Apple heeft de eerste conferentie van dit jaar afgerond. Zoals uit de uitnodiging al duidelijk bleek, zou het uitsluitend om iPads gaan, wat in principe ook werd waargemaakt. Als je op technologisch nieuws wachtte, was je waarschijnlijk het meest geïnteresseerd in de iPad Pro. Het was duidelijk dat de iPad Air slechts een soort evolutie zou zijn die voor gewone gebruikers het meest interessant zou zijn. Maar ook hier Apple nogal verrast door het inzetten van twee maten (11″ en 13″). De nieuwe iPad Pro was een ander verhaal. Apple toonde een nieuw ontwerp, Apple M4 en wellicht ook een nieuw display. In verband met het display konden we de aanduiding Ultra Retina XDR OLED zien. Maar wat betekent dat eigenlijk?
Apple lijdt op het eerste gezicht onder de nogal pompeuze namen van de displays. In 2018 zagen we Liquid Retina display, in 2021 Liquid retina XDR display met miniLED backlight en nu moeten we wennen aan Ultra Retina XDR display. Technologieën als 120Hz ProMotion, P3 wide color, True Tone etc. zijn door de jaren heen uiteraard behouden gebleven. De belangrijkste verandering is dan ook de manier waarop pixels op het scherm worden weergegeven. Met iPad Pro Apple toonde veel interessante displaytechnologieën die gericht zijn op contentconsumptie en creativiteit. Als u een nieuwe iPad Pro aanschaft, is dit waarschijnlijk het beste beeldscherm in uw huis. Dat wil zeggen, als u er geen bezit Apple Vision Pro.
Als we de nomenclatuur ontleden, verwijst Liquid Retina naar IPS-technologie. XDR staat dan voor "extended dynamic date", wat een hoog contrast van het display betekent dankzij de miniLED-achtergrondverlichting. Op het eerste gezicht is de nieuwste Ultra-aanduiding gekoppeld aan het gebruik van een tandem-OLED, die in feite twee panelen op elkaar legt voor een hogere continue helderheid. Concreet wordt voor SDR- en HDR-content 1000 nits gebruikt. Dankzij de OLED-technologie krijg je uiteraard mooie zwarttinten, want bij OLED wordt elke specifieke pixel afzonderlijk aangezet en wanneer nodig eenvoudig en goed uitgeschakeld.
Als je al geprobeerd hebt de nieuwe iPad Pro op de website van Apple te configureren, dan is het je vast opgevallen dat er ook een versie van de iPad Pro is met een nanotextuur. Het is een speciale etstechnologie die de reflectiviteit van het scherm vermindert. De iPad Pro zal daarom veel beter buitenshuis gebruikt worden. Wat de prijzen betreft: de 11"-versie kost 29990 kronen, de 13"-versie kost 39990 kronen. Als je de nieuwste geheugenvariant kiest, een hogere diagonaal en nanotextuur, kun je bijna 80 kronen krijgen. U kunt nu bestellen. De nieuwe iPad Pro is vanaf 15 mei te koop.
Je wilt een permanent display op een brandende OLED hebben, bijvoorbeeld behang
Ik heb sinds 2017 AOD op Samsungs en er is nog nooit iets doorgebrand. Wat nu? Natuurlijk is het hebben van een wallpaper totale onzin.
Brandende OLED's behoren tot het verleden. iPhones hebben al heel lang OLED's, die ook altijd aan staan, en er is geen sprake van terugbranden. Update je hersenen.
Pavel: Ik heb ook een onderwerp over een snel ontladende batterij...
trouwens, ik had een iPhone 14 PM, ik heb een iPhone 15 PM, ik heb een AW Ultra 2 en ik heb wat? Overal vanaf het allereerste begin is de AOD-onzin uitgeschakeld.
De enige keer dat ik het gebruikte en het was behoorlijk goed, was in het verleden, toen ik geen appels had maar een Samsung met het scherm naar de zijkanten gevouwen, waar ik de datum en tijd aan de zijkanten kon zien. Dat was destijds cool, maar ik had er niet per se behoefte aan.
Waar woon je maat? Oled branden? Onzin. Ik heb al twee jaar een LG OLED-tv, al 6 jaar geen problemen met de iPhone X, geen problemen. Wij allemaal die iPhones hebben, hebben geen inbranding ervaren.
Verbranden behoort tegenwoordig tot het verleden, zou ik zeggen. Altijd aan in de versie zonder achtergrond (zwart scherm) vind ik best wel handig. Bovendien zal de ontlading bij de iPad, die, vergeleken met de iPhone, veel tijd gesloten in het toetsenbord zal doorbrengen, misschien niet zo'n probleem zijn. Maar we kennen Apple... Ik denk eerder dat het voor de iPad de muziek van de verre toekomst is...
Ik verwachtte ook iets smallere frames rond het scherm, of een dynamisch eiland. Maar ik vermoed dat er een aantal ergonomische obstakels zijn voor de iPad, bijvoorbeeld: hoe zou het dynamische eiland werken als ik de iPad verticaal houd, of de grotere breedte van het frame is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ik de iPad in mijn hand houd, zodat ik de iPad in de hand houd. raak het scherm niet aan met mijn vingers???
De wallpaper op AON kan uiteraard uitgezet worden. Totale onzin? Kijk, hetzelfde kun je zeggen over alle Applich-nerds die geen speciale functie hebben (bijvoorbeeld Mickey on Watch). Of wees er gewoon bovenop, zet het uit en haat niet, het is de haat echt niet waard, het draait allemaal om shit.
Maar het maakt mij helemaal niet uit wat je nodig hebt, het is een kwestie van keuze, maar dat is waarschijnlijk een vies woord voor een appel.
Je hebt een keuze: koop Android, idioot
Die heb ik al, de achterlijke appel laat ik over aan idioten zoals jij.