Visit Wadden

Visit Wadden

Vrije tijd, reizen en toerisme

Leeuwarden, Friesland 3.022 volgers

Welkom in het mooiste gebied van ons land: het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Ga je mee op reis?

Over ons

Welkom in het mooiste gebied van Nederland. Zo uniek, dynamisch en gevarieerd dat het UNESCO Werelderfgoedstatus heeft. De Wadden. Het grootste getijdengebied ter wereld. Gevormd door de elementen, altijd in beweging. Onvoorspelbaar en eigenzinnig, woest en sereen tegelijk. Een feest om te ontdekken, we laten je graag de mooiste plekken zien. Van kust tot eilanden, drie provincies breed. Zoveel verhalen. Zoveel te doen. Of juist even niets te doen en weg —echt weg— te zijn.

Branche
Vrije tijd, reizen en toerisme
Bedrijfsgrootte
11 - 50 medewerkers
Hoofdkantoor
Leeuwarden, Friesland
Type
Non-profit

Locaties

Medewerkers van Visit Wadden

Updates

  • Organisatiepagina weergeven voor Visit Wadden, afbeelding

    3.022 volgers

    De komende twee maanden brengen Aafke Wallie van Dijk en Anna Karina Hiddema een bezoek aan de VVV’s op de Waddeneilanden. Een waardevol moment om het afgelopen jaar te evalueren en vooruit te kijken naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor 2025. Tijdens deze fysieke afspraken staat niet alleen het plannen van de toekomst centraal, maar ook het ervaren van de unieke sfeer van de eilanden zelf. Zoals Aafke Wallie treffend zegt: "De kracht van samenwerking zit in de echte ontmoeting. Op de Waddeneilanden voel je pas echt wat onze regio uniek maakt en hoe we samen nog meer kunnen bereiken. Een fysieke afspraak biedt een waardevolle verbinding die je via Teams simpelweg niet kunt ervaren." Met deze bezoeken zet Visit Wadden in op het versterken van de onderlinge banden en het bouwen aan een nog betere samenwerking met de VVV’s. Dank Joke Eijer en Monique Talsma voor jullie ontvangst!

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Gisteren organiseerden we de interne startbijeenkomst van het Programma Gastheerschap. Samen met alle partners die zich inzetten voor dit fantastische programma hebben we de koers uitgezet voor de komende tijd. Ons gezamenlijke doel? Het Waddengebied ontwikkelen tot de duurzaamste bestemming van Europa 🌍. Met drie werkgroepen richten we ons op: ✅ Educatie – Gidsen en ondernemers opleiden om kennis te delen over het Waddengebied. ✅ Destinatiemanagement – De juiste bezoeker op de juiste plek, op het juiste moment. Met het juiste aanbod. ✅ Samenwerking - Hoe gaan we dit met alle partijen in het gebied waarmaken op de lange termijn? Tijdens de bijeenkomst was er ook ruimte om te genieten van de karaktervolle locatie Het Lage Noorden, slechts 10 meter van de Waddenzee. Tipje voor je volgende werksessie of event!

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
      +1
  • Het Noordelijk Film Festival biedt dit jaar veel meer dan alleen stoere films! 🌱 Naast het bekijken van indrukwekkende documentaires en natuurfilms over thema’s zoals klimaatverandering en duurzaamheid, krijg je ook de kans om dieper in deze onderwerpen te duiken. Met het verdiepingsprogramma Wadleven worden er niet alleen films vertoond, maar ook toegankelijke inleidingen en Q&A’s georganiseerd. De Waddenvereniging en het Noordelijk Film Festival nodigen je bovendien uit om mee te praten tijdens het Wadleven Panel, waar o.a. presentator Anne Jan Toonstra het heeft over de unieke relatie tussen mens en natuur in het Waddengebied. Het panel geeft een nuchtere blik op hoe we samen bewuster kunnen omgaan met dit bijzondere gebied. 🌍 Koop je tickets via de onderstaande link voor vrijdag 15 november

    Panel: Wadleven - Noordelijk Film Festival

    Panel: Wadleven - Noordelijk Film Festival

    noordelijkfilmfestival.nl

  • Organisatiepagina weergeven voor Visit Wadden, afbeelding

    3.022 volgers

    Op pad! Afgelopen week nam team Destinatiemanagement een kijkje achter de schermen bij een aantal organisaties in Groningen. Wat gebeuren er veel mooie dingen! We startten de dag met een overleg bij Op Maarhuizen, daarna volgde een enthousiaste rondleiding over de wierde en bij de cabins van Cabiner die ook op een prachtige plek op de wierde zijn geplaatst. Onze weg vervolgde naar het nieuwe WEC waar we hoorden over alle mooie plannen, die vanaf 2025 na de opening te zien zijn voor publiek (april, hou het zeker in de gaten). Binnenkort eens om tafel om te kijken wat we voor de opening kunnen betekenen, check! Daarna verraste havendirecteur Harm Post ons met twee zeehonden én een aantal prachtige verhalen over wat er allemaal gebeurt in de haven van Lauwersoog, ook op gebied van donkerte en duurzaamheid. We hadden gerust nog een uur naar Harm willen luisteren, maar onze volgende stop wachtte. We fietsten richting boswachter Jaap van Staatsbosbeheer om te kijken bij het Lauwersnest, de nieuwe planetenroute en het donkertehuisje. Mooie uitbreidingen voor gezinnen en geïnteresseerden! We sloten de dag af in vissersdorp Zoutkamp, met een heerlijk diner bij De Oude Sluis. Aan tafel ontstonden de eerste ideeën alweer om al dit moois in de spotlights te zetten...

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • De komende jaren mag Visit Wadden optreden als communicatiepartner in 2 nieuwe projecten! Beide zijn goedgekeurd door Waddenfonds en een flink aantal andere subsidieverstrekkers, waardoor we los mogen! 1. 𝗪𝗮𝗱 𝗴𝗮𝗮𝘁 𝗢𝗺 Het project pakt de plastic soep aan in het Waddengebied, maar ook de verwerking ervan, het zoeken naar alternatieven voor plastic en bewustwording en gedragsverandering van overheden, ondernemers en het publiek. Meer info vind je hier: https://lnkd.in/gpSSP9di 2. 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮 𝗛𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹 𝗖𝘂𝗹𝘁𝘂𝘂𝗿𝗹𝗮𝗻𝗱𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 In dit meerjarige programma, wordt gewerkt aan het herstel en de versterking van het landschap en de cultuurhistorie langs de waddenkust. De organisaties voor Landschapsbeheer in de drie waddenprovincies trekken het programma en hebben maar liefst 20 projecten uitgezocht waar cultuurhistorische en landschappelijke elementen worden hersteld. Daarnaast worden ze zichtbaar én beleefbaar gemaakt in samenwerking met Visit Wadden. Meer info vind je hier: https://lnkd.in/ghxMbt-i Wij hebben er zin in om aan de slag te gaan met beide programma's!

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • 𝗚𝗲𝘄𝗲𝗹𝗱𝗶𝗴 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀! Visit Wadden krijgt een vervolg t/m 2028! De subsidie voor het 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗺𝗮 𝗚𝗮𝘀𝘁𝗵𝗲𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽 is toegekend door het Waddenfonds, Provincie Noord-Holland, Provincie Fryslân, Provincie Groningen en het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. De komende 4 jaar richten we ons op het duurzaam beheren en beleven van het Waddengebied, samen met een breed netwerk van partners. In drie werkpakketten worden concrete taken uitgevoerd: 1. Samenwerking We zorgen voor een sterke samenwerking tussen natuurbeheerders, overheden en andere organisaties en projecten. Daarnaast kiezen we voor één heldere uitstraling om de Waddenzee als Werelderfgoed uit te dragen. We creëren een effectieve samenwerkingsstructuur en er wordt een passende erecode voor bezoekers in dit gebied ontwikkeld. 2. Educatie In samenwerking met bezoekerscentra, Waddenvereniging en natuurorganisaties ontwikkelen we educatieve programma’s voor iedereen die gasten ontvangt in het Waddengebied. Gidsen, ondernemers en andere betrokkenen krijgen training om hetzelfde belangrijke verhaal over Werelderfgoed Waddenzee uit te dragen, zodat iedereen bijdraagt aan een uniforme boodschap. 3. Destinatiemanagement Gezamenlijk trekken de diverse toeristische organisaties op binnen Visit Wadden. We zorgen voor nieuw (duurzaam) aanbod en kijken hoe het huidige aanbod beter kan aansluiten bij de ‘lichtgroene’ doelgroep. We richten ons op het spreiden van bezoekers, zodat kwetsbare gebieden beschermd blijven. We monitoren de (positieve) impact van bezoekers. Met Programma Gastheerschap gaan we een duurzame toekomst tegemoet voor het Waddengebied, waarin zowel bewoners als bezoekers kunnen bijdragen aan het behoud en verbeteren van ons bijzondere werelderfgoed. Wij hebben er zin in! Samenwerkende partijen in het Programma Gastheerschap zijn: Beheerderscollectief Waddenzee, Economic Board Groningen, Landelijke Vereniging tot Behoud van de Waddenzee, Samenwerkingsverband De Waddeneilanden, Stichting Amelander Musea, Stichting Citymarketing Den Helder, Stichting De Helderse Vallei, Stichting Marketing Groningen, Stichting Merk Fryslân (penvoerder), Stichting MuzeeAquarium Delfzijl, Stichting NHL Stenden Hogeschool, Stichting Texels Museum (waaronder Ecomare), Stichting Tonnenloods Terschelling, Stichting Werelderfgoedcentrum Waddenzee en Vereniging van Waddenzeegemeenten.

  • De Culinaire Waddenweken zijn gestart! Om dat onder de aandacht te brengen startten we vorige week een grote campagne met: - 4 verschillende uitzendingen op 24Kitchen met de enthousiaste Laura de Grave. Vol lokale producenten en bijpassende gerechten. - Een driedaagse persreis met 4 grote foodinfluencers en bloggers, waarbij we langs een aantal toffe producenten en horecazaken gingen (dank als je ons hebt ontvangen!) - Een outdoorcampagne met ruim 120 vlakken langs de wegen in het Waddengebied - Social media en display advertenties op Facebook, Instagram en alle food-platforms van DPG Media met nu al ruim 3 miljoen weergaven Zoek een lekker gerecht uit bij een van de deelnemende restaurants en geniet van al het lekkers uit ons gebied. Check https://lnkd.in/exiZEsZ8 Korte keten, heerlijk eten! ——- De Culinaire Waddenweken zijn een onderdeel van programma Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving, i.s.m. Stichting Waddengroep en NHL Stenden Hogeschool

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
      +2
  • Organisatiepagina weergeven voor Visit Wadden, afbeelding

    3.022 volgers

    𝗛𝗲𝘁 𝗭𝗶𝗹𝘁𝗲𝗽𝗮𝗱 𝘄𝗶𝗻𝘁 𝗱𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗽𝗔𝘄𝗮𝗿𝗱!   Joehoe! In de categorie 𝗠𝗮𝗮𝘁𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽𝗽𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 heeft Het Ziltepad gisteravond de Loopaward 2024 gewonnen! Sinds 2020 wordt de LoopAward jaarlijks uitgereikt aan de beste loopinitiatieven in Nederland die bijdragen aan meer ruimte voor lopen. Gisteravond nam projectleider Ruth ter Voort de prijs in ontvangst tijdens het Nationaal Voetgangerscongres.   ⭐  Waarom Het Ziltepad? De jury prijst vooral de culturele waarde van het pad en de moderne invulling van bezinning, met een podcast die wandelaars begeleidt. Daarnaast waardeert de jury de gemeenschapszin en de verbinding tussen erfgoed en natuur. We zijn hartstikke trots op dit project en de samenwerking met initiatiefnemers Stichting Alde Fryske Tsjerken en Groninger Kerken. Mooi dat al het werk van routemakers, vrijwilligers in de kerken en iedereen die hier zo hard aan werkt wordt beloond met deze prijs.   Benieuwd naar Het Ziltepad? Kom langs en ervaar zelf de rust, natuur en geschiedenis langs de Waddenkust. Meer weten? Bezoek www.hetziltepad.nl Het Ziltepad komt tot stand met bijdragen van: Waddenfonds Stichting Vrienden op de fiets, Mondriaan Fonds, provincie Noord-Holland, provincie Groningen, provincie Fryslân, FB Oranjewoud en het Cultuurfonds, gemeente Hollands Kroon, Stichting Alde Fryske Tsjerken, Groninger Kerken en Visit Wadden.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • 𝗥𝗲𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲𝗳 𝗧𝗼𝗲𝗿𝗶𝘀𝗺𝗲: 𝗯𝗲𝗵𝗮𝗹𝘃𝗲 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝗼𝗲𝗶𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱, 𝗼𝗼𝗸 𝗲𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗯𝗲𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝗶𝘀 waar we graag mee aan de slag zijn in het Waddengebied. Want het betekent simpel gezegd dat je de bestemming mooier achterlaat dan toen je hier kwam. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan een clean-up actie, de boswachter te helpen of vrijwillig een oude kerk te schilderen. Om maar wat voorbeelden te noemen. Tijdens de sessie Regeneratief Toerisme, nam expert Shirley Nieuwland ons mee op (duurzame) reis in dit onderwerp. Want wat is het verschil tussen duurzaam en regeneratief? En wanneer bereik je een netto positieve impact? Waanzinnig interessant! Goede gesprekken, bedenkingen en oplossingen kwamen ter tafel tijdens de korte brainstorm momenten tussendoor. Na deze eerste kennismaking met het onderwerp stond een heerlijke lokale (vega) lunch van Sandra op het menu bij Het Lage Noorden. Was je erbij? Bedankt voor je deelname! Een mooie start voor een nog mooier Waddengebied.

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
  • Op Terschelling tijdens Springtij draait deze dagen alles om duurzaamheid. Gisteren namen we een kijkje op het terrein en in de interessante workshop over brede welvaart. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan onder leiding van boswachter Remi Hougee. Met zo'n 30 vrijwilligers trokken we helmgras uit een duinpan, omdat het voor dit stukje natuur en het ecosysteem dat er uiteindelijk afhankelijk van is, beter is dat stuifzand de ruimte krijgt. Dit is een prachtig voorbeeld van 𝗿𝗲𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲𝗳 𝘁𝗼𝗲𝗿𝗶𝘀𝗺𝗲: bezoekers inzetten om de natuur een stukje mooier of beter achter te laten dan hoe we het aantroffen!

    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
    • Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Vergelijkbare pagina’s

Door vacatures bladeren