Paras digitaalinen järjestelmäkamera 2024: 8 mallia joka budjettiin
Valitsimme parhaat digitaaliset järjestelmäkamerat jokaisen kuluttajan tarpeisiin
Jos olet harkinnut valokuvauksen aloittamista järjestelmäkameralla, olet saapunut oikeaan paikkaan. Olemme koonneet alapuolelle tämän hetken parhaat digitaaliset järkkärit, jotka soveltuvat niin täysin aloittelijoille, harrastelijapäivitykseksi kuin alan ammattilaisille.
Vaikka monet valmistajat ovat lähivuosina siirtyneet jo peilittömiin malleihin, järjestelmäkamerat ovat edelleen loistava valinta valokuvaajalle. Ne pystyvätkin tuottamaan upeita kuvia, tarjoavat loistavan suorituskyvyn sekä erinomaisen akkukeston. Lisäksi niiden käytettävyys ja ergonomia ovat omaa luokkaansa.
Etsit siten millaista järjestelmäkameraa tahansa, olemme valinneet tälle listalle laajan valikoiman eri budjetteihin, käyttötarkoituksiin ja osaamistasoon perustuen. Toisin sanoen listalla nähdään niin upouusia kuin vanhoja klassikoita.
Ja jos kaipaat lisävinkkejä järjestelmäkameran ostoon, voit rullata listan peräpäähän lukemaan kätevät vinkkimme uuden mallin ostamiseen. Haluamme myös muistuttaa, että päivitämme tätä listaa säännöllisesti, kun uusia malleja julkaistaan.
Parhaat digitaaliset järjestelmäkamerat lyhyesti
Testivoittaja
Testivoittaja
Loistava kuvanlaatu, näppärä käytettävyys ja erinomainen akkukesto nostavat Nikon D3500:n tämän hetken kärkimalliksi.
Tapahtumien keskiöön
Paras kamera rajaamiseen
Erinomainen tuntuma, hyvä akkukesto, nopeus sekä tarkkuus tuovat digitaaliset kamerat peilittömyyden aikakaudelle.
Hybridimalli
Hybridimalli
Kahden eri maailman parhaat puolet yhdistävä Nikon D780 on kokonaisvaltainen vaihtoehto, jonka ominaisuudet riittävät kaikkiin tilanteisiin.
Best all-rounder
Kokonaisvaltainen kamera aktiivikäyttäjälle
Vaikka tarjolla on uudempia malleja, ominaisuudet yhdessä laskevan hinnan kanssa tekevät Nikon D7500 -mallista houkuttelevan vaihtoehdon.
Aloittelevalle kuvaajalle
Aloittelevalle kuvaajalle
4K-tarkkuuden puute sekä muutamat kompromissit vaivaavat kokeneita käyttäjiä, mutta aloitteleva kuvaaja pääsee tällä digitaalisella kameralla kuvaamisen maailmaan upealla tavalla.
Lippulaivakamera
Todellinen huippumalli
Hintalappu nostaa palan kurkkuun, mutta mikäli olet valmis maksamaan kamerastasi pitkän pennin, ei tätä parempaa vaihtoehtoa ole saatavilla.
Katso lisää tuotteita...
Paras kuvanlaatu
Huikea kuvanlaatu
Erinomainen suorituskyky ja kestävä rakenne nostavat Nikon D850:n tämän hetken kärkimallien joukkoon.
Urheilukamera
Urheilu- ja luontokuvaamiseen
Huikaiseva nopeus sekä kattavat ominaisuudet tekevät Canon 1D X Mark III -kamerasta todellisen pedon.
Paras digitaalinen kamera 2024
Miksi TechRadar voi luottaa
Testivoittaja
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
Edeltäjänsä, D3400:n, listaltamme syrjäyttänyt Nikon D3500 tarjoaa edullista vastapainoa oppaamme täyden kennokoon digitaalisille järjestelmäkameroille. Tämä järjestelmäkamera sisältää yhden markkinoiden terävimmistä APS-C-kennoista ja tyylikkään 18–55 millimetrin zoom-objektiivin. Saatavilla on kahdenlaisia peruskamerapakkauksia: pienellä lisämaksulla objektiivi päivittyy VR-tuen ja kuvanvakautusjärjestelmän sisältävään versioon.
Nikon D3500 on osoitus siitä, ettei hyvästä rungosta tarvitse välttämättä maksaa maltaita – edullisin kit-paketti irtoaa noin 445 euron hintaan (maaliskuu 2). Hyvä hinta-laatusuhde tekeekin tästä rungosta yhtä vaikuttavan kuin markkinoiden tehokkaimmat (ja samalla myös huomattavasti hintavammat) vaihtoehdot. D3500 sisältää erinomaisen 24 megapikselin kennon ja helppokäyttöiset, vasta-alkajille sopivat säätimet. Vaikka D3500 on suunniteltu aloittelijoita silmällä pitäen, taipuu kamera kokeneemmissa käsissä vaativampaankin kuvaustarkoitukseen.
Jos haussa on siis runko luovaan valokuvaukseen tai aloittelijalle sopiva ensimmäinen digitaalinen järjestelmäkamera, on D3500:aa parempaa kameraa vaikea löytää.
- Lue arvostelu: Nikon D3500
Paras digitaalinen kamera rajaamiseen
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
EOS 90D ottaa melkoisen harppauksen suhteessa Canonin muihin EOS-järjestelmäkameroihin, sillä se on sarjan ensimmäinen 32,5 megapikselin kennon kamera. Edeltävästä EOS 80D:stä puuttunut rajaamaton 4K-videotallennus on mukava parannus, ja tuore prosessointimoottori ja nopeampi sarjakuvausnopeus ansaitsevat kehut.
Lisäksi 1300 ruudun akunkesto on parempi kuin useimmissa keskiverron peilittömissä kameroissa. Kamera on vedenpitävä ja sääsuojattu. Vaikka monet nykyaikaiset peilittämät kamerat, kuten Canonin oma EOS M6 II, sisältävät saman kennon kuin EOS 90D, on Canonia kiiteltävä siitä, että keskittymällä resoluutioon, sarjakuvausnopeuteen ja videonlaatuun se on onnistunut kehittämään näinkin monipuolisen järjestelmäkameran.
- Lue arvostelu: Canon EOS 90D
Paras hybridityypin digitaalinen kamera
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
Nikon D780 on Z6:n tapaan käytännössä täyden kennokoon digitaalisen järjestelmäkameran ja peilittömän järjestelmäkameran risteymä. Siksi se on hyvä (joskin kallis) vaihtoehto niille, jotka haluavat parhaat puolet molemmista kameratyypeistä. Kamera perustuu yhä myynnissä olevaan D750:een (alapuolella) mutta sisältää saman 273-pisteisen vaiheen havaitsevan automaattitarkennuksen kuin Z6 ja vaikuttavan 2 260 kuvan akunkeston optisella etsimellä kuvatessa.
Kameran kuvanlaatu on markkinoiden kärkiluokkaa. Myös 4K-videotallennusta on paranneltu kasvojen- ja silmientunnistuksen kaltaisilla moderneilla ominaisuuksilla. Uutena digitaalisena järjestelmakamerana D780 on luonnollisesti tällä hetkellä vielä hieman hintava, mutta mikäli hinta ei ole kynnyskysymys, on tässä yksi parhaimmista täyden kennokoon kameroista, jonka voit itsellesi hankkia.
- Lue arvostelu: Nikon D780
Kokonaisvaltainen digitaalinen kamera
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
Houkuttelisiko Nikon D500, mutta sen korkea hinta ei niinkään? Jos olet valmis muutamaan kompromissiin pienemmän hintalapun puolesta, suosittelemme kääntämään katseet edullisemman ja hyvin samankaltaisen Nikon D7500:n puoleen. Nikon D7500 sisältää saman 20,9 megapikselin kennon ja lähes yhdenvertaisen 4K-videotallennuksen kuin D500. Runko on sisustettu myös D500:sta tutulla 180 000 kuvapisteen RGB-kennolla ja 3,2-tuumainen kenno on yhtä suuri, vaikkakaan ei aivan yhtä terävä. Kaikki tämä löytyy sääsuojatun rungon sisältä.
