Apple prøver hele tiden å forbedre produktene sine. Det kommer ofte med ulike endringer som absolutt er verdt det. Men sannheten er at han i noen tilfeller måtte ofre noen ting for å finne på andre ting som er enda bedre. Et av produktene som har sett relativt mange endringer de siste årene er MacBook. La oss se sammen i denne artikkelen på 5 ting som Apple han ble rett og slett kvitt de bærbare datamaskinene sine.
Skinnende Apple logo
Hvis du har en MacBook Pro 2015 og eldre, eller en MacBook Air 2017 og eldre hjemme, vil du garantert nyte Apple logo som lyser opp på baksiden. På den tiden var det et helt strålende og fremfor alt ikonisk designelement. Noen av dere vet kanskje ikke at dette Apple logoen hadde ikke egen diode, men brukte kun bakgrunnsbelysningen på skjermen, slik at Apple det kostet ikke noe ekstra. Men med ankomsten av de nye MacBook-ene, så vi en stor innsnevring av skjermene, noe som resulterte i behovet for å fjerne de glødende eplene på lokket til Apple-datamaskiner. Det var et stort slag, men nå har brukerne rett og slett blitt vant til det.
Sommerfugltastatur
De redesignede MacBook-ene fra 2016 inkluderte en helt ny type tastatur. Spesielt brukte dette tastaturet den såkalte sommerfuglmekanismen, takket være hvilken han kunne Apple for å skape et virkelig minimalt løft og en veldig spesifikk lyd som tangentene produserte. Noen brukere likte dette tastaturet, andre ikke – men relativt raskt ble det klart at det ikke var en veldig god idé fra Apple. Butterfly-tastaturer har blitt ekstremt defekte, og praktisk talt alle som har eid en MacBook med dette tastaturet i mer enn ett år har måttet ta den inn for krav og bytte minst én gang. Apple så lanserte han et gratis utvekslingsprogram, som hadde den fordelen at når tastaturet ble byttet, ble batteriet og hele underkroppen også byttet. Butterfly-tastaturer var en del av MacBooks frem til 2019, fra 2020 kom Magic Keyboard på banen med en klassisk og pålitelig saksemekanisme.
berøre Bar
Hvis du er blant individene som følger begivenhetene i Apples verden, eller hvis du regelmessig leser magasinet vårt, så vet du at for noen måneder siden kom den californiske giganten ut med en helt ny 14" og 16" MacBook Pro
(2021). Den har gjennomgått en fullstendig redesign og en av de betydelige endringene inkluderer fjerning av Touch Bar, det vil si touch-stripen som erstattet den øvre raden med funksjonstaster på Pro-modellene. Touch Bar har vært en del av MacBook Pro siden 2016, spesielt toppmodellene. Den ble senere en del av alle MacBook Pros, inkludert basiskonfigurasjonene. Også i dette tilfellet falt brukerne inn i to grupper – i den første var det personer som elsket Touch Bar, i den andre var det de som hatet den. Men som jeg nevnte så vant den andre gruppen til slutt pga Apple nylig begravet Touch Bar og erstattet den med en klassisk fysisk øverste rad med funksjonstaster.
Intel-prosessorer
Den største endringen i Apple-datamaskiner på mange år er uten tvil overgangen fra Intel-prosessorer til tilpassede brikker Apple Silisium. Første enhet noensinne med Apple Silisium dukket opp i november 2020, og umiddelbart etter ble det klart at det definitivt var et skritt i riktig retning. Mens Intel-prosessorene overopphetet enormt og ikke ga den oppgitte ytelsen, gjorde det også brikkene Apple Silisium er mye kraftigere og mer økonomisk på samme tid. I tillegg til det kan du levere dine egne sjetonger Apple han klarer seg selv, mens Intel-prosessorer ble levert til ham - i tillegg måtte den californiske giganten mot slutten forholde seg til en mangel på prosessorer, noe som påvirket salget av enhetene hans. Manglende etterlevelse av leveranser var også en av grunnene Apple på sjetongene dine Apple Silisium har gått videre. Så dette trekket var veldig risikabelt og det lønnet seg enormt for Apple, noe absolutt alle kan bekrefte, uten unntak. Og den som ikke bekrefter dette tar feil - i denne forbindelse har epleselskapet ingen konkurranse ennå.
MacBook-merker under skjermen
En av de store endringene som fulgte med den nye 14″ og 16″ MacBook Pro er bruken av en mini-LED-skjerm med ProMotion-støtte, det vil si en adaptiv oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz. I tillegg til utplasseringen av denne skjermen, begrenset de nevnte Pro-modellene også rammene rundt skjermen, som for øyeblikket er veldig små. Displayet er til og med avrundet i de øvre hjørnene og har en utskjæring i midten, akkurat som på iPhones. På grunn av at rammene ble redusert, var det dessverre ikke lenger ledig plass nederst på skjermen for å plassere modellbetegnelsen. Apple derfor måtte han flytte merkingen fra dette stedet, spesielt til den nedre delen av chassiset. Igjen var dette et typisk element på Apple-datamaskiner, men det ble på en måte erstattet av en utskjæring i den øvre delen av skjermen, som du alltid kan kjenne igjen MacBook Pro på.