Sulje mainos

Yksi iPhone 14 Pron mielenkiintoisimmista innovaatioista on epäilemättä Always-On-näyttö. Se on myös eniten keskusteltu uutuustuote, ja koska siitä puhuvat usein ihmiset, jotka eivät ole edes nähneet uutta iPhonea junasta, päätin mitata, kuinka se todellisuudessa on tämän näytön kanssa, tai pikemminkin toiminnon ja kuinka paljon vaikutusta, joka tietyllä aina on akun käyttöikään -On-tilassa. Tuolloin katselin myös akun kulutuksen eroa eri kirkkausasetuksilla. Tule tutustumaan Always-On-testiimme.

Testaukseen käytin upouutta iPhone 14 Prota, joka oli tasaisessa huoneenlämpötilassa ja samassa ympäristön valaistuksessa koko testin ajan. Puhelimessa ei ollut SIM-korttia, joten GSM-moduuli ei toiminut, jotta mitatut arvot eivät vääristyisi GSM-signaalin vaihteluiden ja niin edelleen vuoksi. Päinvastoin, sijaintipalvelut, Wi-Fi ja Bluetooth laitettiin päälle. Kaikki sovellukset suljettiin ja puhelimessa oli True tone ja automaattinen kirkkaus pois päältä. Koska mielestäni 100% ladatusta puhelimesta ensimmäinen prosentti laskee aina jonkin verran hitaammin kuin muut, niin testi tehtiin 97% akun varauksesta. Koska Always-On toimii vain lukitusnäytöllä, jossa se ei vaihteeksi toimi, kun asetat näytön koskaan sammumaan, ratkaisin sen tekemällä täsmälleen samanlaisen kuvakaappauksen kuin mittauksessa aina päällä. sammutin sen, mikä oli näytöllä Always-On-tilassa, ja näytin sen galleriassa koko näytöllä. Tämän ansiosta iPhone osoitti kaikissa mittauksissa samaa 1:1, ainoana poikkeuksena kellon ja akun tilan muuttuvat numerot, mikä on kuitenkin energian suhteen täysin mitätön.

minimi kirkkaus aina päällä maksimi kirkkaus
Alkuarvo 97% 86% 81%
Arvo 3 tunnin kuluttua 89% 81% 68%
Akun lasku % -8% -5% -13%

Mielenkiintoista on, että jos pienennät kirkkauden minimiin, puhelin itse asiassa syttyy paljon vähemmän kuin aina päällä -toiminnon ollessa päällä. Ainoa ero on, että Always-On-tilassa näytön virkistystaajuus on alennettu 1 Hz:iin, mikä tarkoittaa, että näyttö päivittyy kerran sekunnissa. Kun kirkkaus on vähennetty minimiin, kun näytössä on staattinen valokuva, kuten meidän tapauksessamme testin aikana, näytön taajuus pienenee 10 Hz:iin, eli näyttö päivittyy 10 kertaa sekunnissa. Ero Always-On ja minimikirkkauden välillä on siis vain 3 %, ja nämä määräytyvät näytön virkistystaajuuden mukaan.

On kuitenkin erittäin tärkeää selventää, että Always-On ei normaalisti toimi kuten testissämme, koska vaikka tämä toiminto olisi päällä, näyttö sammuu aina kun mahdollista, tilanteissa, joissa puhelin on taskussa. , käännä se kuvapuoli alaspäin ja niin vastaava. Käytännössä käy todellakin niin, että Always-On-toiminnolla akun kesto lyhenee 10-15 % päivässä riippuen siitä, kuinka paljon käytät puhelinta ja kuinka usein laitat sen pöydälle. Joten testissämme kävi ilmi, että ero Always-On ja minimikirkkauden välillä on noin 1% tunnissa, mikä ei todellakaan ole paljon.

Päinvastoin on varsin mielenkiintoista, että jos ajattelit kuinka merkittävästi säästät akkua, kun käytät alhaisinta mahdollista kirkkautta, niin tietysti säästät sen, mutta ero suurimman ja vähimmäiskirkkauden välillä on vain 3% 5 tunnissa, mikä on 1,6 % tunnilta. Kysymys kuuluukin, kannattaako vähentää kirkkautta 1,6 % akun säästämiseksi tunnissa. Muista jälleen, että tämä on testissämme staattinen kuva ja arvot voivat vaihdella riippuen siitä, mitä värejä puhelin näyttää, ja esimerkiksi pelattaessa peliä minimi- ja enimmäiskirkkaudella ero voi olla selvempi.

Lopuksi pieni yhteenveto. Näyttää siltä, ​​​​että Always-On ei todellakaan säästä iPhonen akkua kovinkaan, jos käytämme sitä koko päivän. Joten jos laitat puhelimesi toimistossa pöydälle etkä koske siihen 9 tuntiin, menetät 15% akusta, toisaalta tämä tilanne ei todennäköisesti tapahdu normaalisti. Mitä tulee eroon minimi-/maksimikirkkauden ja Always-On välillä, on selvää, että näytön taajuudella on suurin vaikutus akun käyttöikään, sen jälkeen sen kirkkaudella. Joten jos et todellakaan ole tilanteessa, jossa sinulla on kaksi tuntia aikaa lähimpään laturiin ja samalla 10% akusta, niin kirkkauden vähentäminen vain akun käyttöiän pidentämiseksi on melko turhaa. Apple Ilmeisesti olisi voitu rakentaa Always-On myös iPhone 13 Pro:ssa, mutta jos näyttö palaa samalla tavalla kuin iPhone 14 Prossa ja taajuutta pienennettiin vain 10 Hz:iin eikä 1 Hz:iin, puhelin purkautuisi arvioitu nopeus noin 10 % tunnissa, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin iPhone 14 Pron tapauksessa.

Tämän päivän luetuin

.
  翻译: