El sistema operatiu iOS 13, si ens imaginem la versió de prova oficial completa, no beta, es pot descriure sense exagerar com una actualització que elimina els propietaris de dispositius iOS d'una sèrie de petites coses molestes. Sembla que Apple ha tornat a decidir escoltar les queixes dels seus clients i ha abordat alguns dels problemes més esmentats. Segur que heu sentit parlar d'elements essencials com el mode fosc. Però recordem les petites coses que potser no observeu a primera vista, però si us plau.
Indicador de volum
L'enorme indicador, que ocupa una part important de la pantalla de l'iPhone, finalment sonarà definitivament a iOS 13. La seva nova versió s'assembla a l'indicador de volum que coneixem des del Centre de control i es troba a la part esquerra de la pantalla. Però és possible que en Apple en futures versions d'iOS 13, la posició o l'aparença de l'indicador canviarà encara més. L'aspecte i la ubicació de la notificació per canviar al mode silenciós també ha canviat. A iOS 13, el podeu trobar al centre de la part superior de la pantalla.
Connexions Wi-Fi i Bluetooth al Centre de control
A iOS 12, era possible activar o desactivar les connexions Wi-Fi i Bluetooth al Centre de control, però els usuaris no tenien l'opció de canviar entre xarxes o gestionar connexions als accessoris Bluetooth d'aquesta manera. Afortunadament, això també canviarà a iOS 13.
Si premeu llargament la icona de connexió Wi-Fi, veureu les xarxes sense fil disponibles, i si premeu la icona de Bluetooth de la mateixa manera, obtindreu una visió general dels dispositius disponibles.
Descàrregues de dades il·limitades
En el passat, podríeu descarregar aplicacions i el seu contingut de fins a 200 MB amb una connexió de dades mòbil. Quan intenteu descarregar una aplicació més gran, sempre heu de confirmar que realment voleu continuar. Però podeu canviar fàcilment aquest diàleg a iOS 13 a Configuració.
Múltiples visualitzacions d'una aplicació
L'iPad s'assembla cada cop més a un ordinador. A més del fet que el nou sistema operatiu portarà una versió de Safari que serà molt més semblant a la d'escriptori, també es podrà obrir una aplicació més d'una vegada a l'iPad. En teoria, podrien ser, per exemple, dotze finestres –no pestanyes– de Safari, que l'usuari podrà gestionar i utilitzar gràcies a la funció App Expose.
Suport de ratolí per a iPad a Accessibilitat
En el marc de l'Accessibilitat, destinada especialment a usuaris amb diversos tipus de discapacitat, presenta Apple a iPadOS també és compatible amb ratolins USB i sense fil. Després d'activar la funció corresponent, els usuaris podran manejar el ratolí connectat a l'iPad de la mateixa manera que estan acostumats a treballar en un ordinador. Només podem esperar-ho Apple amb el temps, també introduirà el suport del ratolí com a part estàndard d'iPadOS.
Suport per a emmagatzematge USB-C extern i targetes de memòria SD
L'aplicació Fitxers del nou iPadOS finalment també entén l'emmagatzematge extern, apropant-lo una mica més a la funcionalitat d'un ordinador clàssic. Amb els models que ho permeten, podeu connectar un disc dur extern, una unitat flash o una targeta SD per transferir fitxers instantàniament després d'actualitzar a un nou sistema operatiu. Una altra gran característica nova és la possibilitat d'importar directament fotos d'una targeta SD a aplicacions com Lightroom sense haver d'utilitzar l'aplicació Fitxers.
Safari com des de Mac
Apple a iPadOS, el navegador web Safari també ha canviat. Ara s'assembla al seu germà d'escriptori, només adaptat a la pantalla de la tauleta. Podeu operar-hi completament llocs web, com ara el paquet d'oficines en línia de Google (Full, Documents), WordPress i altres. Apple promet un bon funcionament i un bon rendiment del navegador per augmentar la productivitat de la tauleta.
Millor selecció i edició de text
Apple es va prendre seriosament la selecció de text a iPadOS. Per seleccionar i moure's, només cal que toqueu i manteniu premut el cursor, seleccioneu paraules individuals fent doble toc i després moveu-les. Podeu utilitzar gestos per treballar amb text a iPadOS: pessigueu el text seleccionat amb tres dits per copiar-lo, esteneu-los per enganxar-lo i feu lliscar tres dits cap enrere per desfer l'acció que acabeu de realitzar.
Pantalla inicial
L'escriptori de l'iPad a iPadOS ara pot acollir més icones i serà possible fixar una visió general dels ginys al costat esquerre de la pantalla. A iPadOS, els usuaris poden personalitzar fàcilment l'aparença de l'escriptori de l'iPad perquè s'adapti millor a les seves necessitats i a la manera com utilitzaran la seva tauleta.
Nou aspecte de joc Apple Música
Apple a iOS 13 també va canviar l'aspecte de la pantalla de reproducció. El disseny original, que es va introduir amb l'arribada del sistema operatiu iOS 10, s'ha canviat: s'han afegit icones per canviar al text de la cançó i una llista d'altres cançons que s'han de reproduir a la pestanya de cançons que es reprodueixen actualment.
Adaptar el fons de pantalla a un aspecte fosc, silenciar les trucades de números desconeguts i altres millores
Amb mode fosc Apple també va introduir la possibilitat d'adaptar automàticament l'aspecte del fons de pantalla a aquest mode. Podeu canviar fàcilment al mode fosc des del Centre de control; només heu de prémer llargament el control de brillantor de la pantalla. Una altra innovació benvinguda és l'opció de silenciar automàticament les trucades entrants de números desconeguts.
Però l'aspecte de les superfícies a l'iPhone segueix sent el mateix des del primer iPhone, per què l'usuari no pot tenir l'opció d'afegir més icones al dock, o tenir ginys a l'escriptori amb aplicacions?
Aquesta serà una gran notícia a iOS 15-17 🤣
Afortunadament, no ho fa
Perquè els ginys escrits per un tercer mai funcionen al 100% i frenen el sistema innecessàriament. Els usuaris d'IOS agraeixen molt la neteja del sistema sense llast i pantalles desordenades. Si busqueu ginys a la tauleta, probablement compreu un Android.
Com et va ocórrer aquesta tonteria?
Widget és una aplicació com qualsevol altra, vol dir que està activada Apple No funcionen totes les aplicacions de tercers?
Sincerament, no puc imaginar un sistema operatiu de telèfon decent sense un widget/rajola.
Giny combinat mínimament per a temps, data, despertador.
A continuació, un giny amb la visualització dels últims esdeveniments de l'obra i calendaris privats, diferenciats per color.
15 minuts abans que em truqui per telèfon que el meu pis està a l'extrem oposat de Praga, és massa tard.
Jo faig servir un telèfon sense ginys i estic content per això :) i espero que segueixi així
a Jouda:
Què tal configurar un recordatori anterior al vostre calendari?
O configureu la funció "recorda abans del viatge" i configureu la vostra adreça? O fins i tot un recordatori anterior a causa del transport? Definitivament podeu estimar el temps del viatge.
La finalitat de la tecnologia (Android o iOS) és ajudar a l'usuari. I tothom està còmode amb alguna cosa diferent. Siguem contents que les empreses ho facin de manera diferent i tinguem l'oportunitat de triar.
De totes maneres, la finalitat del recordatori: recordar l'esdeveniment donat en el moment en què ho necessito i de tal manera que tingui temps per fer allò que em recorda. I si el recordatori sona 15 minuts abans que se suposa que estigueu en algun lloc a l'altra banda de Praga, no és culpa d'iOS, sinó de la vostra configuració del recordatori/esdeveniment donat.
El propòsit del calendari és planificar el meu dia de manera que ho pugui fer tot i els esdeveniments m'ho recordin automàticament a temps. Si vull mirar constantment com està planificat el meu dia, només necessito un paper i un llapis. Mostrar aquest giny entre les icones d'aplicacions a iOS (iPhone) no té sentit. Sobretot si configureu els esdeveniments perquè us recordin automàticament a temps. (Llavors, el giny només ocuparà espai.)
La tecnologia no pensarà per tu, és el teu cervell.
Ah, així que els ginys que es troben en una pàgina separada no funcionen i alentiren el sistema, probablement això és tot Apple no va permetre, no creieu? Un sistema que té gairebé el mateix aspecte i la impossibilitat de personalitzar aproximadament dotze anys després del seu llançament al mercat és força trist. Trobaré coses pitjors que els ginys que falten, per exemple, la trucada completament inútil del centre de control des de la cantonada superior dels iPhone X.
Lukas:
Vas escriure un assaig força llarg sobre com hauria de ser un recordatori adequat, però va ser una mica inútil.
La gran majoria de les meves reunions al calendari es creen quan algun cap de projecte/assistent m'envia una invitació per correu electrònic amb una antelació predeterminada de 15 dies a la notificació, la ubicació és "sala de reunions 413b". Així que fins i tot el planificador d'ubicació no ajudarà.
Al giny, puc veure clarament quins esdeveniments tinc aquest dia.
I és bastant desesperat que una fundació així no pugui fer ios fins i tot després d'anys.
A Linux, tenia ginys al meu escriptori en algun moment de l'època de KDE2, podria haver estat l'any 2000.
En general, iOS 13 funciona bé fins i tot en aquesta primera versió (iPhone XS 256G), però algunes petites coses no funcionen, i un cop KE només canvia o selecciona la xarxa Wi-Fi al centre de control, i el mateix per a Bluetooth, no passa res després de prémer-lo. Però la durada de la bateria ha millorat.
Primer heu de fer clic als controls de Wi-Fi i Bluetooth a la pantalla de 3 icones amb tàctil 6D, i després podeu...
M'agradaria preguntar si és possible desactivar el wifi des del centre de control? Fins ara només era possible desconnectar...
Exactament. M'agradaria que el wifi i el BT tinguessin un poder real apagat.
I definitivament afegiria el GPS activat/desactivat
Entenc que no connectaré la unitat externa a l'iPhone de totes maneres? 🤦🏻♂️
També tinc la sensació que algú ha barrejat notícies d'iOS 13 i iPadOS en un article sobre iOS.
Hi ha una càrrega de bateria optimitzada que sembla
funciona molt bé. Després de menys d'una setmana de funcionament d'iOS 13, la durada de la bateria de l'iP Xs max és notablement superior, quan funciona com sempre al migdia, queda el 92%, al vespre al voltant del 50%.
Tinc una pregunta, algú em podria donar un consell, finalment és possible obrir un document pdf als fitxers?
Anus
I no et funciona???
Gràcies, (hugo només tinc 12.3.1)
De què serveix activar i desactivar el GPS? No ho he fet mai a la meva vida.
Després de tot, perquè ningú et pugui rastrejar!!!!!! El fet que alguns siguem paranoics no vol dir que no ens persegueixin :-D :-D :-D Ah, i també cal apagar el WIFI per no irradiar :-D
No entenc per què hauria de tenir un telèfon a la butxaca amb Wi-Fi, BT o GPS, dades... quan no el faig servir. A casa, el televisor no s'encén permanentment, la batedora funciona a la cuina... així que necessito - encendre, acabar d'utilitzar - apagar. Malauradament, amb iOS, he de passar pel menú qui sap com de profund :-(
I la resistència de 4-5 dies amb SEček és decent, no seré un esclau carregant el meu telèfon cada dos dies.
Juhu.. Apple ha afegit funcions a ios13 que Android té des de la seva segona versió. ;) Gran aplaudiment!! Ja havíem resolt totes aquestes funcions a iOS 6 amb l'ajuda de JB.. sense jailbreakers i les súper funcions d'Android hauria estat Apple amb el teu sistema malmès. Recordeu, per exemple, la introducció del centre de notificacions?
Exactament tal com escrius i t'has oblidat d'esmentar, robant tot l'aspecte/funcionalitat de GooglePlay.
Solia provar iOS 10.3.2 o alguna cosa així i trobar l'aplicació va ser un horror. Mentre a Android introduïu unes quantes lletres, de seguida veus què volia dir, bé, de vegades t'has de desplaçar una mica cap avall i segur que hi serà, i a iOS va ser així fins i tot després d'introduir el nom, no ho va fer. trobar qualsevol cosa, només quan va introduir el nom complet i exactament, i hi havia moltes coses que no funcionaven allà, suposo que va canviar a iOS 11 i va funcionar immediatament com a Android. El mateix suport de ratolí per a telèfons/tauletes Android, potser des de les primeres versions a iOS fins ara, i encara no perfectament...
Com a desertor recent, només conec iOS des de la versió 10.3.2 més o menys...
Ara mantindré/provaré l'iPhone durant un temps i veure si em faig un Applist o torno a Android, també s'ha traslladat allà i Android també podria aprendre algunes coses d'iOS. Fins ara, sóc un usuari satisfet de les dues plataformes, i probablement ho seguiré sent. Tinc moltes ganes del Pixel 4 (si només no tingui una pantalla corba a les vores, com la de Samsung i altres, això em faria...) i aquest any em saltaré els iPhones, potser ells Sortirà amb alguna cosa que val la pena actualitzar l'any vinent.
Sóc exactament el contrari. L'iPhone 3G va ser el meu primer telèfon intel·ligent... des de llavors he tingut tots els models (excepte la versió "s") i només la tardor passada, després de Apple Keynote on van presentar l'iphone XR "barat", vaig decidir provar una plataforma diferent. Vaig comprar un Honor 8x per 7k i en aquell moment vaig començar a penedir-me de quantes desenes de milers vaig perdre en un dispositiu ios... potser hi tornaré algun dia, però de moment ho ha fet. Apple encara hi ha molt per posar-se al dia. :)