5 parasta haittaohjelmasuojaa 2024 (poisto + torjunta)
Uusia haittaohjelmia julkaistaan päivittäin, joten on erittäin todennäköistä, että laitteesi saastuu haittaohjelmalla vähintään kerran. Yhdelläkin kerralla voi kuitenkin olla katastrofaalisia seurauksia. Useimmat haittaohjelmat vakoilevat käyttäjää kaikessa hiljaisuudessa, ilman että tämä on siitä edes tietoinen. Poikkeuksina ovat luonteeltaan huomattavasti räikeämmät kiristysohjelmat, jotka lukitsevat yksityiset tiedostot ja vaativat lunnaita lukituksen poistamisesta, sekä virukset, jotka voivat saastuttaa kaikki kotiverkon laitteet.
Testasin yli 30 haittaohjelmien torjuntaohjelmaa, mutta valitettavasti useimmat niistä eivät kyenneet tunnistamaan kaikkia haittaohjelmien haaroja. Osa palveluista taas tunnistaa haittaohjelman, mutta ei kykene poistamaan sitä. Auttaakseni sinua valitsemaan oikean palvelun, listasin parhaat haittaohjelmien torjunnat vuonna 2024. Listan palvelut suojaavat laitetta kaiken tyyppisiltä haittaohjelmilta perusteellisilla reaaliaikaisilla tarkistuksilla ja haittaohjelmien poistoon tarkoitetuilla työkaluilla.
Jos et jaksa lukea koko artikkelia: Norton on tehokkain haittaohjelmien torjuntaohjelma, joka tunnistaa ja poistaa vaaralliset tiedostot välittömästi. Palvelun mukana tulee myös erilaisia lisäominaisuuksia, kuten VPN ja salatut pilvivarmuuskopiot. Sinun ei kuitenkaan tarvitse luottaa vain minun sanaani – voit kokeilla Nortonia ilmaiseksi 60 päivän ajan hyödyntämällä rahat takaisin -takuuta. Testasin sitä itse ja sain rahani takaisin ongelmitta viidessä päivässä.
Kokeile Nortonia ilmaiseksi 60 päivää!
Pikaopas: Paras haittaohjelmien torjuntaohjelma vuonna 2024
- Norton – Erinomainen haittaohjelmien torjuntaohjelma täydellisillä suojausasteilla ja erilaisilla tarkistusvaihtoehdoilla. Suojaa laitetta lukuisilta kyberuhilta, ja kaikkia tilauksia koskee avokätinen 60 päivän rahat takaisin -takuu.
- TotalAV – Tehokasta perussuojaa ja korkeat haittaohjelmien tunnistusasteet, mutta asiakastuki on hidas.
- McAfee – Suojaa edistyneiltä haitta- ja kiristysohjelmilta, mutta asiakastukea on saatavilla vain puhelimitse.
- Bitdefender – Runsaasti ominaisuuksia sisältävä palvelu, joka tarjoaa erinomaista perussuojaa eri tyyppisiä haittaohjelmia vastaan. VPN tuotti kuitenkin pettymyksen, sillä dataa on rajoitettu kaikissa paitsi yhdessä paketissa.
- Intego – Tunnisti testeissä kaikki haittaohjelmat, mutta ei sisällä VPN:ää, lapsilukkoa tai muita lisäominaisuuksia.
Toimittajan huomautus: Arvostamme lukijoihimme luomaamme suhdetta, ja pyrimme jatkuvasti ansaitsemaan luottamuksesi mahdollisimman rehellisen ja läpinäkyvän viestinnän avulla. Yhtiömme kuuluu samaan yritysperheeseen kuin jotkin sivustollamme arvostellut huipputuotteet: Intego, CyberGhost, ExpressVPN ja Private Internet Access. Yhteinen omistajuus ei kuitenkaan vaikuta arvosteluihimme, koska noudatamme aina samoja ankaria arvosteluperiaatteita.
Paras haittaohjelmien poisto- ja torjuntaohjelma (Testattu: 2024)
1. Norton – Erinomainen haittaohjelmien torjuntaohjelma edistyneillä suojausominaisuuksilla
Tärkeimmät ominaisuudet:
- Tehokas reaaliaikainen haittaohjelmien tarkistaja ja poistaja
- Lisäominaisuuksina salatut pilvivarmuuskopiot, VPN, salasanan hallintapalvelu ja paljon muuta
- Yhteensopiva Windowsin, Macin, Androidin ja iOS:n kanssa – sovellukset saatavilla suomeksi
- Suomenkielistä asiakastukea 24/7 live-chatissa
- 60 päivän rahat takaisin -takuu
Norton on markkinoiden paras haittaohjelmien torjuntaohjelma, joka tarjoaa tehokasta suojaa ja kourallisen näppäriä lisäominaisuuksia. Se käyttää heuristista analyysiä tunnistaakseen uudet haittaohjelmat, ennen kuin ne pääsevät aiheuttamaan ongelmia. Nortonin reaaliaikainen suojaus valvoo aktiivisesti verkkoliikennettä ja estää käyttäjää lataamasta haittaohjelmia, tai olemaan niiden kanssa vuorovaikutuksessa muilla tavoin. Tämän ansiosta palvelu kykenee suojaamaan laitetta nollapäivähyökkäyksiltä 100-prosenttisesti. Laitteen tarkistustoiminto tunnisti testeissä kaikki uusimmat uhat niin ikään 100 %:n tarkkuudella. Palvelu pitää laitteen taatusti turvassa kaiken tyyppisiltä haittaohjelmilta, kuten kiristys- ja vakoiluohjelmilta ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä.
Joka päivä kehitetään yli 200 000 uutta haittaohjelmaa, joten on tärkeää, että ohjelma pysyy ajan tasalla. Nortonin haittaohjelmatietokantaa päivitetään päivittäin, jotta uusimmatkaan uhat eivät pääse livahtamaan suojauksen läpi. Kun tähän yhdistetään vielä tekoälyyn perustuva tunnistustekniikka, Norton pärjää erinomaisesti monenlaisille uhille. Nortonin Safe Web -laajennus hyödyntää tekoälyä ja yhteisöstä lähtöisin olevaa palautetta varoittaakseen käyttäjää sivustoista, jotka ovat saastuneet haittaohjelmilla tai pyrkivät mahdollisesti kalastelemaan tietoja. Norton Safe Web tunnisti lähes 99 % uhista testeissä, kun esimerkiksi Chromella vastaava luku on 97 %. Laajennus tarjoaa lisäsuojakerroksen, joka auttaa käyttäjää selaamaan verkkoa turvallisemmin ja fiksummin.
Valittavana on kolme erilaista tarkistusta: pikatarkistus, täydellinen järjestelmäntarkistus ja mukautettu tarkistus. Voit tarkistaa päivittäin tietokoneen haavoittuvaisimmat osat, valitsemasi osat tai koko kovalevyn. Olen ajastanut pikatarkistuksen suoritettavaksi joka aamu, ja täydellisen järjestelmäntarkistuksen kolmesti viikossa. Palvelu pitää tietokoneeni automaattisesti suojattuna, eikä vaadi manuaalisia toimenpiteitä.
Norton tarjoaa myös perussuojaa tukevia, hyödyllisiä lisäominaisuuksia. Oma suosikkini on Nortonin Cloud Backup, joka tarjoaa 75 Gt pilvitallennustilaa arkaluontoisten tietojen varmuuskopioita varten. Se on erittäin tehokas tapa suojata tiedostoja kiristysohjelmilta. Toinen kätevä lisäominaisuus on Secure VPN, jonka avulla voit esimerkiksi selata nettiä turvallisesti, päästä käsiksi maantieteellisen sijainnin perusteella estettyyn sisältöön ja ladata torrentteja anonyymisti. Norton on keskivertoa nopeampi kaikilla osa-alueilla sivustojen avaamista lukuun ottamatta, joskin hidastuminen oli tuolloinkin erittäin marginaalinen. Jos en olisi varta vasten vertaillut latausaikoja, en olisi huomannut eroa lainkaan.
Voit kokeilla Norton 360:tä ilmaiseksi 60 päivän ajan hyödyntämällä rahat takaisin -takuuta. Testasin hyvitysprosessia itse kokeilemalla palvelua kuukauden ajan, jonka jälkeen pyysin maksunpalautusta 24/7 palvelevassa live-chatissa. Koko prosessiin meni alle viisi minuuttia, ja hyvityspyyntöni hyväksyttiin ilman ongelmia. Sain rahani takaisin tilille jo viiden päivän kuluttua.
Kokeile Nortonia ilmaiseksi 60 päivää!
2. TotalAV – Laadukas haittaohjelmien torjuntaohjelma selainlaajennuksella
Tärkeimmät ominaisuudet:
- Erinomaiset haittaohjelmien tunnistusasteet tarkistuksilla ja reaaliajassa
- Sisältää VPN:n ja salasanan hallintapalvelun
- Yhteensopiva Windowsin, Macin, Androidin ja iOS:n kanssa
- Asiakastukea live-chatissa, puhelimitse ja sähköpostilla
- 30 päivän rahat takaisin -takuu
TotalAV suojaa laitteita monenlaisilta haittaohjelmilta, kuten tietojenkalastelulta, kiristysohjelmilta ja vakoiluohjelmilta. Tarkistusten 100-prosenttinen tunnistusaste teki vaikutuksen, mutta reaaliaikainen suojaus tunnisti uhat vain 99 %:n tarkkuudella. TotalAV:n tunnistusasteet olivatkin jälkimmäisen vuoksi listan heikoimmat, mutta se on silti huomattavasti tehokkaampi useimpiin kilpaileviin palveluihin verrattuna.
TotalAV siirtää oletusarvoisesti kaikki potentiaaliset uhat karanteeniin, joten toimenpiteisiin ei tarvitse ryhtyä välittömästi. Kun ohjelma tunnistaa uhan, se antaa ilmoituksen, jonka jälkeen käyttäjä voi valita, haluaako hän poistaa vai pitää sen, vai siirtää sen karanteeniin. Tiedostoa voi palata tarkastelemaan myöhemmin, tai poistaa sen klikkaamalla Fix all -painiketta.
TotalAV suojaa tietojenkalastelulta Safe Site -selainlaajennuksen muodossa, joka on saatavilla Chromelle, Firefoxille ja Edgelle. Laajennus hyödyntää valtavaa tietokantaa, johon on koottu URL-osoitteita, joiden tiedetään pyrkivän kalastelemaan tietoja. Safe Site tarjoaa passiivisen tavan suojautua tietojenkalasteluyrityksiltä ja se toimi testeissä moitteettomasti.
Mielestäni palvelun suurin heikkous on sovelluksen käyttöliittymä. Vaikka ohjelma on laajasti mukautettavissa, ominaisuuksia ei ole selitetty selkeästi, minkä vuoksi ne tuntuvat sekavilta käyttää. Jäin toivomaan selkeämpää käyttöliittymää – tai edes parempaa tukiosiota, josta kävisi ilmi, mitä mikäkin ominaisuus tekee.
Voit kokeilla TotalAV:tä ilmaiseksi 30 päivän ajan hyödyntämällä rahat takaisin -takuuta. Testasin hyvitysprosessia itse tilaamalla palvelun vuodeksi, jonka jälkeen otin yhteyttä asiakastukeen sähköpostilla. Valitettavasti jouduin odottamaan vastausta kaksi päivää, ja silloinkin minua pyydettiin ensin vahvistamaan, että haluan rahani takaisin. Vastattuani viestiin, hyvityspyyntöni hyväksyttiin kuitenkin jo kolmen tunnin kuluttua.
Kokeile TotalAV:tä ilmaiseksi 30 päivää!
3. McAfee – Tehokasta suojaa kaiken tyyppisiltä haittaohjelmilta
Tärkeimmät ominaisuudet:
- Tunnisti ja poisti haittaohjelmat helposti testeissä
- Sisältää VPN:n, salasanan hallintapalvelun ja tiedostosilppurin
- Toimii Windowsin, Macin, Androidin ja iOS:n kanssa – sovellukset saatavilla suomeksi
- Asiakastukea puhelimitse
- 30 päivän rahat takaisin -takuu
McAfee on erittäin turvallinen palvelu, joka tunnisti haittaohjelmat täydellisesti, kun testasin sitä uusimpien kyberuhkien kanssa. Se suojaa laitetta myös haittaohjelmilta, jotka eivät ole tiedostomuodossa. Nämä ovat haastavia uhkia, jotka esiintyvät tietokoneen muistissa (RAM) ilman, että niitä tallennetaan koskaan kovalevylle. Kaikki haittaohjelmien torjuntaohjelmat eivät lupaa suojaa tämän kaltaisilta uhilta, mikä antaa McAfeelle etulyöntiaseman.
Valittavana on kolme tarkistustapaa: pikatarkistus, täydellinen tarkistus ja mukautettu tarkistus. Tarkistukset voi ajastaa suoritettavaksi säännöllisesti, joten et joudu murehtimaan siitä, muistatko ajaa ne manuaalisesti. Testatessani pikatarkistusta, se skannasi yli 10 000 kohdetta alle viidessä minuutissa, mikä oli erinomainen suoritus. Täydellinen tarkistus oli niin ikään erittäin nopea – se tarkisti 590 000 kohdetta noin 50 minuutissa.
McAfeen mukana tulee joukko lisäominaisuuksia, jotka auttavat suojaamaan laitteen perusteellisesti. Pidän erityisesti McAfeen Ransom Guard -työkalusta, joka valvoo jatkuvasti laitetta estääkseen luvattomien muutosten tekemisen tiedostoihin tai kansioihin. Ransom Guard käyttää koneoppimista analysoidakseen jatkuvasti uusimpia haittaohjelmia.
Pidin myös tiedostosilppurista ja salasanan hallintapalvelusta. McAfeen tiedostosilppuri pyyhkii datan turvallisesti korvaamalla sen jopa 10 kertaa. Näin laitteelle ei jää mitään palautettavaa. Salasanan hallintapalvelu suojaa salasanat siten, että ne ovat käytettävissä vain pääsalasanalla. Se myös täyttää salasanat automaattisesti asianmukaisille sivustoille. Salasanapankki on helppokäyttöinen ja nopea, ja se toimii Windowsilla, Macilla, Androidilla ja iOS:lla. Varjopuolena on, että ilmaisversiossa voi tallentaa vain 15 salasanaa.
Voit kokeilla McAfeen tehokasta haittaohjelmien torjuntaa ilmaiseksi 30 päivän ajan hyödyntämällä riskitöntä rahat takaisin -takuuta. Valitettavasti ainut tapa saada maksunpalautus on täyttää lomake ja soittaa annettuun numeroon. Hyvityksiä ajatellen käytettävissä tulisi ehdottomasti olla myös live-chat tai sähköposti. Numero oli kuitenkin onneksi 0800-alkuinen, eli ilmainen asuinmaassani Isossa-Britanniassa, ja koko prosessiin meni vain noin 10 minuuttia. Sain rahani takaisin tilille jo seuraavana päivänä.
Kokeile McAfeeta ilmaiseksi 30 päivää!
4. Bitdefender – Kattava valikoima haittaohjelmilta suojaavia ominaisuuksia perusteellista turvaa varten
Tärkeimmät ominaisuudet:
- Haittaohjelmien torjunta suojaa kiristysohjelmilta, viruksilta ja muilta uhilta
- Sisältää salasanan hallintapalvelun, lapsilukon ja tiedostosilppurin
- Toimii Windowsilla, Macilla, Androidilla ja iOS:lla
- Asiakastukea 24/7 live-chatissa ja sähköpostilla
- 30 päivän rahat takaisin -takuu
Bitdefender tarjoaa käyttöön tehokkaita ominaisuuksia haittaohjelmien torjuntaa varten. Valittavana on kolme tarkistustapaa: pikatarkistus, täydellinen tarkistus ja mukautettu tarkistus. Tarkistukset mukautuvat joustavasti eri tarpeisiin: voit valita, haluatko analysoida tietokoneen riskialtteimmat osat, koko laitteen vai ainoastaan kansiot, joiden epäilet saastuneen.
Bitdefenderin tarkistukset tunnistivat ja estivät testeissä kaikki haitalliset tiedostot. Reaaliaikaisen suojauksen tunnistusaste oli hieman alhaisempi – 99,7 %. Tulos oli kuitenkin erittäin hyvä: palvelu suojaa käyttäjää verkossa niin uusilta ja vielä tuntemattomilta haittaohjelmilta kuin vanhemmilta hyökkäyksiltäkin. Mitä tulee tietojenkalasteluyrityksiin, Bitdefender käyttää tekoälyyn perustuvaa tekniikkaa analysoidakseen sähköposteja ja verkkosivustoja ja vertailee niitä tunnettuihin hyökkäyksiin etsiäkseen niistä yhteisiä piirteitä.
Bitdefenderin kiristysohjelmasuoja on niin ikään erittäin tehokas. Mikäli laite pääsee saastumaan, kiristysohjelmilta suojaava palautustyökalu purkaa salauksen ilman, että joudut maksamaan lunnaita hyökkääjälle. Testatessani työkalua, se keskeytti jopa käynnissä olevan kiristysohjelman salausprosessin ja palautti välittömästi tiedostot, joihin kiristysohjelma pääsi hyökkäämään!
Haittaohjelmien torjuntaan tarkoitettujen ominaisuuksien lisäksi Bitdefender tarjoaa näppäriä lisäominaisuuksia, kuten tiedostosilppurin, salasanan hallintapalvelun ja lapsilukon. Mukana tulee jopa VPN, mutta valitettavasti kaikkia paketteja (yhtä lukuun ottamatta) koskee niukka 200 Mt:n päivittäinen datakatto.
Voit testata ominaisuuksia itse kokeilemalla Bitdefenderiä ilmaiseksi 30 päivän ajan rahat takaisin -takuun avulla. Tilasin palvelun vuodeksi ja testasin sitä muutaman viikon ajan. Otin sitten yhteyttä asiakastukeen sähköpostilla, mutta pettymyksekseni jouduin odottamaan vastausta viisi päivää. Minulta ei kuitenkaan kysytty lisäkysymyksiä, vaan sain rahani takaisin suoraan tilille viidessä päivässä.
Kokeile Bitdefenderiä ilmaiseksi 30 päivää!
5. Intego – Tunnisti kaikki haittaohjelmat PC:llä ja Macilla (jopa uusimmat kyberhyökkäykset)
Tärkeimmät ominaisuudet:
- Reaaliaikainen suojaus tunnisti kaikki haittaohjelmat ja siirsi ne karanteeniin
- Mukana tulee Web Shield, joka estää automaattisesti haitalliset URL-osoitteet
- Yhteensopiva Windowsin ja Macin kanssa
- Asiakastukea live-chatissa ja sähköpostilla
- 30 päivän rahat takaisin -takuu
Intego tunnisti kaikki haittaohjelmat ja siirsi ne karanteeniin testatessani sitä PC:llä ja Macilla. Reaaliaikainen suojaus tunnisti automaattisesti jokaisen haittaohjelman, eikä yksikään uhka jäänyt huomaamatta silloinkaan, kun käytin pikatarkistusta ja järjestelmän täydellistä tarkistusta.
Perinteiset haittaohjelmat on helppo tunnistaa niille ominaisten piirteiden perusteella, mutta Intego suojaa laitetta myös vasta julkaistuilta uhilta. Tästä kuuluu kiitos Prevention Engine -moduulille, joka on oletusarvoisesti käytössä. Kyseinen menetelmä kykenee tunnistamaan myös epätavalliset haittaohjelmat, jotka jäävät helposti huomaamatta perinteisiltä tarkistuksilta.
Integon Windows- ja Mac-sovellukset ovat kevyitä ja helppokäyttöisiä. Tarkistukset eivät hidastaneet järjestelmää merkittävästi. Intego käytti Windowsilla vain 46-47 Mt muistia ja noin 2 % suorittimen tehosta.
Voit kokeilla Integoa riskittä hyödyntämällä 30 päivän rahat takaisin -takuuta, tai lunastamalla viikon pituisen ilmaiskokeilun.
Vertailutaulukko: Paras haittaohjelmien torjuntaohjelma vuonna 2024
Haittaohjelmien torjunta & poistaminen | Palomuuri | VPN | Ilmaisversio | Rahat takaisin -takuu | |
1. Norton | ✔ | ✔ | ✔ | ✘ | 60 päivää |
2. TotalAV | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | 30 päivää |
3. McAfee | ✔ | ✔ | ✔ | ✘ | 30 päivää |
4. Bitdefender | ✔ | ✔ | ✔ | ✔ | 30 päivää |
5. Intego | ✔ | ✘ | Lisäpalvelu | ✘ | 30 päivää |
Nämä haittaohjelmien torjuntaohjelmat eivät ole riittävän hyviä
1. Avast ja AVG
Vuoden 2020 alussa toimittajat ja tietoturvatutkijat saivat selville, että Avast oli kerännyt ja myynyt käyttäjiensä dataa Jumpshot-nimisen tytäryhtiönsä kautta. Vaikka yritys väitti datan olleen täysin anonyymissä muodossa, kerättyihin tietoihin lukeutui myös yksityisiä tietoja, kuten Google-hakuja ja sivustovierailuja. Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan tietojen liittäminen yksittäisiin käyttäjiin olisi mahdollista joissakin tapauksissa. Jumpshot on sittemmin lakkauttanut toimintansa, mutta tapauksen seurauksena Avast menetti lukuisten käyttäjien luottamuksen, itseni mukaan luettuna.
AVG on Avastin omistuksessa, joten se oli mukana kohauttaneessa datan myyntiskandaalissa.
2. Microsoft Defender
Vaikka se on ilmainen ja suojaa laitetta hyvin, Microsoft Defender ei tarjoa samanlaista kaiken kattavaa suojaa haittaohjelmia vastaan kuin kilpailevat palvelut. Tämä tekee siitä haavoittuvaisemman tietyille verkkouhille, kuten tietojenkalastelulle ja kiristysohjelmille, joiden seuraamukset voivat olla ikäviä. Käyttäjä voi esimerkiksi menettää dataa, tai käyttäjätilit voivat vaarantua, mikäli hyökkääjät pääsevät murtautumaan niihin. Et myöskään pääse nauttimaan hyödyllisistä lisäominaisuuksista, kuten VPN:stä, salasanan hallintapalvelusta ja tiedostosilppurista, jotka kuuluvat useimpien valitsemieni palveluiden tarjontaan.
Näin valitsin parhaat haittaohjelmien torjuntaohjelmat
Käytin näitä kriteerejä valitessani parhaat haittaohjelmien torjuntapalvelut:
- Turvallisuus – Tärkeintä haittaohjelman torjuntaohjelmassa on, että se tunnistaa ja poistaa haittaohjelmat mahdollisimman tarkasti. Testasin kaikkia ohjelmia varmistaakseni, että ne todella toimivat lupausten mukaisesti.
- Lisäominaisuudet – Jo pelkästä haittaohjelmien torjunnasta on valtavasti apua, mutta arvostan palveluita, jotka tarjoavat käyttöön myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia suojauksen tueksi. Näitä ovat esimerkiksi VPN ja pilvivarmuuskopiot. Testasin kaikkia ominaisuuksia varmistaakseni, että ne tarjoavat aidosti lisäarvoa.
- Tehokas suorituskyky – Palvelun tulee tarjota luotettavaa suojaa heikentämättä merkittävästi järjestelmän suorituskykyä. Testasin tätä mittaamalla nopeuksia eri käyttötilanteissa. Vaikka haittaohjelman torjuntaohjelma vaikuttaa aina jonkin verran suorituskykyyn, eron tulisi olla mahdollisimman pieni.
- Yksinkertaisuus – Haittaohjelman torjuntaohjelman navigoinnin ja toimintojen käyttämisen tulisi olla helppoa niin aloittelijoiden kuin edistyneidenkin käyttäjien näkökulmasta. Tutustuin kaikkien palveluiden käyttöliittymiin valikkoineen varmistaakseni, että niiden käyttäminen luonnistuu kaiken tasoisilta käyttäjiltä.
- Hinta-laatusuhde – Hinnan tulee vastata paketin tarjontaa. Tarjonnalla tarkoitetaan tässä tapauksessa suojauksen tasoa, ominaisuuksia, asiakastukea sekä sitä, saako asiakas halutessaan rahansa takaisin, mikäli palvelu ei vastaa odotuksia. Vertailin kaikkien pakettien ominaisuuksia niiden hintaan arvioidakseni, ovatko ne hintansa arvoisia.
Kokeile Nortonia ilmaiseksi 60 päivää!
FAQ: Haittaohjelmien torjunta ja poistaminen
Mikä on paras ilmainen haittaohjelmien torjuntaohjelma?
Bitdefenderin ilmainen haittaohjelmien torjuntaohjelma on yksi markkinoiden parhaista. Ilmaisversio on kuitenkin erittäin rajallinen, mitä tulee edistyneempiin haittaohjelmatyyppeihin, kuten kiristysohjelmiin. Jos haluat varmistaa, että laitteella olevat tiedostot pysyvät turvassa, ja sitä suojataan kaikilta mahdollisilta kyberuhilta, suosittelen tutustumaan maksulliseen versioon ja arvioimaan, sopisiko se budjettiisi.
Mikä haittaohjelmien torjuntasovellus on paras vuonna 2024?
Testieni perusteella, paras haittaohjelmien torjuntaohjelma on Norton. Haittaohjelmatarkistukset ja reaaliaikainen suojaus suoriutuivat testeissä yhtä hyvin. Mukana tulee myös VPN rajattomalla datalla, joka auttaa esimerkiksi selaamaan nettiä ja lataamaan torrentteja anonyymisti, sekä tarjoaa pääsyn USA:n Netflixiin. Paketti kattaa lukuisia muita lisäominaisuuksia, jotka tukevat perussuojaa. Pilvivarmuuskopiointi auttaa suojautumaan kiristysohjelmiin liittyviltä ongelmilta, salasanan hallintapalvelu pitää käyttäjätunnukset ja salasanat turvassa, ja lapsilukko suojaa lapsia verkossa.
Voit kokeilla Nortonia ilmaiseksi 60 päivän ajan hyödyntämällä rahat takaisin -takuuta. Sain itse rahani takaisin helposti testattuani palvelua muutaman viikon ajan. Pyysin maksunpalautusta 24/7 palvelevassa live-chatissa, ja asiakaspalvelija hyväksyi pyyntöni muutamassa minuutissa. Sain rahani takaisin tilille jo viiden päivän kuluttua.
Mitä eroa on viruksella ja haittaohjelmalla? Entä virustorjunnalla ja haittaohjelmien torjunnalla?
Virus on yksi haittaohjelmatyyppi. Haittaohjelmiin lukeutuvat monet erilaiset kyberuhat, kuten virukset, kiristys- ja mainosohjelmat, tietojenkalasteluhuijaukset, troijalaiset, madot, piilohallintaohjelmat, vakoiluohjelmat ja mainosohjelmat.
Nykyään termejä «virustorjunta» ja «haittaohjelmien» torjunta käytetään keskenään vaihtokelpoisesti. Kaikki parhaat virustorjuntaohjelmat sisältävät myös haittaohjelmien torjuntaan tarkoitettuja työkaluja. Ennen markkinoilla toimi haittaohjelmien torjuntapalveluita, jotka keskittyivät tarjoamaan suojaa nimenomaan tietyn tyyppisiä haittaohjelmia (kuten kiristysohjelmia) vastaan. Nykyään virustorjunnoilla ja haittaohjelmien torjunnoilla ei ole kuitenkaan käytännössä mitään eroa.
Lataa paras haittaohjelmien torjunta
Suojaa laitettasi erilaisilta verkkouhilta laadukkaalla haittaohjelmien torjuntaohjelmalla
Hyvää haittaohjelmien torjuntaa osataan harvoin arvostaa, ennen kuin on jo liian myöhäistä. Internetin pursutessa erilaisia uhkia, yhteyden muodostaminen verkkoon on aina riskialtista, mikäli laitetta ei ole suojattu riittävän hyvin. Yllä listaamani viisi palvelua pitävät laitteen turvassa ja tarjoavat käyttöön aidosti hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten VPN:iä ja salasanan hallintapalveluita.
Testattuani palveluita perusteellisesti, valitsin parhaaksi haittaohjelmien torjuntaohjelmaksi Nortonin. Se on markkinoiden johtava palvelu 100-prosenttisella haittaohjelmien tunnistusasteella, joka pätee niin tarkistuksiin kuin reaaliaikaiseen suojaukseen. Kun tähän lisätään vielä VPN ilman datakattoa, lapsilukko ja monia muita lisäominaisuuksia, Norton on ehdottomasti ykkössuositukseni haittaohjelmilta suojautumista varten. Mikä parasta, voit kokeilla Nortonia ilmaiseksi 60 päivän ajan hyödyntämällä rahat takaisin -takuuta.
Jätä kommentti
Peruuta