#7 Traditiegetrouw beginnen we het nieuwe jaar met een klein beetje terugkijken. Onze redactie is wederom de statistieken ingedoken om uit te zoeken welke spreuken en verhalen in 2024 het beste waren. Welke werden het vaakst gedeeld, het meest geliket en welke waren voer voor de interessantste discussies? De komende dagen delen we die omdenkquotes én omdenkverhalen met je.
Dit geldt niet enkel voor kinderen
Hoewel de stelling terecht het belang van effectieve onderwijsmethoden benadrukt, is het een oversimplificatie om de verantwoordelijkheid volledig bij de docent te leggen. Een holistische benadering, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de behoeften van het kind als de context van het onderwijs, is essentieel voor succesvol leren.
Daarom zegt een 'onvoldoende' ook niets over de leerling en al zeker niets over hun eigen ontwikkeling. Gek toch dat we ze wel dat gevoel geven? 🫣
Bij de opleiding hbo coaching leer je dan ook om niet te vragen of iemand je begrijpt, maar vraag je juist aan diegene of je uitleg goed is geweest? Daarmee leg je automatisch al de lat bij jezelf, in plaats van de ander het gevoel te geven weer iets niet te snappen.
de vraag is dan of diegene die het uitlegt het zelf wel snapt haha...
Mogelijk is het dan ook niet goed uitgelegd aan het kind??
Eerlijk? Natuurlijk kan het aan de uitlegger liggen. Maar als het kind wordt beoordeeld als 'niet langzaam', dan betekent nog niet dat de uitlegger dat is... 😉
Ik vraag meestal of ik het goed heb uitgelegd ipv heb je het begrepen.
Training Sales | Werving & Selectie bij ReMarkAble Marketing & Communicatie
2 wHerkenbaar...Zo vroeg onze 15-jarige zoon laatst aan een docent, nadat het hoogste cijfer bij een toets een 5,6 was en de betreffende docent daar nogal boos over was op de klas. "Maar meneer, kan het ook zijn dat u het gewoon niet goed heeft uitgelegd?" Opmerking werd niet gewaardeerd overigens ;)