סגור מודעה

כי הם מחזיקים לי חברה על פרק היד כבר שנתיים דרייבר של Garmin Marq, חבריי מהלבטיה שלחו לי חידוש בדמות Garmin Fénix 7X Sapphire Solar. זהו הדגם העליון של הדור החדש, כבר שביעי, אני אעז לומר זאת, שעון Garmin Fénix האגדי. בהשוואה לדורות הקודמים, זה מביא הרבה דברים חדשים, ובגלל זה אני כבר מצפה לראות הכל חדש ומעניין ביחד. סקירת Fenix ​​​​7X Sapphire Solar תענה על כל מה שאתה עשוי להתעניין בו במוצר החדש הזה.

בעוד שהדגמים הקודמים הציעו ארגז קטן למדי, שבדרך כלל זרקו או השארתם איפשהו בתחתית מגירה, דגם ה-7x החדש מגיע בקופסת דמוי עור מפוארת, בה תוכלו לשמור את השעון בצורה ייצוגית כאשר אתם לא משתמשים בו. מכיוון שאני מכיר הרבה אנשים (ואני אחד מהם) שעושים לסירוגין בין שעונים מכניים קלאסיים ל-Garmins, נרתיק לאחסון נחמד בהחלט בא שימושי ואני חייב לומר, זה דבר קטן שבאמת שימח אותי. אז אם תשימו את הקופסה ליד האומגות, הרולקסים, ההובלוטים ודומיהם, זו לא תהיה בושה. בנוסף לשעון עצמו ולמדריך הצ'כי, תמצאו במארז גם מטען ורצועת סיליקון רזרבית אותה תוכלו להחליף למשיכת המתכת הסטנדרטית עליה יגיע השעון. באופן אישי, אני מעדיף הרבה יותר סיליקון בספורט, ובגלל זה מיד השתמשתי בו. הרצועות ממשיכות להשתמש בסוגר Garmin QuickRelease המוכר, שבזכותו ניתן לשנות אותן תוך מספר שניות.

Garmin 7x

Garmin Fenix ​​7X Sapphire Solar

כדי לנסות באמת 100% מכל הפיצ'רים החדשים שיש לשעון להציע, אני סוקר דגם שנקרא Garmin Fénix 7X Sapphire Solar, שהוא היקר ביותר, הטוב ביותר, ובו בזמן הגדול ביותר. Garmin מציעה כרגע עבור סדרת 7. בעיקרון, יש רק את סדרת ה-Marq מעל הדגם הזה, אבל המחיר שונה לחלוטין מזה של ה-Fénixes. אני עצמי אוהב שעונים קטנים יותר ולמרות שיש לי מכניקה בגרסת ה-45 מ"מ, אני מעדיף בהרבה את ה-42 מ"מ ולכן דגם ה-7x בגודל 51 מ"מ הוא משהו שבאופן אישי לא יכולתי לדמיין על פרק היד שלי. מכיוון שלשעון יש גם מסגרת חיצונית וגם פנימית, שבמקרה זה מורכבת ממה שנקרא טבעת סולארית, אתה צריך לקבל שלמרות הגודל של 51 מ"מ, תקבל רק מסך בגודל 1,4 אינץ' ברזולוציה של 280 × 280 פיקסלים.

IMG_2224

הדגמים הקטנים יותר מציעים גוף קטן משמעותית של 47 מ"מ ו-42 מ"מ בהתאמה, אבל התצוגה היא 1,3 אינץ' ו-1,2 אינץ' בהתאמה, וזה לא הבדל כל כך מהותי. לכן, בעת הבחירה, שים לב באמת למה שאתה מעדיף באופן אישי על פרק היד שלך ואל תושפע כל כך מהעובדה ששעון גדול יותר מציע תצוגה גדולה יותר. זה נכון, אבל ההבדל בגודל התצוגה אינו מהותי כמו ההבדל המהותי בגודל השעון. עם זאת, ל-Garmin יש היבט נוסף שיש לקחת בחשבון בהקשר זה. אמנם אתה מקבל רק תכונה נוספת אחת עם ה-7X, שהוא פנס LED אמיתי (לא תצוגה, אלא נוריות LED בפועל), ההבדל העיקרי בין הגדלים של כל דגם הוא חיי הסוללה. לדגם ה-7X שנסקר על ידי יש את חיי הסוללה הטובים ביותר, ובהתחשב בגודל התצוגה, גם את יעילות הטעינה הסולארית הטובה ביותר. אבל לזה נגיע להלן. לכן, בעת הבחירה, קחו בחשבון גם את הגודל וגם את חיי הסוללה ובחרו דגם שיתאים לפרק כף היד שלכם ובמקביל תהיו מרוצים מכמה זמן הוא יחזיק מעמד.

Garmin 7x סולארי

באשר לעיצוב, הוא לא השתנה הרבה במשך שנים רבות. מצד שני, ה-Fénix 7 משתמש בחומר DLC, למשל, שרק לדגם Marq היה לפני שנה. המשטח שנעשה בטכנולוגיית DLC מאפשר את התקשת החומר לחוזק מרבי. אני אישית אוהב את העיצוב, השליטה וכל מה שנלווה ל-Garmin, אבל יש לי תלונה אחת הפעם. כשמחזיקים ביד שעון של יותר מאלף יורו בשורה העליונה ויותר מכך, במידה הכי גדולה, מצפים לאיזה משקל, איזו תחושה, בקיצור, משהו שמעיד באיזה דגם ובאיזה כמות מדובר. אתה מקבל את ההרגשה הזו עם ה-Marqs, היה לי את זה גם עם הגרסה הקטנה יותר של Fénix 5, אבל פשוט אין לי את זה עם Fénix 7. שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא סנוב בעניין הזה, שירצה להתרברב באיזה שעון ספורט יש לו (בנוסף, לוקח בחשבון שניתן להבחין דגמי Garmin בודדים זה מזה לכל היותר מרחק של חמישה סנטימטרים), אבל בקיצור, אני מתגעגע לתחושת הפרמיות הפעם. לא משנה כמה הם כועסים על גרמין, זה פשוט ככה, ואני לא אשקר לך. השעון עשוי מצוין. גם החומרים שבהם משתמשים מושלמים, אבל פשוט לא מקבלים את תחושת הפרימיום מהמכלול ככזה, שבהחלט ראויים גם לקו וגם לתג המחיר. החלק הגדול ביותר של זה הוא המשקל, שהוא רק 51 גרם לשעון 89 מ"מ.

Garmin Fenix ​​7X – טעינה סולארית

דבר מעניין שבעלי הדור הקודם של Fénix 6 כבר הספיקו להיתקל בו הוא מה שנקרא תצוגה סולארית. עם זאת, השם הזה קצת מטעה, כי למרות שהתצוגה כולה מתפקדת כפאנל סולארי, התצוגה עצמה משתתפת בהשגת אנרגיה חשמלית מהשמש רק ב-10%, ואת ה-90% הנותרים מטפלים בלוח הפנימי. , שהוא בעצם פאנל סולארי. הלוח, שנמצא בגוון נחושת, הופך לסגול מובהק בשמש ויכול לקבל אנרגיה סולארית מהשמש, שאותה השעון ממיר לאנרגיה חשמלית. בכנות, העובדה ש-Garmin התחילה להשתמש בטכנולוגיה הזו כאחת הראשונות במקרה של SmartWatch היא נחמדה, אבל בואו נודה באמת, למי מאיתנו לא היה שעון קלאסי או מחשבון עם חשמל סולארי. אז זו לא טכנולוגיה חיונית כפי שהיא עשויה להיראות במבט ראשון, בנוסף, תוך התחשבות בעובדה שהרוב המכריע של האנרגיה מהשמש מופקת על ידי הלוח. לכן, שוב צריך לקחת בחשבון שככל שהשעון שקונים גדול יותר, כך פונקציית הטעינה הסולארית יעילה יותר.

השעון יכול להראות לך את ההצטברות הנוכחית של עוצמת קרינת השמש בשש השעות האחרונות, כמו גם את ההצטברות במהלך הימים האחרונים. למרבה הצער, הכל מוצג רק בלוקס לשעה או ליום, וזה נתון כל כך חסר משמעות. אתה לא באמת יכול לדמיין מה זה אומר בעצם מבחינת כמה זמן השעון יחזיק בזכות מה שקיבלת מהשמש. ההמרה היחידה שגרמין נותנת היא העובדה שבטבלאות חיי השעון שלו, העובדה שהשעון נחשף ל-3 שעות של אור שמש בעוצמה של 50 לוקס לשעה פירושה חיים ארוכים יותר בשימוש באנרגיה סולארית. מציאותית, בהליכה של שעה הגעתי לכ-000 לוקס לשעה, וזו תוצאה לא רעה לעובדה שהיה בהיר חלקית וזה היה בפברואר, כשהשמש לא כמעט עזה כמו בקיץ. בנוסף, שני דברים נהדרים. הראשון הוא שבהחלט לא חייבים לכוון את השעון לשמש, אבל מספיק שלא תעלה עליו את השרוול, הטעינה מתבצעת גם אם זזים כרגיל. תכונת העל השניה היא העובדה שהשעון נטען לא רק מהשמש, אלא גם מאור ממקורות מלאכותיים. אז אם יש לך אותם על היד והאור דולק בחדר, הטעינה חוזרת על עצמה.

בחיים האמיתיים, טעינה סולארית באמת תאריך את חיי הסוללה שלכם, אבל כפי שכבר אמרו, הרבה תלוי אם אתם מטיילים באמצע הקיץ או משתכשכים בשטחי שלג באמצע החורף אי שם ביער. עם זאת, זה בהחלט גאדג'ט סופר שמגיע לגארמין אגודל למעלה.

חיי סוללה - מחזיק מעמד לאורך זמן, לא משנה מה אתה עושה

אם יש משהו שאני מאוד אוהב ב-Garmin שלא הייתי מחליף בשום דבר אחר, זו בעצם הפילוסופיה של השעון עצמו. אבל אם מדובר בתכונה אחת, זה ללא ספק חיי הסוללה. היסטורית, זה שונה לחלוטין מרוב השעונים החכמים הקלאסיים. עם זאת, יש לציין כי הדבר נובע גם מהעובדה ש-Garmin אינו שעון חכם השווה לדוגמא Apple Watch. עם זאת, העמידות של Garmin Fenix ​​​​7X עוצרת נשימה הפעם אפילו יותר מאי פעם. לא הייתה לי הזדמנות למדוד את משכי הזמן האישיים, אבל מניסיון של דגמים קודמים ומניסיון השימוש ב-Fénix 7 במשך שבוע, אני יכול לומר שהערכים שניתנו ישירות על ידי Garmin מתאימים בדיוק לשעה. Garmin Fénix 7x יכול לעבוד עד 28 ימים, או 37 ימים עם טעינה סולארית במצב שעון חכם. אם אתה משתמש אז במצב חיסכון בחשמל, אתה מקבל 90 ימים ללא שמש ויותר משנה עם טעינה סולארית. עם זאת, יש להוסיף שבמקרה הזה זה בעצם יהיה שעון קלאסי שלא יכול לעשות הרבה. אם אתה משתמש ב-GPS בלבד, אתה מקבל 89 שעות של מעקב GPS רצוף ו-122 שעות אם אתה משתמש בטעינה סולארית. הדבר המעניין ביותר שהשעון יכול לעשות בתחום המדידה, וכמובן גם הדבר שאוכל הכי הרבה אנרגיה, הוא השילוב של מספר פסים וכל מערכות הלוויין. במצב זה, השעון באמת מודד בדיוק של עשרות סנטימטרים ומשתמש גם ב-GPS, גלילאו וגם Glonas, והכל במספר פסים. עם זאת, אפילו במצב זה הוא נמשך זמן רב יותר מרובנו, 36 שעות או 41 שעות עם טעינה סולארית. אז אם אתה נכנס למשהו, אתה יכול לסמוך על העובדה שבהחלט ייגמר לך המיץ לפני השעון.

חיי סוללה של Garmin Fénix 7X

  • שעון חכם: עד 28 ימים / 37 ימים עם טעינה סולארית
  • מצב צפייה חיסכון בסוללה: עד 90 ימים/שנה+ עם טעינה סולארית
  • GPS בלבד: עד 89 שעות / 122 שעות עם טעינה סולארית
  • כל מערכות הלוויין: עד 63 שעות / 77 שעות עם טעינה סולארית
  • כל מערכות הלוויין ורב פס: עד 36 שעות / 41 שעות בטעינה סולארית
  • כל מערכות הלוויין והמוזיקה: עד 16 שעות
  • מצב GPS עם סיבולת מקסימלית: עד 213 שעות / 578 שעות עם טעינה סולארית
  • פעילות מסע GPS: עד 62 ימים / 139 ימים עם טעינה סולארית*
  • טעינה סולארית; מניחים שהוא נלבש כל היום עם שלוש שעות בחוץ בעוצמת אור של 50.000 לוקס

Multi-GNSS + Elevate 4 = החיבור הטוב ביותר שניתן להעלות על הדעת!

לדבר על מה שהשעון יכול למדוד ייקח מספר ספרים, אז אני פשוט אענה על הכל. זה ממש לא משנה מה אתה זוכר מבחינת ספורט או תיירות. Garmin מודד הכל בדיוק הכי גדול שאתה יכול לדמיין. אני מכסה בפירוט מה Garmin יכולה למדוד בסקירה דרייבר של Garmin Marq ולכן אם אתה מעוניין, אנא בדוק את זה. במקום לחזור על מה שכבר נכתב אלף פעמים, בואו נסתכל על החידושים ש-Fenix ​​​​7 מביאה בתחום המדידה. יש בדיוק שתי חדשות לגבי מדידה. הראשון הוא מה שנקרא מקלט Multi-GNSS, שהוא מערכת מהפכנית באמת שיכולה לקבל נתונים ממספר מערכות ניווט בו זמנית ובתדרים שונים. כך השעון יכול לקבל נתונים מכל מערכות הניווט הנתמכות, לרבות GPS, Glonass ו-Galileo, ברגע אחד.

הרם את שנת 4

זה מוביל למדידה מדויקת לחלוטין, שהפעם היא באמת מדויקת לעשרות סנטימטרים. בנוסף, הודות לעובדה שמספיק לתפוס לוויינים שונים, החיבור ללוויינים עצמם מהיר משמעותית. המערכת מוצאת כך, למשל, 3 לווייני GPS, שני לווייני גלילאו ועוד כמה לוויינים מבית Glonas וכבר יכולה למדוד את המיקום. הסריקה מדויקת במיוחד, מהירה והכי חשוב, אין נשירה. המדידה באמת מדויקת במיוחד ולכן אם אתם חובבי לחטט בנתונים ולצפות בכל מטר בודד, תתעשתו יותר מתמיד ובאפליקציה Garmin Connect, ממש תיהנו!

Garmin Marq נגד Fenix

תכונה חדשה נוספת, שאולי כבר מכירה מדגמי Venu 2, אך מעולם לא הייתה לסדרת Fénix, היא חיישן הדופק Elevate 4 יש לו רק מטרה אחת - למדוד בדיוק הכי גדול שאפשר, אפילו במצבים שבהם מגע עם עור היד שלך לא אידיאלי. זה לא משנה אם הידיים שלך רטובות או אם בחוץ -10 מעלות ואתה קפוא עד העצם, המדידה תמיד מדויקת לחלוטין. באמת, אלא אם כן אתה ספורטאי מקצועי, אתה יכול בקלות לשכוח מרצועות החזה, כי הדיוק של Elevate 4 מאוד מאוד דומה אליהם. בנוסף, Eleva 4 ארוז בזכוכית עמידה מאוד בפני שריטות, כך שלא תצטרכו לחשוש שהשעון שלכם יתחיל למדוד בצורה לא מדויקת לאחר מספר חודשים.

בסך הכל, הודות לשילוב של Multi-GNSS ו- Elevate 4, השעונים המדויקים ממילא של סדרת Fénix שוכללו משמעותית. גם המערכות הללו, יחד עם מסך המגע והמעבד המהיר יותר, תורמים לכך שהשעון באמת מהיר מאוד ומגיב לבקשות שלכם באופן מיידי. כל מה שתרצו לעשות קורה מיד, לא רק במקרה של התחלת פונקציה או תנועה במערכת, אלא גם במקרה של התחלת פעילות עם מדידת תנוחה או דופק. בקיצור, הכל מהיר יותר, חלק יותר ותיהנו יותר!

סיבולת בזמן אמת ומעלה קדימה

החדשות כוללות גם שתי פונקציות מעניינות שלא היו ל-Fénixes קודמות. בראש ובראשונה, זו תכונת סטמינה. זה מופעל לאחר זמן מה, ברגע שלשעון יש מספיק נתונים מהאימונים שלך, התחדשות, חישת פונקציות פיזיוגנומיות וכן הלאה. הודות לכל הנתונים האלה, הוא יכול להראות לך את הסיבולת שלך בזמן אמת, וזה משהו שלא צריך הרבה היכרות, במיוחד עבור שחקני משחק לחימה במחשב. זוהי בעצם הסיבולת האמיתית תחת העומס הנוכחי. זה אומר שאם אתה שוחה למשל, השעון יכול לראות באיזה קצב אתה שוחה, מה העומס שלך, מה הדופק הנוכחי שלך, והוא גם יודע מה עשית קודם, אם ישנת 6 או 8 שעות , או אם שחייה היא הפעילות הראשונה שלך, או להיפך, רצתם עשרה קילומטרים לפני שקפצתם למים. בהתבסס על כל הנתונים האלה, הם יראו לך מה אחוז הסיבולת שלך או כמה זמן אתה יכול לעשות פעילות נתונה בקצב נתון. למה זה טוב? כשאתה יודע שאתה רוצה לשחות במשך שעה, אתה יכול להתאים אוטומטית את הקצב שלך כך שאתה באמת יכול לעשות את זה במשך שעה ולצאת מהמים הרבה סחוטים, אבל עדיין לשחות את המטרים האחרונים באותו קצב. אז זהו גאדג'ט סופר!

גאדג'ט נוסף שהוא חדש הוא פונקציית Up Ahead. זו בעצם האפשרות להוסיף נקודות עניין למסלולים שיצרתם במפות. הודות לעובדה שניתן לשתף נקודות מפה, כולל נקודות, עם אחרים, אפשר להתריע בפניהם או בעצמכם על דברים מעניינים במסלול. יכולים לשמש בו תיירים, שיכולים למשל לסמן במפת הטיול נקודות בהן כדאי לקחת מצלמה ולצלם כמה תמונות או לצאת מהמסלול כדי להסתכל על משהו מעניין. אם אתה ספורטאי, אתה יכול, לעומת זאת, להזין את הזמנים שתרצה להשיג בנקודות בודדות לתוך המסלול ולשמור על הקצב שלך בהתאם. זה בהחלט גאדג'ט מעניין, אבל מצד שני, אין צורך לחפש בו משהו מהפכני במיוחד.

Garmin Marq נגד Fenix ​​​​7x

מפות טופוגרפיות שכותרתן TopoActive, שהן כעת חלק מ-Garmin Fénix 7 ללא תשלום לחלוטין, הן אחד החידושים הזניחים. יש לך מפות מותקנות מראש בשעון שלך המכילות באמת כל מה שאתה יכול לחשוב עליו. בנוסף, ניתן לעדכן אותם בחינם ישירות מהשעון, וזה יתרון גדול, כי חיבור שעוני Garmin ישנים למחשב והורדה מייגעת אליו של מפות לא היה כיף לאף אחד. בנוסף, Garmin נהגה לגבות 1290 CZK עבור מפות טופוגרפיות, כעת הן בחינם. ניתן לאחסן מפות בנוחות בזיכרון הפנימי של השעון בנפח 32 גיגה-בייט.

בקרת מגע, מה שאף אחד לא מכריח אותך לעשות

פקדי המגע היו בערך הדבר היחיד שקנאתי באשתי לגבי Garmin Venu 2s שלהם. אתה לא באמת צריך את זה ביום רגיל, אבל כשרוצים לצלול עמוק יותר לתוך התפריט או למצוא משהו במהירות, זה באמת שימושי וזה יותר נוח לשימוש מהכפתורים. Garmin Fenix ​​7 הוא הראשון בהיסטוריה של סדרת Fenix ​​שמציע בקרת מגע, ומכיוון שמדובר בשינוי די קיצוני, Garmin עשתה זאת בצורה חכמה. השעון לא איבד אף אחד מהכפתורים שלו, שבאמצעותם עדיין ניתן לשלוט ב-100% מכל הפונקציות שיש לשעון להציע. עם זאת, אם תרצו, תוכלו גם לשלוט ב-100% מהכל באמצעות מסך המגע או לשלב את שתי הפונקציות. בנוסף, ניתן להגדיר האם תרצו להשתמש רק בקרת מגע או רק בכפתורים וכמובן לפעילויות שונות.

Garmin Fenix ​​7x

אם אתה הולך לשחות, אתה יכול להשבית את בקרת המגע, בזמן רכיבה על אופניים תוכל להפעיל אותה, וכן הלאה. בקרת המגע עובדת בדיוק, אבל צריך לקבל שלא מדובר בסוג של מולטי-טאץ' מתקדם, אלא בנגיעות פשוטות וגלילה על הצג באצבע אחת. עם זאת, זה מה שאתה עושה לרוב במקרה של Garmin, או ליתר דיוק זה הדבר היחיד שאתה צריך לעשות במקרה של סדרת Fenix.

סוף סוף, פנס אמיתי

Garmin Fenix ​​​​7X הוא היסטורית שעון Garmin הראשון שיש לו פנס LED קלאסי. למרות שגם בדגמים ישנים יותר ניתן היה להפעיל את הפנס, רק שהתצוגה הגדילה את הבהירות למקסימום והאירה לבן. דגם ה-7X הוא היחיד שמציע למעשה זוג לדים, הממוקמים בגוף השעון הרחק מגופכם, ולאחר ההפעלה יש לכם אפשרות לבחור את עוצמת האור של דיודות אלו. יש לציין שהם באמת מאירים מאוד בחושך מוחלט ואפילו אפשר להאיר איתם את השביל שמתחתיכם. אז אם אתם מוצאים את עצמכם באמצע הלילה ביער ואין לכם פנס, אל דאגה, השעון יעזור לכם לזרוח מתחת לרגליים כדי שלא תהרגו איפשהו. בין הדיודות הלבנות ישנה גם דיודה אדומה שתוכל להפעיל כאשר אתה צריך אור אדום. במבט ראשון מדובר בשטויות, אבל אם אתם באמת יוצאים להרפתקה עם השעון, אז השטות הזו במבט ראשון ממש מתאימה לכם, ואני חייב לומר שבזכות העובדה שהלד ממש מאירה מתחת לרגליים, זה הוא טריק מאוד פרקטי ויעיל!

Fénix 7X - הטוב ביותר ש-Garmin יכול לעשות על פרק כף היד שלך!

כל מה שחדש שמביא Garmin Fénix 7x משולב בשעון באיכות גבוהה מאוד ובעיקר במשורה רבה. אם אתה לא אוהב משהו, אתה בעצם לא צריך להשתמש בו, כמו שקורה עם פקדי מגע, למשל. יש באמת הרבה שינויים וגם אם חלק מהם אולי לא מרעיש עולם במבט ראשון, תגלו מהר בזמן השימוש שמדידת דופק אמינה גם בטמפרטורות מתחת לאפס, כשהידיים שלכם שבריריות, היא באמת יתרון. העובדה שיש לכם מפות חינמיות, בקרת מגע, טעינה סולארית או, למשל, מיקום מודרני יותר הם דברים שכמעט כל משתמש יעריך.

אם יש לך Fenix ​​​​6 או, למשל, Marq על פרק היד, אז כנראה שאתה לא צריך לרוץ לחנות ולהסתפק בשביעיות בכל מחיר, אלא אם יש לך Garmins ישנים יותר או שאתה רוצה לעבור מ עוד מותג ל-Garmin Fenix, אז עכשיו זה הזמן הטוב ביותר. תמורת הכסף שלך, אתה מקבל את הטופ המוחלט של מה שיש לבוחני הספורט של היום להציע. אני כותב בכוונה בודקי ספורט, כי לשקול את Garmin Fenix ​​7 בתור תחרות למשל Apple Watch יהיה מוזר. אף שעון לא טוב יותר מהשני, בקיצור, הם שונים לחלוטין ומציעים פרספקטיבה שונה לחלוטין על איך שעון חכם יכול להיראות היום. לי אישית, Garmin מנצחת כבר הרבה שנים ולמרות שאני מאוד אוהב את השביעיות ונהניתי מאוד מהבדיקה, אישית אשאר עם ה-Marq Driver לעוד כמה ימי שישי. עם זאת, אם אתה חושב על Garmins, אז אין הרבה מה לחשוב ואני מאמין שה-Garmin Fenix ​​​​7 בעצם לא יכול לאכזב אותך בכלום ורק ישמח אותך!

אתה יכול לקנות את Garmin Fenix ​​7x ישירות כאן.

הכי נקרא היום

.
  翻译: