Om du har levt i tron att ju kraftfullare laddare du ansluter till din iPhone, desto snabbare laddas den, då kan du bli obehagligt överraskad efter dagens test. Apple den anger endast officiellt den maximala laddningseffekten för trådlös laddning. Den inofficiella maximala laddningseffekten för kabelladdning är 27W Så logiskt sett skulle du tro att allt 27W eller mer skulle ladda telefonen snabbare än något med mindre ström. YouTuber SimplyPops bestämde sig för att kolla upp det själv, så han tog iPhone 14 Pro, som är helt nya telefoner och deras batterikvalitet kan inte påverkas av någonting efter tre veckor, och kopplade in dem till 5W, 20W, 30W och 35W laddare.
Du förväntar dig förmodligen att iPhone laddar snabbast med en 30 och 35W laddare, vilket är vettigt med tanke på 27W-stödet. Det finns dock ett ganska grundläggande men, och det ligger i den extrema uppvärmning som iPhones möter på grund av laddning med dessa laddare. Tack vare den riktigt betydande uppvärmningen av batteriet, som iPhone inte ville släppa över ett visst värde, blev det klart under testet att 35W-laddaren är snabbast och 30W ligger precis bakom, men ganska ofta iPhone var tvungen att bromsa laddningen med dessa laddare för att inte överhettas, och så vid vissa värden, till exempel runt 80% full kapacitetsladdning, var det de facto ingen skillnad mellan vilken laddare man laddar med, förutom 5W.
Till slut blev allt så att vinnaren blev en 35W laddare med en laddningstid från 0% till 100% på 1 timme 51 minuter och 56 sekunder. 20W-laddaren, som kunde ladda iPhone 14 Pro på 1 timme 54 minuter och 56 sekunder, kom ganska överraskande på andra plats, alltså bara 3 minuter långsammare än 35W-laddaren. På tredje plats kom 30W-laddaren som hade störst problem med att iPhone började överhettas vid 99% batteri och det tog extremt lång tid att ladda de sista procenten. Till slut lyckades den ladda iPhone 14 Pro på 1 timme, 57 minuter och 47 sekunder, det vill säga 3 minuter långsammare än 20W och 6 minuter långsammare än 35W. Sämst när det gäller hastighet var 5W-laddaren, som tog 14 timmar och 3 minuter att ladda iPhone 50 Pro. Å andra sidan värmdes inte iPhonen upp under laddningen, och denna laddning var definitivt den skonsammaste för batteriet.
"Men det finns ett ganska stort men, och det ligger i den extrema uppvärmning som iPhones utsätts för när de laddas med dessa laddare."
Det är verkligen ett hån... antar jag Apple som en av de få han stannade med Li-Ion, resten går Li-Pol (högre kostnad i storleksordningen USD-enheter).
Jag laddar 5.000 65 mAh med cirka 3W och temperaturerna är lägre (cirka 3.0C) än när jag laddade i QC18 2017W-standarden någon gång under 100. Högre laddningseffekt idag betyder inte snabbare batterinedbrytning (jag kanske har några tvivel ovan) XNUMXW), finns det designlösningar som möjligen eliminerar negativ påverkan.
Jag förstår inte hur Apple så det kan laddas ur (btw att bara byta från Li-Ion till Li-Pol skulle innebära att med samma rumsliga storlek skulle batteriet ha 15-20% mer kapacitet, vilket är jävligt mycket...).
Även detta u Apple Jag förstår inte, det rycker på fel ställe! Om han hade gett Li-pol så hade han gjort det bättre, så här ligger han 100 år efter tiden :( Apple och förlitar sig på det faktum att dess användare är dumma iOves, vilket är ungefär 90% sant och kommer inte att säga ifrån. Samtidigt har överhettning stor inverkan på telefonens livslängd, inte bara på batteriet.
Men vad t.ex Apple han överraskar och väntar på att Li-pols efterträdare ska komma och gå direkt till den, eller så smider han i hemlighet något hemligt superbatteri :-D
Problemet kommer troligen att vara att iPhone inte fullt ut stöder PD-standarden.
Jo, enligt videon kan man främst se att den första iPhonen har en annan kabel, och sedan från bilden från värmekameran kan man se att den här kabeln värms upp mycket, så jag tror att om det var originalet , 5w laddaren skulle förmodligen ladda snabbast.
Jag har en Xiaomi 11T Pro med 120W laddning.
Batteriet består av två celler kopplade i serie, så den ideala laddningsspänningen är 9 volt eller mer.
Om jag laddar med en långsam 5V-laddare värms telefonen upp rejält, förmodligen för att StepUp-strömkällan måste köras dessutom. Det är märkbart svalare när man laddar med en PD- eller QC3-kompatibel laddare. Jag vet inte hur Xiaomi gör det, men det blir aldrig varmare än 40°C.
När jag tänker på att det mest irriterande med batteriet är värmen som genereras av den kemiska reaktionen under laddning, så är den höga effekten och därmed den förkortade tiden det tar att värma upp faktiskt fördelaktigt.
Personligen laddar jag inte originalet med en 120W-källa varje dag, om jag ska vara ärlig skrämmer det mig lite, men 65W verkar bra för mig. 👍
Bara för information, 120W laddar den på 15 minuter. Och det svalnar helt inom fem minuter.
Medan den ursprungliga 10W (5V-2A) källan från Xiaomi MiA2 driver den i flera timmar och bakar också mycket. 😁
Eftersom jag har en iPhone 11Pro som andra telefon med en 18W strömkälla som klarar 9V och 2A så använder jag den ganska ofta till båda, speciellt på jobbet.
Det är konstigt att iPhone inte klagar när jag kopplar något kraftfullare till den, varken 65W eller 120W. Och även om den inte laddas i grunden snabbare så finns det helt enkelt ingen inferno action och laddningen sker alltid korrekt. Jag måste erkänna att jag aldrig har mätt tid med ett stoppur, bara med en USB-testare. Så jag har en översikt över spänning, ström, vald typ av laddningsläge, mängd överförd effekt i mW och ungefärlig laddningstid i minuter. Så snälla ta inte mitt ord för mycket. 🧐
Bara för skojs skull försökte jag ladda båda telefonerna med en bärbar strömkälla. 😁 Det överraskade inte Xiaomi, men iPhone 11Pro såg ut som att jag inte hade anslutit något. Han gillade nog inte 20V. 😂
jag skulle säga att Apple den har fortfarande mycket att ta igen, men eftersom den har en iPhone SE 1st.gen sensor, som är från runt 2016 och fortfarande har 75% kapacitet, är batterierna inte alls dåliga. Bara laddningen...
Sammanfattningsvis kanske bara: Lev länge och blomstra 🖖