![The Beatles](/assets/artwork/1x1.gif)
![The Beatles](/assets/artwork/1x1.gif)
Els 100 millors àlbums
![](/assets/artwork/1x1.gif)
- 26 DE SET. DE 1969
- 17 cançons
- Help! · 1965
- Help! · 1965
- Abbey Road (Remastered) · 1969
- Please Please Me · 1963
- Rubber Soul · 1965
- Let It Be · 1970
- A Hard Day's Night · 1964
- The Beatles 1967-1970 (The Blue Album) · 1968
- Past Masters, Vols. 1 & 2 · 1963
- Abbey Road (Remastered) · 1969
Àlbums imprescindibles
- Giles Martin, fill del llegendari productor dels Beatles, George Martin, i l’actual administrador de l’incalculable catàleg de la banda, va explicar a l’Apple Music que Abbey Road és la porta d’entrada perfecta a la resta de l’univers beatlenià perquè sona molt modern. I és cert: mentre altres àlbums de The Beatles evoquen un moment específic congelat en ambre, sigui l’etapa dels vestits i pentinats a joc, el període d’experimentació juganera amb el pop o l’explosió tecnicolor psicodèlica, Abbey Road sona, ni més ni menys, a quatre éssers humans extremadament talentosos tocant junts un clàssic rere un altre a la mateixa habitació. L’11è i penúltim àlbum de l’històric catàleg de The Beatles va ser l’últim en què els quatre membres de la banda van coincidir a l’estudi. I malgrat que triar-ne un com el més impactant és una missió impossible, Abbey Road, publicat el 1969, probablement és el més atemporal de tots, una col·lecció de cançons immaculada i inigualable d’una banda que va canviar el món en la seva cúspide creativa. Després de l’expansió de l’Àlbum Blanc del 1968, Abbey Road suposa una representació relativament concisa de tot l’univers de The Beatles: saludable (“Here Comes the Sun”), una mica estrany (“Come Together”, “Polythene Pam”), macabre i saludable alhora (“Maxwell’s Silver Hammer”), romàntic com el primer ball d’un casament (“Something”), extravagant (“Octopus’s Garden”, “Mean Mr. Mustard”) i, amb el popurri de 16 minuts que tanca l’àlbum, juganer amb les formes. Les brases de la força col·laborativa més dinàmica de la música pop s’estaven consumint, però, tot i això, la banda va entregar un document final i definitiu de creativitat i camaraderia mai igualades.
- <I>The White Album</I> es un álbum ecléctico, una colección de 30 canciones repartidas en dos discos de vinilo. Parte de la sorpresa viene de la amplitud del material y los contrastes entre la dureza eléctrica y la suavidad acústica. Los sonidos pesados de “Helter Skelter” y “Yer Blues” conviven con la belleza tranquila de "Long, Long, Long" y "Julia". La cacofonía de “Revolution 9” da paso a “Good Night”, una canción de cuna orquestada. El formato doble dio al grupo espacio para explorar sus influencias y distintas formas de música popular sin abandonar los sonidos revolucionarios en el estudio.
- Las sesiones de los temas de <I>Magical Mystery Tour</I> prolongaron el experimento que definió a <I>Sgt. Pepper</I>. Con el surrealismo fantástico de "I Am the Walrus" y la dulzura del himno "All You Need Is Love", <I>Magical Mystery Tour</I> representa el apogeo psicodélico de la banda. Originalmente lanzado como un EP doble para acompañar a la película para televisión homónima, <I>Magical Mystery Tour</I> se expandió a un álbum de duración completa, con la adición de sencillos como "Strawberry Fields Forever" y "Penny Lane".
- Una de les millors històries, probablement certa, al voltant de Revolver, del 1966, té a veure amb una conversa entre Paul McCartney i Bob Dylan al Mayfair Hotel de Londres sobre el material en el qual estaven treballant en aquell moment (en el cas de Dylan, es tractava de Blonde on Blonde). Després d’escoltar els bucles de cinta i la poesia fúnebre de “Tomorrow Never Knows”, sembla que el cantautor li hauria comentat a McCartnety, “ah, ja ho entenc. Voleu deixar de ser els nois macos”. Per a un grup que menys de tres anys abans havia publicat “I Want to Hold Your Hand”, la relativa complexitat de Revolver, tant en el so com en la temàtica, no només desafiava la imatge pública de The Beatles com la d’una banda per a tota la família, sinó que també va conduir el pop cap a territoris desconeguts. A més de fer possible que The Beatles conjugués el seu interès per la psicodèlia, l’experimentació i la música clàssica índia amb el so Motown (“Got to Get You Into My Life”) i el que actualment entenem com el pop clàssic beatlenià (“Good Day Sunshine”), Revolver va consolidar la idea de l’àlbum de pop com una creació d’estudi complexa i elaborada.
- <I>Rubber Soul</I> marca una nueva etapa en la evolución de los Beatles, ilustrada por los punteos de sitar de “Norwegian Wood”, el clavecín de “In My Life” y el retrato personal de Lennon en “Nowhere Man”. El álbum refleja el interés de la banda por el R&B, la incipiente escena folk-rock y la contracultura. En 1965 la banda pasaba cada vez más tiempo en el estudio, un refugio frente a un mundo exterior cada vez más agitado y un lugar donde dar rienda suelta a su imaginación. El resultado es este álbum asombrosamente original, un prodigio de profundidad, ambición y sofisticación.
- Els èxits eterns del llegendari quartet, a la teva disposició.
- Disfruta de la exaltación pop que definió al grupo de Liverpool.
- Les cançons dels Fab Four més escoltades a l’Apple Music.
- Una indispensable selecció de petites obres mestres.
Informació sobre The Beatles
Cuando Lennon, McCartney, Harrison y Starr decidieron formar The Beatles en su Liverpool natal, poco podían imaginar que estaban destinados a cambiar la música popular para siempre. La suya es una historia de éxito sin igual. La banda se forma en 1961 y cortes extraordinarios como “Love Me Do” o “From Me To You” causan una revolución inmediata. Su posterior debut discográfico, Please Please Me (1963), en seguida los convirtió en superestrellas y provocó que la Beatlemanía se extendiese por todo el planeta a una velocidad de vértigo. En realidad, The Beatles solo grabaron juntos durante algo más de siete años, aunque los 13 álbumes de estudio y los sencillos que lanzaron entre 1962 y 1970 han vendido más que el catálogo de cualquier otro grupo en toda la historia, y sus canciones siguen encabezando las listas de éxitos de hoy en forma de recopilatorios. Sin embargo, la importancia del genial cuarteto va mucho más allá de sus formidables ventas. Los arrolladores ritmos, la originalidad de las melodías y las características armonías vocales de sus primeros trabajos sedujeron a millones de personas, y el afán de experimentación plasmado en álbumes posteriores totalmente visionarios como Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967) convencieron con creces a la crítica especializada de la época, que inmediatamente se rindió a sus pies. Medio siglo después de su ruptura, The Fab Four siguen siendo la banda más icónica del pop y una de las grandes influencias de multitud de músicos, compositores y productores contemporáneos de todos los géneros y nacionalidades.
- DE
- Liverpool, England
- FORMACIÓ
- 1960
- GÈNERE
- Rock