Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δημοσίευσαν δεδομένα από μια από τις μεγαλύτερες έρευνες για τις εμβοές μέχρι σήμερα. Η μελέτη ακοής από την Apple φέρνει νέες ιδέες για τις εμβοές σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εξέτασαν μια ομάδα περισσότερων από 160 συμμετεχόντων που συμμετείχαν σε μια έρευνα ερωτηματολογίου και συμπλήρωσαν μια εφαρμογή για να αξιολογήσουν την εμπειρία τους με τις εμβοές. Η έρευνα στοχεύει να εμβαθύνει την κατανόηση των ιδιοτήτων των εμβοών και να παράσχει δεδομένα για μελλοντική έρευνα σε πιθανές θεραπείες.
«Περίπου το 15% των συμμετεχόντων βιώνουν εμβοές σε καθημερινή βάση», εξηγεί ο Rick Neitzel, καθηγητής περιβαλλοντικών επιστημών υγείας στο Πανεπιστήμιο του Michigan. «Οι εμβοές μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Οι τάσεις στις εμπειρίες των ανθρώπων με τις εμβοές που προκύπτουν από τη μελέτη ακοής υπό την καθοδήγηση της Apple μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο, κάτι που μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες για τον μετριασμό των επιπτώσεών της. Η μελέτη ακοής της Apple μας προσφέρει μια ευκαιρία που δεν είχε προηγουμένως εξεταστεί—... , . , . , . , . μέχρι να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας των ατόμων με εμβοές σε όλα τα δημογραφικά στοιχεία, η οποία θα υποστηρίξει την τρέχουσα επιστημονική γνώση που μπορεί τελικά να βελτιώσει τις μεθόδους ανακούφισης των εμβοών.
Οι εμβοές, ή ένα κουδούνισμα στα αυτιά που μόνο το άτομο μπορεί να ακούσει, μπορεί να επηρεάσει τον γενικό πληθυσμό και μπορεί να επηρεάσει το ένα ή και τα δύο αυτιά. Αυτός ο ήχος μπορεί να πάρει πολλές μορφές, αλλά τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται ως ήχος κουδουνίσματος ποικίλης έντασης και συχνότητας. Τα συμπτώματα και η πορεία των εμβοών διαφέρουν πολύ από άτομο σε άτομο και μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου. Οι εμβοές μπορεί να επηρεάσουν τη συνολική ποιότητα ζωής ενός ατόμου, όπως τον κύκλο του ύπνου, την ικανότητα συγκέντρωσης ή την καλή ακοή. Το πρώτο βήμα για την καλύτερη κατανόηση των εμβοών είναι να εξοικειωθείτε περισσότερο με αυτούς που επηρεάζει, πώς ποικίλλει μεταξύ ατόμων και ατόμων με την πάροδο του χρόνου, τις πιθανές αιτίες και τις θεραπείες για τις εμβοές και την αντιληπτή αποτελεσματικότητά τους.
Επιπολασμός εμβοών
Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 77,6 τοις εκατό των συμμετεχόντων παρουσίασαν εμβοές κατά τη διάρκεια της ζωής τους, με τον επιπολασμό των καθημερινών εμβοών να αυξάνεται με την ηλικία για πολλούς. Οι συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 55 ετών παρουσίασαν εμβοές τρεις φορές πιο συχνά σε καθημερινή βάση σε σύγκριση με την ηλικιακή ομάδα 18 έως 34 ετών, επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι εμβοές ήταν πιο συχνές στους άνδρες παρά στις γυναίκες, κατά 2,7%. Ωστόσο, το 4,8 τοις εκατό των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν είχαν εμπειρία με εμβοές.
Ανακούφιση των συμπτωμάτων των εμβοών
Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ακοής της Apple είπαν ότι χρησιμοποίησαν τρεις μεθόδους για να ανακουφίσουν τις εμβοές: χρησιμοποιώντας γεννήτρια θορύβου (28 τοις εκατό), ακούγοντας ήχους της φύσης (23,7 τοις εκατό) και διαλογισμό (12,2 τοις εκατό). Λιγότερο από το 2,1 τοις εκατό των συμμετεχόντων επέλεξαν τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία για τη θεραπεία των εμβοών τους.
Αιτίες εμβοών
Λόγω του μεγάλου αριθμού αιτιών που προκαλούν εμβοές, δεν υπάρχει 100% αξιόπιστη μέθοδος πρόληψης, αλλά οι τεχνικές προστασίας της ακοής και μείωσης του στρες μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης τους. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι οι κύριες αιτίες των εμβοών ήταν η «βλάβη της ακοής» (20,3 τοις εκατό) και το άγχος (7,7 τοις εκατό).
Εκδηλώσεις εμβοών
Η πλειονότητα των συμμετεχόντων παρουσίασε εμβοές για λίγο σε σύγκριση με μια μειοψηφία που τις βίωσε μόνιμα (14,7 τοις εκατό). Η αναφερόμενη διάρκεια των εμβοών αυξάνεται σημαντικά σε συμμετέχοντες άνω των 55 ετών: 35,8 τοις εκατό των συμμετεχόντων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα έχουν επίμονες εμβοές. Η επίμονη ρινίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες παρά στις γυναίκες, κατά 6,8%. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν χαμηλή ένταση ήχου, με το 34,4 τοις εκατό να περιγράφει την ένταση ως αισθητή, σε σύγκριση με το 8,8 τοις εκατό των συμμετεχόντων που αντιλήφθηκαν τους ήχους ως πολύ δυνατούς ή εξαιρετικά δυνατούς. Το XNUMX% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι οι εμβοές είχαν μέτρια ή θανατηφόρα επίδραση στην ικανότητά τους να ακούν καλά. Εκτός από το ερωτηματολόγιο, οι συμμετέχοντες με εμβοές ολοκλήρωσαν επίσης ένα τεστ ήχου στην εφαρμογή, το οποίο επικεντρώθηκε σε μια πιο λεπτομερή περιγραφή της εμπειρίας τους. Αυτό το τεστ συνίστατο στην ανάθεση του τύπου και των χαρακτηριστικών των ήχων που άκουσαν οι συμμετέχοντες σε σχέση με τις εμβοές.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη μελέτη περιέγραψαν τις εμβοές ως μονότονο ήχο (78,5 τοις εκατό) ή λευκό θόρυβο (17,4 τοις εκατό). Στην πρώτη από τις δύο περιπτώσεις, το 90,8 τοις εκατό των συμμετεχόντων ανέφερε ότι ο ήχος ήταν υψηλός ήχος 4 kilohertz ή υψηλότερος, τον οποίο συνέκριναν με τη φωνή ενός τραγουδιστού πτηνού. Συνολικά το 83,5 τοις εκατό των συμμετεχόντων από αυτήν την ομάδα ανέφεραν ότι άκουσαν έναν μόνο τόνο και το 16,5 τοις εκατό συνέκριναν τον ήχο με μια τσαγιέρα, ένα τσιριχτό σφύριγμα. Στη δεύτερη από τις δύο περιπτώσεις, το 57,7 τοις εκατό των συμμετεχόντων είπε ότι οι εμβοές έμοιαζαν με τον τηλεοπτικό θόρυβο, το 21,7 τοις εκατό τις συνέκρινε με τσιρίζοντας γρύλους, το 11,2 τοις εκατό με τον ηλεκτρισμό και το 9,4 τοις εκατό με έναν παλλόμενο ήχο.
Η Μελέτη Ακοής της Apple είναι μία από τις τρεις πρωτοποριακές μελέτες δημόσιας υγείας στην εφαρμογή Έρευνας που ξεκίνησαν το 2019 και συνεχίζονται σήμερα. Αυτή η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προάγει τη γνώση σχετικά με την έκθεση στο θόρυβο και την επίδρασή της στην υγεία της ακοής. Οι ερευνητές κατάφεραν να συλλέξουν περίπου 400 εκατομμύρια ώρες υπολογισμένων επιπέδων ήχου περιβάλλοντος και να πραγματοποιήσουν μια σειρά ερευνών για τον τρόπο ζωής για να βοηθήσουν να ρίξουν φως στο πώς η έκθεση σε ήχους επηρεάζει την ακοή, το στρες και πτυχές της υγείας που σχετίζονται με την ακοή. Δεδομένα από αυτή τη μελέτη θα ληφθούν επίσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Ασφαλούς Ακρόασης.
Τι ρόλο παίζουν τα προϊόντα της Apple σε αυτό;
Η τεχνολογία της Apple προσφέρει αρκετούς τρόπους στους χρήστες να προστατεύουν την ακοή τους με ένα μόνο άγγιγμα.
Θόρυβος εφαρμογής: Στην εφαρμογή Noise, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν Apple Watch ενεργοποιήστε ειδοποιήσεις για τα επίπεδα ήχου του περιβάλλοντος που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ακοή τους. Η εφαρμογή Health στο iPhone παρακολουθεί το ιστορικό έκθεσης σε επίπεδα ήχου και σας ενημερώνει εάν η ένταση του ήχου στα ακουστικά ή τα επίπεδα ήχου στο περιβάλλον έχουν υπερβεί τις τιμές που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Μείωση του ήχου περιβάλλοντος: Χρήστες παρακολούθησης Apple Watch μπορεί να δει πότε μειώνεται η στάθμη ήχου περιβάλλοντος όταν χρησιμοποιείτε τα AirPods Pro και AirPods Pro Max.
Ενεργή ακύρωση θορύβου και λειτουργία απόδοσης: Όταν η ακύρωση θορύβου είναι ενεργοποιημένη, το μικρόφωνο λαμβάνει ήχους από το εξωτερικό. Στη συνέχεια, τα AirPods Pro τα αντισταθμίζουν με ένα αντίστροφο σήμα που καταστέλλει τους εξωτερικούς ήχους πριν τους ακούσει ο χρήστης. Το AirPods Pro (2ης γενιάς) προσφέρει επίσης μια λειτουργία μετάδοσης, η οποία επιτρέπει στους ήχους του περιβάλλοντος να εισέρχονται, αλλά μειώνει και καταστέλλει τους δυνατούς ήχους.
Δυνατότητα απόσβεσης δυνατών ήχων: Οι χρήστες iPhone μπορούν να ορίσουν την οριακή τιμή του ήχου στα ακουστικά. Απλώς μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέξτε Ήχοι και Απτικά (iPhone 7 και μεταγενέστερα) ή Ήχοι (προηγούμενα μοντέλα), πατήστε Ασφάλεια ακουστικών, όπου θα δείτε τη Σίγαση δυνατών ήχων και ένα ρυθμιστικό για να ορίσετε την προτιμώμενη τιμή ντεσιμπέλ.