Apple on aina yrittänyt toimia innovaatioiden veturina ja asettaa suunnan teknologiselle maailmalle, ei vain itse tietokoneiden ja sisäisten laitteistojen, vaan myös lisälaitteiden ja ulkoisten laitteiden osalta. Myös tästä syystä Apple 80-luvulla hän aloitti tulostimien valmistuksen ja vuonna 1991 – erityisesti 1. maaliskuuta – hän esitteli StyleWriterin maailmalle. Yksinkertainen, tehokas ja käyttäjäystävällinen tulostin, joka muutti vakiintuneet standardit ja tarjosi siihen aikaan täysin ennennäkemättömiä vaihtoehtoja.
Applen menneisyys on varsin rikas menestyneistä projekteista, mutta tunnettujen laitteiden lisäksi, jotka ovat yleisesti tiedossa ja useimmat yhdistävät ne omenajättiläiseen, yhtiöllä on myös useita muita ansioita. Tietokoneen julkaisusta lähtien Apple II, joka näki päivänvalon vuonna 1977, johtuu siitä, että Steve Jobs yritti keksiä tavan tehdä tietokoneohjauksesta miellyttävämpää käyttäjille ja antaa heille mahdollisuuden tulostaa suoraan mitä näkee näytöllään. Nykyään tämä tekninen ongelma kuulostaa naurettavalta, mutta sen ajan tietokoneissa oli vain vaatimaton muisti ja vastaavat toiminnot vastasivat kvanttilaskelmia. Yksi ensimmäisistä Applen tulostimista oli kuitenkin Silentype-malli, jonka suunnittelu oli suhteellisen yksinkertainen ja perustui pääasiassa käyttäjäystävällisimpään käyttöön. Ajan myötä tietokoneiden suorituskyky kuitenkin parani ja omenayhtiö ei enää riittänyt kilpailuun. Hinta oli myös ongelma, joka Silentypen tapauksessa oli noin 600 dollaria. Inflaation salliessa hintalappu nousee nyt huimiin 1875 XNUMX dollariin, joten on melko selvää, että tämä ei ollut massojen laite.
Teknologiajätti ei kuitenkaan luopunut tulostimista ja keksi jatkuvasti uusia tyyppejä ja malleja, mutta kukaan käyttäjistä ei ollut tarpeeksi kiinnostunut investoimaan siihen niin suurta summaa. Joten vaikka Apple-tietokoneet olivat tulossa edullisempia, uusi tulostin maksoi melkein yhtä paljon kuin uusi Apple II tai III. Vain harvoilla yrityksillä oli varaa ostaa ulkoinen laite, ja tämä on kaksinkertaisesti totta tavallisten käyttäjien kohdalla. Muutos tuli vasta LaserWriterin saapuessa, joka määritteli uudelleen olemassa olevat standardit ja ohitti kilpailijat harppauksin. Mutta ongelmana oli jälleen hinta, joka oli huimaa 6995 dollaria, joka inflaatiolaskelman jälkeen tulee 16770 dollariin. Tämä on muun muassa summa, jolla voit ostaa tavallisen auton Yhdysvalloissa.
Todellisen vallankumouksen aiheutti StyleWriter, joka tuli kauppoihin 29 vuotta sitten. Se maksoi edulliset 399 dollaria, joten tänään hinta olisi kaksi kertaa korkeampi, mutta se on silti suhteellisen edullinen, ja sen mukana tuli vanhanaikainen, mutta silti laadukas tekniikka - mustesuihkutulostus. Verrattuna pääasiassa aikaisemmissa malleissa käytettyyn neulatyyppiseen painomenetelmään tämä oli merkittävä edistysaskel. Tämän ansiosta suuren yleisön kiinnostus lisääntyi merkittävästi, ja voidaan varmuudella sanoa, että StyleWriter oli taustalla ensimmäisten massatuotettujen tulostimien syntymän, jotka tavallisen käyttäjän oli helppo ostaa. Lisäksi ajan myötä seurasi muita malleja, mukaan lukien StyleWriter II tai värillinen StyleWriter Color. Linja kasvoi vuoteen 1997, jolloin Steve Jobs palasi virallisesti yritykseen, peruutti useimpien Apple tuotteita ja päätti Apple "uudistaa" huomattavasti. Jobsin takia vesi suljettiin lopullisesti Applen työpajan tulostimien takaa.