Paras mediatoistin 2025: parhaat laitteet Netflixin, Spotifyn ja muiden suoratoistopalveluiden toistamiseen
Parhaat välineet Netflixin, Amazon Primen ja Disneyn katseluun
Parhaat mediasoittimet mahdollistavat pääsyn suoratoistopalveluiden valtavaan kirjoon laitteella kuin laitteella. Jos omistat vanhemman television tai matkustat paljon, silloin oikea mediatoistin tarjoaa tehokkaimman, monipuolisimman ja parhaan vaihtoehdon lempielokuvien katseluun tai musiikin kuunteluun.
Meidän mielestämme parhaissa mediatoistimissa on muun muassa käyttäjäystävällisimmät käyttöliittymät, ne ovat nopeita ja sulavia, minkä lisäksi ne tukevat käytännössä kaikkia mahdollisia suoratoistopalveluita. Niihin myös lisätään jatkuvasti uusia palveluita, joten ne eivät vanhene aivan helpolla.
Olemme koonneet tämän artikkelin auttaakseen sinua löytämään itsellesi parhaiten sopivan mediatoistimen. Suosittelemme tutustumaan myös parhaisiin reitittimiin ja WiFi-toistimiin, joiden avulla takaat, ettei yhteys pätki kesken katselukokemuksen.
Paras mediatoistin lyhyesti
Miksi TechRadar voi luottaa
- Nvidia Shield TV Pro - paras 4K-mediatoistin
- Chromecast with Google TV - monipuolisin mediatoistin televisioon
- Apple TV 4K - Apple-fanien valinta
- Amazon Fire TV Cube - Alexa-faneille
- Amazon Fire TV Stick Lite - edullinen malli
- Amazon Fire TV Stick 4K Max - parasta Alexa-käyttäjälle
Paras mediatoistin
Paras 4K-mediatoistin: Nvidia Shield TV / Nvidia Shield Pro
Osta, koska
Älä osta, koska
Nvidia Shield (2019) ei ole missään nimessä halpa 4K HDR -mediatoistin, sillä se maksaa käytännössä kolme kertaa enemmän kuin edullisin vaihtoehto. Se on kuitenkin äärimmäisen tehokas laite suoratoistamiseen, kiitos huippulaadukkaan tekoälyn tekemän ylöspäinskaalauksen sekä HDR10- ja Dolby Vision -tuen.
Uusittu Shield-kaukosäädin on lisäksi entistä käyttäjäystävällisempi ja tuorein Android TV tarjoaa väylän Nvidian pelien suoratoistopalveluun Geforce Nowhin.
Näistä kilpailijat taakseen jättävä ominaisuus on kuitenkin juuri yhtiön uusi ylöspäin skaalausteknologia, joka on yksi mediatoistinten tämän hetken siisteimmistä toiminnoista. Se pyörii neuroverkkojen avulla, jota on opetettu parantamaan kuvanlaatua näyttämällä sille tuhansien tuntien edestä kuvamateriaalia. Sen vuoksi kaksikymmentä vuotta vanha HD-kuva näyttää siltä kuin se olisi juuri kuvattu 4K-kameralla, ja kokemus on huikea.
Laitteessa ei ole kuitenkaan lainkaan Apple TV:tä ja se maksaa tosiaan enemmän kuin kilpailijansa, mutta samalla Nvidia Shield tarjoaa myös jotain, mitä kellään muulla ei ole.
Lue arvostelu: Nvidia Shield (2019) / Nvidia Shield TV Pro
Saatavilla muun muassa seuraavilta jälleenmyyjiltä:
Monipuolisin mediatoistin: Chromecast with Google TV (2020)
Osta, koska
Älä osta, koska
Googlen vuonna 2020 julkaistu Chromecast with Google TV on todellinen helmi. Se korjaa jo entuudestaan virheettömän laitteen tekemällä siitä tuntuvasti paremman, kiitos kaukosäätimen ja Google TV:n.
Yhdistettynä nämä kaksi piirrettä kasvattavat Chromecastin käytettävyyttä moninkertaisesti, sillä aiemmin laitetta pystyi hallitsemaan ainoastaan puhelimen tai tabletin kautta.
Uuden käyttöliittymän myötä Chromecastia voi hallita suoraan televisiossa näkyvän infon kautta. Palvelu tarjoaa pääsyn suurimpaan osaan suoratoistopalveluista, kuten Disney+:aan, Netflixiin ja HBO Nordiciin. Sen lisäksi laite tukee myös pelejä ja muita sovelluksia.
Lopputuloksena on syntynyt uudistunut mediatoistin, joka näyttää edeltäjältään, mutta tarjoaa täysin uusitun käyttökokemuksen. Mutta perinteiseen tykästyneet voivat käyttää edelleen Google Castia halutessaan.
Lue arvostelu: Chromecast with Google TV
Saatavilla muun muassa seuraavilta jälleenmyyjiltä:
Osta, koska
Älä osta, koska
Apple on viimein julkaissut päivityksen vuonna 2017 julkaistulle Apple TV 4K:lle, ja tuore tulokas on tervetullut lisä iOS-ekosysteemissä eläville.
Apple TV 4K (2021) on tyylikäs mediatoistin, joka tukee 4K-videota, HDR:ää ja Dolby Visionia, sekä Hight Frame Rate (HFR) HDR:ää muun muassa urheilua ja toimintaa seuraaville. Uusi A12-suoritin parantaa puolestaan kuvanlaatua ja pelien suorituskykyä, joka on loistava uutinen Apple Arcade -tilaajille.
Uudistettu Siri-kaukosäädin on niin ikään mukava käyttää, ja siinä on paljon pieniä mutta käteviä ominaisuuksia. Näihin lukeutuvat usean käyttäjän tuki sekä mahdollisuus säätää television väritasapainoa automaattisesti.
Laite on näistä huolimatta kallis, joskin se on samalla muutakin kuin vain elokuvien ja televisiosarjojen katseluun soveltuva mediatoistin. Apple TV 4K (2021) toimii samalla Thread-teknologian avulla kodin älylaitteiden hubina, jonka kautta kaikki älyvaloista -pattereihin toimii saumattomasti.
Edelliseen malliin verrattuna Apple TV 4K ei poikkea kuitenkaan hirveästi, joten jos vuoden 2017 malli löytyy vielä kotoa, ei päivitykseen ole välttämätöntä tarvetta. Suurin muutos on uusi Siri-kaukosäädin, joka on ostettavissa sitä kaipaaville myös erikseen.
Lue arvostelu: Apple TV 4K (2021)
Saatavilla muun muassa seuraavilta jälleenmyyjiltä:
Osta, koska
Älä osta, koska
Fire TV Cube (2019) ei yllä Nvidia Shieldin ylöspäinskaalauksen tai Apple TV 4K:n käytettävyyden tasolle, mutta se on meidän mieluisin Amazonin suoratoistolaite. Uusittu malli on kaikin puolin parempi kuin alkuperäinen vuonna 2017 julkaistu malli.
Tuorein malli onkin saanut tehokkaamman suorittimen sekä Dolby Vision -tuen, jotka ovat jo itsessään erinomaisia lisiä ja nostavat Cuben parhaiden mediasoittimien listalle.
Käytännössä pystyt tekemään saman myös Amazon Echo Dotilla sekä Amazon Fire TV Stick 4K:lla, mutta Cubessa oleva kahdeksan ytimen suoritin tekee käytöstä sujuvamman, nopeamman ja vaivattomamman.
Lue arvostelu: Amazon Fire TV Cube (2019)
Paras edullinen mediatoistin: Amazon Fire TV Stick Lite
Osta, koska
Älä osta, koska
Jos etsit edullista mediatoistinta, silloin Amazon Fire TV Stick Lite on valintasi kunhan olet valmis muutamiin kompromisseihin.
Se ei nimittäin pysty puskemaan 4K-kuvaa, mutta tarjoaa tuen HDR / HDR10+:lle sekä 60 ruudun kuvataajuudelle, mikä takaa entistä sulavamman ja terävämmän kuvan. Neliytiminen 1,7 GHz suoritin on myös parannusta vanhempaan 1,3 Ghz suorittimeen.
Lite-mallin kanssa joutuu tosin luopumaan äänenvoimakkuuden säätimestä, mutta se ei ole mitenkään epätavallista tämän hintaluokan laitteissa. Perusmallilla säätömahdollisuudet saa tosin itselleen, jos haluaa maksaa hieman enemmän.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että Amazomin kehittämänä tuotteena se mainostaa paikoin räikeästikin yhtiön omia tuotteita ja sisältöä.
Lue arvostelu: Amazon Fire TV Stick
Saatavilla muun muassa seuraavilta jälleenmyyjiltä:
Osta, koska
Älä osta, koska
Amazon Fire TV Stick 4K Max puskee mediasoittimien tekniikkaa entistä pidemmälle. Sen suorituskyky ja langattomat yhteydet tekevät mallista Amazonin parhaan mallin.
Valtaosa parannuksista on tehty komponentteihin, joiden ansiosta laite tuntuu nopealta kaikissa käänteissä. Testijakson aikana harmistuimme silti ennallaan pysyneeseen käyttöliittymään, jonka keskiössä on yksinomaan Amazon Prime Video. Kuten arvata saattaa, laite on täten loistava valinta Amazonin suoratoistopalvelun aktiivikäyttäjille, mutta muiden tarpeet jäävät taka-alalle.
Laite on vain puoliksi mediatoistin, sillä sitä voi hyödyntää myös älykodin eri tuotteiden keskuksena. Tältä osin se haastaa Googlen Chromecast with Google TV:n tasaväkisesti.
Arvostelussa kiittelimme erityisesti mallin moderniutta, joka tekee siitä pitkäaikaisen hankinnan. Lisämuisti ja Wi-Fi 6 -tuki pitävät vempaimen ajankohtaisena vuosien ajan.
Täydellisyyteen ei kuitenkaan ylletä, sillä erityisesti runsaat mainokset saavat monet ärsyyntymään. Tästä huolimatta Amazon Fire TV Stick 4K Max on tämän hetken edistynein valinta Alexan käyttäjille.
Lue koko arvostelu: Amazon Fire TV Stick 4K Max review
Saatavilla muun muassa seuraavilta jälleenmyyjiltä:
Usein kysytyt kysymykset
Mikä on mediatoistin?
Mediatoistin terminä on toki nykypäivänä hieman epäselvä. Nykyään käytännössä kaikki kannettavat, tietokoneet, puhelimet, tabletit, konsolit, televisiot ja oikeastaan mikä tahansa internetiin liitettävissä oleva laite pystyy toistamaan YouTubea, Netflixiä, HBO Nordicia, Yle Areenaa ja muuta.
Toisin sanoen käytännössä jokainen laite on nykyään mediatoistin. Silti Roku Ultra, Apple TV ja Amazon Fire TV ovat tähän tarkoitukseen varta vasten suunniteltuja laitteita, mikä näkyy niiden käytössä.
Miksi mediatoistin kannattaa hankkia?
Valtaosassa nykyään myytävissä älytelevisioissa on jo sisäänrakennettu suurin osa nykyisistä suoratoistopalveluista, joten erillistä mediatoistinta ei välttämättä tarvitse. Vanhemmissa televisioissa ei ole kuitenkaan tätä mahdollisuutta, jolloin mediatoistimet tarjoavat kätevän tavan katsoa Netflixiä, Amazon Prime Videota tai Yle Areenaa.
Toisekseen kaikki televisiovalmistajat eivät tue kaikkia suoratoistopalveluita. Panasonicin malleissa ei esimerkiksi ole lainkaan mahdollisuutta katsoa Disney+:aa, ja monissa projektoreissakaan ei välttämättä ole suoratoistomahdollisuutta itsessään.
Toisaalta kannattaa muistaa, etteivät kaikki mediatoistimet tue myöskään kaikkia suoratoistopalveluita. Siksi kannattaa tarkastaa vielä ennen ostoa, että kyseinen mediatoistin tukee juuri omia lempipalveluita.
Mikä on paras mediatoistin?
Tällä hetkellä paras mediatoistin 4K-sisällön katsomiseen on Nvidia Shield TV. Se on äärimmäisen tehokas, siinä on laaja tuki ja soveltuu myös pelien suoratoistamiseen televisiossa.
Päivän parhaat tarjoukset mediatoistimista
Hanki päivittäisiä tietoja, inspiraatiota ja tarjouksia postilaatikkoosi
Rekisteröidy saadaksesi uutisia, arvosteluja, mielipiteitä, huipputeknisiä tarjouksia ja paljon muuta.
Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.