Xiaomi 14T Pro review

Een premium middenklasser die aanvoelt als een flagship

Xiaomi 14T Pro in Titan Gray
(Image: © Future // Rob Dunne)

TechRadar Eindoordeel

De Xiaomi 14T Pro laat zien hoe succesvol het doorvoeren van goed doordachte verbeteringen kan uitpakken. Dit nieuwe toestel is qua bouwkwaliteit flink verbeterd, beschikt over een indrukwekkend display en levert prestaties die zelfs in de buurt komen van de prestaties van veel premium flagships. De Xiaomi 14T Pro is duidelijk een van de beste middenklassers die je vandaag de dag kan kopen.

Voor

  • +

    Prachtig display

  • +

    Indrukwekkende gaming-prestaties

  • +

    Stijlvol design

Tegen

  • -

    Raakte oververhit in sommige situaties

  • -

    Achterkant wordt snel vies

Waarom u TechRadar kunt vertrouwen Onze deskundige reviewers besteden uren aan het testen en vergelijken van producten en diensten, zodat u de beste voor u kunt kiezen. Meer informatie over hoe we testen.

Xiaomi 14T Pro: review in een notendop

We zitten nu echt in het tijdperk van AI-smartphones en de Xiaomi 14T Pro bewijst dat je ook met een middenklasse smartphone kan genieten van handige AI-trucjes. Net als bij de voorgaande T Pro-modellen heeft Xiaomi weer uitstekende hardware gebruikt. Als je inmiddels ook wel een beetje kennis wil maken met AI op je smartphone, dan is dit een zeer toegankelijk model.

In tegenstelling tot bij veel andere nieuwe telefoons ligt de focus hier gelukkig niet volledig op AI. Wanneer je de Xiaomi 14T Pro voor het eerst uit zijn verpakking haalt, zie je meteen dat er veel aandacht is besteed aan het design. De telefoon heeft een mooi aluminium frame en wat Xiaomi een "3D curved-achterkant" noemt. Deze veranderingen zorgen er samen met het bekende, grote camera-eiland (dat nu wel iets minder opvallend is) voor dat de 14T Pro erg premium aanvoelt.

Xiaomi's HyperOS voelt ook soepeler dan ooit tevoren en de aandacht die aan het uitstekende display en de prestaties is besteed, betekent dat het aanvoelt alsof je een veel duurder apparaat aan het gebruiken bent.

Xiaomi 14T Pro in Titan Gray

Xiaomi's nieuwe 14T Pro (in Titan Grey) heeft een verbeterd design, met een glazen achterkant en een camera-eiland in dezelfde kleur. (Image credit: Future // Rob Dunne)

Xiaomi's aanpak op het gebied van AI is iets minder uitgebreid dan die van bijvoorbeeld Google en Samsung, maar dit is alsnog een goede optie als je iets meer AI wil gaan gebruiken in je dagelijkse leven. Natuurlijk zijn er wel bekende AI-features toegevoegd aan de 14T Pro die op meerdere Android-toestellen beschikbaar zijn, zoals Circle to Search en Gemini, maar verder heeft Xiaomi nog niet heel veel AI-features toegevoegd. Toch is de Xiaomi 14T Pro dus nog steeds een uitstekende optie om de wereld van AI mee te betreden.

Of je focus nu ligt op AI of op andere, belangrijkere verbeteringen die Xiaomi in de laatste jaren heeft doorgevoerd (zoals draadloos opladen), je zal niet snel teleurgesteld worden door de Xiaomi 14T Pro. We gokken dat je eerder onder de indruk zal zijn van hoeveel dit bedrijf in een apparaat heeft weten te stoppen dat qua prijs niet eens in de buurt komt van zijn flagships.

Xiaomi 14T Pro review: prijs en beschikbaarheid

  • Startprijs van 899,90 euro voor 512GB en 12GB RAM
  • Geen prijsverhoging ten opzichte van de vorige generatie

De Xiaomi 14T Pro biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij is niet in prijs gestegen ten opzichte van zijn voorganger, maar er zijn wel meerdere upgrades geïntroduceerd die een prijsverhoging hadden kunnen verantwoorden, zoals een aluminium frame en draadloos opladen. Je krijgt dit jaar dus nog meer waar voor je geld en dat zien we helaas niet vaak meer bij nieuwe smartphones.

