Tanca l'anunci

Ara estem a menys d'una setmana de la introducció d'iOS 14 i d'altres sistemes operatius nous. Per fer la vostra espera per a la inauguració de la WWDC Keynote, on es revelaran les notícies, el més breu possible, us hem preparat una sèrie d'articles sobre les nostres expectatives per a la notícia. Aleshores els podrem comparar amb la realitat, que no hauria d'estar massa lluny. Les nostres expectatives es basen directament en filtracions d'informació que han aparegut durant molts mesos. Després de dilluns iOS14, dimarts iPadOS 14 i amb el watchOS 7 de dimecres, ara tenim macOS 10.16 per a tu. Què creiem que aportarà aquest sistema i què en esperem?

Fiabilitat al cent per cent 

Si realment esperem i preguem alguna cosa de macOS 10.16, sens dubte és la fiabilitat absolutament perfecta del sistema, i no només la seva primera versió, sinó de facto tot el macOS 10.16. Per a un gran nombre d'usuaris, inclosos nosaltres, els Mac són les eines que els donen suport, i qualsevol fallada en termes de fiabilitat és simplement un gran problema. Tant si estem parlant de fallades d'aplicacions, com de comportament no estàndard  determinats elements del sistema o "només" problemes amb actualitzacions que simplement no es poden instal·lar de tant en tant (fins i tot amb Catalina), res semblant definitivament pertany a un sistema que condueix fins i tot màquines al preu dels apartaments més petits. Per tant, l'ajustament perfecte del sistema hauria de ser un professional Apple en aquest cas, la prioritat número u, ja que potser és el més important de tot el seu sistema operatiu. 

El mateix llenguatge de disseny que a iOS

Encara que ho siguis Apple es delecta amb la unificació, el fet és que macOS es passa per alt amb èxit en aquest sentit. No ens referim al disseny de la interfície de l'aplicació com a tal, sinó a les seves icones, que no estan unificades amb la resta del sistema operatiu d'Apple. Per exemple, aquests missatges, iWork o Mail es podrien unificar perfectament. El mateix en blau pàl·lid es pot dir sobre el centre de control per canviar Night Shift i Do Not Disturb, que podria adoptar el llenguatge de disseny d'iOS, iPadOS o watchOS. Dit d'una altra manera, seria genial si trobéssim els mateixos elements de disseny a totes les plataformes, ja que podria beneficiar la controlabilitat global del sistema, és a dir, almenys en termes d'intuïtivitat. És clar, en certa manera és un detall, però per què no perfeccionar-lo? 

Millores en el mode fosc

El mode fosc ha estat amb nosaltres als Mac durant dos anys. Va fer la seva estrena força inesperada a macOS Mojave el 2018. No obstant això, el cert és que pràcticament no s'ha mogut enlloc des d'aleshores, la qual cosa és una gran llàstima. Les possibilitats de millora són els núvols, i és punible que estiguin sobre ells Apple encara no ha funcionat. Tant si parlem del calendari d'activació del mode fosc per a cada dia com de la interfície per personalitzar aplicacions individuals per al mode fosc o clar, totes aquestes llaminadures simplement falten i els usuaris les han de procurar a través d'aplicacions de tercers, que al nostre entendre és una vergonya en certa manera. Per tant, definitivament no estaria fora de lloc perfeccionar aquest element desplegant una sèrie de millores que el portaran a un nou nivell.

Més connectivitat encara amb Apple Watch

A macOS Catalina, han arribat noves opcions de connectivitat als Mac amb Apple Watch, quan a través d'ells els usuaris poden, per exemple, confirmar la introducció de contrasenyes o confirmar pagaments. Seria absolutament fantàstic si aquesta connectivitat s'ampliés encara més a la propera generació de macOS i ensenyés al rellotge moltes coses útils. Un d'ells podria estar mostrant els controls bàsics quan es reprodueix música en un Mac, com ho fan ara als iPhones. Tanmateix, un comandament a distància que permeti, per exemple, que el Mac apagui o controli la seva bateria si no està connectat a la xarxa tampoc estaria dolent. Per sobre de totes aquestes novetats, però, cal augmentar la fiabilitat de les funcions existents, cosa que no està malament, però encara hi ha marge de millora. Per exemple, quan es desbloqueja un Mac mitjançant el rellotge, de tant en tant els productes no es connecten i el desbloqueig no es produeix. Sens dubte, seria fantàstic que tot funcionés al cent per cent en aquesta direcció. 

Noves aplicacions

Gràcies al projecte Catalyst, que permet portar aplicacions iOS/iPadOS a macOS, l'any passat ja vam veure diverses aplicacions noves per a macOS, i és molt probable que aquest any no sigui diferent. El candidat més probable per a l'arribada és actualment l'aplicació Missatges, que hauria de fer-se càrrec de les funcions conegudes d'iOS, és a dir, adhesius o efectes diversos. Tanmateix, tampoc ens enfadaríem amb l'aplicació Weather, que per algun motiu no es troba a la versió completa del Mac i només està disponible mitjançant un giny. 

El més llegit d'avui

.
  翻译: