Kapalı/Açık Devre Su Soğutma Kulesi
Kapalı/Açık Devre Su Soğutma Kulesi

Kapalı/Açık Devre Su Soğutma Kulesi

Kapalı/Açık Devre Su Soğutma Kulesi, Endüstriyel ve konforal uygulamalar için geliştirilmiş yeni nesil CTP su soğutma kulesi ile düşük işletme maliyetleri, yüksek enerji tasarrufu ve uzun ömürlü kullanım.

Versiyonlar:

Aksiyel fanlı soğutma kulesi

Radyal fanlı soğutma kulesi

Aksiyel fanlı kapalı tip soğutma kulesi

Radyal fanlı kapalı tip soğutma kulesi

Soğutma kulesi nedir?

Su soğutma kuleleri, sistemden gelen sıcak suyun dolgu üzerine püskürtülmesi ile ısının atmosfere verilerek ortamdan uzaklaşması ile soğuma sağlar.

Soğutma kulesi bir ısı uzaklaştırma ünitesidir. İçinden geçen suyun bir kısmının buharlaşmasını sağlayarak sistemdeki istenmeyen ısıyı atmosfere verir. Kalan su ise istenilen derecede soğur. Sıcak bir nesnenin üzerine su dökülerek soğuduğunu düşünün. Islak bir yüzeyin soğuması kuruya oranla çok daha hızlıdır. Aynı şekilde, su soğutma kulesi de, kuru tip ısı uzaklaştırma ünitelerinden çok daha etkilidir. Su soğutma kulelerinin yaygın kullanım alanları arasında klima sistemleri, üretim tesisleri ve enerji santralleri vardır.

Soğutma Kulesi Çeşitleri

Kapalı Tip Soğutma Kulesi, Açık Tip Soğutma Kulesi, Hibrid Kapalı Tip Soğutma Kulesi, İnşai Tip Soğutma Kulesi, Anahtar Teslim Soğutma Kuleleri, Yedek Malzemeler,

Su Soğutma Kulesi Nasıl Çalışır ?

Su soğutma kuleleri çalışma prensiplerine göre karşı akışlı ve çapraz akışlı kuleler olmak üzere ikiye ayrılır. Karşı akışlı su soğutma kulelerinde su yukarıdan aşağı süzülürken hava aşağıdan yukarı hareket eder. Çapraz akışlı su soğutma kulelerinde su yukarıdan aşağı inerken hava akımı yataydır. Son yıllarda karşı akışlı kuleler tercih edilmektedir.

Cebri çekişli karşı akışlı tip su soğutma kulelerinde, işletmeden ısınıp gelen su, özel olarak imal edilmiş su dağıtım sistemi ve fıskiyeler yardımı ile kulenin tüm kesitine yukarıdan aşağı doğru homojen olarak püskürtülür. Püskürtülen su kütleleri, kule dolguları arasından süzülerek parçalanır. Dış ortamın nemine sahip hava, motor fan grubu yardımı ile dolgular üzerinden aşağıdan yukarıya doğru emilir. Dolgu soğutma yüzeyinde hava ile buluşan su havaya ısı vererek soğur ve az bir kısmı buharlaşır. Soğuyan su kulenin soğuk su havuzunda toplanarak işletmeye gönderilir. Suyun buharlaşması sonucu nemi artan hava (doyma oranına yakın), kulenin en üstünde bulunan fan bacasından atmosfere atılır.

Termodinamik esaslarına göre; buharlaşan her bir gram suyun faz (hal) değişimini gerçekleştirebilmesi için yaklaşık 540 Kalori enerji sistemden emilir.

Bu yaklaşımla; sistemde dolaşan suyun her 6 ºC soğuması için yaklaşık su debisinin % 0,9’ unun buharlaşması gerekmektedir, buna su soğutma kulesi buharlaşma kaybı denilmektedir.

Bu miktar aşağıdaki formülle hesaplanabilir;

Buharlaşma Miktarı (m³/h) = 0.00085 x 1.8 x Debi (m³/h) x (Tg—Tç)

Açık Devreli Soğutma Kuleleri


Çatı Yapı Onarım

Kardeşler Çatı Yapım Onarım şirketinde Administrator

3y

🏋♀️

Beğen
Yanıtla
avrupa pimapen

Avrupa Pimapen Sineklik Duşakabin şirketinde İstanbul Pimapen Sineklik Duşakabin

3y

Bilgilendirici olmuş, tşkler

Beğen
Yanıtla

Yorumları görmek veya yorum eklemek için oturum açın

Diğer görüntülenenler