Løvlien Georåd

Løvlien Georåd

Anleggsvirksomhet

Ingeberg, Hamar, Hedmark 429 følgere

Geoteknisk rådgivning og geotekniske laboratorieanalyser

Om oss

Løvlien Georåd ble etablert i 1997 og er et rådgivende ingeniørfirma innen geoteknikk. Vi har kontorer i Hamar, Oslo og Trondheim. Vårt geotekniske laboratorium er tilknyttet hovedkontoret på Hamar. Totalt har vi 25 ansatte: 17 geoteknikere, 6 laboranter, 1 teknisk tegner og 1 byggeleder. Vi har flere samarbeidspartnere for utførelse av feltundersøkelser, blant annet Akershus Grunnboring. Vi utfører oppdrag over hele landet, men med hovedvekt på Østlandet og i Trøndelag. Løvlien Georåd har sentral godkjenning i tiltaksklasse 3 for geoteknisk prosjektering og uavhengig kontroll. Vi er også medlem av rådgivende ingeniørers forening (RIF), og er sertifisert for kvalitetsledelse etter ISO9001:2015 og miljøledelse etter ISO14001:2015. Vi er stolte av å kunne tilby et bredt team av geoteknikere med varierende bakgrunn og spisskompetanser. Sammen danner våre geoteknikere et svært solid fagmiljø som kan bistå med geoteknisk ekspertise i alle type prosjekter. Vi har blant annet lang og god erfaring fra rådgiverroller i tusenvis av prosjekter i Østlandsområdet og besitter unik kunnskap og kompetanse om grunnforholdene i regionen. Se vår hjemmeside for mer informasjon og presentasjon av referanseprosjekter.

Nettsted
http://georaad.no
Bransje
Anleggsvirksomhet
Bedriftsstørrelse
11–50 ansatte
Hovedkontor
Ingeberg, Hamar, Hedmark
Type
Privateid selskap
Grunnlagt
1997
Spesialiteter
Geotechnical Engineering, Geotechnical Laboratory, Geotechnical Site Investigations

Beliggenheter

Ansatte i Løvlien Georåd

Oppdateringer

  • I vår ble Løvlien Georåd valgt som en av leverandørene til ny rammeavtale for kjøp av konsulent- og boretjenester innen skred, ras og grunnforhold for Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune. I slutten av august ferdigstilte vi vår første leveranse til PBE som omhandlet en uavhengig vurdering av kvikkleiresone 2716 Frysja. Faresonen er registrert med høy faregrad og risikoklasse 5, og er bakgrunnen for at det høsten 2022 ble lagt ned byggestopp i deler av Frysja- og Kjelsås-området.   Løvlien Georåd har gjennomgått utførte grunnundersøkelser i faresonen og gjort nye innledende vurderinger av mulige skredmekanismer og løsne- og utløpsområder iht. NVEs kvikkleireveileder 1/2019. Muligheter for oppdeling av faresonen er foreslått, og det er gjort vurderinger av behovet for sikringstiltak for å sikre eksisterende bebyggelse i sonen.   Våre vurderinger ble presentert på et informasjonsmøte hos PBE 20. august, hvor flere av utbyggerne på Frysjaområdet også var representert. Situasjonsplanen under viser dagens faresone 2716 Frysja og en grov oversikt over våre vurderinger for mulige nye avgrensninger av sonen. Hele det geotekniske notatet finnes på saksinnsyn: https://lnkd.in/d3bPzaZb Vi takker Oslo kommune for et spennende oppdrag! 

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Løvlien Georåd har på oppdrag fra Ringerike kommune utført soneutredning av kvikkleiresonene 864 Follumåsen, 870 Bråten, 1411 Mikkelsplassen Nordre og 1412 Mikkelsplassen Søndre i Ringerike kommune. Arbeidet har inkludert erosjonsbefaringer, felt- og laboratoriearbeider, stabilitetsberegninger, oppdateringer av faregrad, skadekonsekvens og risikoklasser samt gjennomgang av prosedyre for utredning av områdeskredfare iht. NVEs veileder 1/2019. WSP har utført uavhengig kvalitetssikring iht. veilederen. Faresonene Follumåsen, Bråten og Mikkelsplassen Søndre er redusert i størrelse, mens faresone Mikkelsplassen Nordre er fjernet. Prosjektet er levert på 50 % av opprinnelig budsjett, til avtalt tid og med god kvalitet. Moro med gode tilbakemeldinger fra oppdragsgiver Ringerike kommune samt NVE på leveransene! 😀

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Møt Gøran, vår nyansatte geotekniker👋🏻 Gøran er utdannet sivilingeniør konstruksjonsteknikk ved NTNU i 2014. Som konstruksjonsteknikker har Gøran allsidig og bred erfaring som RIB, men i 2023 skiftet han fagfelt til geoteknikk og han har i 23/24 tatt flere geotekniske fag ved NTNU. Gøran er fra Tolga i Nord-Østerdalen, hvor han og kona bor sammen med sine barn på 4 og 6 år. På fritiden er han glad i å lage mat, brygge øl, jakt- og friluft og hjemmesnekring på gården. Gøran vil ha kontorplass på Hamar og på Tolga.

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
  • Vi er nå godt over halvveis i den forenklede soneutredningen av 22 faresoner for kvikkleireskred i Gjerdrum kommune. Prosjektet, som utføres på oppdrag for Norges vassdrags- og energidirektorat, har som mål å få en bedre oversikt over faren for naturlig utløste skred som følge av erosjon, og kartlegge om eksisterende bebyggelse i de utvalgte faresonene kan være utsatt for skredfare. Utredningen skal blant annet gi grunnlag for prioritering av sikringstiltak i faresonene. Grunnundersøkelsene for prosjektet forventes ferdigstilt i løpet av juni, og Sluttrapport del 1 er trolig klar for overlevering til NVE og Gjerdrum kommune før sommeren. Sluttrapport del 1 omhandler de faresonene hvor det ikke skal utføres stabilitetsberegninger og vurderinger av fysiske sikringstiltak. Det gjøres nye vurderinger av faregrad, konsekvens- og risikoklasser for alle sonene, samt vurderinger av maksimal løsnedistanse i utvalgte kritiske snitt. Rapporten inneholder også forslag og anbefalinger til videre arbeid.   Rapport med stabilitetsberegninger, samt Sluttrapport del 2, forventes ferdigstilt i løpet av sommeren/høsten 2024. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med NVE og uavhengig kvalitetssikrer AFRY videre i prosjektet! 

    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet
    • Ingen alternativ tekstbeskrivelse for dette bildet

Tilsvarende sider