Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Mituri despre plastic: ambalajele murdare se reciclează oricum Perioada sărbătorilor de iarnă vine cu un consum mare de produse alimentare, care duce mai departe la o intensificare a colectării şi reciclării ambalajelor. Iar cum consumul de produse semipreparate a avansat în ultimii ani pe fondul lipsei de timp a românilor, ambalajele în care vin aceste produse îşi fac şi ele simţită tot mai mult prezenţă. Cu cât ambalajul este mai curat, cu atât are potenţial mai mare să fie reciclat. Ce avem de făcut înainte de a arunca un ambalaj? Mai multe detalii pe ZF:
Despre noi
Plastic Call a luat naștere din dorința de a obține o bună informare a populației în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, astfel încât să construim împreună un viitor sustenabil. Credem cu tărie că reciclarea trebuie privită ca o responsabilitate colectivă, a fiecăruia dintre noi, fiind fundamentală în promovarea unei economii circulare, capabilă să reducă impactul poluării asupra mediului. Am inițiat această platformă de informare și clarificare a cunoștințelor despre plastic, reciclarea și reutilizarea lui, dorind să venim în sprijinul comunității prin protejarea resurselor disponibile pe planeta noastră. De aceea, acțiunile noastre sunt caracterizate de efortul constant de a obține o bună informare a populației cu privire la metode și măsuri de protejare a mediului înconjurător, astfel încât să creăm împreună un viitor sustenabil. De ce? De cele mai multe ori, nu realizăm cât de importante sunt acțiunile noastre în procesul de reciclare a plasticului și ne îndoim că efortul nostru de a selecta plasticul de restul deșeurilor ajută la crearea unui mediu mai curat. Atunci când ne gândim la plastic, ne gândim la o amenințare și nu la o resusrsă valoroasă. Astfel, scopul acestei campanii este de conștientizare a rolului pe care fiecare dintre noi îl avem asupra mediului înconjurător și contibuția pe care putem să o aducem pentru bunăstarea naturii. Cum? Prin demontarea mitului conform căruia plasticul este un material dăunător mediului prin prezentarea consecințele benefice ale acțiunilor pe care le putem desfășura zi de zi în favoarea mediului înconjurător. Ce? Oamenii sunt mai informați și mai responsabili în ceea ce privește procesul de reciclare, dar și mai conștienți că prin puterea exemplului lumea ar arăta diferit. Mediul ar fi mai curat și am folosi mai mult resusursele pe care ni le oferă planeta noastră. Depozitele de deșeuri s-ar micșora, iar fabricile de reciclare ar reprezenta un epicentru al activității noastre.
- Site web
-
http://www.plasticcall.ro
Link extern pentru Plastic Call
- Sector de activitate
- Fabricația de mase plastice
- Dimensiunea companiei
- Peste 10.001 de angajați
- Sediu
- București
- Tip
- Companie privată
Locații
-
Principal
București, RO
Actualizări
-
Copiii, încântați de întâlnirea cu ALPLA Pur și simplu copiilor le place să afle cum se fabrică sticlele și alte ambalaje din plastic atât de familiare lor în viața de zi cu zi iar acest lucru îl pot afla... de la sursă, de la oamenii de la ALPLA. Când aceștia devin pentru două ore oaspeții lor chiar în școală sunt foarte mândri și fericiți. De data aceasta norocoșii au fost elevii din clasa a III-a C a Școlii nr. 20 din București. Îi fascinează de fapt întreg circuitul plasticelor, de la fabricare și ieșirea din fabrică pentru a ajunge să ambaleze produsele de larg consum întâlnite pe rafturile magazinelor, până la întoarcerea lor în stații de reciclare pentru a da naștere materiei prime necesare fabricării altor sticle și ambalaje. ”Traseul acesta e ca o buclă, ca o horă, ca un cerc, e ca un carusel...” se reped ei să spună! Chiar dacă sunt mici, au noțiuni legate de reciclare, le-au învățat în familie sau la școală. Știu că nu trebuie să arunce sticlele în natură, că e bine să le returneze sau, de ce nu, să se distreze transformându-le cu puțină îndemânare și ceva creativitate în diverse obiecte amuzante. ”Eu am făcut diverse animăluțe din sticle de plastic, eu – o pușculiță, eu – popice de bowling... În vacanța asta eu vreau să fac o morișcă de vânt, eu – un om de zăpadă...” E clar, fiecare întâlnire a copiilor cu ALPLA e un prilej de bucurie și unde mai pui că la sfârșitul timpului petrecut împreună fiecare se alege din partea organizatorilor cu o diplomă pe care tronează numele lui!
-
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Mituri despre plastic: plasticul se foloseşte doar în industria alimentară şi a băuturilor Plasticul este fără doar şi poate un material indispensabil astăzi şi ne demonstrează că este o invenţie impresionantă datorită faptului că este versatil, durabil şi uşor. Mai multe detalii pe ZF:
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Mituri despre plastic: plasticul se foloseşte doar în industria alimentară şi a băuturilor
zf.ro
-
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Pot fi folosite caserolele din plastic în cuptorul cu microunde? Plasticul a devenit un material indispensabil, care se găseşte în fiecare locuinţă sub diverse forme. Nevoia omului modern, de a avea totul la îndemână şi de a reduce timpul petrecut cu diverse activităţi, inclusiv cele din bucătărie, l-a împins să găsească produse care pot fi adaptate în mai multe contexte. Mai multe detalii pe ZF:
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Pot fi folosite caserolele din plastic în cuptorul cu microunde?
zf.ro
-
Marele Grup austriac ALPLA și familia lui din România Cu aproximativ 23.300 de angajați, 190 de fabrici în 46 de țări, vânzări anuale de 5,1 miliarde de euro (2022), gigantul austriac ALPLA este lider mondial în domeniul producției și reciclării ambalajelor din plastic. La noi în țară, Grupul ALPLA este prezent pe piață din anul 2011, când a fost înființată în București prima fabrică de producție a sticlelor de plastic prin firma Alpla Plastic România. În 2017, s-a extins în Timișoara, apoi a achiziționat în Brașov compania Star East PET România, specializată în producția de preforme din PET pentru băuturi, alimente și produse nealimentare. În 2018, gigantul ALPLA a achiziționat compania grecească Argo, cu o fabrică în Berceni, București, și astfel s-a dezvoltat în fabricarea de ambalaje pentru sectorul farmaceutic și agro-chimic. În 2021, Grupul ALPLA a preluat Wolf Plastics Verpackungen din Austria. Parte a acestei achizitii au fost și cele trei fabrici ale Wolf Plastics, amplasate în Austria, Ungaria și România (Wolf Plastics Ambalaje din România). Compania produce articole din plastic rigid pentru ambalare, preforme PET si rPET, flacoane de plastic, cum ar fi ambalaje de plastic pentru produse alimentare, bauturi, lapte și produse lactate, uleiuri și lubrifianţi, vopseluri, precum și pentru produse farmaceutice. Cu o capacitate impresionantă de fabricare, Grupul austriac ALPLA înregistrează doar în România (în fabricile ALPLA – România) o producție de peste 1 miliard de preforme anual doar intr-una dintre fabrici. Foarte preocupată de sustenabilitate, compania ALPLA este implicată la nivel local și internațional în activitatea de reciclare și dezvoltare a soluțiilor ecologice, având propriile centre de reciclare a ambalajelor din plastic. La începutul anului 2021, grupul ALPLA anunța că va investi aproximativ 50 de milioane de euro în fiecare an în extinderea continuă a activităților sale de reciclare până în 2025. În acest context s-a realizat o investiție de 7,5 milioane de euro în fabrica de reciclare de la Târgu Mureș (PET Recycling Team Târgu Mureș), inaugurată în mai 2023. Investiția s-a derulat în parteneriat cu Ecohelp, o firmă românească, și United Polymer Trading, o companie din Elveţia. Fabrica beneficiază de o linie de extrudare pentru reciclarea ambalajelor din plastic și astfel granulele provenite în urma procesului de reciclare pot fi utilizate pentru fabricarea de preforme, sticle noi și alte produse realizate din materiale reciclate post-consumator (PCR). Prin întreaga sa activitate, Grupul ALPLA este cu adevărat un nume remarcabil în industria globală a ambalajelor și reciclării.
-
ALPLA AND TÖNISSTEINER REALISE REUSABLE PET BOTTLE MADE ENTIRELY OF RECYCLED MATERIAL The packaging and recycling specialist ALPLA and the mineral water company Privatbrunnen TÖNISSTEINER Sprudel have developed a reusable PET bottle made entirely of recycled material.
ALPLA and TÖNISSTEINER realise reusable PET bottle made entirely of recycled material
blog.alpla.com
-
Plastic Call a distribuit aceasta
Our team in Romania has been awarded by the Romanian Small and Medium Enterprises Council (Consiliul Național al IMM-urilor din România)! 🏆 In various categories, they have been selected as the number one company in the industry of plastic packaging manufacturers. The criteria for the selection included productivity, gross profit, turnover as well as global performance. 📈 We are very proud of our colleagues! 👏 #FamilyOfPioneers #Sustainability #Packaging #SustainablePackaging #CircularEconomy #Recycling #PlasticIsFantastic #Award #SME
-
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Mituri demontate despre plastic: sticlele se reciclează împreună cu capacul Din luna iulie 2024, toate ambalajele de plastic de unică folosinţă (SUP) trebuie să aibă capacele ataşate, ca parte a unei directive europene ♦ Deşi mulţi cred că sticlele şi dopurile se reciclează împreună, în realitate sunt folosite alte tipuri de materiale care sunt sortate şi reciclate diferit. Mai multe detalii pe ZF:
Pagina verde. Plastic – realităţi şi prejudecăţi. Mituri demontate despre plastic: sticlele se reciclează împreună cu capacul
zf.ro
-
NEW GENERATION OF HOME-COMPOSTABLE COFFEE CAPSULES Full-bodied coffee flavour, long-lasting enjoyment and straightforward disposal via home compost or in the organic waste bin – packaging specialist ALPLA is rolling out a new generation of biodegradable coffee capsules for the Blue Circle brand as a solution made of an organic material.
New generation of home-compostable coffee capsules
blog.alpla.com
-
RECYCLED PLASTIC REDUCES CARBON CONSUMPTION BY UP TO 87 PER CENT Recycling works: plastic packaging specialist ALPLA operates state-of-the-art plants worldwide under the brand ALPLArecycling for the production of rPET (recycled PET) and rHDPE (recycled HDPE).
Recycled plastic reduces carbon consumption by up to 87 per cent
blog.alpla.com