Jos haussa on tätäkin edullisempi malli, tutustu hieman vanhempaan, 24,2 megapikselin D7200:aan. Se ei välttämättä vedä vertoja D7500:lle, mutta on silti yksi parhaimmista järjestelmäkameroista, jonka aktiivinen valokuvauksen harrastaja voi itselleen hankkia.
Lue arvostelu: Nikon D7500
Paras digitaalinen kamera aloittelijalle
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
Keskitason digitaaliseksi järjestelmäkameraksi Canonin EOS 6D Mark II on ominaisuuksiltaan vaikuttava ja käyttäjäystävällinen. Vaikka runko tuntuu hieman muoviselta, sen sisältämä 26 megapikselin kenno on ensiluokkainen ja tarjoaa luotettavan Dual Pixel CMOS -automaattitarkennusjärjestelmän live viwe -tilassa.
Valittavia automaattitarkennuspisteitä on 45, ja sarjakuvausnopeus etenee 6,5 ruutua sekunnissa. Näiden ominaisuuksien vuoksi kameralla saa myös kelpoja luontokuvia. EOS 6D Mark II ei ole välttämättä tarpeeksi nopea pysyäkseen moottoriurheilukilpailussa ajoneuvojen vauhdissa, mutta melkeinpä kaikkeen muuhun kuvaukseen se soveltuu.
Takapuolelta löytyvä näyttö tarkentaa ja tallentaa kosketuksesta. Sen lisäksi, että Canon EOS 6D Mark II on luotettava, se tuottaa erinomaista kuvastoa ja on näin ollen suosikkimme harrastajarungoista.
- Lue arvostelu: Canon EOS 6D Mark II
Paras digitaalinen kamera
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
Canonin EOS 5D -sarjalla on pitkät ja vankat perinteet. Alkuperäinen EOS 5D tutustutti suuren yleisön täysikokoisiin järjestelmäkameroihin, Mark II -malli oli ensimmäinen järjestelmäkamera, jolla pystyi kuvaamaan Full HD -videokuvaa ja Mark III nousi nopeasti valokuvaajien suosikkikameraksi.
EOS 5D Mark IV nostaa tasoa entisestään uudella 30,4 megapikselin kennolla ja kehittyneellä 61-pisteisellä automaatitarkennusjärjestelmällä. Tämä mainio järjestelmäkamera oli aiemmin ehdoton suosikkimme, mutta sai nyt väistyä toiselle palkintopallille Nikonin D850:n tieltä.
Lue arvostelu: Canon EOS 5D Mark IV
Paras kuvanlaatu
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
Harva järjestelmäkamera onnistuu säväyttämään yhtä hyvin kuin Nikon D850. Tämä täysikennoinen kamera on hintavimmasta päästä, mutta erinomainen kuvanlaatu, lukuisat lisäominaisuudet sekä kestävä ja sääsuojattu magnesiumsekoitteinen runko tekevät siitä jokaisen sijoitetun euron arvoisen.
45,4 megapikselin kennon resoluutio on markkinoiden parhaimmistoa ja myös seitsemän kuvan sekuntinopeus on poikkeuksellisen korkea kennon kokoon nähden. Kun päälle lisätään vielä loistava automaattitarkennusjärjestelmä, mainio käsiteltävyys, erinomaiset 4K-videot ja kameran monipuolisuus, on D850:tä vaikea olla rakastamatta.
Jos haluat D850:n tyyppisen, mutta peilittömän kameran, suosittelemme kokeilemaan Nikon Z7:ää. Kyseisestä mallista löytyy D850:n tapaan 45 megapikselin resoluutio, mutta myös tuoretta älykästä tekniikkaa, kuten upouusi Z-objektiivikiinnitys.
Lue arvostelu: Nikon D850
Paras digitaalinen kamera urheilu- ja luontokuvaukseen
Tekniset tiedot
Osta, koska
Älä osta, koska
Kun puhumme parhaista digitaalisista järjestelmäkameroista, on vaikea olla puhumatta Canonin viimeisimmästä ja parhaimmasta mallista: EOS 1D X Mark III:sta. Varta vasten ammattilaisille suunnattu kamera takaa nopeuden, suorituskyvyn ja laadun, joka ei jätä pinteeseen missään tilanteessa. Se on helppokäyttöinen ja soveltuu niin urheilukentälle, safariin kuin sota-alueelle. Kestävä runko, mykistävän nopea 20 kuvan sarjakuvaus, ilmiömäinen automaattinen tarkennus sekä kuvanlaatu, joka ei juuri kaipaa jälkikäsittelyä tekevät tästä lähes lyömättömän vaihtoehdon. Lisäksi siinä on 4K/60fps-kuvaus, joten se soveltuu myös videokameraksi.
Ainoa miinus onkin sen järkyttävän kallis hinta harrastelevalle kuvaajalle, mutta tämä malli onkin suunniteltu nimenomaan ammattilaisille.
- Lue arvostelu: Canon EOS 1D X Mark III
Digitaaliset järjestelmäkamerat - Kysymykset ja vastaukset
Mitä uuden digitaalisen järjestelmäkameran hankkimisessa pitäisi huomioida?
Digitaaliset järjestelmäkamerat ovat olleet jo vuosien ajan ensisijainen valinta niille valokuvaajille, jotka haluavat viedä kuvansa seuraavalle tasolle. Olitpa aloittelija tai ammattilainen, digitaalisista järjestelmäkameroista löytyy muutama ominaisuus, jotka vetoavat jokaiseen kuvaajaan: manuaaliasetukset, erinomainen kuvanlaatu, etsin ja vaihdettavat objektiivit.
Digitaaliset järjestelmäkameroissakin on kuitenkin eroja. Merkittävimmät erot aloittelijoille suunnatun ja kehittyneemmän mallin välillä ovat usein muotoilussa, kennossa ja kuvausominaisuuksissa. Aloittelijoille suunnatut järkkärit, kuten Nikon D3500, ovat usein pienempiä kuin ammattilaisille tarkoitetut yksilöt. Niistä myös puuttuu usein sääsuojaus ja joitain manuaaliasetuksia.
Kameraa ostaessa kannattaa pitää silmällä seuraavia asioita:
- Kenno - Kameroiden kenno kertoo, kuinka laadukkaita kuvia kameralla voi ottaa ja miten se suoriutuu heikossa valaistuksessa. Edullisemmat digitaaliset järjestelmäkamerat sisältävät tyypillisesti pienemmän APS-C-kokoisen kennon, kun taas ammattilaisrungot on varustettu täysikokoisella kennolla. Jokaisessa kennokoossa on omat plussansa ja miinuksensa.
- ISO-suorituskyky - Jos tiedät kuvaavasi paljon yöllä ja hämärässä, silloin kameroiden ISO-suorituskyky on ensisijaisen tärkeä ominaisuus. Ei kannata kuitenkaan tuijottaa pelkkää ISO-lukua, sillä kameroiden välillä on paljon eroja näiden laadussa. Nyrkkisääntönä isompi kenno vastaa parempaa ISO-suorituskykyä.
- Videokuvaus - Mieti etsitkö kameraa valokuvaukseen vai haluatko myös kuvata videota? Jos haluat vain valokuvata, silloin voit säästää paljon jättämällä kameran video-ominaisuudet huomioimatta. Vastaavasti jos videokuvaus on sinulle tärkeä, kannattaa tarkastaa esimerkiksi 4K-videokuvauksen mahdollisuus.
- Sarjakuvaus - Jos haluat kuvata lemmikkiesi toilailua tai jotain muuta hieman toiminnallisempaa touhua, sarjakuvaus auttaa kaappaamaan oikean otoksen oikeaan aikaan. Halvemmissa malleissa sarjakuvaus jää usein hieman alhaiseksi, joten siihen kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota.
- Akku - Kameran akkukesto on hyvä tarkastaa varsinkin silloin, jos kamera on tarkoitus ottaa mukaan matkalle. Mikään ei tunnu niin pahalta kuin törmätä valokuvaukselliseen kohteeseen ja huomata kameran akun olevan loppu. Toinen vaihtoehto on ostaa jo valmiiksi lisäakku.
- Objektiivi - Kameraa harkitessasi kannattaa tarkastaa samalla, kuinka kalliita siihen saatavat linssit ovat. Vaikka kamerarunko saattaa irrota halvalla, kalliit linssit voivat rajoittaa valokuvaamista liiaksi. Aloittelijoiden kannattaa harkita erillisiä kit-pakkauksia, joissa tulee kamera ja objektiivi mukana.
Näin testaamme kamerat
Uudet kamerat eivät ole nykyään edullisia, joten kaikki tällä listalla olevat mallit on testattu perusteellisesti ennen listalle pääsyä. Nykypäivänä juuri käytännöntestit paljastavat parhaiten kameran luonteen ja suorituskyvyn, joten tämä toimii myös meillä usein päällimmäisenä testaustapana. Lisäksi käytämme standardisoituja testejä mitataksemme esimerkiksi ISO-suorituskykyä.
Aluksi tutustumme kameran muotoiluun, käyttöön ja näppäinasetteluun, jotta tiedämme, kelle kamera on suunnattu. Valokuvatessa kuvaamme puolestaan käsivaralla ja jalustalla, jotta tiedämme mallien vahvuudet. Lisäksi tutkimme, kuinka nopea kamera on käynnistää.
Suorituskyvyn osalta meillä on formatoitu UHS-1-muistikortti, jolle kuvaamme sekä raw- että JPEG-formaatilla. Sarjakuvausta varten käytämme vakiintuneita asetuksiamme (1/250 sek, ISO 200 ja jatkuva AF) ja kuvaamme sarjan kuvia sekuntikellon kera vahvistaakseen valmistajien väittämät. Selvitämme samalla, kuinka nopeasti puskuritila tyhjennetään ja toistamme testin sekä raw- että JPEG-tiedostoilla.
Siltä osin kuin se on arvosteltavan mallin kohdalla mahdollista, kokeillemme myös kameran eri automaattitarkennustiloja erilaisissa valaistusympäristöissä (ml. Face ja Eye AF). Kuvaamme myös liudan kuvia eri tyyleillä (potretti, maisema, hämärä, makro) sekä raw- että JPEG-formaateissa, jotta tiedämme tarkemmin kennon kyvyn käsitellä taustakohinaa ja detaljien määrää.
Jos kamera tukee Adobe Camera Rawin raw-tiedostoja, käsittelemme kuvia jälkikäteen havaitaksemme, kuinka hyvin ne säilyttävät yksityiskohtia varjojen osalta. Testaamme myös kameran ISO-suorituskykyä koko alueelta, jotta tiedämme, mihin kamera pystyy tositoimissa.
Akkukesto testataan niin ikään käytännössä, ja käytämme kameraa päivän aikana näytön ollessa vakioasetuksilla. Kun akku on nollassa, laskemme otettujen kuvien määrän ja vertailemme tätä valmistajan antamaan CIPA-luokitukseen. Lopuksi testaamme kameran videoasetukset kuvaamalla testimateriaalia eri resoluutioilla ja kuva-asetuksilla, sekä laitteen mahdollisen mobiilisovelluksen.
Otamme sen jälkeen kaiken yllä olevan huomioon ja vertaamme sitä lopulta kamerasta pyydettyyn hintaan. Tällöin saamme hyvän arvion sen hinta-laatusuhteesta ja voimme antaa lopullisen arvosanan.
Hanki päivittäisiä tietoja, inspiraatiota ja tarjouksia postilaatikkoosi
Rekisteröidy saadaksesi uutisia, arvosteluja, mielipiteitä, huipputeknisiä tarjouksia ja paljon muuta.
Markus Mesiä on teknologia- ja pelitoimittaja, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana kirjoittanut useisiin kotimaisiin medioihin. Sydämen asioita ovat pelien lisäksi ennen kaikkea musiikki ja urheilu. Viimeksi mainittu tosin lähinnä kotisohvalta katsottuna ja analysoituna.
- Timothy ColemanCameras editor
Microsoft’s PC accessories are back, this time with a stylish helping hand from Incase
It looks like macOS Sequoia 15.2 update breaks third-party bootable backups - and that has me worried
Google and Microsoft aren’t syncing up: why Phone Link might no longer show you sensitive notifications after installing Android 15