HMA VPN
5.8
Bun
Vizitați site-ul HMA VPN
La ce ne uităm?
Cuprins: Scorul nostru:
Viteză 5.0 / 10
Servere 6.0 / 10
Experiența utilizatorului 7.0 / 10
Suport 3.0 / 10
Prețuri 8.0 / 10
Vizitați site-ul HMA VPN

HMA VPN recenzie 2025: Merită banii?

Prezentare generală HMA VPN 2025

După scandalul din 2011, când HMA a partajat date cu forțele de ordine, am vrut să văd dacă VPN-ul poate câștiga din nou încrederea utilizatorilor. Așadar, am testat în detaliu HMA, iar rezultatele au fost variate.

Cunoscut anterior ca HideMyAss, HMA oferă viteze rapide și un număr mare de servere, alături de criptare militară care securizează conexiunile. În plus, acesta include un kill switch și funcția IP Shuffle care ascunde activitățile online. Politica no-logs a fost auditată de compania de securitate cibernetică VerSprite, ceea ce demonstrează că HMA nu mai stochează date ce pot duce la identificarea utilizatorilor.

Totuși, testele au dezvăluit un dezavantaj major – HMA nu funcționează pe majoritatea platformelor de streaming populare. Deși HMA este un VPN puternic în ceea ce privește caracteristicile de securitate, încercați ExpressVPN dacă vreți să accesați conținutul plătit. Veți beneficia de aceleași caracteristici de securitate și de multe alte avantaje!

Puteți testa HMA, profitând de perioada de probă de 7 zile fără riscuri. Dacă nu sunteți mulțumiți, toate abonamentele includ o garanție de rambursare de 30 de zile.

Vă grăbiți? Iată un rezumat de 1 minut!

Cu HMA, poți privi Netflix și Kodi în siguranță (dar nu poate funcționa Amazon Prime Video, Disney+, Hulu și altele)

Deși HMA funcționează cu Netflix și câteva suplimente Kodi, nu poate funcționa alte platforme populare de streaming. În timpul testelor, HMA a fost detectat de Disney+, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Max și ITV Player.

Dacă aveți nevoie de un VPN pentru a vizualiza site-urile preferate de streaming, vă sugerez să încercați ExpressVPN pentru a urmări conținutul pentru care plătiți de oriunde. Este cea mai bună alegere pentru streaming, deoarece ExpressVPN are sute de servere fiabile la nivel global și viteze ultra rapide care permit redarea serialelor preferate pe Netflix, Amazon Prime Video și altele.

Netflix:

Folosind HMA, veți putea privi Netflix SUA, Marea Britanie, Canada, Germania, Italia și altele. HMA are șase servere optimizate pentru streaming, dar și cele obișnuite pot debloca platforma Netflix – nu există nicio diferență semnificativă de calitate. Puteți urmări toate bibliotecile la rezoluție HD, fără buffering. Este impresionant, multe VPN-uri având probleme în accesarea bibliotecilor Netflix.

Screenshot of HMA streaming Stranger Things on Netflix

HMA vă ajută să vizionați Netflix și să redați conținut fără întrerupere

Kodi:

HMA funcționează cu mai multe suplimente Kodi geoblocate, cum ar fi PBS Kids, Pluto.tv și NHL TV, dar nu și cu Popcornflix. De asemenea, puteți avea rezultate diferite când transmiți canale exclusive din Canada, cum ar fi Food Network Canada. Așadar, puteți avea probleme cu suplimentele preferate, însă depinde de ceea ce utilizați în mod obișnuit.

Screenshot of streaming PBS Kids add-on on Kodi with an active HMA connection

Testele au arătat că mai multe suplimente Kodi funcționează cu HMA

Amazon Prime Video, Disney+, Hulu, HBO Max, DAZN, ITV Hub: Blocate

Chiar dacă furnizorul susține că se concentrează pe streaming, am descoperit că HMA nu poate utiliza multe site-uri populare, inclusiv Amazon Prime Video, Disney+, Hulu și HBO Max. Indiferent de serverul folosit, m-am confruntat întotdeauna cu eroarea de streaming:

„Sorry, the video you’re trying to view isn’t available in your location.”

(„Ne pare rău. Clipul video pe care încerci să-l accesezi nu este disponibil în locația ta.”)

Am descoperit că HMA nu funcționează cu serviciile de streaming din Marea Britanie, cum ar fi BBC iPlayer și ITV Hub. Deși puteți vedea conținutul disponibil pe platforme, dacă încercați să urmăriți ceva folosind serverele de streaming sau serverele obișnuite din Marea Britanie, site-urile generează imediat un mesaj de eroare.

Dacă vrei să rămâi la curent cu emisiunile și filmele locale, îți recomand să alegi ExpressVPN în schimb. Te ajută să te ții la curent cu emisiunile și filmele pe site-urile și serviciile tale preferate de streaming.Pentru a face streaming fără probleme la conținutul favorit, puteți testa ExpressVPN fără riscuri timp de 30 de zile. Garanția de rambursare înseamnă restituirea sumei plătite în cazul în care vă răzgândiți cu privire la abonament.

Viteză

- 5.0 / 10

HMA oferă viteze rapide? Da, pe serverele locale

În timpul testelor, HMA mi-a oferit viteze rapide pe serverele locale, dar am înregistrat o scădere semnificativă atunci când m-am conectat la servere aflate la mare distanță. Viteza a scăzut dramatic la conectarea la servere aflate la peste 9.000 km distanță. Valoarea acesteia a fost suficientă pentru buffering minim, dar rezultatele pot varia în cazul vitezelor de internet care sunt deja scăzute.

În plus, când am rulat teste de viteză pe servere aflate la mare distanță, am observat o creștere a pingului (sau a latenței). Deși acest lucru nu afectează prea mult navigarea zilnică, latența mare poate fi enervantă în cazul jocurilor online. Mesajele de pe chat se trimit mai greu și lagul poate fi groaznic.

Rezultatele testelor de viteză

Vitezele rapide pe servele din apropiere m-au impresionat. În medie, la conectarea la servere europene, vitezele au scăzut cu 15%. Am încercat servere din Londra, Belgia, Germania, Franța, Grecia, Canada, SUA, Japonia și Australia.

