Advertentie sluiten

Twee dagen geleden gingen we naar de eerste van dit jaar Apple Keynote zag de presentatie van verschillende nieuwe apparaten. Eerst wij Apple verrast met een nieuwe groene kleur voor de iPhone 13 (Pro), waarna de presentatie van de derde generatie iPhone SE volgde. Vervolgens kwam de Californische gigant met de iPad Air van de vijfde generatie en tenslotte met het hoogtepunt van de avond in de vorm van een Mac Studio en een monitor Apple Studio-weergave. Wat deze monitor betreft, het zou een meer betaalbare monitor zijn voor professionals die geen Pro Display XDR nodig hebben. Voor beide monitoren geldt een prijs, dus laten we ze met elkaar vergelijken Apple Studio Display samen met andere monitoren in een vergelijkbaar prijsniveau.

27 " Apple Studioweergave

Laten we meteen aan het begin eens kijken naar de specificaties van de geïntroduceerde 27″ Apple Studio Displaye, zodat we weten waar we het mee moeten vergelijken. Het is dus een 27″ monitor die een resolutie van 5K biedt, namelijk tot 5120 x 2880 pixels. Apple stelt dat het gebruik maakt van een Retina-display, wat dus IPS-technologie is. Wat het antwoord betreft: we kunnen deze informatie voorlopig nergens vinden. We weten echter dat de maximale helderheid 600 nits bereikt, het oppervlak van het scherm glanzend is (nano-textuur tegen meerprijs) en de beeldverhouding 16:9 is. Er is ondersteuning voor 1 miljard kleuren, een breed kleurbereik van P3 en True Tone. Aan de achterkant bevinden zich in totaal drie USB-C-aansluitingen, samen met één Thunderbolt 3-aansluiting, waarmee het toestel eventueel kan worden opgeladen met een maximaal vermogen van maximaal 96 W. De USB-C-aansluitingen verzorgen vervolgens de dataoverdracht met een snelheid van tot 10 Gb/s en worden gebruikt om randapparatuur, opslag en netwerken aan te sluiten. Vermeld moet worden dat de Studio Display ook een 12 MP ultragroothoekcamera heeft met een gezichtsveld van 122°, een diafragma van f/2.4 en ondersteuning voor het centreren van de opname. Er zitten in totaal zes speakers in het lef, die in breed stereo kunnen spelen en Dolby Atmos ondersteunen. Er zijn ook drie microfoons van studiokwaliteit. De prijs begint bij 42 kronen.

27 " Apple Je kunt Studio Display hier kopen

38″ EIZO FlexScan EV3895-BK

De eerste monitor die ik ter vergelijking heb gekozen, is de EIZO FlexScan EV3895-BK. Deze monitor heeft een diagonaal van 38″ en biedt Quad HD-resolutie met 3840 x 1600 pixels. De weergavetechnologie is IPS, verversingssnelheid 60 Hz, kleurdiepte 8 bit en responstijd 5 ms. De maximale helderheid is vastgesteld op 300 nits, wat twee keer minder is dan de Studio Display. De contrastverhouding is 1000:1, het beeldschermoppervlak is anti-reflecterend en de beeldverhouding is 24:10. Wel moet vermeld worden dat deze monitor gebogen is, dus niet recht zoals de monitor van Apple. Verder kunt u zich verheugen op een dekking van 94% van de P3-standaard en automatische helderheidsaanpassing. Wat connectiviteit betreft, biedt de 38″ EIZO veel poorten. Dit zijn precies 2x HDMI 1.4, één DisplayPort 1.2a, USB-C, 2x USB-B, LAN, 4x USB-A 3.1 en een hoofdtelefoonaansluiting. Deze monitor beschikt niet over een camera, maar er zijn wel openingen voor twee stereospeakers aan de voorkant. Verder beschikt deze monitor bijvoorbeeld over opbergruimte voor kabels die je mooi achter de monitor kunt vasthouden en verbergen, samen met Paper Mode-technologie die een leesapparaat simuleert. Voor oogbescherming ontbreken Flicker-Free en Low Blue Light-technologieën niet. Het gewicht is 13,2 kg en het typische verbruik is 28 W. De prijs van deze monitor is 42 kronen.

U kunt de 38″ EIZO FlexScan EV3895-BK hier kopen

32″ BenQ SW321C

De tweede vergeleek de monitor met Apple Het studiodisplay is een BenQ SW321C. Deze monitor heeft een diagonaal van 32″ en biedt een 4K resolutie, namelijk 3840 x 1600 pixels. Het paneeltype is IPS, zoals bij beide bovengenoemde monitoren, met een maximale verversingssnelheid van 60 Hz en een responstijd van 5 ms. De maximale helderheid bedraagt ​​slechts 250 nits, het opgegeven contrast is 1000:1 en het beeldschermoppervlak is mat. Het is een platte monitor met een beeldverhouding van 16:9. Het biedt ook 95% dekking van het P3-kleurengamma, 10-bit kleurdiepte. Wat betreft connectiviteit vind je op de achterkant 2x HDMI 2.0, USB-C, DisplayPort 1.4, USB 3.2 Gen 1, USB 3.0 en een hoofdtelefoonaansluiting. U kunt ook uitkijken naar Flicker-Free- en Low Blue Light-technologieën voor oogbescherming, samen met Paper Color Sync, Black & White, GamutDuo en meer. Bij deze monitor krijg je ook een diafragma voor een nog betere ervaring. De monitor is compatibel met de formaten HDR10 en HLG. Het gewicht van de monitor bedraagt ​​11,8 kg en het typische verbruik is 52 W. De prijs is vastgesteld op 47 kronen.

Je kunt de 32″ BenQ SW321C hier kopen

49″ Samsung Odyssey G9 Neo

De voorlaatste monitor die in dit artikel wordt vergeleken, is de Samsung Odyssey G9 Neo. Deze monitor is de grootste van allemaal en heeft een diagonaal van maar liefst 49″. Het biedt Quad HD-resolutie met 5120 x 1440 pixels. Deze monitor onderscheidt zich van de anderen door het paneeltype, in dit geval VA, en de maximale verversingssnelheid reikt dan tot 240 Hz. Verder zul je blij zijn met de minimale responstijd van 1 ms, samen met de maximale helderheid van maar liefst 420 nits en de contrastverhouding van 1:000. Het oppervlak van het scherm is mat en de beeldverhouding is 000:1. Dit is een extreem gebogen monitor die een kromming van 32R bereikt, waardoor je gezichtsveld volledig gevuld wordt. Deze monitor maakt gebruik van Mini LED-technologie voor achtergrondverlichting, die zorgt voor lokaal dimmen in in totaal 9 zones en 1000% van de P2-kleuren dekt. Qua connectiviteit biedt deze monitor 048x HDMI 91, één Display Port 3, 2x USB-A, één USB-B en een hoofdtelefoonaansluiting. Vergeleken met andere monitoren beschikt de Samsung Odyssey G2.1 Neo ook over LED-achtergrondverlichting aan de achterkant, wat door sommigen op prijs kan worden gesteld. Er is automatisch wisselen van beeldbron, automatische helderheidsregeling en HDR-ondersteuning. De monitor ondersteunt ook Flicker-Free en Low Blue Light-technologieën voor oogbescherming. Het gewicht van deze monitor is 1.4 kg, het typische verbruik bedraagt ​​dan 2 W. De prijs van de monitor is 9 kronen.

Je kunt de 49″ Samsung Odyssey G9 Neo hier kopen

27″ LG UltraFine 27MD5KL

De laatst vergeleken monitor die we samen gaan bekijken is de LG UltraFine 27MD5KL. Deze monitor hebben we met terugwerkende kracht na de publicatie van het artikel aan de vergelijking toegevoegd, op instigatie van een aantal van onze lezers - het is waar dat deze monitor echt heel interessant is. Het is dus een 27″ monitor, net als de Studio Display van Apple. Deze monitor biedt een IPS paneel met een 5K resolutie, namelijk 5120 x 2880 pixels. De maximale helderheid bereikt 500 nits, wat slechts honderd minder is dan bij Studio Display. LG UltraFine 27MD5KL maakt gebruik van een antireflecterend beeldschermoppervlak, heeft een plat ontwerp en een beeldverhouding van 16:9. Qua connectiviteit is hij hetzelfde als de Studio Display, hij beschikt dus over drie USB-C en één Thunderbolt. Wel moet vermeld worden dat deze monitor direct bedoeld is voor macOS, wat een hoop verklaart. De verversingssnelheid is 60 Hz en de respons is met 14 ms relatief groot. De kleurdiepte is 10 bits en de contrastverhouding is 1000:1. Belangrijk om te vermelden is dat deze monitor ook twee speakers biedt, samen met een camera aan de voorzijde. Het gewicht van deze monitor is 8,5 kg en het typische verbruik is 140 W, wat behoorlijk veel is vergeleken met de concurrentie. De prijs bedraagt ​​dan 36 kronen, wat zeker interessant is aangezien deze monitor erg op elkaar lijkt Apple Studio-weergave. In vergelijking daarmee krijg je echter een minder mooi ontwerp, een slechtere webcam en luidsprekers - dus het is absoluut noodzakelijk om enkele compromissen te sluiten. Maar wil je geen Studio Display en heb je macOS, dan is de LG UltraFine zeker een goede keuze.

Je kunt de 27″ LG UltraFine 27MD5KL hier kopen

Záver

Dus als we vergelijken Apple Studio Display met andere monitoren op hetzelfde prijsniveau, dus we merken dat het in bepaalde gevallen de concurrentie kan verslaan en in andere gevallen niet zo volledig. Het zal je misschien meteen opvallen dat andere monitoren in de meeste gevallen enkele centimeters groter zijn, waardoor ze groter worden. Maar in dit geval moet je nadenken over hoe groot een monitor je nodig hebt. Er moet worden vermeld dat de Studio Display, net als de 27″ LG UltraFine, een 5K-resolutie biedt op een kleiner oppervlak, waardoor ze een veel fijnere weergave hebben in vergelijking met andere monitoren die groter zijn en een 4K- of Quad HD-resolutie hebben, wat mogelijk een probleem zijn voor een sleutel. Iemand heeft misschien last van de glanzende afwerking in de basisconfiguratie van de Studio Display, maar bij de LG UltraFine krijg je al een antireflectielaag in de basis. Bovendien vinden sommige mensen de afwezigheid van klassieke connectoren in de vorm van HDMI enz. misschien een probleem bij typische monitoren. In plaats daarvan heeft de Studio Display alleen USB-C en Thunderbolt 3. De LG UltraFine heeft weer dezelfde connectoren. omdat het een monitor is die voornamelijk bedoeld is voor macOS. Als u echter oudere poorten wilt gebruiken, moet u een aantal adapters of hubs voor deze twee monitoren aanschaffen. Aan de andere kant kun je je MacBook opladen via de Studio Display, tot 96 W. Op dit moment kunnen we echter niet zeggen hoe de Studio Display presteert in termen van de kwaliteit van de weergave van de inhoud - de verkoopcijfers doen dat niet. start pas op 18 maart. Daarna zullen we uit eigen ervaring en uit de ervaring van professionals kunnen ontdekken hoe Studio Display werkelijk is - we hebben zeker iets om naar uit te kijken.

Mac Studio Studio-scherm

Tabelvergelijking

 

Apple Studioweergave 38″ EIZO FlexScan EV3895-BK 32″ BenQ SW321C 49″ Samsung Odyssey G9 Neo 27″ LG UltraFine 27MD5KL
Diagonaal 27 " 38 " 42 " 49 " 27 "
Resolutietype 5K, 5120x2880px Quad-HD, 3840 x 1600 px 4K, 3840x2160px Quad-HD, 5120 x 1440 px 5K
Typ paneel Retina-IPS IPS IPS VA IPS
Vernieuwingsfrequentie 60 Hz (?) 60 Hz 60 Hz 240 Hz 60 Hz
Maximale helderheid 600 klinknagels 300 klinknagels 250 klinknagels 420 klinknagels 500 klinknagels
Contrast ratio ? 1000:1 1000:1 1M: 1 1000:1
Weergaveoppervlak glanzend (basis) anti-reflecterend standaard afm anti-reflecterend
Beeldverhouding 16:9 24:10 16:9 32:9 16:9
structuur gelijkwaardig krom gelijkwaardig krom gelijkwaardig
connectiviteit 3x USB-C, 1x Thunderbolt 3 2x HDMI 1.4, 1x DisplayPort 1.2a, 1x USB-C, 2x USB-B, LAN, 4x USB-A 3.1 en jack 2x HDMI 2.0, USB-C, DisplayPort 1.4, USB 3.2 Gen 1, USB 3.0 en aansluiting 2x HDMI 2.1, 1x DisplayPort 1.4, 2x USB-A, 1x USB-B en jack 3x USB-C, 1x Thunderbolt 3
camera ja, 12 MP ne ne ne ja, Full-HD
speakers ja, 6x, Dolby Atmos ja, 2x, stereo ne ne ja, 2x, stereo
P3 Ja, ? % ja 94% ja 95% ja 91% ja 99%
Gewicht 5,5 kg 13,2 kg 11,8 kg 14,5 kg 8,5 kg
Typisch verbruik ? w 28w 52w 55w 140w
Cena CZK 42 CZK 42 CZK 47 CZK 49 36 kronen

Het meest gelezen van vandaag

.
  翻译: