Entendre què té de diferent l’ús assistit a l’iPad
Les apps de l’ús assistit s’han redissenyat perquè siguin cognitivament accessibles. S’ha augmentat la mida del text i de les icones, les funcions estan més centrades i les opcions es poden personalitzar. A més, algunes característiques funcionen de manera diferent. En aquesta pàgina s’expliquen alguns casos importants en què cal desactivar l’ús assistit.
Permisos de les apps
Per minimitzar les finestres emergents a l’iPad, les apps no et demanaran permís per accedir a informació com la ubicació, les fotos i els contactes. En lloc d’això, tindràs l’opció de configurar permisos d’accés per a les apps quan configuris l’ús assistit. Per revisar o modificar els permisos d’una app, desactiva l’ús assistit i ves a l’app Configuració > Accessibilitat > Ús assistit, o bé a l’app Configuració > Apps > [nom de l’app].
Actualitzacions de programari
Has de desactivar l’ús assistit i anar a l’app Configuració per instal·lar les actualitzacions de programari, ja que a l’ús assistit no hi ha l’app Configuració ni tampoc notificacions que avisin que hi ha una actualització disponible.
Informació del dispositiu i la privacitat
Hi ha informació de privacitat de les apps, icones d’estat i símbols que no estan disponibles amb l’ús assistit, com ara els que indiquen el nivell de la bateria, la connexió a la xarxa, el mode d’avió, el mode de concentració i el Bluetooth®, o quan hi ha una app o un lloc que web que està fent servir la ubicació. Pots desactivar l’ús assistit per veure aquesta informació.
Trucades i missatges
Si configures l’app Trucades per a l’ús assistit, podràs decidir si vols permetre fer trucades a qualsevol persona, a totes les persones de la llista de contactes o només als contactes favorits. Si optes per permetre fer trucades a qualsevol persona, la persona que fa servir l’ús assistit podrà trucar a qualsevol contacte, així com tornar les trucades de qualsevol persona que li hagi trucat. Si no permets fer trucades a qualsevol persona, caldrà que desactivis l’ús assistit per trucar a qualsevol persona que no sigui un contacte permès. Fins i tot si permets fer trucades a qualsevol persona, caldrà que desactivis l’ús assistit per trucar a algú que no sigui un contacte permès si encara no t’ha trucat.
Si configures l’app Missatges per a l’ús assistit, podràs decidir si vols permetre enviar o rebre missatges de qualsevol persona, de totes les persones de la llista de contactes o només dels contactes favorits. Si optes per permetre enviar missatges a qualsevol persona, la persona que fa servir l’ús assistit podrà enviar missatges a qualsevol contacte, així com rebre’n de qualsevol persona que n’hi hagi enviat. Si no permets enviar o rebre missatges de qualsevol persona, caldrà que desactivis l’ús assistit per enviar o rebre missatges de qualsevol persona que no sigui un contacte permès. Fins i tot si permets enviar missatges a qualsevol persona, caldrà que desactivis l’ús assistit per enviar missatges a algú que no sigui un contacte permès si encara no te n’ha enviat cap.