săvârșit o eroare vădită de drept.
În al treilea rând, reclamanta susține că prin limitarea duratei taxelor antidumping la un an, Consiliul a încălcat articolul 11 alineatul (2) din Regulamentul de bază și a abuzat de puterile sale.
În sfârșit, în opinia reclamantei, Consiliul a întemeiat testul privind interesul comunitar pe constatări de fapt vădit greșite, a făcut o apreciere greșită și nu a precizat motivele.
(2) Regulamentul (CE) nr. 384/96 al Consiliului din 22 decembrie 1995 privind protecția împotriva importurilor care fac obiectul unui dumping din partea țărilor care nu sunt membre ale Comunității Europene (JO 1996, L 56, p. 1, Ediție specială, 11/vol. 12, p. 223).