Lukk annonse

Jeg ser alltid frem til introduksjonen av nye iPader, også fordi jeg jevnlig får tak i dem for vurdering. Dette er grunnen til at en anmeldelse av iPad Air 2024 eller, hvis du foretrekker det, iPad Air M2 også kan lages nå. Jeg er imidlertid ikke en vanlig bruker, for iPad er sannsynligvis ikke produktet for meg. Selv om jeg prøver alt mulig og umulig på det de første dagene, er bruken etter en stund begrenset til å konsumere Internett og spille spill, noe som virker litt utilstrekkelig for et produkt for slike penger. Jeg vil selvfølgelig ikke krenke iPaden på noen måte. Jeg har en del mennesker rundt meg som bruker potensialet til et Apple-nettbrett langt bedre enn meg, men jeg kommer nok for alltid til å holde meg til kombinasjonen iPhone og MacBook. Og iPad Air overbeviste meg heller ikke om å kjøpe iPad, selv om det er et stilig og kraftig verktøy som, hvis du finner bruk for det, vil underholde deg lenge.

Hvis du har fulgt hendelsene rundt Apples nettbrett en stund, er det sannsynligvis klart for deg at årets iPad Air kun blir en liten evolusjon, hvor den største endringen mest sannsynlig vil være implementeringen av en kraftigere brikke. Og det er det virkelig. Hvis vi bestemmer oss for å inkludere en 13-tommers variant i "Air"-segmentet, ikke forvent noen endringer når det gjelder design eller funksjonalitet. Hvis du, som meg, har tenkt å konsumere innhold på Internett, bla gjennom sosiale nettverk og spille et enkelt spill her og der, ville jeg gått for det eldre. Men hvis du tenker fremover, redigerer bilder, tar iPaden som et arbeidsverktøy eller tenker på et AAA-spill med en allerede kjøpt kontroller, er ikke iPad Air med M2 et dårlig valg. La oss bryte det ned litt mer detaljert.

Pakkeinnhold

Det første vi skal gjøre er selvfølgelig selve boksen. Det nye nettbrettet kommer i en veldig tynn boks som, som alltid, avslører fronten av iPad med vekt på den rammeløse designen. Den tynne utformingen av emballasjen indikerer bare én ting. Her finner du ingen ladeadapter, som i utgangspunktet ingen regner med nå for tiden. I tillegg til iPad Air finner du litt prat og en meterlang flettet USB-C-ladekabel i esken.

Makt

Som allerede er klart, Apple satt inn en brikke i den nye generasjonen iPad Air Apple M2. Ja, det er ikke lenger den kraftigste brikken, men du må jobbe hardt for å virkelig "forsegle" den. Siden jeg ikke redigerer videoer eller redigerer bilder, er ytelsestesten min begrenset til spilling. Så hver gang jeg skynder meg å laste ned alle slags spill. Jeg spilte noen få timer med Call of Duty: Mobile, Genshin Impact, Resident Evil 4, Resident Evil Village eller de remastrede versjonene av GTA: San Andreas og Vice City. Med en hvilken som helst tittel hadde denne iPaden ingen problemer i det hele tatt, men med noe som Resident Evil: Village vil det avhenge mye av hvordan du angir detaljene.

Apple også noen dager etter introduksjonen av iPad Air med M2, innrømmet han at disse brikkene har en ni-kjerners GPU. Apple til nå har den kun tilbudt disse brikkene i 8 og 10 GPU-kjerneversjoner. Så det kan tenkes at dette er feilproduserte versjoner av 10-kjernebrikken. Det er vanskelig å si om du kan se forskjell. I finalen blir det mest sannsynlig en ubetydelig endring. Brikken støttes da av 8 GB RAM. Spilling på iPad Air er virkelig flott, men vi kan ikke anbefale en trådløs kontroller for mer komfortabel spilling. 13"-versjonen av iPad er virkelig stor i hendene, noe som setter deg i en betydelig ulempe i situasjoner der du trenger raske hender. Resident Evil spilles virkelig dårlig uten en kontroller, fordi en virtuell kontroller dukker opp på skjermen hver gang du berører den, noe som ødelegger hele opplevelsen av å spille. På den annen side fullførte jeg nesten GTA: Vice City remasteret uten kontroller, selv med sporadisk banning. Nedenfor kan du se hvordan spillene ser ut på eplenettbrettet.

Vise

Det er ingen vesentlige nyheter angående iPad Airs skjerm, hvis vi ekskluderer den allerede nevnte nyheten i form av en ny og større diagonal. Hvis jeg må begynne med det positive, er det en helt adekvat Multi-Touch-skjerm med LED-bakgrunnsbelysning og IPS-teknologi med en oppløsning på 2732 × 2048 med en finhet på 264 ppi, som er lesbar selv i direkte sollys og har en veldig anstendig fargegjengivelse. Det skal sies at 13-tommers versjonen har en lysstyrke på 600 nits, mens den mindre versjonen har 100 nits mindre. Displayet som sådan vil sannsynligvis ikke begeistre deg lenger, men jeg kan ikke forestille meg at det vil gjøre deg ukomfortabel på noen måte. Presentasjonen av svart er selvsagt ikke den beste, men du må regne med det på grunn av teknologien som brukes. Det oleofobe laget gjennomgikk heller ingen endringer. Displayet vil derfor bli tilstoppet nesten umiddelbart, og hvis du er en hund om renslighet, vil du rengjøre den nesten konstant.

Angående iPad Airs skjerm tør jeg (igjen) åpne et spørsmål som har irritert Apple-fans i flere år, nemlig: "Skal det ikke allerede være et panel med høyere oppdateringsfrekvens, jeg er på ingen måte bortskjemt?" i denne forbindelse. Selv har jeg brukt iPhone XR i mange år. Det er imidlertid en maskin som koster 13 kroner i 25-tommers utgave. Den fortjener definitivt en bedre visning. Heldigvis hadde jeg muligheten til å «leke» med iPad Pro med M4 en stund under iPad Air-testingen. Det er sikkert klart for deg at displayet er en helt annen sang i dette tilfellet. Fargegjengivelsen er utrolig og alt går knirkefritt. Så da jeg gikk tilbake til iPad Air etterpå, føltes bevegelsen plutselig fryktelig hakkete. Og alt dette i en situasjon hvor jeg bruker den liggende og har den relativt tett inntil øynene. Det er klart for meg at de fleste av dere vil være enige med meg angående utplasseringen av en 120 Hz-skjerm. Det er imidlertid en politikk som Apple har vært preget i mange år, og dette "display"-privilegiet tilhører bare "Pro"-modellene. Selv om konkurrentene i denne priskategorien (selv i en mye lavere) tilbyr skjermer med høyere frekvens, må vi dessverre akseptere dette som Apple-fans. Jeg vil satse på at vi vil se skjermer med høyere oppdateringsfrekvens først i de grunnleggende modellene til iPhones. Forhåpentligvis kommer det snart, og forhåpentligvis kommer iPads snart også.

Lyd

Også kort om lyden. Det er to høyttalere på hver side, med totalt 4 ventiler til stede. Når du holder høyttaleren horisontalt, vil du sannsynligvis blokkere de to ventilene med hendene. Det betyr imidlertid ikke så mye, og du vil ikke miste stereoen selv i denne situasjonen. Jeg vurderer den musikalske ytelsen til iPad Air positivt. Noen ganger lurte jeg til og med på hvordan et nettbrett med en tykkelse på bare 6,1 mm faktisk kunne spille. Lyden er ganske dynamisk og høy nok. Hvor mange ganger har jeg ikke engang tatt tak i den trådløse høyttaleren mens jeg lyttet til musikk og bare latt iPad-en spille. iPadens lydytelse er derfor en veldig hyggelig overraskelse for meg.

Design og konstruksjon

Selv i dette tilfellet var det ingen store overraskelser, og iPad Air, som forventet, kopierer designet til tidligere modeller. Så vi har et rammeløst design her, hvor Touch ID er skjult i den øverste knappen. Jeg har anmeldt flere iPader med dette designet før, og jeg har alltid klaget over denne knappens irriterende og høye slingring. Knappen slingrer selv nå, men den trenger mye hjelp og vinglingen i dette tilfellet er ikke hørbar i det hele tatt. Så vær deg selv Apple forbedret konstruksjonsmessig, eller jeg var bare uheldig i det siste.

Den nye iPad Air kom i fire fargevarianter, nemlig blå, romgrå, lilla og stjernehvit. Jeg mottok den blå varianten, som sannsynligvis minner deg om den "blå" varianten av iPhone 13 Pro. Fargen er fin og leken, men jeg vil alltid foretrekke å se etter Space Grey. Dimensjonene på varianten jeg testet er 214,9 x 280,6 x 6,1 mm. Wi-Fi-versjonen veier 617 gram. Mobilversjonen er et gram tyngre. Når det gjelder utformingen av kontrollelementene, finner du i tillegg til den nevnte hovedknappen også volumknappene og selvfølgelig den magnetiske kontakten og Smart Connector. Du kan også stole på en USB-C-ladekontakt. iPad Air ser og føles veldig fin. På den annen side må det erkjennes at rammene rundt skjermen kan være merkbart smalere. Jeg har ingen klager på designen bak. Det er et klassisk metalldesign som rett og slett passer til iPad og vil passe den i lang tid fremover. Kort sagt, det trygge veddemålet på Apple lønner seg godt, og du vil rett og slett like iPaden.

berøre ID

Sannsynligvis var det ingen som forventet at den nye iPad Air skulle ha noe annet enn Touch ID. Som det har vært i noen år, finner vi det igjen i den øverste knappen. Touch ID er praktisk å bruke. Det er raskt og relativt nøyaktig. Vær forsiktig så du ikke har en fet eller våt finger. Ønsker du å gjøre Touch ID litt mer presis, kan du som før skanne fingeren opptil 5 ganger. Et spørsmålstegn henger over det faktum om vi noen gang vil se Face ID i denne serien også. Hvis vi ser nærmere på tallene, er muligheten for å "bryte" Touch ID 1:50000 For Face ID er den 1:1000000. Face ID er derfor 20 ganger sikrere med tallene. Selvfølgelig vil prisen gå litt opp. iPad Air er imidlertid ikke lenger en av de billigste, og for meg kan Face ID allerede være her. Det er tross alt en teknologi som Apple avduket i 2017 sammen med iPhone X. Så er det ikke på tide?

Kamera

Som jeg alltid sier, vil du sannsynligvis ikke bruke iPad som hovedkamera. Men det er fint at han er her. Hvis vi ser på de tekniske dataene, kan vi forvente et 12 MP vidvinkelkamera på baksiden, blenderåpning ƒ/1,8, 5x digital zoom, femdelt objektiv, Focus Pixels autofokusteknologi, panorama (opptil 63 megapiksler), Smart HDR 4 , automatisk bildestabilisering osv. Den nye iPad Air tar ikke dårlige bilder. Jeg tør ikke si om det er noen fremgang siden forrige versjon. Men bildene ser ikke dårlige ut i det hele tatt. Og faen, ta det faktum at iPad, på grunn av dimensjonene, ikke tar virkelig gode bilder. I dagslys er bildene flotte, men ikke sammenlign dem med iPhone.

Når det gjelder frontkameraet finner du et 12MP ultravidvinkel frontkamera med blenderåpning på ƒ/2 og Smart HDR 4. Kameraet er nå plassert på siden av iPad Air, så det passer perfekt for FaceTime samtaler eller andre konferanser. Du legger iPaden på siden og takket være vidvinkelkameraet og linsekorreksjonen vil kameraet alltid finne deg, selv om du beveger deg rundt bordet. Glem selfies, men for formålet med de nevnte konferansene er frontkameraet ganske tilstrekkelig. Endringen i plasseringen av frontkameraet ble allerede forklart en fredag, så det er ikke en stor overraskelse. Den gode nyheten er at du ikke vil legge merke til kameraet i det hele tatt mens du bruker det. Så hvis du er bekymret for at iPad skal se unaturlig ut når den brukes i portrettmodus, er du bekymret for ingenting.

Batteri

Apple til batteridelen hevder de at iPad kan håndtere opptil 10 timer med å se video eller surfe på Internett på en enkelt lading. Batterilevetiden er ganske vanskelig å vurdere, da det i stor grad vil avhenge av hvordan du bruker iPad. Hvis jeg surfet på Internett av og til på daglig basis, varte iPad til og med 4 dager uten lading. Ved vanlig bruk er min iPad Air egentlig en "holder". Hvis du spiller, vil du tappe batteriet i løpet av en ettermiddag. Jeg kan umiddelbart anbefale å skaffe en grei lader til iPad Air. Med en treg 5W lader vil du "mate" iPaden i all evighet. Hvis du eier en MacBook, er dette problemet løst.

oppsummering

Nyheten i form av en iPad Air med M2-brikke er ganske vanskelig for meg å vurdere, og jeg vet faktisk ikke hvem jeg vil anbefale den til. Som jeg har sagt flere ganger, jeg er ikke målgruppen for iPad. Det er virkelig et vakkert og kraftig verktøy som har mange bruksområder. Du vil ha mye moro med det og få mye arbeid gjort med det. Et spørsmålstegn henger over om du kan gjøre jobben mer effektivt på noe annet. Ja, du kan skrive semesteroppgave eller annen tekst på iPad også. Men du må kjøpe et tastatur. Så hvorfor ikke gjøre slikt arbeid med en gang på en MacBook?

Grunnleggende iPad Air med M2 i 13"-varianten, altså i 128 GB-minnevarianten, koster hele 23990 kroner, noe som etter min mening er litt bratt. iPad Air koster 256 kroner i 26990 GB-varianten, som er den grunnleggende lagringsvarianten av MacBook Air. Det er verdt å merke seg at den grunnleggende MacBook Air (256 GB) bare er 3 tusen kroner dyrere. Kjøper du et bedre tastatur til iPad Air, vil det i bunn og grunn bli «slurvete». Hvis du deretter legger iPadOS og macOS mellom dem, vil det være mye rimeligere å investere i en MacBook. Hvis iPad Air med M2 var 5 tusen billigere, ville jeg sannsynligvis ikke hatt noe problem med det. Samtidig forblir inkluderingen av M2-brikken litt rimelig. Den forrige versjonen av iPad Air (2022) mottok M1. Apples hånd ville ikke falle hvis den inkluderte M3-brikken, selv med tanke på at det er gått to år. Det er også en forskjell på to brikkegenerasjoner mellom iPad-proffene. Så, som jeg sier, jeg forstår ikke helt hva Apple gjør.

iPad Air M2 kan kjøpes her

Dagens mest leste

.
  翻译: