לפני עשרים ואחת שנים Apple יצאה לדרך חדשה לחלוטין, שלא נחקרה בתחום מערכות ההפעלה שלה למחשבים שולחניים. בספטמבר 2000, גרסת בטא ציבורית של מערכת ההפעלה Mac OS X בשם Kodiak ראתה אור. לאן הלכת בזמן הזה? Apple עברה באזור זה, ואילו פונקציות קיבלה מערכת ההפעלה של שולחן העבודה בהדרגה?
Mac OS X Public Beta ו-Mac OS X 10.0 Cheetah
ב-13 בספטמבר 2000 פרסמה החברה גרסת בטא ציבורית של מערכת ההפעלה שלה Mac OS X המחיר שלה היה פחות משלושים דולר, ומערכת ההפעלה נקראה Kodiak. בתוכו, המשתמשים יכלו ליהנות מממשק Aqua ולנסות גופנים חדשים, ה-Dock בתחתית המסך, או אולי סרגל כלים עם סמל Apple תפריט במרכזו. מבוסס על משוב משתמשים Apple שיפרה בהדרגה את מערכת ההפעלה שלה, ובמארס 2001 היא הוציאה את Mac OS X 10.0 Cheetah. זו הייתה הגרסה הרשמית הראשונה של מערכת ההפעלה החדשה למחשבי מק, שהביאה חדשות בדמות ה-Dock, אפליקציית הדואר המקורית, ספר הכתובות או אולי Preview עם תמיכה בצפייה במסמכים בפורמט PDF. המחיר של מערכת ההפעלה Mac OS X היה 129 דולר. המשתמשים שיבחו, למשל, את הופעת ה-Dock או Aqua הנזכרת לעיל, מנגד, הביקורת התקבלה על ידי פעולה מעט איטית יותר, יציבות לא מספקת, וחלקם גם מתחו ביקורת על היעדר פונקציות כמו השמעת DVD או צריבת CD. הגרסה האחרונה של מערכת הפעלה זו הייתה Mac OS X 10.0.4, שיצאה ביולי 2001.
Mac OS X 10.1 Puma ו-10.2 יגואר
בספטמבר 2001 Apple הודיעה בכנס שלה כי תשחרר את מערכת ההפעלה Mac OS X 10.1 בשם Puma. עדכון זה הביא שיפורי ביצועים כלל-מערכתיים, צריבת CD ו-DVD קלה יותר בסביבת Finder המקורית, תמיכה בהשמעת DVD, תמיכה מורחבת במדפסת ו-OpenGL מהיר יותר. Apple הוא עדכן גרסה זו של מערכת ההפעלה חמש פעמים נוספות, הגרסה האחרונה עם הכינוי 10.1.5 שוחררה ביוני 2002. היורשת של פומה הייתה מערכת ההפעלה Mac OS X 2002 Jaguar באוגוסט 10.2. היא הציעה, למשל, תמיכה ב-MPEG-4 בנגן QuickTime, תכונת Inkwell לזיהוי כתב יד, או אולי תכונת Rendezvous (לימים Bonjour), שאפשרה למכשירים באותה רשת לשתף קבצים או אולי מדפסות. Mac OS X Jaguar היה זמין למשתמשים רגילים תמורת 129 דולר, אך באוקטובר 2002 Apple התחילו להציע למורים בבריטניה את ההזדמנות לבקש עותק בחינם. לאחר שחרורו, יגואר ראתה בסך הכל שמונה גרסאות, הגרסה האחרונה שסומנה 10.2.8 שוחררה באוקטובר 2003.
Mac OS X 10.3 Panther ו-Mac OS X 10.4 טייגר
באוקטובר 2003, מערכת ההפעלה Mac OS X Panther ראתה אור. יחד עם הגעתו, המשתמשים ראו פונקציות משופרות של Finder, מעבר מהיר בין משתמשים, פונקציית Exposé לתצוגה מקדימה של חלונות פתוחים ותאימות של TextEdit עם MS Word. העבודה עם קובצי PDF הואצה בתוך התצוגה המקדימה המקורית, QuickTime הציעה תמיכה ב-Codec הווידאו של Pixlet. נוספו יישומים Font Book, FileVault או אפילו iChat עם תמיכה בשיחות ועידה אודיו ווידאו, ו-Internet Explorer הוחלף בדפדפן האינטרנט Safari של אפל. Mac OS X Panther ראה בסך הכל תשעה עדכונים, האחרון שבהם שוחרר באפריל 2005 וסומן 10.3.9. Mac OS X TIger הפך ליורש של Panther בסוף אפריל 2005. טייגר הביא חדשות בדמות פונקציית Spotlight, גרסה חדשה של דפדפן Safari, Mail מקורי משופר או אולי פונקציית Dashboard. כמו כן נוספו אוטומט, פונקציונליות VoiceOver ומילון משולב. Apple עדכן את Max OS X Tiger בסך הכל אחת עשרה פעמים, הגרסה האחרונה שסומנה 10.4.11 שוחררה באמצע נובמבר 2007.
Mac OS X 10.5 Leopard ו-Mac OS X 10.6 Snow Leopard
באוקטובר 2007 Apple הוציאה את מערכת ההפעלה Mac OS X 10.5 Leopard. בו, למשל, שיפר את אפליקציית Automator, הציג את פונקציית Back to My Mac לגישה מרחוק לקבצים, וכן הציג את פונקציית Boot Camp המאפשרת אתחול מ- Windows. המילון המשולב קיבל תמיכה בוויקיפדיה, נוספה אפליקציית iCal, או אולי אפשרות לגיבוי אוטומטי באמצעות Time Machine. Apple הוא שמר על ה-Mac OS X Leopard שלו מעודכן עד אוקטובר 2009, אז הוציא את הגרסה האחרונה שכותרתה 10.5.8. Mac OS X 2009 Snow Leopard הפך ליורש של "Leopard" באוגוסט 10.6. יחד עם הגעתו, משתמשים סוף סוף קיבלו את ה-Mac App Store, בנוסף לחדשות הללו, Snow Leopard הביא שיפורים ל-Finder, iChat ויישומים אחרים, הציע תמיכה עבור MS Exchange ב-Native Mail, גרסה חדשה של נגן QuickTime ושיפורים למספר יישומים ופונקציות אחרות. Apple גם התמיכה הסתיימה עם הגעתו של Mac OS X Snow Leopard Apple דבר. הגרסה האחרונה של מערכת הפעלה זו נקראה 10.6.8 וראתה אור במחצית השנייה של יולי 2011.
Mac OS X 10.7 Lion ו-Mac OS X 10.8 Mountain Lion
ביולי 2011 Apple הוציאה את מערכת ההפעלה Mac OS X 10.7 Lion, שהופצה דרך חנות האפליקציות של Mac. יחד עם עדכון זה, חלו שינויים חלקיים בממשק המשתמש, נוספה פונקציית AirDrop יחד עם הודעות דחיפה, ו Apple הציג גם את הפונקציה של שמירה רציפה אוטומטית של מסמכים. המשתמשים קיבלו גם תמיכת אימוג'י, שיפורים ב-Finder, יכולת להריץ אפליקציות כולל הטרמינל בתצוגת מסך מלא, ובין היתר נוספה גם השפה הצ'כית. Mac OS X 10.7 Lion קיבל סך של חמישה עדכונים, האחרון עם הכינוי 10.7.5 שוחרר באוקטובר 2012. במחצית הראשונה של אוגוסט 2015 Apple זה הגיע עם OS X 10.8 Mountain Lion. בו ראו המשתמשים את הגעתו של מרכז ההתראות, נוספה אפליקציית Notes מקורית חדשה, המוכרת ממערכת ההפעלה iOS, יחד עם הודעות מקומיות, לוח שנה ותזכורות. חידושים נוספים כללו שיקוף באמצעות AirPlay, אפשרות לעדכונים אוטומטיים או אולי שיפורים ב-Dock. פלטפורמת MobileMe הוחלפה ב-iCloud. Mac OS X 10.8 Mountain Lion ראה בסך הכל חמישה עדכונים, האחרון שוחרר באוגוסט 2015 וסומן 10.8.5.
OS X 10.9 Mavericks ו-OS X 10.10 Yosemite
עם הגעתה של מערכת ההפעלה OS X 10.9 נתנה Mavericks Apple להתראות מקריאת שמות של חתולים גדולים, והחלה לקחת השראה מקליפורניה בשמות. Mac OS X Mavericks שוחרר באוקטובר 2013. הפונקציה App Nap נוספה לכאן, ומאפשרת להרדים את כל היישומים שלא נראו כרגע. Apple הוא גם הסיר כאן כמה אלמנטים סקאומורפיים, כמו מרקם העור באפליקציית לוח השנה או מראה המחברת ב-Contacts מקורי. המשתמשים זכו גם ביכולת להשיב להודעות ישירות מסביבת מרכז ההתראות. OS X Mavericks עודכן לאחרונה ביולי 2016 מתי Apple הוציאה גרסה שכותרתה 10.9.5. באוקטובר 2014, מערכת ההפעלה Mac OS X S 10.10 Yosemite הפכה ליורשת של Mac OS X Mavericks. יחד איתו הגיע עיצוב מחדש משמעותי של ממשק המשתמש, כולל אייקוני פונטים. בעזרת המשכיות, שיתוף הפעולה בין Apple מכשירים, מרכז ההתראות קיבל קטע חדש בשם "היום", ו-iPhoto ו-Aperture הוחלפו בתמונות מקוריות. העדכון האחרון של מערכת הפעלה זו נקרא 10.10.5 והוא שוחרר ביולי 2017.
OS X 10.11 El Capitan ו-OS X 10.12 Sierra
בספטמבר 2015, מערכת ההפעלה Mac OS X 10.11 El Capitan ראתה אור. הוא הביא מספר שיפורים בתחום האבטחה והביצועים, פונקציית Split View חדשה לעבודה טובה יותר בשני חלונות בו זמנית, או תמיכה במחוות ריבוי מגע באפליקציות כמו Messages או Mail. Apple מפות קיבלו את היכולת לעקוב אחר מידע על תחבורה ציבורית, Notes קיבלה עיצוב מחדש גדול בסגנון Notes ב-iOS 9, ו-Safari קיבלה את היכולת להצמיד כרטיסיות. עבור תמונות מקוריות, נוספה האפשרות להוסיף תוספי עריכה. העדכון האחרון של מערכת ההפעלה El Capitan נקרא 10.11.6 והוא שוחרר ביולי 2018. היורשת של El Capitan הייתה מערכת ההפעלה macOS Sierra. הגרסה המלאה שלו לציבור שוחררה בספטמבר 2017, והביאה חדשות בדמות נוכחותה של Siri, הפונקציה של אחסון אופטימלי, פתיחת נעילה עם Apple Watch או אולי תיבות אוניברסליות להכנסת תוכן מאחרים Apple התקן. ב-macOS Sierra, חלק מהיישומים הציעו אפשרות לפתוח מספר כרטיסיות בתוך חלון אחד, נוספה גם פונקציית תמונה-בתמונה או מצב Night Shift, ודפדפן Safari שוב זכה לתמיכה Apple Pay. הגרסה האחרונה של macOS Sierra, שסומנה 10.12.6, ראתה אור בספטמבר 2019.
macOS 10.13 High Sierra ו-macOS 10.14 Mojave
בספטמבר 2017 Apple הוציאה מערכת הפעלה macOS 10.13 High Sierra. במערכת הפעלה זו, אפליקציית התמונות המקורית עוצבה מחדש וקיבלה סרגל צד. גם הדואר המקורי שופר יחד עם Spotlight, דפדפן האינטרנט Safari קיבל את הפונקציה של חסימת כלי מעקב של צד שלישי. סירי קיבלה קול טבעי יותר וטכנולוגיית למידת מכונה עזרה לה לעבוד טוב יותר, ב-Native Notes נוספה האפשרות להצמיד פתק למקום הראשון ברשימה. נוספה תמיכה עבור iCloud בהודעות. הגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה macOS High Sierra נקראה 10.13.6 והיא שוחררה בנובמבר 2020. היורשת של macOS High Sierra הייתה macOS 2018 Mojave בספטמבר 10.14. עדכון זה הביא את המצב האפל המיוחל לכל המערכת וקומץ אפליקציות חדשות המוכרות ממערכת ההפעלה iOS, כגון מקליט קול, בית או (באזורים נבחרים) Apple חֲדָשׁוֹת. עם הגעת מערכת הפעלה זו, הוגברו גם ההכנות של אפל להפסקת התמיכה ביישומי 32 סיביות, להכנסת אמצעי אבטחה חדשים בנוגע לגישה למצלמה ולמיקרופון, או להסיר את האינטגרציה של שירותי פייסבוק, טוויטר, Vimeo ופליקר. FaceTime קיבלה תמיכה בשיחות קוליות ווידאו קבוצתיות, ה-App Store קיבלה שיפוץ משמעותי. הגרסה האחרונה של macOS 10.14 Mojave נקראה 10.14.6 והיא שוחררה באפריל 2021.
macOS 10.15 Catalina ו-macOS 11 Big Sur
באוקטובר 2017 שוחררה מערכת ההפעלה macOS 10.15 Catalina. עם שחרורו, מפתחים השיגו את היכולת ליצור יישומים שיפעלו גם תחת macOS וגם iPadOS. היא הוסיפה את Sidecar, שאפשרה להשתמש ב-iPad כצג נוסף למק, תמיכה בבקרי משחק אלחוטיים, והחליפה את iTunes בשלוש אפליקציות נפרדות - מוזיקה, פודקאסטים, טלוויזיה וספרים. Find My Mac ו- Find Friends מוזגו לאפליקציית Find, והתזכורות המקוריות עברו שיפוץ משמעותי. macOS Catalina גם הציעה תמיכה רק באפליקציות 64 סיביות, ותכונת לוח המחוונים נעלמה ממנה. הגרסה האחרונה של macOS Catalina נקראה 10.15.7 והיא שוחררה באפריל 2021. בנובמבר 2020 שוחררה מערכת ההפעלה macOS Big Sur. יחד איתו הגיע עיצוב מחדש משמעותי יותר של ממשק המשתמש, כולל הופעת ה-Dock והסמלים, במרכז הבקרה יכלו המשתמשים לנהל את ה-Wi-Fi, בלוטות', בהירות התצוגה, תאורת המקלדת האחורית או אפילו עוצמת הקול. מרכז ההתראות קיבל גם עיצוב מחדש, שקיבל התראות אינטראקטיביות. עקב הגעתם של מחשבי Mac עם שבבי M1, תמיכה ב Apple סיליקון, כמו גם עבור יישומי iOS ו- iPadOS. Native Safari, יחד עם Messages, קיבלו שיפוץ מוחלט.