5 Vragen voor hoofdsponsor Circet!

5 Vragen voor hoofdsponsor Circet!

Hoe staan jullie tegenover "Hire for attitude, train for skills"?

Daar is Circet voor de volle 100% mee akkoord! Veel organisaties zijn blijven steken om op basis van diploma en ervaring te selecteren. Hierdoor was het voor jonge profielen, die minder pasten in het ideale beeld, moeilijker om een volwaardige job te vinden.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Maar… een positieve attitude, een wil om bij te leren en veel goesting zijn zo veel belangrijker! Een positieve attitude is een cruciale basis om op lange termijn een goede samenwerking te kunnen garanderen.


Een nieuwe collega kan bij ons rekenen op een goede en vliegende start vol opleidingen en doorgroeimogelijkheden. We hire for attitude, train for skills!

Rekruteren op lange termijn, hoe zien jullie dat?

Als we iemand aanwerven, is dat altijd met het oog op de lange termijn. We zien een duidelijke grote verschuiving van reactief, naar proactief rekruteren.

Tot vijf jaar geleden konden wij nog via de klassieke weg aan rekrutering doen en bij wijze van spreken wachten tot de cv’s binnenrolden. Dat gaat vandaag niet meer. Het elkaar vinden (kandidaten tegenover organisaties) zal altijd een complexe en uitdagende zaak blijven, dat is voor elke organisatie zo. Hoe je zoekt en hoe succesvol je bent in je zoektocht hangt telkens af van de context waarin je je bevindt. Transparant en verantwoord rekruteren, dat is volgens ons de hoofdzaak.

Na een grondige analyse van de behoeften (van de kandidaat en Circet), kiezen we de meest doeltreffende strategie. Elke vacature beschouwen we als een apart ‘project’ dat we doelgericht en efficiënt willen invullen. We zorgen er steeds voor dat de kandidaat volledig weet wat het takenpakket, werkomgeving, collega’s,… inhouden. Een duurzame langetermijnrelatie opbouwen, daar gaan we voor!

Wat betekent Maatschappelijk Verantwoord Rekruteren voor jullie?

Circet heeft oog voor diversiteit op alle verschillende niveaus. Hoe meer diversiteit binnen onze organisatie, hoe meer ervaringen waaruit we kunnen leren. Zeker in onze sector kunnen we nog veel leren van elkaar en ook wij kunnen nog veel verbeteren.

De basis is en blijft steeds de positieve attitude en interesse, de skills kunnen aangeleerd worden. Bij alles wat we doen, houden wij daarom rekening met de verwachtingen van onze stakeholders. Die verwachtingen beperken zich niet tot het economische, maar zijn ook sociaal en ecologisch. De kandidaat van morgen kiest voor bedrijven met een maatschappelijke impact. Het zijn niet meer alleen economische overwegingen die een beslissing motiveren. Als jij je als bedrijf toekomstgericht weet te organiseren rond verschillende domeinen, is het best mogelijk om een aanzienlijke invloed te hebben op de maatschappij, het milieu en de economie. En dus ook om de juiste mensen aan te trekken.

Wat is volgens jullie de meerwaarde van het SODA-project?

Het SODA-project is van zeer grote meerwaarde. Het is fantastisch om te zien dat er gewerkt wordt aan het negatieve imago en perceptie van TSO en BSO, want dat speelt nog steeds mee in de studiekeuze van leerlingen.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

SODA+ zorgt verder voor een brug tussen jonge, enthousiaste leerlingen en potentiële werkgevers. Het helpt leerlingen hun attitude te evalueren (en eventueel te verbeteren). Op jongere leeftijd leren SODA-leerlingen al verantwoordelijkheid nemen en dit kan alleen maar voordelen hebben voor later. Leerlingen kunnen op deze manier evolueren naar een nog betere versie van henzelf. Dit ten goede van de leerling én de werkgever.

Welke vacatures krijgen jullie het moeilijkst ingevuld?

Voor ons is het een uitdaging om gemotiveerde technische kandidaten te vinden.

Technische profielen voor telecommunicatiesystemen bij Circet leggen datanetwerken en telecominstallaties aan. Door de uitrol van nieuwe netwerken (glasvezel, 5G) is er veel vraag naar nieuwe data- en telecommonteurs. De opleiding van nieuwe medewerkers vindt plaats in onze eigen Circet Academy.

Meld u aan als u commentaar wilt bekijken of toevoegen