Çalıştığı kurumun önüne geçmek

Çalışanların çalıştıkları kurumu temsil etmeleri belki de en büyük sorumlulukları. Bu sorumluluğu tek başına yerine getiremezler. İşverenlerin ya da kurumların da aynı doğrultuda çalışanlara destek vermesi gerekir.

Kurumu temsil etmek sokaktaki insanın gözünde, müşterilerin gözünde, tüketicilerin gözünde ağır bir yükü taşımaktır. Kurumsal temsilin şekli aşamaları kılık kıyafet konusunda özen gösterme, eşyaların ve çalışma alanının düzeni gibi konuları içerebilir. Fakat asıl temsil verilen hizmetin eşsiz oluşu veya iş tanımlarını en iyi biçimde yerine getirmeleri noktasındadır.

Bazı işletmelerde çalışanlar şirketlerin önüne geçerler. Müşteriler şirketi, kurumu çalışanların üzerinden tarif ederler. Tercih sebepleri bile bu kişiler üzerinden olabilir. Firmalar için değeri çalışanlar çok önemli olabilir ancak gizli bir tehlikeyi de heybesinde saklar. Belli bir zaman zarfında bu tarz çalışanların işletmelerden ayrılmaları ile firma sadece çalışanı kaybetmekle kalmaz çalışanın yarattığı sinerjiyi de kaybeder. Hatta kaybettikleri çalışan nedeniyle müşterilerince eleştirilebilirler. Herhangi bir parasal karşılığı olmayan bu durum görünmez manevi turnover yaratır.

Tehlikeyi önceden görebilmek çalışanların kurumun önüne geçmesini önlemek gerekir. Bunun belki de en güzel yöntemleri standart bir iş planı oluşturulması, gerekli motivasyonun sağlanması, sorumlulukların eşit paylaştırılması, iş ortamında adaletin sağlanması konularına dikkat edilmelidir.


Yorumları görmek veya yorum eklemek için oturum açın

Diğer görüntülenenler