Lukk annonse

OWC USB-CDa jeg anmeldte 12-tommers MacBook for et år siden, måtte jeg si rett i tittelen at det var en datamaskin full av kompromisser, med det største kompromisset Apple i tilfelle av en USB-port. Dette er fordi det bare er én i datamaskinen, som ikke ville vært et så stort problem hvis det ikke var USB Type-c, som du rett og slett ikke kan koble til vanlige USB-enheter, og selv etter et år er tilbehør med denne kontakten som safran. Samtidig tror jeg at datamaskinen kan tiltrekke seg en helt annen type mennesker enn barbies, og det er for dem OWC-selskapet kom opp med en løsning kalt USB-C Dock, som vi skal se på i dag.

OWC USB-C Dock er en dockingstasjon som du setter på skrivebordet hjemme og kobler til alt du kan tenke deg, fra en skjerm via HDMI, til eksterne harddisker, iPads, iPhones, skrivere til høyttalere eller for eksempel en SD kort. Når du kommer hjem med MacBook-en, kobler du den bare til dokken med en USB-C-kabel og alle enhetene dine er tilkoblet samtidig.

Porter uansett hvor du ser
Selve dokken selges i tre farger, som, som du kanskje gjetter, er nøyaktig de samme som fargene på MacBook. Så Silver, Space Grey og Gold er tilgjengelige. Dokken tilbyr en 3,5 mm jack-kontakt, en SD-kortleser og også en 1,5A USB 3.1-port for hurtiglading av for eksempel en iPad. Jeg må også stoppe ved 3,5 mm jack-kontakten, som har en stor nok åpning rundt seg til å plugge inn alle hodetelefoner eller høyttalere du kan tenke deg, noe jeg virkelig må rose produsenten for.

Baksiden byr på en trio av USB 3.1-porter, hvorav en igjen er 1,5A for hurtiglading. I tillegg til USB-kontaktene finner vi også et par USB 3.1 Type-C på baksiden, hvorav den ene brukes til å koble til en MacBook. Det er også Gigabit Ethernet, HDMI 1.4b for 4K-bilde ved 30Hz og selvfølgelig en kontakt for den medfølgende adapteren.

OWC Dock

Macbook-kompatibel design
Dokken er laget av et enkelt stykke aluminium som perfekt matcher unibody-designet til din Macbook. Fra toppen og bunnen er den blank, jeg vil til og med si speillignende plast, som ser veldig luksuriøs ut, og du trenger definitivt ikke å bekymre deg for at dokken på en eller annen måte vil ødelegge inntrykket av bordet ditt, tvert imot, det vil bli dens dekorasjon. Den nedre delen er også laget av speilplast og er utstyrt med fire gummiføtter, som sammen med dokkens vekt garanterer at du kan koble fra for eksempel USB-en uten å måtte holde dokken. Det jeg personlig liker er den lille blå dioden som indikerer at hele dokken er plugget inn i stikkontakten, som er fra bunnen av dokken, og det myke blå lyset kommer bare minimalistisk ut fra bunnen av dokken, noe som ser veldig bra ut, spesielt om natten.

OWC

Pakken inkluderer ikke bare en USB Type-C-kabel for tilkobling av MacBook, men selvfølgelig også en adapter. Dokken trenger en 20V 4A strømforsyning for å fungere, siden den leverer strøm til høyhastighets USB-kontaktene alene. Adapteren er ingen designperle, men på den annen side er den gjemt et sted under bordet, hvor solen ikke skinner, så vi bryr oss kanskje ikke. Det er viktig at kabelen er lang nok til å nå fra gulvet til bordet.

Det du ikke vil være fornøyd med er kabelen som brukes til å koble MacBook til Dock, som bare er 6" lengre enn diagonalen på datamaskinen din og tvinger deg til å bruke Dock slik som dokker ble brukt for ti år siden, nesten av du setter datamaskinen inn i den. Hvis du vil jobbe på en datamaskin og kun bruke dokken som en HUB, så anbefaler jeg å skaffe deg en lengre kabel, som imidlertid er en ekstra investering.

IMG_1433

Hva kan han egentlig gjøre?
De fleste vil bruke docken enten som en klassisk USB HUB, der de kobler en skriver, ekstern disk, flash-stasjon til datamaskinen hjemme og lader iPad eller iPhone, noe du forresten kan gjøre selv når du ikke ikke ha en datamaskin koblet til dokken. Den andre gruppen vil da bruke Dock til å koble til en skjerm, opptil 4K-oppløsning, og gjøre Macbook om til en stasjonær datamaskin som de vil koble til en mus, tastatur og høyttalere. I tillegg, hver gang du kobler dokken til din Macbook, vil datamaskinen din selvfølgelig også lade automatisk.

IMG_1434

Når det gjelder høyttalere er det nødvendig med en datamaskin, men kobler du høyttalere til Dock, må du også endre selve lydutgangsinnstillingen til OWC Dock i systeminnstillingene. Du kan imidlertid oppleve at høyttalerne vil være ekstremt høye, selv på det laveste volumnivået i OS X. Det tar litt tid med høyttalerne å sette dem opp slik at alt spiller som det skal, men tro meg, alt kan stilles inn til din fulle tilfredshet.

Det er viktig å huske at dokken ikke kan presse det maksimale ut av periferiutstyret ditt, så den ultraraske eksterne stasjonen din vil plutselig ikke kommunisere med Macbooken med høyest mulig hastighet, men for eksempel bare på halv eller til og med en kvart. Dette er imidlertid ikke OWC-dokkens feil, men alle dokkeløsninger eller adaptere generelt, inkludert de som tilbys av OWC selv Apple, som original Apple USB-C Digital AV Multiport Adapter. Denne adapteren begrenser også hastigheten til tilkoblede eksterne enheter på samme måte.

IMG_1212

oppsummering
Hvis du kunne investere i en Macbook, har du sannsynligvis ikke dype lommer, og du har råd til denne dokken selv om du ikke bruker alle funksjonene. Jeg tror at de aller fleste brukere vil bruke dokken først og fremst som kortleser og USB-hub, som de lader iPaden eller iPhonen sin gjennom, eller kobler til en ekstern stasjon eller skriver. Selv med denne bruken tror jeg at dokken er verdt det, spesielt i en situasjon der den er rettet mot en gruppe mennesker som eier en MacBook 12″. En annen brukskategori er å koble til en 4K-skjerm, tastatur og mus og dermed lage en klassisk stasjonær maskin. Så hvis du mangler en port på MacBook-en din, og jeg vet etter å ha testet den at du virkelig er det, så tilbyr OWC den beste løsningen på markedet.

IMG_1208

Dagens mest leste

.
  翻译: