Accace România Highlights | Decembrie 2024
Luna decembrie este luna când te concentrezi să termini tot ce ți-ai propus să realizezi în acest an, și în același timp să faci și planurile pentru anul care urmează.
Ți-am pregătit o compilație de materiale, pe diverse subiecte, cu informații aplicate ce îți pot fi utile în următoarea perioadă.
În preajma sărbătorilor, acordarea de vouchere și carduri cadou salariaților a devenit o practică obișnuită în companii, fiind o metodă eficientă de a motiva și recompensa angajații. Potrivit reglementărilor în vigoare, cardurile cadou (precum cele eMAG), acordate angajaților, sunt tratate ca venituri din salarii și sunt supuse unui regim fiscal specific, de aceea este necesar să acorzi o atenție deosebită la detaliile fiscale și contabile pentru a asigura conformitatea legală.
>> Află care sunt detaliile esențiale de luat în considerare atunci când acorzi carduri cadou: https://accace.ro/tratamentul-contabil-si-fiscal-al-cardurilor-cadou-acordate-salariatilor/
Obligativitatea raportării SAF-T nu mai este nicio surpriza pentru entitățile mici. Începând cu 1 ianuarie 2025, și entitățile mici vor trebui să depună Fișierul Standard de Audit Fiscal (SAF-T). Raportarea va fi lunară sau trimestrială, în funcție de regimul fiscal aplicabil, iar termenul de depunere este ultima zi a lunii următoare perioadei de raportare.
>> Lipsa depunerii SAF-T sau furnizarea de date incorecte poate atrage sancțiuni semnificative. Poți afla din acest material în ce constau acestea: https://accace.ro/saf-t-in-romania-obligativitatea-raportarii-de-catre-entitatile-mici/
Dacă încă întâmpini dificultăți în gestionarea diferențelor între decontul precompletat RO e-TVA și decontul de TVA 300, specialiștii Accace România îți oferă câteva clarificări esențiale care te pot ajuta în demersurile tale fiscale:
>> Parcurge aceste clarificări în materialul următor: https://accace.ro/decontul-precompletat-ro-e-tva/
În contextul digitalizării mai multor procese, semnarea electronică a situațiilor financiare devine o soluție esențială pentru eficientizarea activităților administrative și pentru reducerea costurilor operaționale.
>> Află mai multe despre beneficiile utilizării unei semnaturi electronice din acest material: https://accace.ro/semnarea-electronica-a-situatiilor-financiare/
În România, veniturile din dobânzi obținute de nerezidenți sunt supuse unui regim fiscal clar definit. Aceste venituri includ dobânzile rezultate din depozite bancare, împrumuturi, titluri de creanță și alte instrumente financiare. Impozitarea acestora reprezintă o componentă esențială a legislației fiscale pentru persoanele și entitățile fără reședință fiscală în România, dar care obțin venituri de pe teritoriul țării.
>> Iată aici un material dedicat acestui subiect: https://accace.ro/impozitarea-veniturilor-din-dobanzi-obtinute-de-nerezidenti/
Despre Accace România
Prezentă pe piața locală începând cu anul 2007, Accace România a înțeles nevoia clienților de a avea toate procesele interne gestionate sub o singură umbrelă, devenind un partener proactiv de servicii complete de consultanță și externalizare, care face conexiunea între nevoi și soluții, combinând tehnologii inteligente cu o abordare holistică a business-ului fiecărui client. În prezent, Accace România oferă servicii de contabilitate, raportare, salarizare, administrare de personal, precum și consultanță fiscală, corporate și juridică, prin intermediul unui cabinet de avocatură afiliat.
La nivel de grup, dispunem de experiența a peste 800 de specialiști în gestionarea proiectelor globale de externalizare a proceselor contabile și de salarizare la scară mică și mare, având un portofoliu cu peste 2.000 de clienți din diverse industrii. Accace operează, pe plan internațional, ca Accace Circle, o comunitate de business formată din furnizori de servicii BPO și consultanți, care asigură clienților săi o experiență unificată, personalizată și de înaltă calitate.
Acoperind peste 50 de locații prin intermediul celor aproape 2.500 de profesioniști, sprijinim peste 15.000 de clienți, în mare parte companii locale și internaționale din topul Fortune 500 și procesăm cel puțin 200.000 de fluturași de salariu pe lună la nivel global.