BioAg Europe

BioAg Europe

Biotechnologisch onderzoek

Harderwijk, Gelderland 111 volgers

Specialist in humus- en fulvinezuur. In te zetten bij landbouwhuisdieren, gewas/planten en in de industrie.

Over ons

BioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus(zuur) en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus- en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Branche
Biotechnologisch onderzoek
Bedrijfsgrootte
2-10 medewerkers
Hoofdkantoor
Harderwijk, Gelderland
Type
Particuliere onderneming
Opgericht
2014

Locaties

Medewerkers van BioAg Europe

Updates

  • BioAg Europe heeft dit gerepost

    Profiel weergeven voor Rineke Dijkinga, afbeelding

    Voedingsdeskundige, auteur gezondheidskookboeken, biodiversiteitboerin-in-spe en trainer/spreker over gezondheid in relatie tot die van de aarde.

    ZOU DE START VAN REGENERATIE ZO EENVOUDIG KUNNEN ZIJN? Een paar weken geleden berichtte ik jullie over de ‘drie gezusters proef’ op ons land. De combinatie van mais, bonen en pompoenen op 2 van onze mini-akkertjes. Beide akkers kregen om de 14 dagen zeewier. Maar de ene akker kreeg ook om de 14 dagen fulvinezuur. De optische verschillen waren groot tussen beide akkers. De pompoenen van beide akkers stuurden we naar een laboratorium ter analyse. Wat een verschillen in mineralen/sporenelementen! tussen de pompoenen van beide akkers. Zie de foto. Wat opvalt en ook door onderzoeker Anton Nigten bevestigd werd: 1. De nutriëntendichtheid enorm is toegenomen, vooral wat betreft de sporenelementen die zó schaars zijn in ons voedsel (wat overigens niet alleen met de bodem maar ook met de bewerking van ¾ van ons Ultra bewerkte voedsel te maken heeft) b. De macro-elementen zijn helaas nog niet in balans met elkaar. c. De verhouding N/S is echt verbeterd d. Aluminium wordt 60% minder opgenomen in de fulvinezuur akker. Wat mooi voor o.a. ons brein!! Zou het echt zo kunnen zijn dat met zulke simpele interventies om de bodem te regenereren onze voeding weer veel meer van deze broodnodige nutriënten kan bevatten? Dat zou fantastisch nieuws zijn. Wie weet is er een onderzoeksinstituut die onze proef opnieuw wil doen volgens de precieze  richtlijnen van de wetenschap. Maar dit lijkt in elk geval hoopvol. Het volledige artikel over onze proef kun je hier lezen: Fulvinezuur, de missing link voor mens, dier, plant en bodem? https://lnkd.in/eqGFCgEa Hessel Altenburg, Harry de Wild #regeneratie #fulvic acid #bodemgezondheid #nutrienten

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • BioAg Europe heeft dit gerepost

    Profiel weergeven voor Rineke Dijkinga, afbeelding

    Voedingsdeskundige, auteur gezondheidskookboeken, biodiversiteitboerin-in-spe en trainer/spreker over gezondheid in relatie tot die van de aarde.

    HUMUS BESTANDDEEL, FULVINEZUUR Missing link voor mens, dier, plant, bodem? In de jaren dat ik nog een praktijk had werkte ik zeer regelmatig met fulvinezuur, een belangrijk bestanddeel van humus. Een preparaat dat in veel gevallen bijdroeg aan vermindering van allerlei darmproblemen. Nu werk ik ermee op ons land. Bodem en darmen zijn immers zo analoog aan elkaar. Door de goede resultaten die ik van mijn cliënten hoorde over humaan fulvinezuur ben ik benieuwd of die terugzie bij de gewassen op ons land. We zijn er een proef* mee aan het doen met de ‘3 gezusters’ (de teelt van mais, bonen en pompoenen op een perceel). Het ene akkertje krijgt om de 14 dagen fulvinezuur als bladbespuiting, het andere niet. Op het fulvinezuur akkertje werden de mais, bonen en pompoenen 3 weken later geplant dan op het akkertje zonder fulvinezuur. De plantjes op de fulvine akker waren daarom de helft kleiner bij aanvang van de proef. De gewassen op de fulvinezuur akker zijn qua hoogte de gewassen op de andere akker inmiddels voorbij gegroeid. Wat me verder opvalt is dat de pompoen ruim 30% groter is, meer blad en bloemen heeft en het blad groener is. Met minder meeldauw. En de bonen (althans die niet zijn opgegeten door de slakken) zijn hoger dan in de niet-fulvinezuur akker. Na de oogst laat ik de gewassen analyseren in een lab om te onderzoeken of er verschil in voedingswaarde zit tussen de gewassen van beide akkers. Waarom ik fan ben van fulvinezuur (een onderdeel van humus) ten aanzien van het humane darmmicrobioom/darmmilieu: 1.Het heeft o.a. het unieke vermogen om voedingsstoffen uit de bodem (of darm) op te nemen en als een soort carrier naar de plek van bestemming te brengen. Ook heeft het een chelerende werking op zware metalen. 2.Het kan gifstoffen geproduceerd door potentieel pathogene bacteriën neutraliseren. Deze gifstoffen kunnen in de darm tot ontstekingen leiden en vaak worden deze ontstekingen ook systemisch. Zie mijn artikel erover.(1) 3. Het draagt bij aan het binden van zware metalen. Een optimaal gezond darmmicrobioom en een optimale leverontgifting binden toxische stoffen zoals zware metalen. Die optimale ontgifting is helaas niet bij ieder mens het geval. Fulvinezuur kan dan ondersteuning bieden. *Deze proef is mogelijk gemaakt door BioAg Europe/ Humic Solutions (Harry de Wild). Echt supertof dat hij ons sponsort met dit gele goud, ontstaan door een fermentatieproces. En alle deelnemers aan ons seminar De arts, de boer en de kok | over de bodems onder onze gezondheid" gaan fulvinezuur proeven in een heerlijk drankje 😊 https://lnkd.in/e3SFhAsQ https://lnkd.in/ejKXEXcn (1)https://lnkd.in/epzqHirc

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Vergelijkbare pagina’s