Är du Bankomats nya Incident Manager? Läs mer nedan och ansök redan i dag 👉 https://lnkd.in/dWe-dwKN
Bankomat AB
Finanstjänster
Bankomat AB är ledande inom kontanthantering i Sverige. Våra automater finns på över 500 orter i hela landet.
Om oss
Bankomat AB är ledande inom kontanthantering i Sverige och våra välkända blå kontantautomater finns på över 500 orter. Vi hämtar och lämnar kontanter hos Sveriges Riksbank och via våra depåer effektiviserar vi kontantflödet inom Sverige. Via våra kontantautomater erbjuder vi främst uttag av kontanter men även insättning, uttag av utländsk valuta, kontoutdrag, överföringar samt ändring av PIN. Allt beroende på vilka tjänster kortutgivaren valt att erbjuda sina kunder. Trygghet, tillgänglighet och kvalitet är viktigt för oss. Vi är säkerhetscertifierade (PCI DSS) och våra automater är anpassade för personer med olika funktionshinder. Bankomat AB har ensamrätt till varumärket Bankomat® och ägs av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna. Vi är 35 medarbetare som sköter den dagliga verksamheten från vårt kontor i Stockholm. Läs mer om oss på bankomat.se och följ oss på Facebook.
- Webbplats
-
http://www.bankomat.se
Extern länk för Bankomat AB
- Bransch
- Finanstjänster
- Företagsstorlek
- 11–50 anställda
- Huvudkontor
- Stockholm
- Typ
- Privatägt företag
- Grundat
- 2010
- Specialistområden
- kontanter, uttag, insättningsautomat, ATM, CDM, kontantautomat, kontantcenter, uttagsautomat, kontantdepå, valuta och kontantoptimering
Adresser
-
Primär
Stockholm, SE
Anställda på Bankomat AB
Uppdateringar
-
Vi har lanserat en ny introduktionsutbildning för att ge våra nya kollegor en stark start hos Bankomat! 🌟 Under två dagar samlades medarbetare från olika avdelningar för att lära om vår organisation, värdegrund och varandras roller. Med allt från lärandekartor till gruppövningar och diskussioner blev det en engagerande och givande upplevelse. Stort tack till deltagare och talare för er klokskap, energi och engagemang! 🙌 Hälsar utbildningsteamet på Bankomat; Tina Edelbrink, Ellen Warnehed, Linda Kållberg och Karin Gylbert. Några citat från deltagarna: "Jag har fått mer inblick i vad alla håller på med." "Bankomat har väldigt bra värdegrund, väldigt viktig för mig i mitt arbete och jag kan stå för den till 100%." "Jag tar med mig hur vi påverkar varandra åt alla håll." "Matnyttigt innehåll med områden som man inte kan så mycket om."
-
Johan Alvinger, affärsutvecklare på Bankomat, var på plats för att diskutera kontanternas viktiga roll i samhället. Bankomat tycker att staten bör ta ett finansiellt ansvar för att kontanthanteringen ska fortsätta att fungera.
Häromdagen hade jag förmånen att delta i ett panelsamtal i den viktiga frågan om kontantkedjan i Sverige och vilka utmaningar den står inför. Ett spännande och aktuellt ämne med en ännu mer spännande framtid. Hur vill vi att kontanter ska fungera i Sverige och vem ska ta ansvar för att säkerställa denna samhällsviktiga betalmetod? Bankomat AB anser att staten bör ta huvudansvaret för detta. Tack till Post- och telestyrelsen (PTS) för en mycket bra anordnad konferens om grundläggande betaltjänster. Tack till Christina Wejshammar (Sveriges riksbank), Stefan Johansson (Loomis Sverige AB), Bengt Nilervall (Svensk Handel) och Anna-Karin Drake (Länsstyrelsen i Dalarnas län) för bra debatt! Alltid lika kul att dryfta detta ämne med er! I recently participated in a panel about the cash supply chain in Sweden and the challenges it faces. An exciting and a highly relevant subject with an even more exciting future. How do we want cash to function in Sweden and who should have the responsibility for this payment method that is vital to the Swedish society? In Bankomat AB's opinion the state needs to accept the main responsibility for this. Thank you Post- och telestyrelsen (PTS) for a well-organized conference on the subject of basic payment services. I would also like to thank Christina Wejshammar (Sveriges riksbank), Stefan Johansson (Loomis Sverige AB), Bengt Nilervall (Svensk Handel) and Anna-Karin Drake (Länsstyrelsen i Dalarnas län) for making this a great debate. It is always fun to debate this subject with you!
-
I och med att vi kommer att sköta den operativa driften av Bankomat i egen regi så får vi också nya samarbetspartners. Säkerhetsföretagen är en viktig organisation för att driva samhällsviktiga frågor och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem liksom med Transportarbetarförbundet och Unionen/Ledarna säger Bankomats VD Nina Sadurskis Wenning
Besök hos Bankomat AB - ny medlem i Säkerhetsföretagen 2024 Vi är glada att välkomna Bankomat som en av våra nya medlemmar i Säkerhetsföretagen under 2024. Bankomat är ett samhällsviktigt finansiellt logistikföretag som spelar en avgörande roll i att säkerställa tillgången till kontanter och finansiella tjänster i hela landet. Under vårt besök fick vi en inblick i deras arbete och hur de bidrar till att stärka den finansiella infrastrukturen. Stort tack VD Nina Sadurskis Wenning för att vi fick besöka er!
-
Vi på Bankomat tycker det är rimligt med lagstiftning om att kontanter ska accepteras som betalmedel för mediciner och för vissa livsnödvändiga varor. Men att tvinga alla handlare att ta emot kontanter är inte en bra lösning, då många redan i dag kämpar med sin lönsamhet. I stället bör handeln ta samhällsansvar genom självreglering samtidigt som staten bör införa incitament som gör det mer attraktivt för handeln att hantera kontanter.
Riksbanken vill ha kontantkrav i handeln: ”Viktigt för beredskapen” - Nyheter (Ekot)
sverigesradio.se
-
Vi har invigt vårt nya platskontor i Stockholm! Nu är vi ännu ett steg närmre i vårt arbete med uppbyggandet av Bankomats värdehantering. Tack för den fantastiska visningen av lokalen, våra nya fina bilar och mycket ny kunskap. 🤩 👏 🩵 Genom satsningen på egen värdehantering kan Bankomat säkra leveransen av kontanter till våra automater och på så sätt bidra till en långsiktigt tryggad kontanthantering i Sverige.
-
Har du kontanter hemma i beredskapssyfte? Och var förvarar du dem i så fall? Under de närmsta två veckorna kommer alla Sveriges hushåll att få hem en ny version av broschyren ”Om krisen eller kriget” av MSB (Swedish Civil Contingencies Agency). Där rekommenderar myndigheten bland annat att man som del av sin hemberedskap ska ha kontanter som räcker för minst en veckas inköp. Vi på Bankomat instämmer med MSB om att kontanter är en viktig del av vår krisberedskap. Om de digitala betalsystemen slås ut är kontanter avgörande för att samhället ska fungera. Men hur förvarar man kontanterna på att säkert sätt? I en artikel Dagens Nyheter delar Lina Nilsson, rådgivningsexpert på SSF Stöldskyddsföreningen, med sig av sina bästa tips. Och nej, det är inte i frysen eller i tvättkorgen.
