ניתן לתאר את מערכת ההפעלה iOS 13 – אם נדמיין את גרסת בדיקת הבטא הרשמית והשלמה – ללא הגזמה כעדכון שמפטר מבעלי מכשירי iOS מספר דברים קטנים ומעצבנים. נראה שאפל שוב החליטה להקשיב לתלונות של הלקוחות שלהם וטיפלה בכמה מהבעיות המוזכרות בתדירות הגבוהה ביותר. בוודאי שמעתם על דברים חיוניים כמו Dark Mode. אבל בואו נזכור את הדברים הקטנים שאולי לא שמים לב אליהם במבט ראשון, אבל בבקשה.
מחוון עוצמת הקול
המחוון הענק, שתופס חלק ניכר מהתצוגה של האייפון, יצלצל סוף סוף בפעמון שלו סופית ב-iOS 13. הגרסה החדשה שלו מזכירה את מחוון עוצמת הקול המוכר לנו ממרכז הבקרה וממוקמת בצד שמאל של המסך. אבל יתכן שב Apple בגרסאות עתידיות של iOS 13, המיקום או המראה של המחוון ישתנו אפילו יותר. גם המראה והמיקום של ההתראה על מעבר למצב שקט השתנו. ב-iOS 13, אתה יכול למצוא אותו במרכז החלק העליון של התצוגה.
חיבורי Wi-Fi ו-Bluetooth במרכז הבקרה
ב-iOS 12 ניתן היה להפעיל או לכבות את חיבורי ה-Wi-Fi וה-Bluetooth במרכז הבקרה, אך למשתמשים לא הייתה אפשרות לעבור בין רשתות או לנהל חיבורים לאביזרים בלוטות' בצורה זו. למרבה המזל, זה ישתנה גם ב-iOS 13.
אם תלחץ לחיצה ארוכה על סמל חיבור ה-Wi-Fi, תראה את הרשתות האלחוטיות הזמינות, ואם תלחץ באותו אופן על סמל ה-Bluetooth, תקבל סקירה של המכשירים הזמינים.
הורדות נתונים ללא הגבלה
בעבר, ניתן היה להוריד יישומים והתוכן שלהם עד 200MB עם חיבור נתונים לנייד. כאשר מנסים להוריד אפליקציה גדולה יותר, עליך תמיד לאשר שאתה באמת רוצה להמשיך. אבל אתה יכול בקלות לשנות את הדו-שיח הזה ב-iOS 13 בהגדרות.
תצוגות מרובות של אפליקציה אחת
האייפד הופך ליותר ויותר כמו מחשב. בנוסף לעובדה שמערכת ההפעלה החדשה תביא גרסה של ספארי שתהיה דומה הרבה יותר לשולחן העבודה, ניתן יהיה גם לפתוח אפליקציה אחת יותר מפעם אחת באייפד. בתיאוריה, זה יכול להיות, למשל, שנים עשר חלונות - לא כרטיסיות - של Safari, שהמשתמש יוכל לנהל ולהשתמש בהם הודות לפונקציית App Expose.
תמיכה בעכבר עבור iPad תחת נגישות
במסגרת נגישות, המיועדת במיוחד למשתמשים עם מוגבלויות מסוגים שונים, היא מציגה Apple ב-iPadOS תמיכה גם ב-USB ובעכברים אלחוטיים. לאחר הפעלת הפונקציה המתאימה, המשתמשים יוכלו להתמודד עם העכבר המחובר לאייפד באותו אופן כפי שהם רגילים לעבוד על מחשב. לנו נותר רק לקוות שכן Apple עם הזמן, הוא גם יציג תמיכה בעכבר כחלק סטנדרטי של iPadOS.
תמיכה באחסון USB-C חיצוני וכרטיסי זיכרון SD
אפליקציית הקבצים ב-iPadOS החדשה תבין סוף סוף גם את האחסון החיצוני, ותקרב אותו קצת יותר לפונקציונליות של מחשב קלאסי. עם דגמים המאפשרים זאת, ניתן לחבר כונן קשיח חיצוני, כונן הבזק או כרטיס SD להעברת קבצים מיידית לאחר שדרוג למערכת הפעלה חדשה. תכונה חדשה נהדרת נוספת היא היכולת לייבא תמונות ישירות מכרטיס SD לאפליקציות כמו Lightroom מבלי צורך להשתמש באפליקציית הקבצים.
Safari כמו מ-Mac
Apple ב-iPadOS, גם דפדפן האינטרנט Safari השתנה. כעת הוא דומה לאחיו השולחניים, מותאם רק לתצוגת הטאבלט. ניתן להפעיל בו אתרים באופן מלא, כמו חבילת האופיס המקוונת של גוגל (Sheet, Docs), WordPress ואחרים. Apple מבטיח פעולה חלקה וביצועי דפדפן טובים כדי להגביר את פרודוקטיביות הטאבלט שלך.
בחירת טקסט ועריכה טובים יותר
Apple התייחס ברצינות לבחירת טקסט ב-iPadOS. כדי לבחור ולהזיז, פשוט הקש והחזק את הסמן, בחר מילים בודדות פשוט על ידי הקשה כפולה ואז פשוט הזז אותן. אתה יכול להשתמש במחוות כדי לעבוד עם טקסט ב-iPadOS - צבטו את הטקסט שנבחר בשלוש אצבעות כדי להעתיק אותו, פרשו את האצבעות כדי להדביק אותו, והחלקו שלוש אצבעות אחורה כדי לבטל את הפעולה שביצעת זה עתה.
דומובסקה אובראזובקה
שולחן העבודה של ה-iPad ב-iPadOS יכול כעת להכיל סמלים נוספים, וניתן יהיה להצמיד סקירה כללית של ווידג'טים בצד שמאל של המסך. ב-iPadOS, משתמשים יכולים להתאים בקלות את המראה של שולחן העבודה של ה-iPad כך שיתאים בצורה הטובה ביותר לצרכים שלהם ולדרך שבה הם ישתמשו בטאבלט שלהם.
הצגה חדשה נכנסת Apple כלי נגינה
Apple ב-iOS 13 שינה גם את המראה של מסך ההשמעה. העיצוב המקורי, שהוצג עם הגעת מערכת ההפעלה iOS 10, שונה - נוספו סמלים למעבר לטקסט של השיר ורשימת שירים נוספים שיש לנגן ללשונית השירים המתנגנים כעת.
התאמת הטפט למראה כהה, השתקת שיחות ממספרים לא ידועים ושיפורים נוספים
עם מצב כהה Apple הציג גם את היכולת להתאים אוטומטית את מראה הטפט למצב זה. אתה יכול לעבור בקלות למצב כהה ממרכז הבקרה - פשוט לחץ לחיצה ארוכה על בקרת בהירות המסך. חידוש מבורך נוסף הוא האפשרות להשתיק אוטומטית שיחות נכנסות ממספרים לא ידועים.
אבל המראה של המשטחים באייפון עדיין זהה מאז האייפון הראשון, למה למשתמש לא יכול להיות אפשרות להוסיף עוד אייקונים לרציף, או שיש לו ווידג'טים על שולחן העבודה עם אפליקציות?
זו תהיה בשורה גדולה ב-iOS 15-17 🤣
למרבה המזל, הוא לא
כי ווידג'טים שנכתבו על ידי צד שלישי אף פעם לא עובדים ב-100% ומאטים את המערכת שלא לצורך. משתמשי IOS מאוד מעריכים את הניקיון של המערכת ללא עומס ומסכים עמוסים עם כל שטות. אם אתה מחפש ווידג'טים בטאבלט, כנראה קנה אנדרואיד.
איך הגעת לשטויות האלה?
ווידג'ט הוא יישום כמו כל יישום אחר, זה אומר שפועל Apple האם כל האפליקציות של צד שלישי לא עובדות?
אני בכנות לא יכול לדמיין מערכת הפעלה טלפון הגונה בלי ווידג'ט/אריח.
ווידג'ט משולב מינימלי עבור מזג אוויר, תאריך, שעון מעורר.
לאחר מכן יישומון עם הצגת האירועים האחרונים בעבודה ולוחות שנה פרטיים, מובחנים לפי צבע.
אם 15 דקות לפני שהטלפון שלי מודיע שאני צריך להיות בקצה הנגדי של פראג, זה מאוחר מדי.
אני משתמש בטלפון בלי ווידג'טים ואני שמח על זה :) ואני מקווה שזה יישאר ככה
לג'ודה:
מה דעתך להגדיר תזכורת מוקדמת יותר בלוח השנה שלך?
או להגדיר את הפונקציה "תזכור לפני הנסיעה" ולהגדיר את הכתובת שלך? או תזכורת מוקדמת עוד יותר עקב הובלה? אתה בהחלט יכול להעריך את זמן הנסיעה.
מטרת הטכנולוגיה (אנדרואיד או iOS) היא לעזור למשתמש. ולכל אחד נוח עם משהו אחר. בואו נשמח שחברות עושות את זה אחרת ויש לנו אפשרות לבחור.
בכל מקרה, מטרת התזכורת: להזכיר את האירוע הנתון ברגע שאני צריך אותו ובצורה כזו שיהיה לי זמן לעשות את מה שהוא מזכיר לי. ואם התזכורת מצפצפת 15 דקות לפני שאתה אמור להיות איפשהו בצד השני של פראג, זו לא אשמת iOS, אלא ההגדרה שלך של התזכורת/אירוע הנתון.
מטרת היומן היא לתכנן את היום שלי בצורה כזו שאוכל לעשות הכל והאירועים יזכירו לי אוטומטית בזמן. אם אני רוצה להסתכל כל הזמן איך היום שלי מתוכנן, כל מה שאני צריך זה נייר ועיפרון. הצגת ווידג'ט כזה בין סמלי יישומים ב-iOS (אייפון) היא חסרת טעם. במיוחד אם אתה מגדיר את האירועים כך שהם יזכירו לך אוטומטית בזמן. (ואז הווידג'ט פשוט יתפוס מקום.)
הטכנולוגיה לא תחשוב בשבילך, זה המוח שלך.
אה, אז ווידג'טים שנמצאים בדף נפרד לא עובדים ומאטים את המערכת, כנראה שזהו Apple לא אפשר אתה לא חושב? מערכת בעלת מראה כמעט זהה וחוסר האפשרות לבצע התאמה אישית כשתים עשרה שנים לאחר השקתה לשוק היא די עצובה. הייתי מוצא דברים גרועים עוד יותר מאשר ווידג'טים חסרים, למשל הקריאה חסרת התכלית לחלוטין של מרכז הבקרה מהפינה העליונה של X iPhones.
לוקאס:
כתבת חיבור די ארוך על איך צריכה להיראות תזכורת נכונה, אבל זה היה די חסר תועלת.
הרוב המוחלט של הפגישות שלי בלוח השנה נוצרות כאשר מנהל/עוזר כלשהו של פרויקט שולח לי הזמנה במייל עם ברירת מחדל של 15 יום לפני ההודעה, המיקום הוא "חדר ישיבות 413ב". אז אפילו מתכנן המיקום לא יעזור.
בווידג'ט אני יכול לראות בבירור אילו אירועים יש לי באותו היום.
וזה די נואש שקרן כזו לא יכולה לעשות ios גם אחרי שנים.
בלינוקס, היו לי ווידג'טים על שולחן העבודה שלי מתישהו בסביבות הזמן של KDE2, זה יכול היה להיות שנת 2000.
בסך הכל, iOS 13 עובד מצוין אפילו בגרסה הראשונה הזו (iPhone XS 256G), אבל כמה דברים קטנים לא עובדים, וברגע ש-KE פשוט מחליף או בוחר את רשת ה-Wi-Fi במרכז הבקרה, ואותו הדבר עבור Bluetooth, שום דבר לא קורה לאחר הלחיצה עליו. אבל חיי הסוללה השתפרו.
תחילה עליך ללחוץ על חלק השליטה ב-Wi-Fi ו-Bluetooth עם מגע התלת-ממד לתצוגה של 3 סמלים ואז תוכל...
ברצוני לשאול האם ניתן לכבות את ה-wifi ממרכז הבקרה? עד כה ניתן היה רק להתנתק...
בְּדִיוּק. הלוואי ו-WiFi ו-BT היו כבויים אמיתיים.
ובהחלט הייתי מוסיף GPS להפעלה/כיבוי
אני מבין שבכל מקרה לא אחבר את הכונן החיצוני לאייפון? 🤦🏻♂️
יש לי גם הרגשה שמישהו ערבב חדשות מ- iOS 13 ו- iPadOS למאמר אחד על iOS.
יש טעינת סוללה אופטימלית שככל הנראה
זה עובד נהדר. לאחר פחות משבוע של הפעלת iOS 13, חיי הסוללה ב-iP Xs max גבוהים יותר באופן ניכר, כאשר פועלים כמו תמיד בצהריים, 92% נשארים בערב בסביבות 50%.
יש לי שאלה, מישהו יכול לתת לי עצה, האם סוף סוף אפשר לפתוח מסמך pdf בקבצים?
שנה
וזה לא עובד לך???
תודה, (הוגו יש לי רק 12.3.1)
מה טוב להדליק ולכבות את ה-GPS? בחיים שלי לא עשיתי את זה.
אחרי הכל, כדי שאף אחד לא יוכל לאתר אותך!!!!!!! זה שחלקנו פרנואידים לא אומר שהם לא רודפים אחרינו :-D :-D :-D אה, ואתה צריך גם לכבות את ה-WIFI כדי שלא תקבל קרינה :-D
אני לא מבין למה שיהיה לי טלפון בכיס עם Wi-Fi, BT או GPS, נתונים... כשאני לא משתמש בו. בבית הטלוויזיה לא נדלקת באופן קבוע, המיקסר פועל במטבח... אז אני צריך - להפעיל, לסיים להשתמש - לכבות. לצערי, עם iOS, אני צריך לעבור בתפריט מי יודע כמה עמוק :-(
והסבולת של 4-5 ימים עם SEček היא הגונה, אני לא אהיה עבד שמטעין את הטלפון שלי כל יומיים.
ג'והו.. Apple הוסיף תכונות ל-ios13 שיש לאנדרואיד מאז הגרסה השנייה שלו. ;) מחיאות כפיים גדולות!! כבר פתרנו את כל הפונקציות האלה ב-iOS 6 בעזרת JB.. בלי פורצי ג'יל ופונקציות העל של אנדרואיד היו Apple כשהמערכת שלך דפוקה. אתה זוכר, למשל, את הכנסת מרכז ההתראות?
בדיוק כפי שאתה כותב ושכחת לציין, גונב את כל המראה/פונקציונליות של GooglePlay.
ניסיתי פעם את iOS 10.3.2 או משהו כזה ולמצוא את האפליקציה הייתה זוועה. בעוד באנדרואיד מכניסים כמה אותיות, מיד רואים למה הוא התכוון, טוב, לפעמים צריך לגלול קצת למטה וזה בטוח יהיה שם, וב-iOS זה היה ככה גם אחרי שהכנסתי את השם, זה לא היה. למצוא משהו, רק כשהוא הזין את השם המלא ובדיוק, והיה הרבה שלא עבד שם, אני מניח שזה השתנה ב-iOS 11 וזה היה פעיל מיד כמו באנדרואיד. אותה תמיכה בעכבר לטלפונים/טאבלטים של אנדרואיד, אולי מהגרסאות הראשונות ב-iOS ועד עכשיו, ועדיין לא לגמרי מושלמת...
בתור עריק לאחרונה, אני מכיר את iOS רק מאז גרסה 10.3.2 או משהו כזה...
עכשיו אני הולך לשמור/לבדוק את האייפון לזמן מה ולראות אם אהפוך ל-Applist או אחזור לאנדרואיד, גם הוא הועבר לשם ואנדרואיד יכול ללמוד כמה דברים גם מ-iOS. עד כה, אני משתמש מרוצה בשתי הפלטפורמות, וכנראה אשאר ככה. אני ממש מחכה לפיקסל 4 (אם רק אין לו תצוגה מעוקלת בקצוות, כמו של סמסונג ואחרות, זה יפריע לי...) ואני אוותר על האייפונים השנה, אולי הם אצא עם משהו ששווה לשדרג בשנה הבאה.
אני בדיוק ההפך. האייפון 3G היה הסמארטפון הראשון שלי..מאז יש לי כל דגם (חוץ מגרסת ה-s) ורק בסתיו האחרון, לאחר Apple כאשר הם הציגו את האייפון XR ה"זול", החלטתי לנסות פלטפורמה אחרת. קניתי Honor 8x ב-7k ובאותו רגע התחלתי להתחרט על כמה עשרות אלפים בזבזתי על מכשיר ios.. אולי אחזור אליו יום אחד אבל בינתיים יש לו Apple עדיין הרבה מה להתעדכן. :)