Cea mai rapidă locație de server, Londra, mi-a redus viteza cu 9% și a avut un ping foarte scăzut – perfect pentru orice activitate online, inclusiv jocuri. Serverele canadiene și americane au avut pinguri mai ridicate și mi-au scăzut viteza cu aproximativ 70%.

Captură de ecran a testelor de viteză efectuate pe 4 servere HMA diferite.

Rețeaua HMA mi-a oferit viteze rapide pe servere aflate în locații apropiate

HMA include o funcție denumită Lightning Connect, care ar trebui să identifice cel mai rapid server. Din păcate, nu funcționează constant. Serverul selectat automat din Spania nu a fost mai rapid decât serverele alese manual din Londra sau Franța.

Funcția încorporată de testare a vitezei este un supliment util. Însă, am constatat că rezultatele nu se potriveau cu cele ale testelor de viteză externe. Aceasta arăta că traficul era mai lent decât în realitate, așa că nu vă puteți baza pe rezultatele afișate.

Locația serverului HMA Rezultatul testului HMA Rezultatul testului Ookla Rezultatul testului Google
Marea Britanie – Londra 44.45 Mbps 176.88 Mbps 62 Mbps
Franța – Paris 41.1 Mbps 65.30 Mbps 63.6 Mbps
Canada – Montreal 34.4 Mbps 50.32 Mbps 49.4 Mbps
SUA – New York 34.45 Mbps 49.63 Mbps 50.7 Mbps
SUA – LA 27.53 Mbps 45.57 Mbps 44.7 Mbps
Australia – Sydney 17.77 Mbps 4.05 Mbps 16.7 Mbps

Vitezele HMA și latența scăzută oferă experiența de gaming perfectă

M-am conectat la un server HMA și m-am jucat Counter-Strike: Global Offensive într-un lobby online. Jocul a rulat fără probleme și nu am avut lag – am experimentat zero întreruperi și am intrat rapid în lobby. Experiența a fost plăcută și m-a încurajat să folosesc HMA și pentru alte jocuri online, cum ar fi Among Us, Call of Duty: Warzone și Forza.

Captură de ecran a jocului CS: GO cu o conexiune activă la server HMA.

Latența scăzută mi-a permis să joc Counter-Strike: Global Offensive fără lag

HMA mi-a permis să mă joc în HD în timpul călătoriilor în străinătate. În mod normal, a fi departe de casă înseamnă lag și acces dificil în lobby-urile prietenilor. Din fericire, m-am conectat la un server aproape de casă și m-am jucat fără probleme.

De ce este importantă viteza?

Viteza determină cât de repede se încarcă conținutul, deci dacă faceți torrenting sau streaming, doriți ca viteza să fie oarecum identică cu viteza obișnuită a internetului dvs. Deoarece un VPN criptează datele dvs., durează de obicei mai mult timp pentru a trimite datele înapoi, lucru care vă poate încetini conexiunea. Cu toate acestea, dacă ISP-ul vă încetinește în mod deliberat conexiunea (cunoscută și sub numele de limitare), un VPN poate crește viteza internetului. Testarea unui VPN este oarecum inutilă, deoarece noi servere apar și afectează viteza. De asemenea, viteza dvs. poate fi diferită în funcție de locația dvs., astfel încât testul de viteză să nu se potrivească cu al nostru. Acestea fiind spuse, am testat viteza în numeroase locații pentru a vă oferi o medie.

Servere

- 6.0 / 10

Rețea amplă de servere cu conexiuni funcționale la nivel global

HMA are peste 1090 de servere urbane în peste 210 de țări, inclusiv în Orientul Mijlociu și Africa – zona ignorate de majoritatea VPN-urilor. Oferta este mai generoasă decât cea a majorității VPN-urilor de top. Numărul mare de locații m-a ajutat să evit serverele supraaglomerate (ceea ce se întâmplă atunci când prea mulți utilizatori se conectează simultan la același server). M-am bucurat de conexiuni fiabile cu viteze stabile.

La fel ca multe alte servicii de VPN, HMA închiriază o mare parte din servere de la centre de date independente. Deși această practică este obișnuită, echipamentele deținute de terți vă pot gestiona datele atunci când folosiți HMA. Deși furnizorul susține că instalează, întreține și controlează pe deplin toate serverele închiriate, acest lucru poate provoca îngrijorări dacă vă concentrați pe confidențialitate. Dacă vreți să folosiți un serviciu cu servere private, vă sugerez să testați serverele NoSpy de la CyberGhost. Acestea sunt localizate în România (țară care respectă confidențialitatea) și sunt deținute și operate doar de furnizor.

Servere virtuale

Rețeaua HMA este mare deoarece multe dintre servere sunt virtuale. Acestea redirecționează traficul prin țări cu servere fizice și folosesc cloudul pentru a vă conecta la țara dorită. De exemplu, alegerea unui server virtual din SUA m-a conectat la un server fizic din Germania, care are o bază de date cu adrese IP americane.

Acestea sunt grozave pentru că vă pot proteja datele atunci când aveți nevoie de o adresă IP dintr-o țară care interzice VPN-urile, cenzurează puternic internetul sau are probleme logistice. Cu toate acestea, serverele virtuale vă pot pune în pericol datele. Când vă conectați la un server virtual, este important să știți unde este localizat serverul fizic pentru a consulta legile locale.

Din păcate, aplicația HMA nu vă arată că vă conectați la un server virtual înainte să o faceți. De obicei, nu arată nici locația reală a serverului la care v-ați conectat. Este un proces standard, dar ținând cont de problemele de confidențialitate din trecut, acest aspect mi se pare îngrijorător.

Captură de ecran a unei conexiuni la un server HMA activ care evidențiază informațiile serverului virtual.

HMA nu arată înainte de conectare dacă serverele sunt virtuale sau fizice

HMA este potrivit pentru torrenting? Greu de spus

HMA susține că oferă suport pentru torrenting și servere optimizate pentru partajarea de fișiere P2P. Am descărcat cu ușurință fișiere de 20-30 GB în mai puțin de câteva ore, unele dintre ele simultan. Așadar, nu veți avea probleme dacă vreți să descărcați filme, jocuri, muzică sau programe.

Cu toate acestea, poziția pe care HMA o are în ceea ce privește torrentingul nu este deloc clară. Am descoperit informații contradictorii, utilizatorii reclamând suspendarea conturilor din cauza utilizării aplicației pentru a încălca Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

Am contactat direct HMA pentru confirmarea acuzațiilor, dar reprezentantul VPN-ului nu mi-a oferit niciun răspuns concret. În schimb, mi-a confirmat locațiile serverelor P2P și mi-a sugerat să repornesc clientul de torrent după conectare, deși întrebasem cu totul altceva.

Din acest motiv, deși nu am avut probleme la descărcarea fișierelor în timpul testelor, nu recomand HMA pentru torrenting. Am testat peste o sută de VPN-uri și am descoperit că serverele CyberGhost optimizate pentru descărcare sunt excelente pentru torrenting. Securitatea excelentă, politica no-logs și vitezele rapide facilitează descărcarea imediată a fișierelor.

Nu uitați că utilizarea unui VPN nu vă oferă dreptul de a descărca elemente protejate prin drepturi de autor.

Nu ocolește firewall-urile puternice din China

Nu m-a surprins faptul că HMA nu poate ocoli faimosul firewall chinezesc, deoarece există puține VPN-uri care funcționează în China.

Dacă trebuie să utilizați un VPN pentru a avea acces la site-uri populare blocate în China, vă sugerez să alegeți ExpressVPN. Tehnologia sa de obfuscare trece de firewall-ul țării, așadar puteți utiliza ExpressVPN pentru a accesa web-ul în China – atât timp cât instalați aplicația înainte de a ajunge acolo.

Deși folosirea unui VPN în China vă protejează conexiunea de privirile indiscrete, nu uitați că protecția oferită nu vă oferă dreptul de a comite ilegalități. Nu au existat cazuri în care autoritățile chineze să hărțuiască turiștii sau vizitatorii din cauza utilizării fără autorizație a VPN-urilor. Însă, guvernul folosește tehnologii avansate pentru a detecta și bloca conexiunile la VPN.

Caracteristici de securitate

Criptare – Protocoale puternice care nu le permit hackerilor să vă spioneze datele

HMA folosește criptarea AES pe 256 de biți, RSA pe 4096 de biți cu dialog de confirmare și algoritmul hash SHA-384, ceea ce înseamnă că oferă o protecție extrem de puternică. Criptarea este de ultimă generație, fiind folosită de agențiile militare și guvernamentale din întreaga lume. Dacă este sigură pentru acestea, este mai mult decât suficientă pentru navigare, streaming și torrenting. Veți utiliza HMA știind că niciun infractor cibernetic nu vă va putea accesa datele.

Toate sesiunile de navigare (de pe toate dispozitivele) sunt protejate de Perfect Forward Secrecy (PFS) – un proces care schimbă cheile de criptare la fiecare conectare la VPN. Cheia este ștearsă complet la sfârșitul fiecărei sesiuni, așadar oricine accesează conexiunea o poate face o singură dată. Dacă hackerii încearcă să o facă din nou, trebuie să înceapă întregul proces de la zero – atunci când vă reconectați la server, primiți altă cheie de criptare.

Protocoale de VPN – Opțiune unică, standard în industrie (OpenVPN)

M-a dezamăgit faptul că HMA folosește doar protocolul OpenVPN pe TCP și UDP. Este un dezavantaj în comparație cu giganții din industrie, precum ExpressVPN și CyberGhost.

OpenVPN oferă securitate excelentă și viteze ridicate, conexiunea fiind aproape la fel de rapidă ca traficul obișnuit. Din păcate, configurarea poate fi complicată (mai ales pe iOS și macOS), iar OpenVPN este din ce în ce mai des blocat de firewall-uri. Dacă aveți un dispozitiv cu macOS, configurarea protocolului OpenVPN implică mai mulți pași.

Din fericire, HMA oferă un ghid de configurare manuală pentru a instala OpenVPN pe orice platformă. Instalarea este destul de simplă și, dacă întâmpinați erori, există ghiduri pentru remedierea acestora. Așadar, dacă doriți să descărcați HMA pe macOS, vă recomand să respectați ghidul de configurare OpenVPN.

Kill switch-ul inteligent protejează mai eficient datele

Pe dispozitivele cu Windows și Android, funcția Smart Kill Switch a blocat conexiunea la internet la fiecare schimbare a serverului sau oprire a VPN-ului. Acest proces a prevenit scurgerile DNS în scurta deconectare de la serverele de VPN.

Captură de ecran cu Kill Switch de la HMA care îmi protejează traficul în timpul întreruperii conexiunii.

Am descoperit că kill switch-ul oferit de HMA funcționează perfect, prevenind orice scurgere DNS

De asemenea, am folosit kill switch-ul pe Windows pentru a împiedica anumite aplicații să trimită date în cazul întreruperii conexiunii. Puteți alege cu ușurință ce aplicații să fie oprite, adăugându-le pe lista din secțiunea App Kill Switch.

Din păcate, kill switch-ul nu a funcționat pe macOS și nu este disponibil pe iOS. Dacă aveți nevoie de un VPN cu kill switch și alte funcții de protecție pe iOS sau Android, încercați opțiunile avansate de securitate oferite de CyberGhost pe mai multe dispozitive.

Protecție completă împotriva scurgerilor pe toate serverele pentru protejarea informațiilor

M-am conectat la serverele din SUA, Marea Britanie, Germania, Australia și Japonia și nu am descoperit scurgeri IP, DNS sau WebRTC. Chiar dacă HMA are propria funcție de verificare IP, am folosit ipleak.net pentru a rula testele și a obține rezultate independente. Testele au arătat că HMA a ascuns de fiecare dată locația, deoarece rezultatele afișau locația serverului și adresa IP a acestuia, nu informațiile mele reale. Așadar, nimeni nu vă poate fura informațiile personale atât timp cât folosiți HMA.

Captură de ecran a testului IP, DNS și WebRTC pe un server HMA care nu arată scurgeri.

În timpul testelor pe serverele HMA, nu am descoperit scurgeri IP, DNS sau WebRTC

Split Tunneling – Funcționează excelent pe Android, dar nu și pe alte dispozitive

Fiind un VPN atât de cunoscut, mă așteptam ca HMA să ofere funcția split tunneling pe mai multe sisteme de operare, dar opțiunea este disponibilă doar pe Android. Este dezamăgitor, deoarece este o funcție utilă, mai ales dacă trebuie să controlați dispozitive conectate la rețea (cum ar fi becurile sau imprimantele) prin WiFi sau nu vreți să criptați în totalitate conexiunea. Activarea funcției permite selectarea anumitor aplicații și site-uri care pot ocoli traficul de VPN, astfel încât să le puteți utiliza pentru a accesa conținut local.

Pentru o experiență completă multitasking, vă recomand să utilizați funcția split tunneling de la ExpressVPN pe Windows, Android, macOS și chiar routere. ExpressVPN oferă o garanție de rambursare de 30 de zile, așadar îl puteți testa fără riscuri!

IP Shuffle oferă un strat suplimentar de anonimitate

HMA oferă anonimitate deplină grație funcției IP Shuffle, care schimbă adresa IP fără deconectarea de la VPN.

IP Shuffle poate fi utilizat în două moduri – fie manual prin apăsarea butonului „Refresh” de pe ecranul principal, fie prin setarea intervalului de timp pentru modificarea adresei IP. Eu am ales schimbarea adresei IP la fiecare 30 de minute, dar există posibilitatea de a crea un interval personalizat. Funcția îngreunează urmărirea activității online.

Captură de ecran a funcției IP Shuffle a HMA care evidențiază frecvența la care o puteți seta.

IP Shuffle permite schimbarea adresei IP în timpul conexiunii la server pentru protejarea identității

Ad blocker disponibil doar în extensia HMA pentru Chrome

Extensia HMA pentru Chrome include un ad blocker foarte util, mai ales dacă vizitați site-uri cu multe reclame, cum ar fi platformele de torrenting sau YouTube. A funcționat perfect în timpul testelor – nu am văzut nicio reclamă în Chrome.

Caracteristici de confidențialitate

Jurisdicția căreia i se supune compania poate însemna un risc pentru politica de confidențialitate

Sediul HMA se află în Marea Britanie, locul de lansare a companiei în 2005. Prin urmare, HMA se supune legilor stufoase de păstrare a datelor care au fost adoptate odată cu Legea privind competențele de investigare din Marea Britanie (Investigatory Powers Act). Acestea permit guvernului:

  • să intercepteze comunicațiile electronice fără mandat.
  • să forțeze furnizorii de servicii de internet, VPN-urile și alte companii care gestionează datele utilizatorilor să creeze breșe care să le permită agențiilor guvernamentale să ocolească criptarea.
  • să acceseze fără permisiune dispozitive precum laptopurile, smartphone-urile și altele.

Sediul din Marea Britanie se află și sub jurisdicția Alianței de partajare a informațiilor 5-Eyes. Locația nu este ideală pentru un VPN, deoarece toate datele colectate pot fi partajate cu statele membre ale alianței, inclusiv SUA, Canada, Noua Zeelandă și Australia. Acest aspect este îngrijorător, mai ales că HMA a cooperat cu autoritățile guvernamentale de mai multe ori în trecut.

Breșe de date

În 2011, Sony a fost atacat de grupul LulzSec, care a folosit HMA pentru un atac cibernetic. HMA a predat autorităților dovezi care au dus la arestarea utilizatorului. Un alt incident din 2017 a dus la arestarea unui fost judecător care a folosit HMA pentru a-și hărțui o fostă iubită. Deși nu este clar dacă HMA a colaborat în acest caz, anchetatorii au descoperit adresa IP folosind marcajele temporale ale conexiunii la VPN.

La începutul anului 2020, a avut loc un alt incident. Avast, compania-mamă a serviciului HMA, a vândut datele utilizatorilor printr-o companie subsidiară numită Jumpshot, care colecta activitatea pe internet printr-o extensie pentru browser. Aparent, datele erau anonimizate pentru a proteja utilizatorii, dar experții au descoperit că acestea puteau fi folosite cu ușurință pentru identificarea acestora. Vestea s-a răspândit la nivel global, iar Avast a închis Jumpshot.

Cooperarea din trecut cu autoritățile, alături de jurisdicția căreia i se supune compania mă împiedică să am încredere deplină în HMA. Pentru a fi siguri că VPN-ul vă protejează informațiile personale, utilizați ExpressVPN. ExpressVPN are sediul în Insulele Virgine Britanice, acolo unde legislația nu le impune companiilor să păstreze, să analizeze sau să partajeze datele utilizatorilor. Anchetatorii turci au confiscat un server ExpressVPN în 2017, dar nu au găsit nicio informație de identificare – o dovadă clară a politicii no-logs. Acest lucru garantează că informațiile nu vor fi vândute sau partajate cu alte entități fără aprobarea utilizatorilor.

Politică no-logs nouă pentru redobândirea încrederii utilizatorilor

Mulți utilizatori au renunțat la serviciu, așa că HMA a implementat o politică strictă no-logs ce prioritizează protecția confidențialității. HMA nu verifică și nu înregistrează adresa IP inițială, activitatea de navigare, marcajele temporale ale conexiunii sau alte date ce pot fi folosite pentru identificare. Este nivelul standard de confidențialitate pe care VPN-urile trebuie să-l ofere clienților lor, așa că m-am bucurat să constat că HMA ia lucrurile în serios.

Trebuie să menționez faptul că HMA colectează o cantitate mică de date în scopuri analitice. Datele sunt păstrate timp de 35 de zile înainte de ștergerea de pe servere. Informațiile colectate cuprind:

  • Ziua și momentul stabilirii conexiuni (dimineața sau seara)
  • Cantitatea de date transmisă (rotunjită la sutimi în Mb)

Datele colectate nu pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor sau verificarea comportamentului de navigare. Este minimul necesar pentru ca HMA să funcționeze în condiții optime și este o practică obișnuită chiar și la cele mai sigure VPN-uri. HMA colectează mai puține informații decât concurența. Unele VPN-uri declară că stochează adresa IP, ceea ce poate duce la identificarea utilizatorului.

HMA este foarte deschis cu privire la dispozitivele de localizare independente folosite. Am descoperit că aplicațiile HMA pentru desktop nu utilizează instrumente independente, dar aplicațiile pentru iOS și Android folosesc trei programe de analiză: Google Firebase, Google Fabric Crashlytics și Appsflyer. Acestea colectează mai multe tipuri de date ce nu pot fi asociate cu utilizatorii, pentru a ajuta la identificarea problemelor existente și pentru a modela strategia de marketing a furnizorului. Din fericire, am putut refuza cu ușurință colectarea datelor, accesând setările de confidențialitate.

Captură de ecran a opțiunii de partajare a datelor activată în mod implicit în aplicația HMA pentru Android.

Puteți opri colectarea datelor pe dispozitivele mobile

Atenție la extensia gratuită HMA pentru browser, aceasta fiind doar un proxy – loghează adresa IP, site-urile vizitate și fișierele descărcate. Chiar dacă proxy-ul vă ajută să ocoliți rapid geo-restricțiile, acesta nu criptează complet conexiunea. Spre deosebire de VPN, proxy-ul implică vulnerabilitate la monitorizare sau atacuri. Pentru protejarea dispozitivelor în mediul online, nu recomand instalarea sau utilizarea extensiei proxy. Descărcați HMA direct pe dispozitiv și utilizați un server de VPN pentru securiza conexiunilor.

Politică no-logs auditată independent

În scopul reparării reputației, HMA a fost supus unui audit independent pentru verificarea politicii no-logs. Celebra companie de securitate cibernetică VerSprite a verificat în detaliu confidențialitatea în august 2020 și a confirmat că politica pare legitimă. Cu toate acestea, site-ul HMA nu prezintă detaliile raportului, ceea ce este ciudat având în vedere constatările pozitive. Am contactat online VerSprite pentru mai multe informații, dar nu am primit încă răspuns.

Locațiile serverului

A merge
Afganistan
Africa de Sud
Albania
Algeria
Andorra
Angola
Anguilla
Antigua si Barbuda
Arabia Saudită
Argentina
Armenia
Aruba
Australia
Austria
Vedeți toate locațiile acceptate...

Experiența utilizatorului

- 7.0 / 10

Suportă 5 sau 10 conexiuni simultane

HMA mi-a permis să conectez 5 dispozitive în același timp. Oferta este standard și este suficientă pentru utilizatorul obișnuit.

Pachetul HMA pentru familie permite utilizarea serviciului pe 10 dispozitive. Este perfect pentru protejarea întregii familii fără scăderea vitezei. Am folosit toate conexiunile disponibile în abonamentul pentru familie și am constatat că traficul a fost la fel de rapid ca la conectarea unui singur dispozitiv. Așadar, indiferent de numărul de persoane ce accesează contul, experiența de navigare nu va fi afectată.

Dacă aveți nevoie de mai mult de 10 conexiuni simultane, vă sugerez să încercați IPVanish, deoarece furnizorul nu limitează numărul de dispozitive conectate. IPVanish mi-a oferit viteze la fel de mari (chiar și cu 15 dispozitive conectate) și am profitat la maxim de lățimea de bandă nelimitată.

Compatibil cu un număr limitat de dispozitive și sisteme de operare

Compatibilitatea serviciului HMA este elementară în comparație cu cele mai bune VPN-uri de pe piață. HMA poate fi utilizat pe:

  • PC-uri: Windows (10, 8 și 7), macOS (Yosemite, El Capitan, Sierra, High Sierra și Mojave) și Linux (Ubuntu, Debian, CentOS, Fedora și altele)
  • Dispozitive mobile: iOS și Android
  • Smart TV-uri: Android TV
  • Routere: AsusWRT, Netgear și Linksys

HMA are aplicații dedicate pentru Windows, macOS, iOS și Android. Aplicațiile mobile sunt disponibile și în Google Play Store și Apple Store. Dacă vreți să folosiți HMA pe Linux, va trebui să-l configurați manual pe dispozitiv, urmărind videoclipurile și ghidurile HMA din baza de informații online.

După testarea serviciului, am descoperit că toate aplicațiile HMA sunt intuitive și ușor de utilizat. Aplicațiile sunt aproape identice, așa că nu am avut probleme la schimbarea platformelor. Acestea oferă sfaturi pop-up utile despre diverse funcții – micile sugestii vă pot ajuta să navigați în aplicații în cazul în care sunteți începători.

Captură de ecran a interfeței aplicației HMA pe PC Windows, Mac, telefon Android și iPhone.

Am schimbat cu ușurință dispozitivele, deoarece aplicațiile HMA pentru diverse sisteme de operare sunt aproape identice

Pe orice dispozitiv, setările VPN-ului includ o scurtă descriere a fiecărei opțiuni pentru a descoperi ce face fiecare funcție. Îmi place acest lucru, deoarece setările sunt mult mai ușor de înțeles, chiar și pentru începători. Setările pot fi schimbate rapid prin bifare sau comutare.

Captură de ecran a setărilor din aplicația HMA care evidențiază scurte descrieri de sub fiecare opțiune.

Am descoperit ce fac toate funcțiile, deoarece HMA include o descriere pentru fiecare

Deși aplicațiile HMA testate aveau un aspect similar, funcțiile au variat semnificativ. Iată un tabel de comparație a funcțiilor:

Dispozitiv Protocol Split tunneling Kill switch Kill switch pentru aplicații IP Shuffle
Windows OpenVPN UCP/TDP
macOS IKEv2 Disponibil, dar nu funcționează
iOS IKEv2
Android OpenVPN UCP/TDP

Nu pot recomanda HMA utilizatorilor de dispozitive Apple preocupați de securitate, deoarece aplicațiile pentru iOS și macOS nu au funcții de securitate elementare. VPN-ul vă ajută să vizionați in siguranță conținut geo-restricționat și vă criptează conexiunea folosind algoritmi militari. Însă, există VPN-uri de calitate superioară pentru Mac, iPhone și iPad, care vă vor proteja dispozitivele folosind toate elementele standard de securitate.

La fel ca multe VPN-uri de clasă mijlocie, HMA nu are aplicații native pentru majoritatea smart TV-urilor, Stick-ul Fire TV, Chromecast sau consolele de jocuri. Totuși, puteți proteja toate dispozitivele instalând HMA pe router. Procesul de instalare necesită intervenție în setările routerului, dar merită efortul deoarece veți obține protecție pentru toate dispozitivele. Dacă aveți nevoie de ajutor, baza de informații online este excelentă pentru instalarea aplicației pe router.

Extensiile pentru Chrome și Firefox sunt gratuite, dar nu garantează confidențialitatea

HMA are extensii gratuite pentru Chrome și Firefox, care oferă lățime de bandă nelimitată și poți privi Netflix în siguranță. Acestea folosesc servere din Olanda, Germania, Franța, Marea Britanie și SUA.

În ciuda avantajelor, consider că extensiile pentru browser nu merită folosite din cauza cantității de date colectate. Extensiile HMA pentru browser loghează adresa IP și site-urile vizitate și nu criptează conexiunea. Furnizorul de internet și hackerii pot vedea cu exactitate ceea ce faceți și pot folosi aceste informații împotriva voastră.

Pentru a fi în siguranță, vă recomand să vă protejați dispozitivele folosind aplicația HMA în loc de proxy-ul gratuit. Deși aplicația nu este gratuită, puteți profita de perioada de probă de 7 zile. După terminarea perioadei de probă, puteți folosi gratuit HMA încă 30 de zile, utilizând garanția de rambursare. Veți avea suficient timp pentru a decide dacă aplicația de VPN este ceea ce căutați și pentru a solicita rambursarea banilor dacă doriți anularea abonamentului.

Suport

- 3.0 / 10

Serviciul de relații cu clienții a fost dezamăgitor. Potrivit site-ului, opțiunile sunt chat live, email și platforma furnizorului.

Nu am găsit nicio opțiune de chat live pe site-ul furnizorului (deși HMA susține că există). În plus, am așteptat o săptămână pentru a primi răspuns prin email.

Din fericire, resursele online sunt foarte detaliate și oferă adesea instrucțiuni pas cu pas pentru rezolvarea problemelor obișnuite. Am găsit răspunsurile de care aveam nevoie în 5-10 minute.

Chat live – Indisponibil

Deși HMA susține că chatul live este disponibil într-una dintre întrebările frecvente, nu am găsit opțiunea de a contacta un reprezentant online. Am făcut click pe butonul „Help” din colțul din dreapta jos, dar nu mi-au apărut decât întrebări frecvente legate de problema avută și opțiunea de a contacta serviciul de asistență prin tichet online.

Captură de ecran a chatbot-ului HMA care evidențiază faptul că a înlocuit opțiunea de chat live.

Nu am putut folosi chatul live, deoarece funcția este temporar dezactivată

Chatul live este modul meu preferat de a solicita ajutor, deoarece pot să obțin rapid răspunsuri detaliate. Am consultat forumul și am aflat că chatul live a fost dezactivat temporar din cauza numărului mare de solicitări. Nu există o dată stabilită pentru reintroducerea funcției. Un agent a spus doar că va fi reactivată „cât mai curând posibil”. Am fost nevoită să scriu un mesaj lung și să aștept răspuns prin email. Este extrem de dezamăgitor, deoarece HMA avea în trecut un chat live.

Dacă vreți să obțineți imediat ajutor, vă recomand să folosiți ExpressVPN. Chatul live este disponibil 24/7 și ajutorul oferit este foarte detaliat. Conectarea a durat mai puțin de 15 secunde și în 2 minute am primit răspunsuri ușor de înțeles, chiar și la întrebări tehnice. În plus, ExpressVPN oferă viteze de streaming ultra rapide, o gamă largă de servere și securitate imbatabilă – plus o garanție de rambursare de 30 de zile.

Serviciul de asistență prin email răspunde greu chiar și la cele mai simple întrebări

Nu am reușit să contactez serviciul de asistență prin chatul live, așa că am apelat la sistemul de tichete prin email pentru a obține ajutor, dar a durat aproape o săptămână pentru a primi un răspuns simplu.

La aproximativ 5 minute de la trimiterea solicitării, am primit un email automat care mă anunța că voi fi contactată cât mai curând posibil. Din experiența mea cu alte VPN-uri, mă așteptam să primesc răspuns în maxim 48 de ore – dar nu s-a întâmplat. După 5 zile, am trimis un email de follow-up pentru a contacta persoana responsabilă de rezolvarea solicitării.

Am primit în sfârșit răspuns, dar am fost simultan dezamăgită și nedumerită. Agentul HMA a fost prietenos și și-a cerut scuze pentru întârziere, dar mi-a oferit aceleași informații de pe site. Apoi, m-a întrebat de ce vreau să-mi anulez contul, deși nu am cerut asta. Acest lucru m-a făcut să cred că nu a citit atent întrebarea, ci s-a concentrat pe problema cu care se confruntă de obicei.

Captură de ecran a echipei de asistență prin e-mail a HMA.

Serviciul de asistență prin email HMA nu mi-a oferit răspunsul detaliat de care aveam nevoie

Singurul lucru bun legat de serviciul de asistență prin email este faptul că nu pare să acorde prioritate clienților plătitori în detrimentul celor care folosesc perioada de probă. În ambele cazuri, am avut aceeași experiență, așa că veți primi ajutor indiferent dacă plătiți sau nu pentru serviciu. Pentru a contacta serviciul de relații cu clienții, completați formularul de solicitare de pe site-ul HMA și așteptați răspunsul.

Website – Cel mai bun mod de a obține rapid ajutor detaliat

Dintre toate opțiunile disponibile, baza de informații și întrebările frecvente sunt cea mai bună modalitate de a obține ajutor rapid pentru rezolvarea problemelor. Nu am avut probleme la navigare, deoarece pagina de ajutor include o bară de căutare utilă. Nu a trebuit decât să introduc un cuvânt sau o expresie. Toate articolele sunt sortate pe categorii în funcție de sistemul de operare sau de soluțiile generale oferite. Le-am răsfoit pentru a găsi ghiduri de configurare și altele.

Captură de ecran a paginii bazei de cunoștințe a HMA care evidențiază categoriile de întrebări frecvente disponibile.

Am găsit rapid articolele pe care le căutam, deoarece HMA a ordonat întrebările frecvente pe categorii

Fiecare articol conține informații detaliate despre subiect, iar unele includ și ghiduri pas cu pas cu imagini sau clipuri video relevante. Acest lucru a accelerat procesul, deoarece am văzut ce anume trebuie să caut și ce butoane trebuie să apăs.

Chiar dacă HMA are și un forum, am constatat că discuțiile nu erau de actualitate. Multe întrebări au rămas fără răspuns, ceea ce m-a făcut să cred că pagina nu este o prioritate pentru agenții HMA și nu este verificată des. Răspunsurile disponibile susțineau că serviciul de relații cu clienții va contacta utilizatorul și prin email. Doar câteva topicuri conțineau informații utile pentru toți utilizatorii.

Dacă folosiți HMA și aveți nevoie de ajutor, consultați mai întâi articolele din baza de informații online. Introduceți un termen, cum ar fi „rambursări” sau „probleme de conectare”, iar HMA va genera automat o listă de articole legate de subiect, ce vă poate fi de ajutor.

De ce contează suportul?

În timp ce majoritatea cred că un suport bun este necesar numai atunci când instalați o rețea VPN, există multe alte cazuri în care este posibil să aveți nevoie de asistență pentru clienți. Conectarea la un anumit server, schimbarea protocolului de securitate și configurarea unui VPN pe router, toate sunt situații în care suportul poate fi util. Verificăm fiecare rețea VPN pentru a vedea dacă asistența este disponibilă la orice oră (chiar și noaptea târziu), cât de repede răspunde și dacă răspunde la întrebările noastre.

Prețuri

- 8.0 / 10

Am descoperit că abonamentul lunar oferit de HMA este mai scump în comparație cu cele mai bune VPN-uri cu plata lunară. Cu toate acestea, HMA oferă o perioadă de probă de 7 zile, permițându-vă să testați serviciul fără restricții. Pentru accesarea ofertei, am introdus informațiile de plată, dar nu am fost taxată timp de 7 zile. Dacă nu anulați înainte de terminarea perioadei, veți trece automat la abonamentul pe 12 luni, pe care trebuie să-l plătiți în avans.

Dacă ați decis să achiziționați serviciul, puteți să economisiți 73 % la abonamentul HMA. Abonamentul pe termen lung are un preț de €2.49 /lună (abonament: 3 ani). În plus, puteți profita de perioada de rambursare de 30 de zile, așa că nu va trebui să încheiați imediat un contract pe termen lung.

Metode de plată – O gamă largă de opțiuni

HMA oferă cinci tipuri de abonament: 1, 6, 12, 24 sau 36 de luni, toate cu plata în avans. Pagina de prețuri afișează automat doar trei opțiuni, așa că faceți click pe „View more plans” sub lista metodelor de plată. Veți vedea toate abonamentele, inclusiv reducerile oferite pentru fiecare opțiune.

HMA acceptă mai multe metode de plată:

  • Card de debit/credit: Visa, MasterCard, American Express, Discover, UnionPay și Hipercard.
  • Platforme de plată online: PayPal, Google Pay și Apple Pay.
  • Altele: Alipay, iDEAL, WebMoney, Sofort Banking, PayNearMe, GiroPay, Poli, Nordea, Pohjola și Konbini.

Nu există nicio opțiune de plată anonimă, deoarece HMA nu acceptă plata cu criptomonede. Dacă vă faceți griji în privința compromiterii identității, alegeți ExpressVPN, deoarece oferă posibilitatea de a plăti cu diverse criptomonede.

HMA protejează achizițiile cu cardul de debit și credit, precum și plățile prin PayPal grație tranzacțiilor criptate. HMA folosește 2Checkout – un serviciu independent securizat care se ocupă de întregul proces în numele furnizorului. Așadar, HMA nu are acces la informațiile de plată, ceea ce înseamnă că detaliile tranzacției nu pot fi scurse în cazul unei breșe de date.

Dacă doriți să vă abonați la HMA utilizând plata prin WebMoney, opțiunea este momentan limitată la anumite țări, inclusiv Armenia, Belarus, Rusia, Ucraina, Nigeria și Egipt.

Perioadă de probă de 7 zile

HMA oferă o perioadă de probă de 7 zile, pe care o puteți folosi pentru a-l testa gratuit. Aceasta oferă acces complet la serviciul HMA, inclusiv servere dedicate și lățime de bandă și date nelimitate. Acest lucru vă permite să testați pe deplin serviciul pentru a decide dacă veți păstra contul.

Pentru a profita de perioada de probă, trebuie să introduceți informații de plată. Dacă nu anulați la timp, veți plăti automat abonamentul pe 12 luni. Perioada de probă poate fi anulată cu două clickuri în setările contului pe site-ul HMA.

Captură de ecran a opțiunilor contului HMA, evidențiind ce buton să apăsați pentru a anula abonamentul.

Anularea abonamentului pe site-ul HMA a fost simplă

Din păcate, după terminarea perioadei de probă, HMA nu oferă posibilitatea de a alege tipul abonamentului. Prin urmare, după expirarea celor 7 zile, veți plăti automat abonamentul anual, chiar dacă vă interesează un abonament pe termen mai scurt sau mai lung. Singura modalitate de a ocoli acest aspect este anularea perioadei de probă și abonarea cu o altă adresă de email. Dacă utilizați aceeași adresă, nu veți beneficia de garanția de rambursare de 30 de zile, așa că luați în considerare utilizarea unei adrese de unică folosință pentru accesarea perioadei de probă.

Garanția de rambursare de 30 de zile permite recuperarea sumei plătite dacă vă răzgândiți

HMA oferă o garanție de rambursare de 30 de zile care vă permite să testați HMA fără riscuri. Dacă vă răzgândiți pe parcursul celor 30 de zile, puteți solicita rambursarea banilor prin intermediul formularului online. Acesta a fost ușor de completat și trimis prin intermediul site-ului HMA.

Captură de ecran a formularului de solicitare al HMA care evidențiază câmpurile care trebuie completate pentru a solicita o rambursare.

Formularul oferit de HMA a fost ușor de completat și a direcționat emailul către departamentul potrivit

Serviciul de relații cu clienții HMA m-a contactat după 4 zile mi-a cerut să confirm anularea abonamentului. După confirmare, cererea a fost procesată în 30 de minute. Procesatorul de plăți independent mi-a înapoiat suma plătită în 5 zile lucrătoare.

Nu uitați că garanția este valabilă doar dacă achiziționați abonamentul de pe site-ul HMA sau din Magazinul Google Play. Pentru demararea procesului, tot ce vă trebuie este ID-ul tranzacției și emailul folosit la înregistrare. Dacă achiziționați abonamentul folosind App Store, trebuie să contactați Apple pentru rambursare, deoarece plata nu este procesată de HMA.

Întregul proces de rambursare este mult mai lent decât serviciile rapide oferite de furnizorii de VPN de top, în principal din cauza calității scăzute a serviciului de relații cu clienții. Dacă sunteți în căutarea celui mai accesibil VPN premium cu asistență 24/7, testați funcțiile CyberGhost fără riscuri timp de 30 de zile, folosind garanția de rambursare.

HMA VPN oferă următoarele planuri

Verdict Final

HMA este o opțiune puternică dacă aveți nevoie de o rețea amplă de servere și funcții de securitate de top, dar nu-l recomand pentru streaming. În timpul testelor, a avut probleme vizionarea conținutului geo-restricționat pe aproape toate platformele de streaming – în afară de Netflix și câteva suplimente Kodi.

Am descoperit că HMA are una dintre cele mai vaste rețele de servere de VPN și poate oferi viteze rapide pe serverele din apropiere. Pingul este relativ scăzut, ceea ce este perfect dacă vă jucați online, deoarece previne lagul. De asemenea, kill switch-ul și IP Shuffle vă protejează confidențialitatea – iar HMA și-a actualizat recent politica no-logs pentru ca datele personale să nu fie niciodată compromise.

Dacă vreți să vedeți dacă HMA se potrivește nevoilor voastre, puteți folosi garanția de rambursare de 30 de zile pentru a-i testa toate funcțiile fără riscuri. Dacă nu vă place, anulați contul și trimiteți un tichet pentru a solicita rambursarea. După conformarea detaliilor de achiziție, un reprezentant HMA vă va aproba fără probleme cererea.

Întrebări frecvente despre HMA

HMA este eficient?

HMA este ideal pentru navigare și jocuri, dar are performanțe scăzute când vine vorba de streaming și ocolirea firewall-urilor puternice. Vitezele rapide pe serverele locale și cele aflate la mare distanță elimină bufferingul și încărcările lente. În plus, HMA oferă servere P2P dedicate, Smart Kill Switch și protecție împotriva scurgerilor DNS și IP.

Cu toate acestea, HMA folosește protocoale de VPN mai vechi, fiind incapabil să ocolească geo-restricțiile impuse de platformele populare de streaming, cum ar fi Disney+, Hulu, HBO Max și altele. În timpul testelor, nu a reușit să funcționeze decât Netflix și câteva suplimente Kodi. De asemenea, HMA nu poate ocoli firewall-urile chinezești. Dacă vă interesează aceste aspecte, vă recomand ExpressVPN, deoarece are o mulțime de funcții de securitate și capacitatea de a debloca platformele populare de streaming și de a ocoli cenzura. De asemenea, are o politică no-logs auditată independent, informațiile fiind anonime. Puteți testa ExpressVPN fără riscuri, folosind garanția de rambursare pentru a vedea cum se descurcă în comparație cu concurența (cum ar fi HMA).

HMA este cu adevărat sigur?

Da, datele voastre sunt în siguranță grație politicii no-logs practicate de HMA. Confidențialitatea utilizatorilor a fost auditată independent de VerSprite, o companie de securitate cibernetică la care apelează și alți furnizori de VPN.

De asemenea, HMA și-a mutat toate serverele fizice din Rusia și Hong Kong pentru a nu oferi autorităților acces la datele utilizatorilor. Acest lucru demonstrează seriozitatea furnizorului în ceea ce privește transparența și câștigarea încrederii utilizatorilor.

Singurul produs care încă pătează reputația furnizorului HMA este extensia gratuită pentru browser, care este de fapt un proxy. Această extensie colectează în continuare date personale, inclusiv adresa IP, site-urile vizitate și fișierele descărcate. Atât timp cât folosiți VPN-ul în loc de proxy, puteți naviga în siguranță pe internet.

HMA poate fi folosit gratuit?

Da. Puteți folosi gratuit HMA în timpul perioadei de probă de 7 zile. Nu uitați că, pentru a beneficia de perioada de probă, trebuie să introduceți informații de plată. La încheierea acesteia, veți plăti 12 luni în avans. Din fericire, puteți anula rapid opțiunea pe site-ul HMA, accesând setările contului. Cu doar două clickuri, veți opri taxarea automată. Dacă sunteți în căutarea unui VPN complet gratuit, consultați lista celor mai bune VPN-uri gratuite din 2025.

Comparați cu alternativele
9.8
/ 10
Vizitează
9.6
/ 10
Vizitează
9.4
/ 10
Vizitează
5.8  / 10

Nota editorului: Prețuim relația cu cititorii noștri și ne străduim să îți câștigăm încrederea prin transparență și integritate. Facem parte din același grup de proprietate cu unele dintre produsele de top recenzate pe acest site: Intego, Cyberghost, ExpressVPN și Private Internet Access. Cu toate acestea, acest lucru nu ne afectează procesul de recenzare, deoarece respectăm o metodologie strictă de testare.

Recenzăm furnizorii pe baza unor teste și studii riguroase, dar luăm în considerare și feedback-ul vostru și comisionul de afiliat de la furnizori. Unele branduri sunt deținute de compania noastră-mamă.