Frysen inget bra gömställe för kontanterna
dn.se
-
Varje dag genomförs det miljontals betalningar runtom i Sverige. Möjligheten att kunna betala för exempelvis mat, mediciner och drivmedel är helt avgörande för att samhället ska fungera – även i kris eller krig. Tillgången till kontanter är en viktig del av Sveriges krisberedskap eftersom det är det enda betalsättet som fungerar om de digitala betalsystemen skulle slås ut. Vi på Bankomat är glada att få bidra till Sveriges riksbanks beredskapsarbete tillsammans med elva andra företag som identifierats som kritiska för att människor ska kunna betala. Det är genom samarbete som vi bäst stärker Sveriges motståndskraft. Tack till Maria Lundström och Riksbanken för att ni leder det här viktiga arbetet! 👇
Betalningar ska kunna ske oavsett vad som händer – även i kris och krig. Riksbanken bedriver ett aktivt och prioriterat arbete för att säkerställa detta. Men för att bygga motståndskraftig förmåga krävs samarbete. Det är budskapet från Maria Lundström, chef för enheten för beredskap och samverkan på Riksbanken, när hon på torsdagen deltar i civilutskottets sammanträde om civilt försvar. När det gäller ansvaret med att säkerställa att allmänheten kan genomföra betalningar har Riksbanken identifierat 12 företag som har bedömts vara kritiska för detta. För infrastrukturen handlar det om Bankgirot, Euroclear Sweden, Finansiell ID-Teknik (BankID) och Getswish (Swish) men även kontantaktörer som Bankomat och Loomis. Därtill kommer de sex största bankerna i Sverige. - Det är centralt att beredskapsarbetet bedrivs tillsammans med de bedömt kritiska företagen och därför har Riksbanken tre viktiga uppgifter här - att kravställa, samverka och övervaka, säger Maria Lundström och framhåller även den nära samverkan som sker med Finansinspektionen i dessa frågor, utifrån deras roll som ansvarig myndighet för beredskapssektorn finansiella tjänster. Inom Riksbanken är arbetet med beredskapen inom hela det finansiella systemet högt prioriterat och en av myndighetens viktigaste uppgifter. - Utöver att Riksbanken ska ha god förmåga att upprätthålla sin egen samhällsviktiga verksamhet i alla lägen så tydliggör den nya riksbankslagen att vi också ska säkerställa att allmänheten kan göra betalningar under fredstida kriser och vid höjd beredskap, säger Maria Lundström. Hon har arbetat med beredskapsfrågor under många år och tycker att det är ett både viktigt och meningsfullt arbete. - Förmågeutvecklingen är ständigt pågående och behovet av att vidta åtgärder på både kort och lång sikt är ständigt närvarande. Att få arbeta med dessa frågor vid Riksbanken känns extra meningsfullt utifrån den viktiga roll vi har inom det civila försvaret, säger Maria Lundström. Civilutskottets öppna sammanträde kan följas live och även ses i efterhand via riksdagens hemsida: https://lnkd.in/dE4NHPjs
-
Hur mycket kontanter ska man egentligen ha hemma i beredskapssyfte? Vi lever i en orolig tid där krig, terrorism och cyberattacker utgör ett hot mot Sveriges säkerhet och självständighet. När MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) under november skickar ut en ny version av broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” betonar de vikten av att alla svenskar bidrar till att stärka landets motståndskraft. Kontanter är en viktig del av Sveriges krisberedskap. Om de digitala betalsystemen slås ut är kontanter avgörande för samhället ska fungera. Som en del av vår hemberedskap uppmuntras vi därför att ha kontanter hemma som räcker för minst en veckas inköp. Men som en naturlig följd av den minskade efterfrågan på kontanter har många företag som erbjuder kontanttjänster minskat eller upphört med sin verksamhet. Det gör att kontantkedjan blivit alltmer sårbar, i en tid när vår beredskap tvärtom behöver stärkas. För att alla delar av kontantkedjan ska fungera både i vardag och kris behöver staten nu ta ett finansiellt ansvar för kontantinfrastrukturen, precis som för annan samhällsviktig infrastruktur. Läs gärna mer om kontanternas betydelse för Sveriges krisberedskap på MSB:s hemsida:
Betalningar och kontanter i kris
msb.se