Accace România Highlights | Septembrie 2024
Dedicăm acest număr al newsletterului Accace România subiectului principal din această perioadă - recenta amnistie fiscală.
Ordonanța de Urgență 107/2024 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul gestionării creanțelor bugetare și a deficitului bugetar pentru bugetul general consolidat al României în anul 2024, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 905/06.09.2024 și a intrat în vigoare în aceeași dată.
Principalele prevederi ale OUG 107/2024 sunt prezentate de colegul nostru, Alexandru Ranete, Tax Director Accace România în acest News Flash.
Regăsești răspunsuri detaliate la următoarele întrebări:
☑️ Cine poate beneficia de amnistia fiscală?
☑️ Ce obligații intră sub incidența OUG 107/2024 și în ce condiții se pot amnistia?
☑️ Care sunt bonificațiile acordate pentru plătitorii de impozit pe profit și impozit pe veniturile microîntreprinderilor?
>> Te invităm să parcurgi conținutul integral al News Flashului pentru a descoperi în ce măsură aceste reglementări au impactat activitatea ta: https://accace.ro/amnistia-fiscala-in-romania/
Alte articole din domeniul financiar-contabil, pregătite de specialiștii Accace România:
În data de 23 august 2024 a fost publicat OMF 4164/2024, care aduce modificări semnificative criteriilor de mărime ale entităților raportoare, prevăzute anterior în OMFP 1802/2014. Aceste modificări au un impact direct asupra clasificării entităților în funcție de mărime, aplicabile pentru situațiile financiare anuale începând cu exercițiul financiar al anului 2024 sau pentru exercițiile financiare care încep ulterior datei de 1 ianuarie 2024, în cazul entităților care au ales un exercițiu financiar diferit de anul calendaristic.
>> Citește în acest material realizat de Nicoleta Ionescu, Accounting Team Leader Accace România despre principalele schimbări aduse de OMF 4164/2024: https://accace.ro/criteriile-de-marime-ale-entitatilor-raportoare
BNR a redus recent rata dobânzii de referință la 6,50%, o decizie care va afecta direct costurile de finanțare și strategiile de investiții atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice din România. Această rată ghidează toate celelalte rate ale dobânzilor din economie, fiind un factor esențial în planificarea financiară, fie că ești o mare corporație sau o persoana fizică având un credit ipotecar.
>>Află mai multe despre motivele acestei modificări și cum poate influența viitoarele decizii financiare în articolul scris de către Eugen Bursuc, Accounting Director al Accace România: https://accace.ro/rata-dobanzii-de-referinta/
Accace a lansat următoarea rundă a programului internațional Acceleratorul AceON
Suntem încântați să anunțăm deschiderea aplicațiilor la o nouă ediție internațională a Acceleratorului AceON pentru start-up-uri.
Acceleratorul din toamna anului 2024 este un program deschis pentru start-upuri din diverse industrii, cum ar fi HealthTech, BioTech, ospitalitate, EdTech și alte sectoare.
Pe lângă abordarea agnostică, ne dorim să ne concentrăm și pe start-upurile care dezvoltă soluții pentru afaceri și corporații. Prin urmare, pentru prima dată, avem în cadrul programului o specializare dedicată start-upurilor din domeniul Enterprise Tech.
Pe lângă educația intensivă adaptată fondatorilor din domeniul tehnologic, oportunitățile de a întâlni mentori cu experiență și de a face parte dintr-o comunitate internațională de fondatori, oferim și o investiție garantată de 40.000 EUR pentru două start-upuri, în urma Demo Day, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie.
>> Aplicațiile sunt deschise până pe 15 septembrie 2024: https://accace.ro/acceleratorul-aceon
Despre Accace România
Prezentă pe piața locală începând cu anul 2007, Accace România a înțeles nevoia clienților de a avea toate procesele interne gestionate sub o singură umbrelă, devenind un partener proactiv de servicii complete de consultanță și externalizare, care face conexiunea între nevoi și soluții, combinând tehnologii inteligente cu o abordare holistică a business-ului fiecărui client. În prezent, Accace România oferă servicii de contabilitate, raportare, salarizare, administrare de personal, precum și consultanță fiscală, corporate și juridică, prin intermediul unui cabinet de avocatură afiliat.
La nivel de grup, dispunem de experiența a peste 800 de specialiști în gestionarea proiectelor globale de externalizare a proceselor contabile și de salarizare la scară mică și mare, având un portofoliu cu peste 2.000 de clienți din diverse industrii. Accace operează, pe plan internațional, ca Accace Circle, o comunitate de business formată din furnizori de servicii BPO și consultanți, care asigură clienților săi o experiență unificată, personalizată și de înaltă calitate.
Acoperind peste 50 de locații prin intermediul celor aproape 2.500 de profesioniști, sprijinim peste 15.000 de clienți, în mare parte companii locale și internaționale din topul Fortune 500 și procesăm cel puțin 200.000 de fluturași de salariu pe lună la nivel global.