Mitä tulee uusiin MacBook Proihin, se perustui pääasiassa uudempien sirujen käyttöön ja siihen liittyvään parantuneeseen suorituskykyyn. Tämä tapahtui myös ja Apple yhdessä uusien MacBookien kanssa paljastettiin M4 Max -siru. Mutta on myös muutamia pienempiä uutuuksia, jotka miellyttävät sinua, mutta et luultavasti pitäis pääpuhujaa niiden takia. Yksi niistä on se, että voit nyt hankkia MacBook Pron nanoteksturoidulla näytöllä. Ensimmäistä kertaa Pro Display XDR:n kanssa vuonna 2019 esitelty nanokuvioitu lasi on kaiverrettu kuvanlaadun säilyttämiseksi samalla kun se hajauttaa ympäristön valoa häikäisyn vähentämiseksi. Se on mattaisin näyttötyyppi Apple tuottaa. Yrityksen mukaan siitä on hyötyä huippuluokan työnkuluissa tai vaativissa ympäristöissä, joissa kohtaa usein epämiellyttävää valaistusta.
Joka tapauksessa jokainen "hauskuus" maksaa jotain. Nanotekstuurisesta lasista maksat 4500 kruunua. Jos epämiellyttävät heijastukset kuitenkin häiritsevät, tämä on suhteellisen halpa ratkaisu niiden tehokkaaseen estämiseen. Uusi MacBook Pro saapuu 8. marraskuuta.
15.1. Minulla on se, mutta puhdas toiminto puuttuu sieltä
Onko kenelläkään kokemusta tästä nanotekstuurista? Onko se todella tunnistettavissa ja ylimääräisen maksun arvoinen?
Työskentelen usein huoneissa, joissa takanani on loistelamppuja tai LED-nauhoja ja näytössä on terävä ja selkeä, se ylittää tekstit ja se on todella ärsyttävää.
Pelkään vain mitä tämä nanotekstuuri tekee, koska valon täytyy joka tapauksessa heijastua.
Vaikka valo heijastuu sileästä, mutta jos takanasi on pimeyttä, se on myös pimeää. Pelkään, ettei tämä nanotekstuuri tarkoita sitä, että kaikki tuleva valo, mukaan lukien sivu, ei jotenkin hajoa kaikkialla läsnä olevaan harmaaseen sumuun, joten vaikka selkeitä muotoiltuja heijastuksia ei enää ole, se ei ole edes tummempaa missään.
Ole hyvä, onko kenelläkään kokemusta miten tämä muutos käyttäytyy, jos se on todella havaittavissa ja onko siinä mitään negatiivisia puolia?
Muistan, että vuonna 2010 konfiguroin Macbook Pron 15″, ja mielestäni 3000,- saattoi maksaa ylimääräistä näytön "Anti-Glare" mattakäsittelystä, siinä tapauksessa näytössä oli hopea alumiinirunko (samanlainen kuin ensimmäinen Macbook Air) ja samaan aikaan se oli niin kutsuttu Hi-Res, eli siinä oli korkeampi resoluutio 1680×1050 verrattuna standardiin 1440×900 ;) Sellainen ensimmäinen "quasi-Retina". Se on vain vähän historiaa, ja tietysti - tiedän, että se ei ollut vielä "nanotekstuuria".
Toki tiedän vanhojen monitorien mattapinnan, olin erityisesti kiinnostunut tästä nanotekstuurista. Miten se käyttäytyy, jos kirkas heijastus ei vain leviä koko monitorin yli, jos se jotenkin huonontaa itse kuvaa, jos se ei vähennä katselukulmia ja niin edelleen. Kun minulla on sileä lasi, näen takanani olevan LED-nauhan selkeän heijastuksen näytöllä ja voin laskea sen diodit. Mitä se tekisi tässä muokkauksessa? tummeneeko, katoaisiko se vai hämärtyykö se vain suuremmalle alueelle? Ajattelen paljon tätä muutosta, mutta en tiedä mitä odottaa siltä ja onko se sen arvoista.
Eikö jollakulla ole ProDisplay XDR:tä tai jotain kuvattavaa ja arvioitavaa?
Anteeksi taas häiritä, mutta olet useaan otteeseen todennut olevasi sokea eli sokea. Nyt totesit, että voit laskea diodit led-nauhan heijastuksesta... joten en ymmärrä. Ja kyllä, minulla on PRO Display XDR, joten vastaus kysymykseesi on, että se ei heijasta vain häikäisyä, siinä kaikki.
En ole sokea, eli sokea, vaan yksinkertaisesti sokea, eli sokea.
Anteeksi, unohdin, että sinun tapauksessasi sinun täytyy ilmaista itseäsi vastustamattomasti ja toisinaan se ei ole helppoa, jotta et enää syytä minua tavujen kirjoittamisesta.
Kirjoitin tekstin ensimmäisessä persoonassa, koska en halunnut tarkentaa ja monimutkaista sitä merkityksettömillä olosuhteilla, jotka eivät ole tärkeitä kokonaismerkityksen kannalta.
Välillä lainaan tyttärelleni Macbookin koulutöihin, videoiden katseluun ja muuhun, siellä täällä myös kaverini työskentelee sen parissa auttaen minua käsittelemään kuvia, joskus joudun myös pyytämään visuaalista apua, kun järjestelmä jumittuu, Voiceover tai vaihdan vahingossa äänilähdön jonnekin, johon en halua sen menevän jne.
Joten kyllä, en oikeastaan välitä miltä näyttö näyttää, minulle se voi helposti olla vanerilevy, olen huolissani niiden mukavuudesta, jotka näkevät, joille lainaan sitä silloin tällöin tai jos haluaisin myydä se, niin ostaja voisi myös kiinnostaa ja muuta.
Mutta palatakseni alkuperäiseen kysymykseen, eikö valo vain heijasta? Minun on vaikea uskoa tätä fysikaalisesta näkökulmasta, jos etsaan lasin tai karhenen sitä jollain tavalla, se ei tarkoita, että valo lakkaa heijastamasta siitä, se vain rikkoutuu, jolloin heijastukset menettävät muotonsa, ei eikö?
Lyhyesti sanottuna kyse on siitä, huonontaako se kuvan laatua, eikö se huononna katselukulmia ja eikö se tarkoita, että jos teen sen auringossa, niin koko alue tulvii paljon hajavaloa, kun taas sileällä lasilla se näkyisi erittäin kirkkaasti auringon heijastuksessa, mutta se olisi suhteellisen hyvä ympärillä.
Anteeksi, en kuvaile jotain, jonka tiedän vain fysiikasta, enkä ole koskaan nähnyt sitä.
Ah, kirjoitat siis ensimmäisessä persoonassa, mutta tarkoitat toista henkilöä... mielenkiintoista. Ja kyllä, tietysti ammattimainen näyttö maailman parhaille suunnittelu- ja grafiikkastudioille, jota käyttävät parhaat graafikot, suunnittelijat ja valokuvaajat, mikä tuhoaa laadun erikoiskäsittelyllään. Se on juuri niin.