Hieronder zie je de prijzen voor de verschillende configuraties van de telefoon:

Swipe to scroll horizontally
OpslagPrijs
512GB + 12GB RAM€899,90
1TB + 12GB RAM€999,90

Zoals je kan zien is dit nog steeds niet echt een goedkope smartphone, maar de prijs-kwaliteit is uitstekend. Rond dit prijspunt is er wel concurrentie van onder andere OnePlus en Samsung, maar over het algemeen heeft de 14T Pro meer te bieden voor deze prijs.

Prijs-kwaliteit score: 4/5

Xiaomi 14T Pro review: specs

Swipe to scroll horizontally
Xiaomi 14T Pro specs
Afmetingen:160,4 x 75,1 x 8,39 mm
Gewicht:209 gram
Display:6,67-inch CrystalRes AMOLED
Resolutie:2.712 x 1.220 pixels
Refresh rate:Tot 144Hz
Piekhelderheid:4.000 nits
Processor:MediaTek Dimensity 9300+
RAM:12GB LPDDR5X
Opslag:Tot 1TB, UFS 4.0
Besturingssysteem:HyperOS met Android 14
Camera's achter:50MP-hoofdcamera, 50MP-telefotocamera, 12MP-ultrawide
Selfiecamera:32MP
Batterij:5.000mAh
Opladen:120W bedraad, 50W draadloos

Xiaomi 14T Pro review: design

Xiaomi 14T Pro in Titan Grey

(Image credit: Future // Rob Dunne)
  • Nieuw aluminium frame met 3D-curved-achterkant
  • Kleiner camera-eiland dan op voorgaande modellen
  • Vingerafdrukken zijn duidelijk te zien

De Xiaomi 14T Pro is qua design flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, maar hij is nog steeds niet perfect. De telefoon is beschikbaar in drie kleuren: Titan Grey, Titan Blue en Titan Black. Je zou door die namen bijna denken dat de 14T Pro een titanium behuizing heeft, maar dat is helaas niet het geval (ondanks eerdere geruchten die hier wel op wezen). Dat is ook geen ramp en draagt natuurlijk bij aan een lagere prijs.

Alle drie de kleuropties zien er premium uit en dankzij de aluminium behuizing en de 3D-curved-achterkant voelt de telefoon ook als een flagship aan. Hij voelt bijvoorbeeld vergelijkbaar aan als een Google Pixel 8. Wat we wel merkten tijdens het testen, is dat de achterkant van de telefoon er dan wel mooi uit mag zien, maar dat vingerafdrukken ook heel duidelijk zichtbaar zijn. We hebben het toestel grotendeels in de meegeleverde case gehad, maar vrijwel meteen nadat ons Titan Gray-testmodel dat hoesje verliet, zat hij al vol met vingerafdrukken. Dat is wel een beetje jammer, aangezien het design er verder heel mooi uitziet en dit wel erg opvalt.

Xiaomi 14T Pro zijkant

Het camera-eiland op de Xiaomi 14T Pro is flink verbeterd ten opzichte van het camera-eiland op de 13T Pro. (Image credit: Future // Rob Dunne)

De grootste verbetering op het gebied van design heeft te maken met het camera-eiland achterop de telefoon. De beste Xiaomi-smartphones staan bekend om hun camera's en dat komt deels door de samenwerking tussen Xiaomi en Leica (waar we straks op terugkomen), maar ook door het grote formaat van hun camera-eilanden. Op de Xiaomi 14T Pro neemt het camera-eiland ook weer meer dan 50% van de breedte van het toestel in beslag en ongeveer iets meer dan een derde van de lengte. Toch is dit eiland wel flink verbeterd ten opzichte van voorgaande modellen, want het steekt minder ver uit aan de achterkant en de kleur komt nu ook overeen met de kleur van de rest van de achterkant.

We hebben hier niet meer te maken met het gigantische, zwarte blok aan de achterkant van het apparaat. In plaats daarvan krijg je nu een iets subtieler vierkant eiland met een kleur die past bij de kleur van de rest van de telefoon. Verder zorgt het dunnere en minder brede camera-eiland er ook voor dat de telefoon minder heen en weer wiebelt als je hem zonder case op een plat oppervlak legt.

Design score: 4/5

Xiaomi 14T Pro review: display

Xiaomi 14T Pro met TechRadar-homepagina in beeld

(Image credit: Future // Rob Dunne)
  • Indrukwekkende helderheid en kijkhoeken
  • Erg responsief dankzij de adaptieve 144Hz refresh rate

Xiaomi voorziet zijn smartphones tegenwoordig vaak van verrassend indrukwekkende displays en dat is ook bij de 14T Pro weer het geval. De resolutie van het display zit ergens tussen FHD en QHD (1.220 x 2.712 pixels). Er valt bijna niets negatiefs te zeggen over dit display. De CrystalRes AMOLED-technologie en de adaptieve refresh rate tot 144Hz betekenden dat we over het algemeen van soepele en levendige beelden konden genieten tijdens onze testperiode. Of we nu films en series aan het streamen waren, aan het scrollen waren door Instagram of aan het gamen waren, de adaptieve refresh rate zorgde ervoor dat we eigenlijk nooit haperingen merkten en dat we grotendeels gewoon te maken hadden met soepele beelden met een 120Hz refresh rate. Als je wil dat je batterij wat langer meegaat, kan je de refresh rate overigens ook vastzetten op 60Hz.

Een aantal grote pluspunten van dit display zijn de piekhelderheid van 4.000 nits en de antireflectietechnologie. Deze aspecten maken een hoop goed en zorgen voor een zeer consistente kijkervaring vanuit bijna elke kijkhoek. Fabrikanten hebben het wel vaker over hoe goed tekst af te lezen is op hun smartphones, zoals ook bij de Samsung Galaxy S24 Ultra, maar bij dit toestel van Xiaomi lijkt dat aspect een beetje onder de radar te zijn gebleven. Dat terwijl de 14T Pro op dit vlak juist enorm indrukwekkend is en het heldere display zelfs op heldere dagen goed af te lezen is in direct zonlicht.

Display score: 4,5/5

Xiaomi 14T Pro review: software

Xiaomi 14T Pro op houten oppervlak

(Image credit: Future // Rob Dunne)
  • HyperOS met Android 14
  • Voorzichtige, maar goed doordachte eerste stappen binnen de wereld van AI

Bijna elke telefoon lijkt zich momenteel te focussen op AI, maar Xiaomi lijkt voor een redelijk voorzichtige aanpak te hebben gekozen bij zijn implementaties van AI. Toch hebben we wel een aantal fundamentele problemen met Xiaomi's aanpak, omdat deze een negatieve impact heeft op de redelijk premium ervaring die de 14T Pro verder biedt. Hoewel we bij het eerste gebruik van de telefoon niet meer begroet werden door tientallen vooraf geïnstalleerde apps (wat voorheen wel het geval was bij Xiaomi), lijkt Xiaomi de bloatware toch nog niet helemaal achterwege te kunnen laten.

Wanneer je de telefoon voor het eerst opstart, word je niet alleen begroet door verschillende tools en features die we verderop zullen benoemen, maar ook door apps zoals AliExpress, TikTok, WPS Office en LinkedIn. In dezelfde map word je ook nog gebombardeerd met aanbevolen apps en games die nog niet geïnstalleerd zijn, maar die je wel meteen kan downloaden via de Mi Store. Dit zorgt voor onnodige onoverzichtelijkheid binnen een gebruikersinterface die verder juist vrij overzichtelijk is.

Naast onze problemen met de vooraf geïnstalleerde apps hebben we maar weinig klachten over Xiaomi's HyperOS of tools die je krijgt bij de Xiaomi 14T Pro. Op dit vlak zien we juist de voordelen van Xiaomi's voorzichtige aanpak als het gaat om AI. Ten eerste is Google Gemini de standaard digitale assistent in plaats van de Google Assistant en hoewel het nog niet beschikbaar was tijdens onze testperiode, zal ook Circle to Search beschikbaar worden gemaakt op dit apparaat.

Xiaomi 14T Pro-homescherm

(Image credit: Future // Rob Dunne)

Naast de Google-diensten die zijn toegevoegd aan het apparaat, zijn er natuurlijk ook allerlei apps en functies van Xiaomi zelf toegevoegd. Deze zijn ook steeds beter geworden sinds de oorspronkelijke release van HyperOS. De grootste verbetering voor HyperOS was de Galerij. Deze kreeg meerdere kleine verbeteringen voor bepaalde features om ze efficiënter te maken en biedt nu snel en eenvoudig toegang tot auto-gegenereerde mappen en verschillende mediatypen. Je vind hier ook Xiaomi's 'Best Take'-feature. Hierbij analyseert de telefoon meerdere vergelijkbare foto's en geeft hij aan welke het beste is.

Het idee achter HyperOS was altijd al om de samenwerking tussen verschillende Xiaomi-apparaten te verbeteren. In principe moet het er dan ook voor zorgen dat alles er overzichtelijk uitziet, efficiënt werkt en naadloos samenwerkt met elkaar, welk Xiaomi-apparaat je ook gebruikt. Het nadeel van deze zeer overzichtelijke interface is dat HyperOS wel een aantal van zijn beste features een beetje verstopt heeft om te zorgen dat de interface niet te rommelig wordt. Tegelijkertijd krijg je echter dus wel een flinke lijst aan apps te zien wanneer je het apparaat voor het eerst aanzet.

Xiaomi's control center op de Xiaomi 14T Pro

Xiaomi's 'Control Center' is een van de grootste pluspunten van HyperOS. Het heeft een erg overzichtelijke lay-out met enorm veel aanpassingsmogelijkheden. (Image credit: Future // Rob Dunne)

Xiaomi rolt zijn AI-features nog voorzichtig en langzaam uit. We verwachten in de nabije toekomst bijvoorbeeld ook nog AI Recorder en AI Film. We kunnen in ieder geval wel stellen dat dit de meest gepolijste versie van HyperOS is die we hebben gezien sinds het besturingssysteem werd gelanceerd. Daarnaast zien we op de Xiaomi 14T Pro ook op een vrijwel perfecte manier hoe goed deze software is. Alles is enorm gemakkelijk te vinden, van de instellingen in het vernieuwde Control Center tot je favoriete foto's via een verbeterde zoekfunctie voor je foto's.

Deze voorzichtige, simplistische aanpak van HyperOS (en de Xiaomi 14T Pro) zorgt ervoor dat de apps en verschillende interfaces ook simplistisch en effectief zijn. Je krijgt niet meer te zien dan nodig, of je nu het Control Center gebruikt om je muziek te bedienen of de vernieuwde weer-app om de weersvoorspelling te checken. Deze software zorgt samen met de hardware van de Xiaomi 14T Pro voor een indrukwekkende ervaring.

Software score: 4/5

Xiaomi 14T Pro review: camera's

Xiaomi 14T Pro camera-lay-out

(Image credit: Future // Rob Dunne)
  • Leica-samenwerking levert weer indrukwekkende resultaten
  • Vreemde variaties in belichting en levendigheid

Als er één gebied is waarop de Xiaomi 14T Pro zou moeten uitblinken, dan is dat op het gebied van fotografie. Helaas waren we tegelijkertijd tevreden met sommige elementen van de fotografie-ervaring en teleurgesteld door andere. Xiaomi introduceerde de Leica-camerasystemen op de T-serie bij de release van de 13T en 13T Pro en deze camera's hebben de lat sindsdien vrij hoog gelegd voor fotografie op middenklassers. Bij de nieuwste toestellen lijkt het bedrijf helaas niet altijd meer boven deze lat uit te komen. Sommige features zijn nog steeds enorm indrukwekkend, maar andere features stellen teleur.

Laten we close-up foto's als voorbeeld nemen. We konden hierbij fantastische resultaten krijgen. Deze telefoon levert zelfs vergelijkbare prestaties bij close-ups als de Xiaomi 14 Ultra, de beste camerasmartphone van het merk. Toch merkten we dat we over het algemeen liever de standaard cameramodi gebruikten in plaats van de portretmodus die normaal effectiever is. We vonden het met de speciale modi namelijk vrij lastig om de focus en belichting juist te krijgen. Dit is geen gigantisch probleem, maar als de ene modus twee keer zo snel kan focussen dan een andere en vergelijkbare (of zelfs betere) resultaten levert, waarom zouden we die modus met snellere focus dan niet gebruiken?

Xiaomi's samenwerking met Leica zorgt hier voor meerdere features die de fotografie-ervaring zogenaamd moeten verbeteren. Ten eerste zijn er verschillende stijlen van Leica voor je foto's: Leica Authentic en Leica Vibrant. Bij het fotograferen met de 50MP-hoofdcamera zie je de verschillen tussen deze stijlen het beste, want bij die camera kunnen de verschillen erg groot zijn. Welke stijl je ook kiest, je krijgt bij de Xiaomi 14T Pro erg kleurrijke beelden. Bij het gebruiken van de hoofdcamera in combinatie met beide stijlen zijn kleuren enorm verzadigd. Dit kan voor erg mooie, kleurrijke beelden zorgen, zelfs als de realiteit er wat somberder uitziet, maar je krijgt dus niet echt een waarheidsgetrouwe foto.

Close-up van bloemen

In onze tests kregen we de beste resultaten bij close-up beelden. De kleuren waren indrukwekkend en de focus was uitstekend. (Image credit: Future // Rob Dunne)

Deze extra verzadigde kleuren helpen overigens wel bij nachtfotografie op de 14T Pro. Dit is een onderdeel waar Xiaomi zich flink op focuste voor de lancering en met een beetje hulp van AI-beeldverwerking is dit een erg indrukwekkende feature geworden. Er valt maar heel weinig te klagen over de nachtfotografie op deze telefoon. Nachtfoto's hebben geweldige kleuren, weten verrassend veel licht te vangen en zorgen simpelweg over het algemeen voor erg mooie beelden.

Helaas blijven we ons wel storen aan de interface van Xiaomi's camerasysteem. Xiaomi lijkt er nog steeds van uit te gaan dat je meteen begrijpt hoe alles op het gebied van de camera's werkt, terwijl er nogal veel is om uit te vogelen. Voor het opnemen van video's heb je bijvoorbeeld een standaard modus en een filmmodus. Binnen deze modi krijg je vervolgens weer de optie om Xiaomi's Master Cinema-modus te activeren. Er is geen enkele uitleg in de camera-app beschikbaar voor deze modus en we moesten de modus dan ook even opzoeken op Google om erachter te komen wat hij precies doet.

Waarschijnlijk zullen er de komende jaren nog wel meer AI-features naar Xiaomi-telefoons komen en we hopen dan ook dat het bedrijf dit design (van de camera-app) vernieuwt. Momenteel zijn sommige AI-fotografietools verborgen in het menu in de Galerij, terwijl andere tools simpelweg niet echt duidelijk worden aangegeven in de verschillende fotobewerkingsvensters. Wanneer je alles eenmaal hebt gevonden, is dit natuurlijk geen probleem meer, maar het kan dus wel even duren voordat je alle handige features hebt gevonden.

Uiteindelijk komt het erop neer dat Xiaomi's camera's nog steeds de lat erg hoog leggen voor telefoons rond dit prijspunt. Er zijn nog steeds een aantal frustrerende aspecten, zoals af en toe ietwat agressieve smoothing en hier en daar wordt er ook te veel licht opgevangen. Toch levert deze telefoon meestal veel mooiere beelden dan zijn concurrenten. Verder zitten er nog steeds beperkingen aan dit camerasysteem, maar de samenwerking met Leica heeft over het algemeen wel voor een betere camerakwaliteit gezorgd. Over het algemeen is de 14T Pro dus een smartphone met uitstekende camera's.

Camera's score: 4/5

Cameravoorbeelden

Xiaomi 14T Pro review: prestaties

Xiaomi 14T Pro met Mortal Kombat

(Image credit: Future // Rob Dunne)
  • Dimensity 9300+ presteert erg goed in benchmarks
  • Indrukwekkende prestaties bij intensieve gamesessies (maar wel wat hitte)

De Dimensity 9300+-chip wordt niet gemaakt door Qualcomm of Apple en er wordt dus niet heel veel over gesproken, maar bij het testen van de prestaties kwamen we erachter dat dit toch een krachtige chip is. We konden geen scenario vinden waarin de Xiaomi 14T Pro echt slechte prestaties leverde.

In onze benchmarktests scoorde de Xiaomi 14T Pro met zijn Dimensity 9300+ maar net iets lager dan de Samsung Galaxy S24 Ultra op het gebied van single-core prestaties en zelfs iets beter dan de S24 Ultra op het gebied van multi-core prestaties. Het is dus echt een krachtige chip die goed kan concurreren met flagships. Of dit nu komt door een focus van HyperOS op simpliciteit en efficiëntie, een focus op pure prestaties of een combinatie van beiden, de prestaties waren in elk scenario fantastisch. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat de 14T Pro moeite zal hebben met gelijk welke taak.

De grote hoeveelheid RAM op de Xiaomi 14T Pro zal ongetwijfeld ook hebben geholpen bij het behalen van deze benchmarkscores. Er is hier 12GB LPDDR5X RAM aan boord. Voor het grootste gedeelte van onze testperiode hebben we de 14T Pro met 6GB extra RAM via de Memory Extension-fucntie gebruikt. Dat betekent dat we dus 18GB RAM tot onze beschikking hadden. Dat is waarschijnlijk meer dan de meeste mensen nodig hebben en je kan in totaal zelfs 12GB toevoegen voor een totaal van 24GB RAM.

Tijdens gamesessies, voornamelijk met Call of Duty Mobile en Mortal Kombat, hadden we maar heel weinig last van problemen met de prestaties, tijdens of net na het gamen. De telefoon ging met gemak om met deze grafisch intensieve games op de maximale instellingen. Wat we wel merkten, is dat de telefoon ongeveer tussen de 38 en 40 graden warm was tijdens het gamen. Dat is niet extreem heet, maar zelfs met een hoesje om het toestel merk je wel duidelijk dat de telefoon zijn best aan het doen is. Het feit dat we echter dus geen prestatieproblemen hadden, betekent dat de Xiaomi 14T Pro een fantastische optie is als je op zoek bent naar topprestaties.

Prestaties score: 4,5/5

Xiaomi 14T Pro review: batterij

Xiaomi 14T Pro 3D-curved-achterkant met logo

(Image credit: Future // Rob Dunne)
  • 120W HyperCharge-technologie blijft indrukwekkend
  • Draadloos opladen is eindelijk beschikbaar in de vorm van 50W HyperCharge

Een van de grootste upgrades voor de Xiaomi 14T Pro is misschien wel de toevoeging van draadloos opladen. Dit is natuurlijk inmiddels voor veel smartphones al jaren een vrij standaard onderdeel, maar op Xiaomi's middenklassers miste het tot nu toe nog. Nu is het eindelijk gearriveerd en meteen ook met een indrukwekkende snelheid (die we wel van Xiaomi gewend zijn).

Met 50W draadloos opladen biedt de Xiaomi 14T Pro meteen erg sterke concurrentie voor bestaande Android- en Apple-apparaten. De telefoon ondersteunt verder nog steeds Xiaomi's 120W HyperCharge-technologie wanneer je bedraad oplaadt. Dat betekent dat je de telefoon volledig kan opladen in ongeveer 20 minuten. Xiaomi heeft zelf echter geen officiële oplaadtijden gedeeld. Voeg daar het 50W draadloos opladen als alternatief aan toe, plus de 5.000mAh-batterij, en je hoeft je niet echt meer zorgen te maken om de batterijduur van de 14T Pro.

Bij standaardgebruik konden we twee dagen batterij uit de 14T Pro halen. Bij wat intensiever gebruik, waaronder games, zakte het batterijpercentage met ongeveer 10% per uur. Als je rekening houdt met hoeveel de maximale grafische instellingen en online gamesessies kunnen eisen van een batterij, is dat erg goed.

Batterij score: 4,5/5

Moet je de Xiaomi 14T Pro kopen?

Swipe to scroll horizontally
CategorieOpmerkingenScore
Prijs-kwaliteitHet feit dat de prijs niet is verhoogd, betekent dat de 14T Pro een nog betere prijs-kwaliteitverhouding weet te bieden dan zijn voorganger. 4/5
DesignDe combinatie van een aluminium frame en de 3D-curved-achterkant heeft gezorgd voor een design dat bijna op het niveau van een flagship zit. Het stijlvollere camera-eiland is ook een mooie bonus.4/5
DisplayHet display is levendig, responsief en adaptief. De enige beperking hier is de vreemde resolutie. 4,5/5
SoftwareHyperOS bovenop Android 14 in combinatie met Xiaomi's voorzichtige uitrol van AI-features zorgt voor een overzichtelijke, simplistische ervaring met genoeg ruimte voor extra interessante toevoegingen. 4/5
Camera'sOver het algemeen leveren de camera's uitstekende resultaten, maar er zijn wel wat kleine problemen met het opnameproces en de onhandige interface. 4/5
PrestatiesDe Dimensity 9300+ wist verrassend indrukwekkende prestaties te leveren en zelfs sommige andere flagship-chips te verslaan in sommige benchmarks. Wel kan het toestel soms een beetje heet worden. 4,5/5
BatterijDe toevoeging van 50W draadloos opladen maakt het totaalpakket van indrukwekkende oplaadmogelijkheden compleet. Combineer dat met de 5.000mAh-batterij en een efficiënt besturingssysteem en je krijgt een geweldige batterijduur. 4,5/5

Koop hem als...

Je op zoek bent naar een prachtig display
Hoewel de resolutie van het scherm hier wel een beetje vreemd is, is het display van de Xiaomi 14T Pro wel een van de fijnste displays die we hebben gebruikt voor alledaagse taken, gaming en het streamen van content.

Je je geen zorgen meer wil maken om opladen
Xiaomi's aanbod van 120W bedraad opladen en 50W draadloos opladen op een telefoon met een 5.000mAh-batterij en allerlei energie-efficiënte features betekent dat je je niet echt meer zorgen hoeft te maken over batterijduur.

Je op zoek bent naar goede gaming-prestaties
In onze tests kon de Xiaomi 14T Pro zelfs de meest intensieve games met gemak aan en dat zonder de batterij na één ronde al leeg te trekken.

Koop hem niet als...

Je een groot aanbod aan AI-features wil
Hoewel er wel al redelijk wat AI-features van Xiaomi aanwezig zijn, en er nog meer onderweg zijn, loopt Xiaomi op dit vlak nog steeds achter op sommige concurrenten. Het gaat daarbij vooral om de variatie van de beschikbare features en de totale hoeveelheid.

Xiaomi 14T Pro review: alternatieven

OnePlus 12

De OnePlus 12 is een iets ouder flagship-model dat je inmiddels voor minstens 100 euro minder kan krijgen dan de Xiaomi 14T Pro. Je krijgt hier prestaties van topniveau, een geweldige fotografie-ervaring en een batterij die dagen meegaat.

Lees onze volledige OnePlus 12 review

Samsung Galaxy S24 FE

Als je toch liever voor de Android-ervaring van Samsung kiest, dan is de relatief nieuwe Samsung Galaxy S24 FE een interessant, budgetvriendelijk alternatief.

Lees onze volledige Samsung Galaxy S24 FE review

Cas Kulk
Redacteur TechRadar Benelux

Cas schrijft het liefst over gaming en alles wat met Samsung te maken heeft. Hij heeft recent zijn Steam Deck ingeruild voor een ASUS ROG Ally, dus ook over gaming handhelds kan hij je alles vertellen.

Met ondersteuning van