Tanca l'anunci

Al costat del nou iPhone, iPod Touch i EarPods, l'empresa Apple va presentar la nova, setena generació del petit reproductor MP4, l'iPod nano, a l'esdeveniment multimèdia de setembre de l'iPhone després de dos anys. El nou model abandona definitivament el ClickWheel i el substitueix per una pantalla tàctil gran angular i un botó d'inici. A primera vista, només hi va haver un augment de més del doble de la generació anterior, les dimensions en miniatura de la qual van permetre utilitzar el dispositiu com a rellotge de polsera interactiu amb 8 o 16 GB de capacitat pròpia. Interessant pensament, no?

De la mateixa manera, vaig imaginar el setè iPod nano. Fins i tot se suposava que aquest rellotge incloïa una càmera, com a empresa ja estava previst a principis de 2011. Vol dir això Apple ja estava preparant aquest aparell llavors? Pot ser que sigui cert, però pot ser que no ho sigui. Aquest any, la companyia ha presentat un disseny completament diferent, mirant el que només se'n ve al cap un nom: Nokia Lumia. Sí, el dispositiu és realment semblant al vaixell insígnia de l'empresa finlandesa, però també al sisè nano allargat, en el qual potser s'hagi inspirat el dissenyador en cap de Nokia.

iPod nano

Disseny
L'iPod nano d'enguany és tan lleuger com una cartera a finals de mes, la qual cosa fa que et preocupis que el dispositiu et pugui robar de la butxaca en qualsevol moment o que pugui caure sobre un tamboret del transport públic. La combinació de vidre i alumini, que s'utilitza des de fa temps per Applom, és la principal responsable d'aquesta sensació, que ara constitueix els botons dels laterals del dispositiu. Aquests, juntament amb tot el dispositiu, se senten bastant duradors i es comprimeixen com a l'iPad mini, l'iPhone 5 i el nou iPod Touch. Com en el cas dels dispositius enumerats, en el cas del nano l'empresa (no) escatima en colors, de manera que podem trobar el logotip de l'empresa i la informació del dispositiu en els colors del dispositiu, a excepció de l'ombra i l'enlluernament. A la part inferior, trobem una obertura per al connector Lightning, una presa d'àudio de 3.5 mm, i entre elles un rectangle de plàstic, sota el qual s'amaga l'antena Bluetooth 4.0, que serveix per connectar el dispositiu als altaveus del cotxe. Tanmateix, la presa d'àudio esmentada anteriorment té problemes per connectar els auriculars, concretament els EarPods. Són bastant difícils de connectar al dispositiu i la maniobra et fa sentir com si volguéssiu trencar l'extrem en lloc d'inserir-lo. En aquesta ocasió, l'aparell no disposa d'altaveu propi i, per tant, depèn dels auriculars, que podem passar per alt si tenim en compte el fet que es tracta principalment d'un dispositiu d'exterior apte per a esportistes. Sens dubte, la presència d'una càmera seria agradable, però tenint en compte que probablement gravaria vídeo en qualitat VGA, no em sorprèn la seva absència a principis del 2012/2013.

vista general_llamp

A la part frontal del dispositiu, a més de la pantalla gran angular de 2.5 polzades, també trobem el botó d'inici, que trobo força inútil al nou iPod, ja que només el vaig prémer una vegada durant tot el temps d'ús. És a dir, totes les seves funcions substitueixen completament els gestos a l'escriptori: movent el dit de l'esquerra a la cantonada dreta, podeu tornar a la pantalla d'inici des de qualsevol aplicació. Personalment, diria que el botó està al reproductor només per la manca d'espai per als components a l'interior, i la possible ampliació de la pantalla en un centímetre més ja faria malbé la impressió de la pantalla, quina pantalla, la relació d'aspecte de la qual és terz 16:9, similar a l'iPhone 5 i iTouch.

Programari
Ara que hem carregat el programari, seria bo descriure-ho també. L'iPod nano té el seu propi sistema operatiu basat en iOS, que podem notar en els entorns d'aplicació i el comportament del sistema. L'equip de desenvolupament ara ha decidit substituir les antigues icones quadrades familiars per noves de circulars, la qual cosa és un canvi força agradable i agradable, però al mateix temps sents com si aquest no fos un dispositiu de l'empresa californiana. Apple, però d'algú altre. Sense accessoris connectats, la pantalla d'inici consta de vuit aplicacions, a saber, Música, Vídeos, Fitness+, Podcasts, Fotos, Ràdio FM, Rellotge i Configuració. Com que és un sistema iOS disfressat, fins i tot nano ens permetrà moure icones a l'escriptori segons sigui necessari, però no a carpetes. La configuració ens permetrà canviar l'hora i la data, l'idioma del dispositiu, la brillantor i fins i tot el fons: l'iPod nano inclou, a més del color bàsic, altres quatre fons que coincideixen amb el color del reproductor. A part d'ells, però, no podeu aplicar cap de les vostres fotos al fons, cosa que no és gran cosa tenint en compte que la pantalla de bloqueig està formada per rellotges. No obstant això, el seu nombre s'ha reduït notablement respecte a la sisena generació, de manera que només podem trobar 5 espècies força corrents, poc interessants.

ipod_nano7

A causa de la capacitat i les dimensions de la pantalla, però, he de criticar el dispositiu per l'absència de diverses funcions. Apple no va aprofitar tot el potencial de l'iPod i així podem (almenys de moment) dir adéu a les aplicacions addicionals disponibles a l'iTunes Store o a la integració de la pròpia botiga al dispositiu. Caldria un xip WiFi per funcionar, i el nou Nano tampoc en té, de manera que només podem somiar amb una importació de música més ràpida. El que em va sorprendre encara més és l'absència de Cover Flow a la biblioteca de música i la qualitat del vídeo, que es veu borrosa a la pantalla de 2.5″ amb una resolució de 240×432. I aquest vídeo havia de ser un dels principals atractius del producte...

Resum
Immediatament vaig aconseguir crear un lema per al nou iPod nano: "Pensa minimalista". Apple de fet, va crear un dispositiu molt senzill, concís i alhora molt agradable, que precisament aquesta brevetat i èmfasi en les funcions principals no és gaire desitjable. El dispositiu no va aprofitar el seu potencial i, a causa de l'absència de xip WiFi, de seguida podem acomiadar-nos de l'iTunes Store integrat, gràcies al qual ja no caldria connectar el dispositiu a un ordinador per importar contingut. . També lamento l'absència del mode Cover Flow o la quantitat zero d'aplicacions addicionals creades específicament per al setè iPod nano. D'altra banda, s'ha de tenir en compte que el dispositiu està destinat principalment a esportistes i persones que escolten música de camí a la feina o al cotxe, i probablement utilitzarien aplicacions addicionals de manera mínima, si no ho fan. També és un dispositiu apte per als nens, si volen un reproductor MP4 iPod de marca i amb estil amb pantalla tàctil. I com que arriba el Nadal, la nova generació d'aquest producte sembla molt més adequada sota l'arbre en comparació amb l'iPod Shuffle. Per una tarifa addicional de 120 €, obtindreu, a més d'un espai d'emmagatzematge addicional de 14 GB, una pantalla tàctil i nous EarPods, de molt més qualitat que els bàsics disponibles al paquet iPod Shuffle o revisions anteriors de l'iPod i l'iPhone. L'iPod nano de 16 GB està disponible en set colors i el seu preu a Eslovàquia és de 179 €.

Articles relacionats

El més llegit d'avui

.
  翻译: