Benchmark verklapt meer specificaties Samsung Galaxy S24 FE

Dankzij de database van een populaire benchmarktest komen we meer te weten over de Samsung Galaxy S24 FE.

Galaxy S23 FE

Galaxy S24 FE krijgt Exynos 2400 processor

Als er een ding consistent is aan de keuze die Samsung maakt bij de hardware van Fan Edition telefoons, dan is het wel de onvoorspelbaarheid daarvan. Van de Galaxy S20 FE verschenen maar liefst drie verschillende versies met twee verschillende processoren. De Galaxy S21 FE was destijds de enige in de S21-serie met een Qualcomm-processor. De huidige Galaxy S23 FE draait op dezelfde Exynos-chip als de Galaxy S22 – een generatie vóór die van het FE-model zelf. En de Galaxy S24 FE?

Een vermelding in de database van benchmarktest Geekbench laat zien dat de Galaxy S24 FE simpelweg dezelfde processor heeft als de Galaxy S24: de Exynos 2400. Dat is dus géén chip van Qualcomm en ook géén chip uit een oudere telefoongeneratie.

Toch is er één klein verschil met de Exynos 2400 zoals die ook in de Galaxy S24 en S24+ te vinden is. De snelste rekenkern heeft een kloksnelheid van 3,11 GHz. In de S24 en S24+ is dit 3,21 GHz. Dit is waarschijnlijk een stukje finetuning met als doel de optimalisatie van het energieverbruik.

Verder zien we dat het geteste toestel over 8 GB werkgeheugen beschikt, net als de S24. De S24+ is in ons land altijd uitgerust met 12 GB RAM.

Wat weten we nog meer?

Stukje bij beetje wordt duidelijk wat de Galaxy S24 FE precies voor telefoon is. Wijzelf verklapten eerder deze week nog dat het toestel een vertrouwde camera heeft: dezelfde 50 megapixel hoofdcamera die we kennen van de Galaxy S23 en S24 zelf.

Toch blijven veel details voorlopig nog een mysterie. Hoe zijn de andere camera's? Hoe groot is de accu? Ongetwijfeld volgen de komende weken of maanden ook antwoorden op deze vragen. Het gaat tenslotte nog wel even duren voor de Galaxy S24 FE daadwerkelijk in de winkels ligt. Wij gokken pas tegen het einde van het jaar, of heel misschien zelfs pas begin 2025.

Lees de reacties (2)

  翻译: