Ori de câte ori am călătorit, am folosit MacBook Pro, care servește și ca un computer desktop clasic conectat Apple Display Cinema LED. Totusi, acum situatia s-a schimbat si mi-am dorit o solutie simpla si comoda nu doar pentru calatorii, ci mai ales pentru momentele in care imi vine sa lucrez nu de la birou, ci de exemplu de pe o canapea din living sau de pe terasa. MacBook Air este mașina ideală pentru asta, iar când prețul său a scăzut la puțin peste 1000 de euro la diverse evenimente, nu a fost nimic de ezitat. Până la urmă, m-am hotărât pe modelul de bază MacBook Air 13” începutul anului 2014 cu procesor Intel Core i1,4 de 5Ghz, memorie flash de 128GB și, contra cost, 8GB RAM cu o frecvență de 1600Mhz DDR3. Așadar, după câteva săptămâni de testare, iată recenzia MacBook Air!
MacBook Air nu s-a schimbat prea mult în design de-a lungul anilor și este încă un computer incredibil de subțire, care este la fel de ușor de transportat închis atunci când rulați de la o întâlnire la alta, pe cât este deschis din camera de zi până în dormitorul de acasă. Designul ușor de prins, care poate fi transportat și transportat este îmbunătățit și mai mult de greutatea sa extrem de redusă, făcând din MacBook Air o mașină cu adevărat ultra-portabilă, care nu vă va reține. Chiar și într-un corp atât de subțire, Apple a reușit să monteze o tastatură iluminată din spate, care va ușura munca chiar și pentru utilizatorii experimentați și va fi cu siguranță utilă. Cu toate acestea, atunci când îl utilizați, așteptați-vă să scurtați durata de viață a bateriei.
În partea stângă a computerului veți găsi un port USB 3.0, un port Magsafe și un conector jack de 3,5 mm. În partea dreaptă se află un alt USB 3.0, un conector Thunderbolt și un cititor de carduri SD, pe care îl are doar modelul de 13", pur și simplu nu mai este loc pentru el în Air de 11". În opinia mea, există o mulțime de porturi și nu m-am trezit niciodată să-mi lipsească nimic. În partea stângă a computerului veți găsi și o pereche de microfoane, datorită cărora apelurile FaceTime sunt cu adevărat clare, iar colegul de la celălalt capăt al liniei poate fi cu siguranță mulțumit de vocea dvs. Același lucru este valabil și pentru camera standard FaceTime HD, care, datorită rezoluției MacBook Air, este suficientă nu doar pentru persoana cu care suni, ci chiar te poți uita la tine fără a fi îngrozit.
MacBook Air este singurul computer din gama Apple care nu are un cadru de afișare negru, dar cadrul său este din aluminiu. Acest lucru se datorează faptului că afișajul nu se află sub sticlă. Apple pentru ca presupune ca vei folosi calculatorul mai ales afara sau in locuri cu iluminare ambientala puternica, pana la urma nu este un computer desktop, asa ca stralucirea de pe display ar fi neplacuta. Totuși, dacă aș putea alege, aș prefera cadrul negru pe care îl au toate celelalte computere Apple și astfel și sticla care ar proteja afișajul. Încă un lucru legat de designul computerului este cu siguranță demn de menționat și sunt cele patru tampoane de cauciuc de pe partea inferioară a computerului, datorită cărora computerul nu alunecă pe masă. Tampoanele sunt destul de mari și înalte, așa că nu trebuie să vă faceți griji nu doar că computerul nu este stabil pe o suprafață netedă, ci și că îl zgâriați. Ambele cu siguranță se potrivesc.
În ceea ce privește afișajul, MacBook Air de 13” are o rezoluție relativ mare de 1440x900 pixeli, care, desigur, nu atinge rezoluția Retina până la genunchi, dar este peste standard în domeniul laptopurilor de 13” și oferă o afișaj suficient de fin pentru a putea vedea de la o distanță normală de la care lucrând cu un computer nu ați văzut denivelări și pixeli. Desigur, dacă aduci capul mai aproape de display, vei vedea câteva detalii care nu sunt complet netede, dar acesta este pur și simplu un preț pentru faptul că Air încă nu are varianta lui Retina. Pe lângă rezoluția standard de 1440×900 pixeli, aveți opțiunea de a alege rezoluții de 1280×800 pixeli și 1152×720 pixeli, adică HD. Display-ul are culori vii și contrast și luminozitate bune, totuși, pentru că suntem obișnuiți cu afișajele din sticlă, culorile și afișajul general nu mi se par la fel de vii ca la alte computere din atelierul Apple, totuși, așa cum am spus mai sus, am înțelege motivul pentru care cu Aerul Apple nu a ales un afișaj lucios.
Rezistența este pe primul loc!
Când cumpărați un Mac nou când utilizați această platformă de aproape zece ani, practic nu există nimic care să vă surprindă și credeți că nu veți experimenta nimic nou. Cu toate acestea, MacBook Air m-a surprins și foarte frumos. Modelele din acest an au o baterie cu care pot lucra timp de 12 ore incredibile conform Apple. În uz real, când nu salvezi computerul, ai setat 100% luminozitate și ești pe Wi-Fi, realitatea este de aproximativ zece ore. Deoarece folosesc computerul mai puțin de două ore pe zi, îl încarc o dată pe săptămână, ceea ce îi schimbă complet percepția în ceea ce privește durata de viață a bateriei de la un laptop clasic la mai mult un iPad.
Acest lucru se datorează faptului că computerul își păstrează capacitatea, și chiar și în situația în care îl folosiți doar câteva ore pe zi, puteți conta pe faptul că atunci când îl deschideți din nou după o săptămână, bateria va fi în continuare la aproape același nivel ca când l-ați închis ultima dată. Apple garantează menținerea capacității bateriei timp de 30 de zile, nu am testat-o atât de mult timp, dar așa cum am menționat deja, dacă folosești computerul o dată pe zi timp de două ore, atunci trebuie să-l încarci doar o dată pe săptămână. . Faptul că mașina poate funcționa zece ore o dată nu este la fel de important pentru mine precum faptul că o pot lăsa pe canapea și oricând am nevoie, știu că va funcționa fără probleme. Duminica seara il iau, il bag in priza si in doua ore suntem amandoi pregatiti de inca o saptamana de lucru. Așadar, bateria mi-a schimbat complet perspectiva asupra MacBook Air și cum funcționează și cum îl puteți folosi.
Un partener liniștit, cu o concentrare clară
Dacă MacBook Air va fi singurul tău computer, gândește-te de două ori. Apple desigur, nu a proiectat-o în acest fel și nici nu a intenționat ca cineva să-l folosească pentru lucrări creative în Photoshop, Final Cut și altele asemenea. Desigur, poate fi computerul principal, dacă faci ceea ce fac eu, adică te ocup de e-mailuri, scrii articole, te uiți la fotografii și, ocazional, vezi un film. MacBook Air face față cu toate acestea fără probleme, iar editarea fotografiilor în iPhoto, de exemplu, nu este nicio problemă. Totuși, vorbim despre lucruri foarte elementare care nu sunt deloc dificile. Dacă vrei să faci ceva mai solicitant, trebuie să ții cont de faptul că MacBook Air nu este construit pentru asta. Desigur, vorbim despre modelul meu anume și cred că dacă îl configurezi, atunci poate fi un însoțitor chiar și pentru o muncă mai solicitantă decât cea de mai sus. Cu toate acestea, în versiunea de bază, chiar și cu 8 GB de RAM, trebuie să tratezi MacBook Air ca pe un iPad cu tastatură și OS X, și nu ca pe o stație de lucru cu drepturi depline.
Interesant este că, deși memoria flash face ca lansarea aplicațiilor să fie cu adevărat fulgerătoare și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nicio așteptare, există situații în care procesorul i5 de bază și grafica Intel HD nu vor salva nici măcar o unitate flash. De exemplu, cu previzualizări Quicklook ale fotografiilor de înaltă rezoluție de la o cameră SLR, nu trebuie să aștept o singură secundă pe un MacBook Pro vechi de trei ani cu Intel Core i7, 16 GB RAM și unitate SSD și în momentul în care am apăsați bara de spațiu, fotografia apare în toată splendoarea ei. Cu toate acestea, cu Air, simți deja că deschiderea nu este la fel de lină ca în cazul MBP. Diferența se observă și la lansarea unor aplicații mai solicitante, dar întrebarea este dacă vei lansa deloc astfel de aplicații. Este clar că cele mai utilizate aplicații pe Air vor fi Safari, Mail și iTunes, iar aceste aplicații rulează la fel pe toate computerele Apple actuale.
Ca să înțelegeți de ce vorbesc despre aceste lucruri și să comparați detaliile. Pentru că tocmai în aceste detalii se vede diferența dintre Macbook Pro și MacBook Air. În cazul Air, nimeni nu se așteaptă cu adevărat, nici măcar Apple, că vei folosi niște aplicații solicitante, dimpotrivă, toată lumea este interesată de viteza cu care funcționează cele mai comune aplicații din OS X Dacă nu ai avut niciodată un Mac mai rapid, atunci te vei uita cu gura deschisă la viteză cu care funcționează Aerul și cu siguranță vei fi Aer este suficient. Totuși, dacă ai experiență cu o mașină mai rapidă de la atelierul Apple, vei observa diferențe minore, dar cu siguranță nu te vei deranja, dar le vei observa.
Dar ceea ce este mult mai important decât orice diferență minoră de viteză atunci când lansați Safari este faptul că nu vă veți auzi computerul pentru tot restul vieții. Nu contează ce faci cu el din lucrurile de bază, în ce rezoluție vezi videoclipul sau câte aplicații deschizi odată, nu ai nicio șansă să învârți ventilatoarele ca să poată fi auzite. Le puteai auzi doar atunci când redau videoclipuri, făceam niște modele 3D sau jucați jocuri 3D solicitante precum Bordelands 2, pe care le-am testat și eu, dar probabil că nu veți face niciodată astfel de lucruri în aer. Când vizionați filme, lucrați în aplicațiile iWork și iLife, cu excepția exportului video de pe iMovie, pe scurt, nu veți auzi ventilatorul.
Deoarece computerul este echipat cu memorie flash, nu există nicio altă piesă mecanică în mișcare, așa că nu există nimic altceva care să emită niciun sunet. Chiar dacă apăsați urechea până la computer, nu o veți auzi. MacBook Air este un însoțitor incredibil de liniștit, iar dacă tu și soția ta stai pe canapea și trebuie să lucrezi, cu siguranță nu o vei deranja cu cel mai mic sunet de la computer. În plus, tastatura înregistrează, ceea ce nu emite aproape niciun sunet la tastare și este mult mai silențioasă decât tastaturile MacBook Pro mai vechi.
Wi-Fi este cireasa de pe tort, Apple și anume, în noul Macbook Air, atât în varianta 11″, cât și în varianta 13″, a folosit Bluetooth 4.0 și Wi-Fi cu standardul 802.11ac, datorită căruia rețeaua de acasă este incredibil de rapidă. Pentru că am acasă AirPort Express a AirPort Extreme, am configurat o conexiune fixă la AirPort Extreme, care are standardul 802.11ac. MacBook Air are o recepție a semnalului mult mai bună decât MacBook-ul meu de trei ani, așa că nu trebuie să mă ocup de problema cu raza Wi-Fi care m-a determinat să cumpăr și AirPort Express. Pe scurt, acolo unde iPhone sau Macbook Pro (începutul anului 2011) nu prinde, MacBook Air 13″ 2014 nu are nicio problemă cu semnalul! Conexiune rapidă prin cablu optic combinată cu Wi-Fi 802.11ac și cel mai recent Safari sunt o combinație mortală care va face orice site să se încarce instantaneu la clic!
Doar înțelegeți pentru ce este și veți fi entuziasmați, alias CV-ul
Pot spune personal că eu Apple noul MacBook Air ne-a tăiat răsuflarea și nu am avut niciodată un computer, nici măcar în ultimii aproape zece ani, de la Apple, care să fie la fel de personal și ne-a plăcut la fel de mult ca noul Air. Pe scurt, acesta este un computer personal în toate sensurile cuvântului și credeți-mă, durata de viață a bateriei este cea care îl duce la un cu totul alt nivel și nu doar durata de viață generală, ci mai ales faptul că îl puteți închide la oricând, deschideți-l într-o săptămână și continuați să lucrați.
Așa că sunt încântat de Air, dacă vei fi prea depinde în mare măsură de modul în care îl iei. Daca ca un alt calculator pentru casa, pe care poti lucra din confortul canapelei sau ca un calculator cu care alergi sute de kilometri dupa intalniri, atunci vei fi incantat. Dacă va fi singura ta mașină, mai devreme sau mai târziu te vei întâlni cu ceva care necesită performanțe pe care Air pur și simplu nu le are. Cu toate acestea, nu este vina computerului, ci a utilizatorului care nu înțelege cum este de fapt destinat întregul Air și pentru ce ar trebui să fie folosit. Dacă înțelegi acest lucru, atunci el va fi mulțumit și nu vei avea de ce să te plângi.
- Puteți cumpăra MacBook Air 13″ în SR chiar aici.
O comparație cu Macbook Pro 13" (sfârșitul lui 2013 și mai nou) ar fi potrivită, unde, pe lângă rezoluția de 2560 * 1600, oferă până la 16 GB de RAM, procesoare i7 și o grafică mai bună.
Toate acestea în aproape aceeași greutate și subțire. Așa că îmi lipsește ceva în care Air este mai bun decât PRO, în afară de preț..
Cu siguranță merită costul suplimentar!
Air (și nu doar acesta nou, ci deja prima versiune) este pur și simplu un genial computer portabil (mazel) și numai cu el, după X diferite notebook-uri PC, am găsit în sfârșit ceea ce căutam și, dimpotrivă, mi-am oferit Mai mult. Prima versiune a fost cu atât mai strălucitoare cu cât concurența nu a avut nimic asemănător nici pe departe.
Știe cineva cum rezistă retina MBP de 15 inchi? Știu că Apple afirmă 8 ore, dar care este valoarea reală cu 100% luminozitate și utilizare normală (safari, pagini, redați ceva video). Mulțumesc anticipat celor care împărtășesc experiența lor.
pot sa intreb Lucrez cu muzică și vreau un MAC pentru înregistrare și creare... Aerul este suficient sau este chiar mai bun pentru? Scuze dacă pun o întrebare stupidă, dar mai degrabă aș fi sigur... Mulțumesc anticipat
@Janco, în cazul tău, prefer să iau Pro. Nu lucrez profesional cu muzica, dar uneori pornesc GarageBand, conectez chitara și înregistrez ceva. Si mi s-a intamplat ca la mai multe piese sa apara probleme, se afiseaza o eroare urmata de blocarea aplicatiei sau oprirea in timpul inregistrarii... Nu stiu ce este, din moment ce nu aud ventilatorul si deci Aerul nu ar trebui să fie sub încărcare suplimentară, dar mi s-a întâmplat de mai multe ori. Poate este sunetul meu extern, nu știu. Ei bine, aș prefera Pro pentru lucrul profesional cu muzica. La urma urmei, nu știu ce program folosești, dar GarageBand este probabil dificil :-). Acesta este doar un instrument simplu, nimic profesional și are probleme.
Nu-l voi lăsa pe Air să cadă, a călătorit cu mine pe toate continentele și nu m-a dezamăgit niciodată :D
Excelent articol care reflectă experiența mea de aproximativ 2 luni cu MB Air 11″ (mijlocul lui 2013, RAM 4GB, SSD 128GB), pe care l-am împrumutat pentru o călătorie în străinătate. Se descurcă cu ușurință cu munca normală (internet, mail, birou), chiar și în timpul lucrului „normal” cu fotografii RAW în Lightroom și Photoshop, nu am întâmpinat nicio problemă cu excepția așteptării ocazionale mai lungi (deschidere, salvare, export). Din motive de muncă, sunt chiar nevoit să operez unul virtual Windows 7 (VMware Fusion 7) și nici cu asta nu a fost nicio problemă. Singura limitare ușoară este afișajul ocazional de 11 inchi cu o rezoluție de doar 1366×768, dar acesta este prețul pentru ultra-portabilitate, care a fost o prioritate pentru mine în acest caz.
@Janco: Deși Air este grozav (vezi comentariul meu anterior), dacă aș fi în locul tău, aș prefera MB Pro pentru o muncă mai solicitantă cu sunet, grafică sau video. Daca te gandesti la Air din cauza mobilitatii si dimensiunilor, iti recomand sa mergi la un magazin undeva Apple compara ambele masini. Diferența de greutate și dimensiuni este neglijabilă în cazul modelelor de 13″. Dar MB Pro 13″ va fi mereu mai puternic, are mai multe porturi externe, plus un display Retina... Din acest punct de vedere chiar nu este nimic de rezolvat. ;)
Am o întrebare, MBA 13" poate gestiona baza AutoCad 2014? Am nevoie de el cândva și mă întreb dacă se poate descurca. Și cu 4 GB de RAM, Win va putea rula și?
Poate o sa intreb ca un prost :)
Dacă vreau să-mi anulez computerul, am nevoie de un Mac?
Mă interesează mai ales internetul, contabilitatea, un film ici-colo și ceva mp3.
Și funcționează corect vreun HD extern cu Mac?
Unde am copii de siguranță ale facturilor, fotografiilor etc.
Multumesc pentru sfat
@MukhaDK – cele 6,5-7 ore în condițiile pe care le-ai scris, MBP 15″ este în regulă.
castravete:
Toate acestea trebuie constatate. Ce program de facturare folosești? În compania noastră avem niște rahat vechi, unde după export în Mac, nu văd datele din factură, doar câmpuri goale. Acum fic pe idoklad.sk și nu există nicio problemă acolo. Trebuie să aflați compatibilitatea programelor pe care le utilizați sau să le înlocuiți imediat.
După cum spun, dacă cineva este capabil să sufere o astfel de schimbare și să treacă la Mac, trebuie să scape de obiceiurile proaste, să lase programele vechi în coșul de gunoi cu Windows și HW și să treacă complet la platforma OS X, unde sunt programele. adesea mai bune decât cele de pe Win. Așa cum articolul este scris în stilul necesar pentru a înțelege MBA, trebuie să înțelegeți și OS X.
Unitățile externe Mac nu sunt, desigur, nicio problemă. Problema este doar dacă este formatat pur în format win, ceea ce poate fi rezolvat cu ușurință reformatând-o în exfat sau descărcând un utilitar care poate face față...
Janco: dacă te referi doar la muzică acasă, cred că va fi suficient. Depinde cu câte piese lucrezi deodată, asta înseamnă să alegi o memorie RAM mai mare, dar nici unui profesionist nu l-aș recomanda, deși Air-urile de astăzi sunt deja decent de puternice.
Pepino: așa cum a scris Majdy, ar putea fi o problemă cu programul de contabilitate, dar în general nu este nicio problemă cu nimic, în cel mai rău caz, virtualizarea va rezolva totul. Este vorba despre motivul pentru care doriți să treceți la Mac. Când dau sfaturi.
Așa că folosesc AIR (deși cu un i7, un disc mai mare și, de asemenea, 8 GB de RAM) foarte bine chiar și pentru lucru. Este conectat la un monitor extern de 24″ pe care îl am ext. cl. Desigur. Și nu pot descărca deloc. Desigur, nu este o meserie dificilă - este un „birou” clasic – web, office, mail, net, dar și editare de imagini, vizualizare dwg, dwf etc... Și încă nu am avut un computer mai bun.
Plus conexiune curenta cu ipohne - parada. De asemenea, se ocupă bine de ferestrele virtuale, dar acest lucru este necesar doar ocazional, lucrând într-un domeniu Windows.
Multumesc baieti, ati ajutat foarte mult
Air este cel mai bun computer pe care l-am avut, il recomand tuturor, chiar rezista peste 12 ore cu luminozitate redusa, recordul meu a fost de peste 14 ore de lucru mai ales OSX, ocazional Safari. Tranziție de la Windows este o clipă rapidă pe Mac, deoarece este mult mai intuitiv, așa că nu vă faceți griji pentru asta...
Hei baieti, am un MBA 2014 in a 3-a zi, inainte de asta detineam un Mid 2 timp de 2012 ani, desi este adevarat ca MBA-ul nu se aude, dar uneori se aude "parca" la incarcare (se aude ca HDD-ul se încarcă) discul sau iese ca și cum ceva s-ar fi mișcat de nicăieri. E o prostie pentru că nu e nimic de învârtit acolo, dar e un sunet destul de puternic, așa că mă enervează. Are cineva o problemă similară. Roman, as vrea sa te intreb care este temperatura normala a SSD-ului tau? Aveam 70°C cu filevalue (criptarea) activată, dar dacă o opresc, sunt 41-53°C, este o temperatură normală?
Jaem: Mulțumesc mult pentru informații :).
Roman, nici nu stii cat de mult imi place sa citesc aceste articole, am 19 ani, s AppleL-am cunoscut pentru prima dată când aveam 14 ani când mi-am cumpărat un iPod touch 2 gn. De atunci Apple pe scurt și simplu, iubesc și admir incredibil munca ta și sunt puțin geloasă pe tine și visez că într-o zi voi avea k Apple produse la fel de apropiate ca tine și ceilalți de la LSA... succes și succes în viitor! :)
Mă voi alătura și eu. Am cumpărat 11″Air acum un an, deci este versiunea 2013 Aceeași baterie, totul, doar că procesorul este cu 100MhHz mai lent.
Îl folosesc ca singurul meu computer. Am un computer desktop cu victorie acasă, dar sunt acolo doar în weekend.
Este suficient pentru viața universitară normală. Greutatea și durabilitatea sunt perfecte. Asta a făcut-o un câștigător al testului pentru că sunt Apple nu l-a vrut cu orice preț, dar singura concurență a fost sub forma Lenovo pentru aproximativ 40.
Datorită Office pentru Mac, o poți face chiar și în VBA, deși modul în care este conceput este mult mai puțin ergonomic decât în versiunea win. Nu am avut nicio problemă cu programarea în java, cu sql și xml. Programele originale pe care le foloseau colegii mei la win au funcționat pentru mine pentru orice. Abia acum, când va trebui să programăm în VB.NET, va fi o mică problemă cu Visual Studio de la Microsoft. Nu fac dualboot sau ceva de genul ăsta. Am economisit bani la cumpărare, așa că am doar versiunea de bază cu 128GB SSD și 4GB RAM. În mod surprinzător, funcționează destul de repede și chiar și după un an nu văd încetinirea care era obișnuită pe mașinile Windows anterioare.
Ventilatorul pornește cu adevărat doar când joc un joc. În rest, nu știu despre laptop.
Deoarece nu sunt un fan să bâjbâi ecranul - l-am văzut la un prieten și semnele de pe ecran m-ar enerva destul de mult. Deci Air este cea mai bună alegere pentru mine. In ziua de azi chiar iese (cel putin in actualele evenimente iStyle cu 12% reducere) mai ieftin decat iPhone :D
Cu siguranță este un lucru bine gândit și îi mulțumesc Apple pentru asta, pentru că transportul zilnic a unei targă grele + adaptor, pentru că nici o baterie cu 6 celule nu ținea toată ziua, a fost o adevărată durere.
Nu sunt un pic de acord cu lucrul cu Photoshop. Ca designer grafic care creează reclame, simple fișiere PSD..nu are de ce să se plângă. Acolo, performanța este absolut suficientă :) singura limitare este rezoluția afișajului și poate un timp mai lung în timpul exportului. Redarea și editarea videoclipurilor 1080p în Vegas este mai lentă, dar totuși perfect bine :-)