Slutten av dette året nærmer seg med stormskritt, noe som betyr bare én ting - det er den mest ideelle tiden for ulike oppsummeringer og oppsummeringer av de siste månedene. Vi i redaksjonen tok oss også av en slik oppsummering LSA Magazine i de følgende linjene. I dem avslørte hver av redaktørene sine inntrykk og observasjoner fra epleverdenen i 2020 fra et programvaresynspunkt. Kom og se hvordan teamet evaluerer det siste året helt på slutten LSA Magazine.
Roman
For å fortelle deg sannheten, virker Apples presentasjon av programvare de siste årene for meg på en helt måte. Vi vil bare noen gang se en ny versjon av iOS og MacOS, ingen andre applikasjoner, eller store forbedringer av eksisterende som Pages, Final Cut, Logic Pro og mange andre, dessverre. Forbedringene som er tilgjengelige i iOS og MacOS har vært litt likegyldige for meg de siste årene. I utgangspunktet trengte vi egentlig ikke noen av nyhetene, men jeg hadde ingen grunn til ikke å være glad for at den var der Apple lagt til noe lite og søtt. I år har den imidlertid overhalt ganske dramatisk noen ting i iOS som jeg bruker dag ut og dag inn, og jeg har ikke klart å venne meg til det før nå. Det plager meg at de tingene som brukerne har etterlyst i årevis fortsatt er de samme og Apple nei og ikke for å flytte dem, derimot vil de endre noe som ingen ønsket å endre, og i løpet av de 10 årene vi har holdt på med LsA har jeg ikke lagt merke til at noen har klaget på denne saken.
Men det som plager meg mest er det faktum at Apple fullstendig resignert til enhver tilpasning av systemer eller applikasjoner til nye enheter. De nye MacBook Pro-ene har en utskjæring i skjermen, og det støter meg ikke spesielt personlig, men hvorfor skulle han det? Apple han tilpasset ikke menylinjen, som for eksempel kunne gjøres svart annet enn ved å endre bakgrunnen på skrivebordet slik at utskjæringen i displayet faktisk ikke er synlig. Hvorfor derimot, da utskjæringen på iPhone ble redusert, tilpasset den ikke statuslinjen i iOS til muligheten for å bruke mer plass. Apple han vil at utviklere skal tilpasse seg alle skjermoppløsningene hans, men selv kunne han ikke tilpasse appene til den nye iPad mini. Så dette året var ikke særlig vellykket for meg personlig når det gjelder Apple-programvare.
Jirka
Kjedelig og grå. Dette er akkurat ordene til kommentator Bosák fra det legendariske FIFA-videospillet som kommer til tankene når de rekapitulerer de siste månedene når det gjelder Apple-programvare. Det er flott at ingenting virkelig gikk galt med dem, som måtte slukkes med flere oppdateringer, slik tilfellet var for år siden med feilen som tillot avlytting via FaceTime, men jeg lurer på om det faktum at ingenting skjedde faktisk er med selskapet størrelsen på Apple noe vi burde være glade for. Man forventer noe mer av et av de mest verdifulle teknologiselskapene, og det fikk jeg dessverre ikke i år heller.
Da jeg begynte på LsA for år siden, var WWDC og avdukingen av nye operativsystemer bokstavelig talt en feiring for alle fans, noe som var ekstremt reflektert i leserskaren under hele "WWDC-uken". De siste årene kan man imidlertid se at de nye iOS og andre systemer ikke lenger har en slik glans for brukerne, for på en eller annen måte har vi alle blitt vant til at det ikke kommer mange nye dingser i dem, og når de gjør det, er stort sett småting som vi ikke kan leve uten de har klart å leve ganske gode liv så langt. Selv om det er veldig vanskelig for meg å innrømme det, likte jeg rett og slett ikke årets systemer heller, og selv i dag husker jeg nøyaktig hvor indignert jeg følte meg da åpningen av WWDC Keynote ble avsluttet og vi hadde premiere på systemene som vi Apple enhetene vil kjøre i løpet av det kommende året. Så hvis jeg skulle vurdere dette året fra synspunktet til Apples programvare, var det dessverre for meg nok en gang en repeterende sang som fortsatt låter bra, men man vil gjerne endre den til noe som vil underholde ham igjen.
Amaya
På en stund nå har det ikke vært noen banebrytende og revolusjonerende endringer på programvaresiden hos Apple. De skjedde heller ikke i 2021, noe som definitivt ikke betyr at sluttåret ikke vil bringe hyggelige overraskelser og forbedringer i denne forbindelse. Personlig godtok jeg alle programvareendringene som dette året førte med seg ganske passivt, og en del nye funksjoner gikk utover meg på brukersiden, men de fant absolutt sin målgruppe. Jeg ønsket små ting velkommen som muligheten til å legge til widgets på iPad-skrivebordet, men tvert imot, jeg hadde vanskeligere for å venne meg til det nye utseendet til Safari i iOS og iPadOS. Jeg var også fornøyd med de små forbedringene i de native applikasjonene som jeg bruker hver dag – for eksempel i Notes. På den annen side håpet jeg – i likhet med mange andre brukere – å tilpasse andre applikasjoner, for eksempel den opprinnelige Mail i macOS. En rekke personer klager gjentatte ganger over mangler i denne søknaden, Apple men av en eller annen grunn fokuserer den mer på å legge til nye funksjoner enn å endre det brukerne synes er irriterende. Generelt overrasket ikke programvareåret 2021 presentert av Apple meg på noen vesentlig måte, verken positivt eller negativt.
Adam
Jeg er ikke en fan av hyppige programvareendringer. Jeg bruker en viss rekke apper og funksjoner, og nye appellerer sjelden til meg. Det er absolutt hyggelig at vi har sentrering av skuddet på nye enheter, som vil hjelpe gjensidig kommunikasjon enda mer under pandemien, som tross alt også Apple feilsøkte SharePlay-funksjonen. Men hvorfor vi ikke kunne vente på dette før er et spørsmål, så vel som hvorfor Apple kunne ikke gi ut SharePlay allerede med den første macOS Monterey-utgivelsen. Personlig ønsker jeg heller velkommen enn å stadig legge til nye funksjoner og dermed gjøre systemene mer og mer komplekse, if Apple han jobbet med selve prosessen med installasjonen deres, dvs. slik at de ikke var så datakrevende og selve oppdateringen tok ikke så lang tid. Hvis en person må oppdatere en jobb-Mac, kan han være sikker på at det tar en time før selve oppdateringen lastes ned på en treg tilkobling. I tillegg til det vil han fortsatt se en til bare for å se hvordan selve systemet er oppdatert. Selv om det er et automatisk alternativ, liker jeg å ha kontroll og jeg vil egentlig ikke komme inn på kontoret om morgenen og finne ut at jeg kan reise hjem igjen. Så årets nyheter er hyggelige, men praktisk talt suste de bare forbi enhetene mine uten særlig interesse.
Wroclaw
Apple-programvaren etterlater meg ganske rolig. Selv om Apple år etter år prøver de å bringe noen nye interessante funksjoner til systemene deres, så min måte å bruke det på endrer seg praktisk talt ikke i det hele tatt. Personlig er jeg en ekstremt lite krevende bruker som kan klare seg med en håndfull funksjoner. På den annen side likte jeg imidlertid macOS 12 Monterey i kombinasjon med iOS 15. Systemene brakte en interessant nyhet i form av konsentrasjonsmoduser, ved hjelp av disse er det mulig å konsentrere seg mye bedre på jobben uten å bli konstant avbrutt. Det beste er at innstillingene er helt i våre egne hender. Samtidig liker jeg synkroniseringen mellom systemene – så fort jeg aktiverer én modus på Macen, vet iPhone automatisk om det, og omvendt.
jan
De siste årene har temaet om det ikke ville vært bedre å gi ut nye systemer annethvert år som regel dukket opp etter avdukingen av ny programvare. Jeg må si at i fjor, for eksempel med iOS 14, tok jeg ikke hensyn til denne diskusjonen i det hele tatt. Det ble vist nok da. Et bibliotek med applikasjoner og kanskje widgets, som, selv om ikke alle liker dem, bruker jeg dem, og jeg antar at de fleste ble vant til dem. Etter oppdateringen i år føler jeg ikke at noe har endret seg i det hele tatt med ankomsten av iOS 15, og ankomsten av SharePlay og Focus Mode redder det egentlig ikke. Hvis Apple i år har systemet gått glipp av eller gitt ut en oppdatering stille, jeg antar at mange mennesker ikke en gang vil legge merke til det. Det samme gjelder for iPadOS 15 og enda mer for watchOS. Det kan riktignok ikke forventes store endringer med hensyn til produktet fra sistnevnte. Men enda mer, i dette tilfellet finner jeg den årlige oppdateringen unødvendig. Men for ikke å være en spøk, det pleide å være litt av en regel de siste årene, ikke sant Apple jobbet med et stort sikkerhetsproblem kort tid etter utgivelsen av iOS, og ga ut oppdateringer som et vanvidd. Det fikk vi ikke i år. I det minste noe.
Pavel
For å fortelle deg sannheten, har jeg hatt utestående kontoer med Apple-programvare i lang tid. I denne oppsummeringsartikkelen, som vi har publisert i et stykke i flere år, ser det ut til at jeg skriver det samme om og om igjen. Og jeg vil nevne det igjen og igjen, mest sannsynlig dessverre til slutten av livet mitt. Jeg lurer fortsatt på hvorfor han har det Apple behovet for å gi ut nye hovedversjoner av alle systemene deres hvert år. Jeg forstår at dette er en skikk, og at noen få brukere kan syte på grunn av utelatelsen, men ingen vil benekte at iOS 15, sammen med andre nye systemer, rett og slett ikke fortjener et nytt heltall. Det er virkelig få nyheter, og generelt ville det vært mye mer fornuftig om de gjorde det Apple begynte å gi ut store versjoner av systemene sine hvert annet år. I tillegg til at det ikke er mange nye funksjoner, er det umulig å ikke legge merke til det Apple likevel kan han fortsatt ikke følge med. Bare se på noen funksjoner, for eksempel fra iOS 15, som vi skulle se med utgivelsen av dette systemet, men vi så dem endelig først etter flere måneders venting - som SharePlay... og vi venter fortsatt på Universal Control for macOS. Og om det faktum at den hovedsakelig reparerer i macOS Apple I fem år nå har jeg nok ikke engang lyst til å nevne noen av feilene jeg møter dag ut og dag inn. Så igjen, fra et programvareperspektiv, er jeg litt skuffet - og jeg ville ikke vært det hvis nye versjoner ble utgitt sjeldnere, med Apple han klarer å programmere alt og fremfor alt teste det skikkelig. For da må den holde seg til latterlig mange små oppdateringer, noe som ikke er et pent visittkort. Kanskje noen ganger.