Elektronica veroudert na verloop van tijd en kan langzamer gaan werken, en iPads vormen hierop uiteraard geen uitzondering. Gelukkig heeft deze kwaal een relatief eenvoudige oplossing en is het niet zo moeilijk om je appel nieuw leven in te blazen. Laten we wat pure wijn inschenken - een vastzittende iPad kan meer dan één rimpel op je gezicht veroorzaken. Laten we ons daarom samen concentreren op hoe we dit kunnen voorkomen.
Start het apparaat opnieuw op
Zoals gebruikelijk bij allerlei soorten elektronica, kan een harde herstart allerlei problemen oplossen. Dit geldt uiteraard ook in dit specifieke geval. Om deze reden is het raadzaam om uw iPad van tijd tot tijd gaven ze zich over aan een herstart en lieten het zo "weer" functioneren. Eens in de paar dagen is voldoende.
Schakel achtergrondupdates uit
Als de snelheid van uw iPad echt problemen heeft, is het tijd om enkele systeemfuncties uit te schakelen. Ze kunnen het aanzienlijk vertragen, ook al dienen ze vooral om het dagelijks leven te vergemakkelijken. Dit is immers het geval bij automatische updates op de achtergrond. Het kan een grote hulp zijn als u deze functie uitschakelt. IN afstelling -> algemeen -> Achtergrondupdates het is mogelijk om deze functie volledig uit te schakelen of individuele applicaties te selecteren waarvoor deze ingeschakeld blijft.
Beperk beweging
Een andere systeemfunctie die u kan helpen uw iPad te versnellen, is de ingebouwde optie Beperk beweging. Binnen inschakelen afstelling -> Openbaring -> Beweging schakelt bepaalde visuele effecten op het apparaat uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan animaties of overgangen tussen applicaties. Hoewel je de mooie animaties verliest, verlies je niets qua functionaliteit en kun je je iPad nog steeds normaal gebruiken - met als enige verschil dat deze waarschijnlijk iets sneller zal werken en soepeler.
Spotlight-zoekopdracht
Als onderdeel van het iPadOS-besturingssysteem is er een nogal handige functie genaamd Spotlight, die voortdurend alle inhoud op het apparaat indexeert. Of het nu gaat om het bericht zelf of om e-mail, gegevens uit applicaties en vele andere, de iPad heeft er simpelweg een heel goed overzicht van. Hierdoor heeft hij er onmiddellijk toegang toe als hij via Spotlight zoekt. Maar nogmaals, dit is een functie die een deel van de rekenkracht opslokt. IN afstelling -> Siri en zoeken het is dus mogelijk om het volledig uit te schakelen of specifieke applicaties te selecteren die Spotlight wel zal blijven indexeren en welke niet. Zo kunt u bij diverse games het indexeren direct uitschakelen, terwijl u bij uw favoriete mailtoepassing dit liever wilt behouden
Safari opruimen
De overgrote meerderheid van de gebruikers vertrouwt dagelijks op de eigen internetbrowser Safari. maar de waarheid is dat zelfs dat gedeeltelijk verantwoordelijk kan zijn voor het vertragen van je favoriete appel. In een dergelijk geval is de eenvoudigste oplossing het legen van de cache, wat kan worden bereikt via afstelling -> Safari -> Geavanceerd -> Sitegegevens en keuze Verwijder alle sitegegevens. Een andere beproefde manier om Safari en het hele apparaat te versnellen, is door het aantal geopende tabbladen te beperken. Het is niet altijd nodig om 15 webpagina's tegelijkertijd te laden, en als u er enkele wilt bewaren voor later, kunt u ze eenvoudig aan uw bladwijzers toevoegen.
iOS bijwerken
In sommige gevallen kan het ook helpen als u het besturingssysteem zelf bijwerkt. Hoewel het updaten van het systeem kan leiden tot de toevoeging van een aantal nieuwe functies die het theoretisch zouden kunnen vertragen, wordt elke update tegelijkertijd geleverd met efficiënter geschreven code en oplossingen voor verschillende bugs die het apparaat kunnen vertragen. Dus als je worstelt met een trage iPad en er een nieuwere versie van iOS voor is, aarzel dan niet om naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update te gaan en op Downloaden en installeren te tikken.