סגור מודעה

אני תמיד מצפה להצגת האייפדים החדשים, גם בגלל שאני שם את ידיי עליהם באופן קבוע לסקירה. זו הסיבה שניתן ליצור סקירה של iPad Air 2024 או, אם תעדיף, iPad Air M2 גם כעת. עם זאת, אני לא משתמש רגיל, כי ה-iPad הוא כנראה לא המוצר בשבילי. למרות שאני מנסה בו כל מה שאפשר ובלתי אפשרי בימים הראשונים, לאחר זמן מה השימוש מוגבל לצריכת אינטרנט ומשחקים, מה שנראה קצת נמוך למוצר בכסף כזה. כמובן, אני לא רוצה להשמיץ את האייפד בשום אופן. יש לי מסביבי מספר אנשים שמנצלים את הפוטנציאל של טאבלט אפל הרבה יותר טוב ממני, אבל כנראה לנצח אשאר עם השילוב של אייפון ומקבוק. וגם ה-iPad Air לא שכנע אותי לקנות אייפד, למרות שמדובר בכלי מעוצב ועוצמתי שאם תמצא בו שימוש יבדר אותך לאורך זמן.

אם אתם עוקבים אחרי האירועים סביב הטאבלטים של אפל כבר זמן מה, כנראה ברור לכם שה-iPad Air של השנה יהיה רק ​​אבולוציה קטנה, כאשר השינוי הגדול ביותר הוא ככל הנראה הטמעת שבב חזק יותר. וזה באמת כך. אם נחליט לכלול גרסת 13 אינץ' בגזרת "אייר", אל תצפו לשינויים במונחים של עיצוב או פונקציונליות. אם כמוני אתם מתכוונים לצרוך תוכן באינטרנט, לגלול ברשתות חברתיות ולשחק פה ושם משחק פשוט, הייתי הולך על הישן יותר. עם זאת, אם אתם חושבים קדימה, עורכים תמונות, משתמשים באייפד ככלי עבודה או חושבים על איזה משחק AAA עם בקר שכבר נרכש, האייפד אייר עם M2 הוא בחירה לא רעה. בואו נפרק את זה קצת יותר בפירוט.

אובסה בלני

כמובן שהדבר הראשון שנעשה הוא הקופסה עצמה. הטאבלט החדש מגיע בקופסה דקה מאוד שחושפת, כמו תמיד, את חזית האייפד עם דגש על עיצוב נטול מסגרת. העיצוב הדק של האריזה מעיד רק על דבר אחד. לא תמצאו כאן מתאם טעינה, שבעצם אף אחד לא סומך עליו בימינו. בנוסף לאייפד אייר, תמצאו בקופסה קצת דיבור וכבל טעינה USB-C קלוע באורך מטר.

וויקון

כפי שכבר ברור, Apple הכניס שבב לדור החדש של iPad Air Apple M2. כן, זה כבר לא השבב החזק ביותר, אבל תצטרך לעבוד ממש קשה כדי באמת "לאטום" אותו. מכיוון שאני לא עורך סרטונים או עורך תמונות, בדיקות הביצועים שלי מוגבלות למשחקים. אז בכל פעם שאני ממהר להוריד כל מיני משחקים. שיחקתי כמה שעות של Call of Duty: Mobile, Genshin Impact, Resident Evil 4, Resident Evil Village או הגרסאות המחודשות של GTA: San Andreas ו-Vice City. עם כל כותרת, לאייפד הזה לא הייתה בעיה בכלל, אם כי עם משהו כמו Resident Evil: Village זה יהיה תלוי הרבה איך אתה מגדיר את הפרטים.

Apple גם כמה ימים לאחר הצגת האייפד אייר עם ה-M2, הוא הודה שלשבבים האלה יש GPU של תשע ליבות. Apple עד כה, היא הציעה רק את השבבים הללו בגרסאות עם 8 ו-10 ליבות GPU. אז אפשר לחשוב שמדובר בגרסאות שיוצרו בצורה לא מושלמת של שבב 10 ליבות. קשה לדעת אם אתה יכול להבחין בהבדל. בגמר, סביר להניח שזה יהיה שינוי זניח. השבב נתמך אז על ידי 8 GB של זיכרון RAM. המשחק ב-iPad Air הוא באמת נהדר, עם זאת, אנחנו לא יכולים להמליץ ​​על בקר אלחוטי לגיימינג נוח יותר. גרסת ה-13 אינץ' של האייפד ממש גדולה בידיים, מה שמציב אותך בחסרון משמעותי במצבים שבהם אתה צריך ידיים מהירות. Resident Evil משוחק ממש רע בלי בקר, כי בכל פעם שאתה נוגע בו מופיע בקר וירטואלי על המסך, מה שמקלקל את כל חווית המשחק. מצד שני, כמעט סיימתי את GTA: Vice City מחדש ללא בקר, אפילו עם קללות מדי פעם. למטה תוכלו לראות איך נראים המשחקים בטאבלט של אפל.

לְהַצִיג

אין חדשות משמעותיות לגבי התצוגה של האייפד אייר, אם נשלל את החידוש שכבר הוזכר בדמות אלכסון חדש וגדול יותר. אם אני צריך להתחיל עם הדברים החיוביים, מדובר בצג Multi-Touch הולם לחלוטין עם תאורת LED אחורית וטכנולוגיית IPS עם רזולוציה של 2732 × 2048 בעדינות של 264 ppi, הניתן לקריאה אפילו באור שמש ישיר ובעלת רזולוציה טובה מאוד. עיבוד צבע. יש לומר שלגרסת ה-13 אינץ' בהירות של 600 ניטים, בעוד שלגרסה הקטנה יש 100 ניטים פחות. התצוגה עצמה כנראה לא תרגש אתכם יותר, אבל אני לא יכול לדמיין שהיא תגרום לכם לאי נוחות בשום צורה. כמובן, הצגת השחור אינה הטובה ביותר, אבל אתה צריך לסמוך עם זה בגלל הטכנולוגיה שבה נעשה שימוש. גם השכבה האולאופוביה לא עברה שינויים. לכן התצוגה תיסתם כמעט מיד, ואם אתם כלבים לגבי ניקיון, תנקו אותו כמעט כל הזמן.

לגבי התצוגה של האייפד אייר, אני מעז (שוב) לפתוח שאלה שמטרידה את מעריצי אפל כבר כמה שנים, כלומר: "האם כבר לא צריך להיות פאנל עם קצב רענון גבוה יותר אני בשום אופן לא מפונק?" בעניין זה. אני עצמי משתמש באייפון XR כבר שנים רבות. עם זאת, מדובר במכונה שעולה 13 קרונות בגרסת ה-25 אינץ'. זה בהחלט ראוי לתצוגה טובה יותר. למרבה המזל, הייתה לי הזדמנות "לשחק" עם האייפד פרו עם ה-M4 לזמן מה תוך כדי בדיקת האייפד אייר. כנראה ברור לכם שהתצוגה היא שיר אחר לגמרי במקרה הזה. עיבוד הצבעים מדהים והכל מתנהל בצורה חלקה. אז כשחזרתי לאייפד אייר אחר כך, התנועה פתאום הרגישה נורא עצובה. וכל זה במצב שאני משתמש בו בשכיבה ויחסית קרוב לעיניים. ברור לי שרובכם תסכימו איתי לגבי פריסת צג 120 הרץ. עם זאת, זו מדיניות ש Apple טבעה כבר שנים רבות, וזכות ה"תצוגה" הזו שייכת רק לדגמי ה"פרו". גם אם התחרות בקטגוריית המחיר הזו (אפילו בזו הנמוכה בהרבה) מציעה צגים בתדירות גבוהה יותר, אנחנו לצערנו נאלצים לקבל זאת כמעריצי אפל. הייתי מהמר שנראה תחילה תצוגות עם קצב רענון גבוה יותר בדגמים הבסיסיים של האייפונים. מקווה שזה יהיה בקרוב, ובתקווה שגם אייפד יגיעו בקרוב.

נשמע

גם בקצרה על הסאונד. ישנם שני רמקולים משני הצדדים, עם סה"כ 4 פתחי אוורור. ככל שתחזיקו את הרמקול בצורה אופקית, כנראה שתחסמו את שני פתחי האוורור עם הידיים. עם זאת, זה לא כל כך משנה ואתה לא תאבד את הסטריאו גם במצב הזה. אני מדרג את הביצועים המוזיקליים של האייפד אייר בצורה חיובית. לפעמים אפילו תהיתי איך טאבלט שעוביו הוא רק 6,1 מ"מ יכול באמת לשחק. הסאונד די דינמי וחזק מספיק. כמה פעמים אפילו לא הגעתי לרמקול האלחוטי בזמן האזנה למוזיקה ופשוט נתתי לאייפד לנגן. ביצועי האודיו של האייפד הם אפוא הפתעה נעימה מאוד עבורי.

עיצוב ובנייה

גם במקרה הזה, לא היו הפתעות גדולות והאייפד אייר, כצפוי, מעתיק את העיצוב של דגמים קודמים. אז יש לנו כאן עיצוב ללא מסגרת, שבו Touch ID מוסתר בכפתור העליון. סקרתי כמה אייפד עם עיצוב זה בעבר, ותמיד התלוננתי על הנדנוד המעצבן והרועש של הכפתור הזה. הכפתור מתנדנד אפילו עכשיו, אבל הוא זקוק לעזרה רבה והתנודה במקרה זה אינה נשמעת כלל. אז תהיה עצמך Apple השתפר מבחינת בנייה, או שפשוט היה לי חסר מזל לאחרונה.

האייפד אייר החדש הגיע בארבע גרסאות צבע, כלומר כחול, אפור חלל, סגול ולבן מכוכבים. קיבלתי את הגרסה הכחולה, שכנראה מזכירה לכם את הגרסה ה"כחולה" של ה-iPhone 13 Pro. הצבע נחמד ושובב, אבל אני תמיד אעדיף לחפש את Space Grey. מידות הגרסה שבדקתי הן 214,9 x 280,6 x 6,1 מ"מ. גרסת ה-Wi-Fi שוקלת 617 גרם. הגרסה הסלולרית כבדה יותר בגרם. לגבי פריסת רכיבי השליטה, בנוסף לכפתור הראשי הנ"ל, תמצאו גם את כפתורי הווליום וכמובן את המחבר המגנטי ואת ה-Smart Connector. אתה יכול גם לסמוך על מחבר טעינה USB-C. האייפד אייר נראה ומרגיש נחמד מאוד. מצד שני, יש להכיר בכך שהמסגרות סביב התצוגה יכולות להיות צרות יותר באופן ניכר. אין לי תלונות על העיצוב האחורי. מדובר בעיצוב מתכת קלאסי שפשוט מתאים לאייפד ויתאים לו עוד הרבה זמן. בקיצור, ההימור הבטוח על אפל משתלם היטב, ואתם פשוט תאהבו את האייפד.

לגעת מזהה

כנראה שאף אחד לא ציפה שהאייפד אייר החדש יכלול שום דבר מלבד Touch ID. כפי שהיה במשך כמה שנים, נוכל למצוא אותו שוב בכפתור העליון. Touch ID נוח לשימוש. זה מהיר ומדויק יחסית. היזהר שלא תהיה אצבע שמנונית או רטובה. אם אתה רוצה לדייק את Touch ID קצת יותר, אתה יכול, כמו קודם, לסרוק את האצבע שלך עד 5 פעמים. סימן שאלה תלוי בעובדה האם אי פעם נראה את Face ID גם בסדרה הזו. אם נסתכל יותר מקרוב על המספרים, לפי אפל, האפשרות "לשבור" Touch ID היא 1:50000 עבור Face ID היא 1:1000000. לפיכך, Face ID מאובטח פי 20 במספרים. בטח, המחיר יעלה קצת. עם זאת, האייפד אייר כבר לא מהזולים, ומבחינתי, Face ID כבר יכול להיות כאן. אחרי הכל, זו טכנולוגיה ש Apple נחשף ב-2017 לצד האייפון X. אז לא הגיע הזמן?

Fotoaparat

כפי שאני תמיד אומר, סביר להניח שלא תשתמש באייפד כמצלמה הראשית שלך. אבל זה נחמד שהוא כאן. אם נסתכל על הנתונים הטכניים, נוכל לסמוך על מצלמה רחבה של 12MP מאחור, צמצם ƒ/1,8, זום דיגיטלי 5x, עדשה בת חמישה חלקים, טכנולוגיית פוקוס פיקסלים, פנורמה (עד 63 מגה פיקסל), חכם HDR 4, ייצוב תמונה אוטומטי וכו' האייפד אייר החדש מצלם תמונות לא רעות. אני לא מעז לומר אם יש התקדמות מאז הגרסה האחרונה. עם זאת, התמונות נראות לא רע בכלל. ולעזאזל, קחו את העובדה שהאייפד, בגלל המידות שלו, לא מצלם תמונות ממש טובות. באור יום, התמונות נהדרות, אבל אל תשוו אותן לאייפון.

לגבי המצלמה הקדמית, תמצאו מצלמה קדמית 12MP בזווית רחבה במיוחד עם צמצם של ƒ/2 ו-Smart HDR 4. המצלמה ממוקמת כעת בצד של ה-iPad Air, כך שהיא מתאימה באופן מושלם ל-FaceTime שיחות או ועידות אחרות. אתה שם את האייפד שלך על הצד שלך ובזכות המצלמה הרחבה ותיקון העדשה, המצלמה תמיד תמצא אותך, גם אם תסתובב סביב השולחן. תשכחו מתמונות סלפי, אבל למטרות הכנסים הנ"ל, המצלמה הקדמית מספיקה בהחלט. השינוי במיקום המצלמה הקדמית הוסבר כבר ביום שישי, כך שזו לא הפתעה גדולה. החדשות הטובות הן שלא תבחינו כלל במצלמה בזמן השימוש בה. אז אם אתם חוששים שהאייפד ייראה לא טבעי בשימוש במצב דיוקן, אתם חוששים לחינם.

סוללה

Apple לקטע הסוללה, הם טוענים שהאייפד יכול להתמודד עם עד 10 שעות של צפייה בווידאו או גלישה באינטרנט בטעינה אחת. די קשה להעריך את חיי הסוללה, מכיוון שהם תלויים במידה רבה באופן השימוש באייפד. אם גלשתי באינטרנט מדי פעם על בסיס יומיומי, האייפד החזיק מעמד אפילו 4 ימים ללא טעינה. בשימוש רגיל, האייפד אייר שלי הוא באמת "מחזיק". אם אתה משחק, אתה תרוקן את הסוללה אחר הצהריים. אני יכול מיד להמליץ ​​על מטען הגון לאייפד אייר. עם מטען איטי של 5W, "תזינו" את האייפד לנצח נצחים. אם יש לך MacBook, הבעיה הזו נפתרה.

סיכום

את החידוש בדמות אייפד אייר עם שבב M2 די קשה לי להעריך, ולמעשה אני לא יודע למי הייתי ממליץ עליו. כפי שאמרתי כמה פעמים, אני לא קהל היעד של האייפד. זה באמת כלי יפה וחזק שיש לו הרבה שימושים. אתה תיהנה איתו מאוד ותעשה איתו הרבה עבודה. סימן שאלה תלוי אם אתה יכול לעשות את העבודה בצורה יעילה יותר במשהו אחר. כן, אתה יכול לכתוב עבודת לימוד או טקסט אחר גם באייפד. אבל אתה צריך לקנות מקלדת. אז למה לא לעשות עבודה כזו מיד ב-MacBook?

ה-iPad Air הבסיסי עם M2 בגרסת ה-13 אינץ', כלומר בגרסת הזיכרון של 128 ג'יגה-בייט, עולה 23990 קרונות מלאים, שלדעתי הוא קצת תלול. ה-iPad Air עולה 256 קרונות בגרסת ה-26990 GB, שהיא גרסת האחסון הבסיסית של ה-MacBook Air. ראוי לציין כי ה-MacBook Air הבסיסי (256 ג'יגה-בייט) יקר יותר ב-3 קרונות בלבד. אם תקנו מקלדת טובה יותר לאייפד אייר, היא תצא "מרושלת" בעצם. אם לאחר מכן תשים את iPadOS ו-macOS ביניהם, ההשקעה ב-MacBook תהיה הרבה יותר סבירה. אם האייפד אייר עם ה-M2 היה זול יותר ב-5, כנראה שלא הייתה לי בעיה איתו. יחד עם זאת, הכללת שבב M2 נשארת מעט סבירה. הגרסה הקודמת של האייפד אייר (2022) קיבלה את ה-M1. ידה של אפל לא תיפול אם, אפילו בהתחשב בחלוף שנתיים, היא תכלול את שבב M3. יש גם הבדל של שני דורות שבבים בין ה-iPad Pros. אז, כמו שאמרתי, אני לא לגמרי מבין מה אפל עושה.

את ה-iPad Air M2 ניתן לרכוש כאן

הכי נקרא היום

.
  翻译: